Ränta*
3.9 - 14.95 %
Uppläggningsavgift
395 kr
Lägsta lånebelopp
25 000 kr
Högsta lånebelopp
600 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 15 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 100 000 kr i 10 år. Totalt att återbetala 136 790 kr på 120 avbetalningar = 1 140 kr/mån. Nom. rörlig ränta 6,5%. Eff. ränta 6,79% (aviavgift 35 kr/avi 0 kr vid autogiro, uppl. avgift 395 kr).

Moank är en relativ okänd aktör på den svenska lånemarknaden och en del av investmentbolaget CMI Group AB. Bolaget har verksamheter inom många olika branscher, däribland finans där Moank ingår.

I ansökningsprocesserna använder sig Moank av innovativ teknik vilket gör att man kan erbjuda lån till bra och attraktiva villkor. Privatlånen som Moank erbjuder sträcker sig från 25 000 kronor upp till 600 000 kronor vilket gör det möjligt att locka till sig många olika kunder, oavsett behov. Man använder sig dessutom av en individuell räntesättning vilket ger dig med god kreditvärdighet bra möjligheter att hitta ett billigt lån.

Det finns även möjlighet att beviljas lån trots en betalningsanmärkning. Moank accepterar hela två betalningsanmärkningar. Tänk dock på att aldrig låna pengar om du inte har råd att betala tillbaka din skuld.

Precis som alla andra långivare vi listar här på sajten har Moank AB tillstånd av Finansinspektionen att bedriva sin verksamhet vilket gör att du alltid kan känna dig säker när du lånar pengar av dem. Just säkerheten är något Moank tar på allvar. Exempelvis så är all information som hanteras och lagras krypterad enligt samma säkerhetsstandard som hos vanliga traditionella banker.

Kundtjänst

Tel 08-520 059 55
Mån-Fre 09:00-18:00
Lör-Sön Stängt
info@moank.se

Adress

Moank AB
Box 3652
103 59 Stockholm
Org nr: 559000-0237

Är Moank rätt långivare för dig?

  • Låna med upp till två betalningsanmärkningar
  • Individuell räntesättning
  • Inga aviavgifter
  • Enkelt att ansöka om ett lån
Moank

Grundkrav

  • Du måste vara minst 20 år gammal
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inte ha fler än 2 betalningsanmärkningar
  • Ingen skuld hos Kronofogden senaste 12 månaderna
  • En årsinkomst på över 150 000 kronor
Moank

Pengarna betalas ut inom 1-2 bankdagar

När du fått din låneansökan godkänd betalas pengarna ut inom 1-2 bankdagar.

Ansök om ett lån mellan 25 000 – 600 000 kronor direkt över nätet

Du ansöker om ett lån från Moank direkt på deras startsida. Där väljer du vilket lånebelopp du vill ha och till vilken återbetalningstid innan du klickar dig vidare och fyller i övrig information som efterfrågas från dig. Det är överlag mycket enkelt att ansöka och det framgår tydligt vilken information Moank vill ha av dig. Att skicka in en ansökan tar inte mer än några minuter.

När du skickat in din ansökan kommer Moank inhämta en kreditupplysning från UC för att säkerställa att du uppfyller grundkraven för lånet. Vid behov kan du behöva komplettera dina uppgifter innan du kan få svar på din låneansökan. Vanligtvis får du svar inom en bankdag.

Individuell räntesättning ger goda möjligheter till låg ränta

Moank använder sig av en individuell räntesättning vilket innebär att du får en ränta baserat på din kreditvärdighet. Fördelen med detta är att det finns goda möjligheter för dig med bra kreditvärdighet att tilldelas en låg ränta. Räntespannet som används är 3,9% – 14,95%.

Löptiden hos Moank är 1-15 år beroende på hur mycket du lånar, och utöver det tillkommer både startavgift och aviavgifter. Aviavgiften kan du dock undkomma genom att betala din faktura via autogiro.

När du väl fått ditt lån godkänt tar det mellan 1-2 bankdagar innan pengarna når ditt konto.

Moank

Bra lån som accepterar betalningsanmärkningar

Moanks privatlån är sammantaget ganska bra. Man erbjuder höga belopp och kan därmed locka till sig en bred kundgrupp, samtidigt som räntan sätts individuellt vilket möjliggör för låga räntor till dig med bra kreditvärdighet. Det är även mycket enkelt att ansöka om ett lån, även om man kunde önska att både svarstiden och utbetalningstiden var något snabbare.

De faktum att du även kan låna med hela 2 betalningsanmärkningar gör att många, oavsett ekonomiska förmåga, kan beviljas ett lån. Självklart behöver du alltid tillräckligt bra ekonomi för att kunna betala tillbaka lånet. Om det är bra eller dåligt att kunna låna med anmärkning går att diskutera. Men så länge anmärkningen inte speglar din nuvarande ekonomiska förmåga och att du har pengar för att hantera lånet så ser vi inga problem med det.

Det finns mycket bra att säga om Moank men även ett par negativa saker. Bland annat är svarstiden ganska lång i jämförelse med en del konkurrenter, det samma gäller utbetalningstiden. Det hade även varit önskvärt med en kundtjänst som håller öppet under helger och inte bara vardagar.

Vanliga frågor om Moank

Ja, det går bra att förtidslösa ditt lån om du skulle vilja göra det. Se bara till att kontakta Moanks kundtjänst innan du gör det så du erhåller rätt belopp att betala.

Nej, det är inte möjligt att låna hos Moank utan BankID.

Innan Moank beviljar något lån gör man en kreditprövning hos UC. Om den visar att du kommer få svårt att betala tillbaka lånet kommer du inte beviljas något lån.

Räkneexempel lån:

Låna 100 000 kr upplagt på 10 år (120 delbetalningar) med rörlig exempelränta på 6,5% (effektiv ränta på 6,79%). Aviavgift 0 kr vid autogiro, uppläggningsavgift 395 kr. Totalt belopp att betala 136 790 kr, vilket motsvarar 1 140 kr/mån.

Moank
Betyg (4/5)

Låna upp till 600 000 kr

Ränta från 3.9%