SevenDay

Ränta*
3.45 - 9.95 %
Uppläggningsavgift
295 - 495 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
500 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 12 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 125 000 kr i 12 år. Totalt att återbetala 162 878 kr på 144 avbetalningar = 1 384 kr/mån. Nom bunden ränta 4,95%. Eff. ränta 5,15% (aviavgift 0 kr via autogiro, uppl. avgift 495 kr).

SevenDay Finans AB är ett kreditmarknadsbolag som funnits på den svenska marknaden sedan 2007. Idag har de etablerat sig som ett smidigt och enkelt alternativ med relativt höga lånebelopp i sina erbjudanden. Företaget riktar sig till privatpersoner och erbjuder såväl lån som sparande till bra ränta.

För deras privatlån sträcker sig beloppen från 10 000 kronor till 500 000 kronor med chans till förvånansvärt låga räntor i jämförelse med många konkurrenter. SevenDay utlovar även en prisgaranti för sina privatlån. Det innebär, om du får ett låneerbjudande med lägre effektiv ränta av en annan kreditgivare, sänker SevenDay ditt totala belopp. På så sätt är du garanterad ett lukrativt lån och kan alltid få bästa möjliga effektiva ränta, oavsett vad du ska låna till.

Utöver deras privatlån erbjuder företaget även billån. Här har du möjlighet att låna mellan 50 000 och 500 000 kronor till en ränta mellan 2,95–5,95 %. Billånet är utan uppläggningsavgift, kräver ingen kontantinsats och du lämnar inte bilen som säkerhet.

Hos SevenDay kan konsumenter även öppna ett sparkonto med inlåningsräntor från 0,65 % till 1,50 %. Sparräntan sätts utifrån hur länge du väljer att binda ditt sparande. Du kan välja att binda från tre månader upp till tre år. Det som får tjänsten att sticka ut är att den intjänade räntan sätts in på ditt konto varje månad. Deras sparkonton skyddas av den statliga insättningsgarantin upp till 950 000 kronor vilket betyder att du kan känna dig trygg.

Under sin tid som aktiva har företaget hunnit vinna ett flertal utmärkelser. Den mest prestigefulla utmärkelsen är Årets Bank 2016 som delades ut av Privata Affärer. Den främsta motiveringen till priset var SevenDays prisgaranti som låter konsumenter göra bra låneerbjudanden ännu bättre. På deras hemsida finner du tydlig information och kan enkelt använda dig av skjutreglagen när du vill ansöka om privatlån, billån eller ett sparkonto.

Kundtjänst

Telefon: 0770-17 77 00
Mån-fre 08.00-18.00
Lör-sön Stängt
kundcenter@sevenday.se

Adress

SevenDay Finans AB
Box 1171
164 26 KISTA
Org. nr: 556728-9219

Är SevenDay rätt för dig?

  • Alltid bäst effektiv ränta med SevenDay prisgaranti
  • Möjlighet att låna höga belopp – upp till 500 000 kronor
  • Privatlån, billån och sparande
  • Intjänad ränta för sparande betalas ut varje månad
SevenDay

Grundkrav

  • Fyllt 20 år
  • Fast inkomst på minst 120 000 kronor per år
  • Utan tidigare betalningsanmärkningar
  • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
SevenDay

Snabbt & Enkelt

Pengarna betalas ut inom 24 timmar – på kontot inom 1–3 bankdagar

SevenDay betalar i regel ut pengarna inom 24 timmar, beroende på när ansökan görs. Därefter behandlas transaktionen av din privata bank, vilket i regel tar 1–3 bankdagar.

SevenDay

Låna upp till 500 000 kronor – snabbt och enkelt

Det är enkelt att använda SevenDays tjänster. Redan på startsidan finns ett reglage där du styr önskat lånebelopp, betalningstid och ränta. Med den till hjälp kan du bilda dig en uppfattning om kostnaderna. Direkt under reglaget tar du dig vidare till ansökningen.

