Lånekoll

Betyg 4/5
Ränta*
2.90 - 29.90 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
600 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 20 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 100 000 kronor i 5 år. Effektiv ränta 4,96 %. Kostnad 1881 kr/mån. Totalt 112 860 kr.

Lånekoll är ett svenskt, privatägt företag drivet av personer med lång erfarenhet inom bank och finans. Företaget grundades år 2014 och har tillstånd av Finansinspektionen att förmedla konsumentkrediter. Företaget samarbetar också med UC (Upplysningscentralen) när det gäller kreditupplysningar, och hela processen är säker och pålitlig.

Lånekoll är en låneförmedlare som erbjuder personlig rådgivning för privatpersoner så att du som kund kan hitta bäst lånevillkor när det gäller privatlån, bolån och även kreditkort. Lånekoll erbjuder kostnadsfri utvärdering för att i slutändan kunna förbättra hela din kreditsituation. Målsättningen som Lånekoll har med rådgivningen är att minska dina räntekostnader. Företaget har en heltäckande tjänst som innebär att de kan erbjuda allt från bolån, billån, privatlån, trygghetsförsäkring och kreditkort. De tar ett helhetsgrepp på din ekonomi och strävar sedan efter att ge dig hög service och kvalitetslösningar.

För att kunna förbättra räntorna på dina krediter görs en analys på dig och din profil. Efter det får de banker som Lånekoll samarbetar med konkurrera i en upphandling, vilket gör att du som kund paras ihop med en bank som motsvarar dina behov och också kan leda till långsiktiga relationer.

När det gäller bostadslån kan Lånekoll hjälpa dig med upphandlingar och få ner räntan, och behöver du privatlån kan du ansöka om att låna upp till 600 000 kronor och få ditt första svar inom 10 minuter. Du jämför alltså själv bankernas erbjudanden och deras räntor. Samma villkor gäller för billån där du kan få en ränta på under 3 %. Lånekolls tjänst inom kreditkort innebär att du ansöker och får svar från upp till 30 olika kreditgivare, baserat på din egen profil och köpbeteende.

Kundtjänst

Tel 0770–221 222
Mån-tors 10:00-18:00
Fredag: 09.00-17.00
E-post: kundservice@lanekoll.se samt chatt

Adress

Consector AB
Narvavägen 12
115 22 Stockholm
Org nr: 556961-4216

Är Lånekoll rätt för dig?

  • Låga räntor från 2,90 % på privatlån
  • Bolåneräntor från 1,24%
  • Personlig rådgivning
  • Bolån, privatlån eller kreditkort
  • Erbjudanden från flera banker

Grundkrav

  • Måste vara minst 18 år
  • Inkomst på minst 110 000 kronor/år eller 10 000 kronor i månaden
  • Folkbokförd i Sverige

Pengarna på kontot direkt

Lånekoll erbjuder direktutbetalning på sina lån så du slipper vänta. Vid ansökan om bolån betalas pengarna ut i samband med att du skriver på köpeavtalet.

Välj bland erbjudanden från fler än 30 olika samarbetspartners

Du ansöker om Lånekolls privatlån, bolån och kreditkort via hemsidan. Via ett formulär fyller du i lånebelopp, lånetid och ditt personnummer, kontaktuppgifter samt syftet med ditt lån. Du kan också lägga till en medsökande för att få ner räntan och förhandla om bättre villkor med banken.

Efter att du tryckt på knappen “ansök nu!” så kommer du att få låneerbjudanden från upp till ett 30-tal olika långivare. Exakt hur många erbjudanden du får varierar även mellan de olika lånetyperna. Inom 10 minuter har du tagit emot dina första låneerbjudanden. Endast en kreditupplysning görs för alla banker, vilket naturligtvis är en fördel för dig som låntagare, eftersom bankerna tävlar om att ge dig bäst erbjudande.

Kreditupplysningen sker via UC (Upplysningscentralen) och efter att den godkänts kan du i lugn och ro titta igenom de erbjudanden du fått. De kan även bevilja ett lån med betalningsanmärkning när du ansöker om ett bolån.

Ansökan för alla Lånekolls tjänster sker enkelt via hemsidan och det är kostnadsfritt att anmäla sitt intresse. När det gäller kreditkort så svarar du på några enkla frågor om dina vanor, innan de kreditkortserbjudanden som passar dig bäst kan granskas.