Där fyller du i dina uppgifter i ett formulär. Efter att du godkänt dina inlämnade uppgifter får du ett besked. Därefter väljer du att godkänna eller avböja erbjudandet. Med hjälp av BankID sker alla steg i processen tryggt och snabbt.

SevenDay

Flexibla villkor

Efter att UC lämnat en kreditrapport kommer SevenDay att göra en individuell prövning. Den, tillsammans med önskat belopp och återbetalningstid, avgör vilken räntesats som erbjuds. Räntan varierar mellan 3,45 % och 9,95 %. För avtalstiden kan du välja mellan 1 år och upp till 12 år. Uppläggningsavgiften för nya lån är 495 kronor. Rör det sig däremot om ett tilläggslån på ett tidigare lån är kostnaden endast 295 kronor.

För att du ska beviljas lån behöver du ha fyllt 20 år och vara fri från tidigare betalningsanmärkningar eller skulder. Du behöver också ha en fast inkomst på minst 120 000 kronor per år.

SevenDay

Enkelt att låna – smart att spara

SevenDay är ett pålitligt kreditmarknadsbolag. Företaget har en stabil tillväxt med positiva siffror. Bland annat vittnar senaste årsredovisningen om ökad omsättning, ökad lön till anställda, ökad personalstyrka och en ökad summa av tillgångar. Generellt sett har dessa faktorer positiva konsekvenser vad gäller kundservice, tjänsteutbud och kvalitet.

Lånetaket är relativt högt medan räntorna är förhållandevis låga i jämförelse med många andra aktörer inom kreditmarknadsbranschen. Att företaget dessutom erbjuder en prisgaranti för sina privatlån gör att du alltid kan få den lägsta totala kostnaden hos SevenDay. Företaget kan användas oavsett om du vill låna pengar till en begagnad bil eller ha kontantinsatsen till ett nytt boende.

Att SevenDay ger sina kunder möjlighet att spara och generera avkastning på privat kapital är ett stort plus i kanten. Deras sparkonton erbjuder bra räntor och därtill betalas den intjänade räntan ut månadsvis.

SevenDay har även en mycket informativ hemsida med tydliga villkor, regler och avtal. Det går även snabbt och enkelt att ladda ner mer detaljerad information, och denna transparens är ovärderlig för kunder som avser att låna pengar. Negativt är att SevenDay är hårda i sitt beviljande av lån. Har du tidigare betalningsanmärkningar är det mycket svårt. Dessutom gör de alltid kontroller via UC, vilket innebär att framtida lån kan försvåras i och med sänkt kreditvärdighet. Även kravet på att alla ansökanden behöver vara minst 20 år gör att SevenDay knappast lämpar sig för alla.

Sammanfattningsvis är SevenDay ett mycket bra alternativ för dig som uppfyller de tuffa kraven som ställs för ett lånebeviljande. Har du tidigare belastningar bör du se efter andra alternativ.

SevenDay

Vanliga frågor om SevenDay

SevenDay, likt de flesta kreditmarknadsbolagen, lägger sig inte i vad du använder lånet till. Det är helt upp till låntagaren att bedöma hur pengarna ska användas och vad som är lämpligt. Vad som spelar roll är huruvida du kan betala tillbaka eller ej.

Det beror på. Enligt avtalet har du rätt att lösa lånet i förtid när det passar dig, helt utan avgifter eller annan ersättning. Däremot kommer du behöva betala räntekostnader och andra avgifter som tillkommit innan hela lånebeloppet har betalats in.

Räkneexempel lån:

Om du lånar 125 000 kronor och väljer en återbetalningstid på 12 år (144 delbetalningar) till bunden ränta på 4,95% (effektiv ränta 5,15%) blir din månadskostnad 1 384 kronor, inklusive uppläggningsavgiften på 495 kronor. Den totala kostnaden för lånet landar då på 162 878 kronor. Ingen aviavgift via autogiro.

SevenDay
Betyg (4/5)

Låna upp till 500 000 kr

Ränta från 3.45%