Ingen uppläggningsavgift

Du får som sagt erbjudanden från de banker Lånekoll samarbetar med inom 10 minuter.

Räntan på ditt valda privatlån sätter banken du väljer att samarbeta med, men Lånekolls egna lån utgår från lägsta räntan 2,90 %. När det gäller bolån så hjälper Lånekoll till med upphandling att få ner räntan, i dagsläget är den lägsta räntan som erbjuds via Lånekolls partners 1,24 %. Individuella villkor bestäms efter att en kreditprövning har genomförts via UC (Upplysningscentralen). Lånetiden löper från 1 – 20 år beroende på lånets storlek. Här finns ingen upphandlingsavgift utan Lånekoll tar provision från bankerna när du tecknar ett lån.

Vid ansökan om ett privatlån så sätts pengarna in på ditt konto efter några dagar. För att få låna pengar måste du ha hunnit fylla 18 år, vara bosatt i Sverige och ha en inkomst på minst 10 000 kronor/månaden.

Vid ansökan om ett bolån så betalas lånet ut i samband med att du skriver under lånehandlingarna och får tillträde till bostaden.

Lånekoll bolån hjälper dig ta fram det bästa erbjudandet

Med Lånekoll bolån behöver du själv inte vända dig till flera olika banker för att jämföra deras erbjudanden. Med Lånekolls tjänst klarar du av bankbesök och förhandling i ett enda klick. Du får helt enkelt hjälp att ta fram det bästa erbjudandet för dig. När det kommer till bolån är räntan av största vikt eftersom bara en liten ränteskillnad kan göra stora förändringar på så pass stora lån. Därför är det utmärkt att ta hjälp av Lånekolls bolånetjänst.

Tjänsten är helt kostnadsfri och inte bindande. Det är först när du skriver på skuldebrevet som din ansökan blir bindande.

Låga räntor och flera olika lån samt kreditkort

Lånekoll har etablerat sig som en seriös och pålitlig aktör inom lån för privatpersoner. Dels genom personlig rådgivning, men också genom låga räntor.

Genom Lånekoll kan du ansöka om flera typer av lån upp till 600 000 kronor för privatlån och upp till 17 miljoner för bolån. Lånekoll är också en bra tjänst när du vill ha ett kreditkort med fördelaktiga erbjudanden som passar dig. Att ansökan är kostnadsfri gör att du kan ta emot erbjudanden från olika banker utan att binda upp dig, och du får samtidigt hjälp från Lånekoll med fördelaktiga räntor.

För dig som söker ett lån med snabb utbetalning är Lånekoll även ett bra alternativ för dig då man erbjuder direktutbetalning. Det gör det möjligt för dig att få tillgång till pengarna inom några minuter. När det gäller Lånekoll bolån är dock utbetalningstiden något längre än så. Det är en stor och omfattande process som kräver att Lånekolls samarbetspartners har alla korten på bordet innan man kan fatta ett lånebeslut. Därför betalas inte pengarna ut förrän du skriver på dina låneavtal.

Vanliga frågor om Lånekoll

Detta beror på din kreditvärdighet, årsinkomst och återbetalningsförmåga. För bolån gäller generellt att du kan belåna 85 % av bostadens värde. Du kan alltid skicka in en kostnadsfri ansökan till Lånekoll och snabbt se vad de olika bankerna kan erbjuda just dig. De största lånen du kan ansöka om ligger på 17 miljoner kronor.

Banken gör en individuell bedömning för varje lån, men har du valt rörlig ränta kan den komma att ändras beroende på faktorer som marknadsläget. Detta meddelas alltid i förväg via utskick eller kontoutdrag.

Det finns många kreditkort på marknaden, och genom Lånekolls matchning kan du få erbjudanden om kreditkort som passar just din livsstil och ekonomiska situation.

Räkneexempel lån:

Låna 100 000 kronor upplagt på fem år (60 delbetalningar) med rörlig ränta 4,95 % (effektiv ränta på 4,96 %). Totalt belopp att betala blir 112 860 kronor, vilket motsvarar 1 881 kronor i månaden.

Betyg (4/5)

Låna upp till 600 000 kr

Ränta från 2.90%