Compari - jämför innan du lånar

Ränta*
3.01 - 29.27 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
5 000 kr
Högsta lånebelopp
600 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 15 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 150 000 kr i 12 år. Totalt att återbetala 215 282 kr på 144 avbetalningar = 1 495 kr/mån. Nom. rörlig ränta 6,4%. Eff. ränta 6,59% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

Compari vill ge alla en chans att låna. De är inriktade på lån av typen privatlån som du kan använda till vad du vill och som inte kräver någon säkerhet. Hur mycket du vill låna är upp till dig. Det faktum att Compari samlar in anbud från så många långivare innebär att du kan låna upp till 600 000 kronor, om du har de rätta ekonomiska förutsättningarna.

Om du bara vill låna några tusenlappar till en resa, en fabulös middag eller några presenter kan du göra det också. Den enda typ av lån som Compari inte täcker är snabblån på väldigt små summor och riktigt kort återbetalningstid.

Compari ger inte särskilt mycket information om sin verksamhet på hemsidan. Det behövs kanske inte heller eftersom den tjänst de erbjuder kan förklaras på ett enkelt sätt. Compari förmedlar lån från ett stort antal banker och kreditmarknadsinstitut. Att använda tjänsten kan var en riktigt bra idé om du inte anser dig ha tid att på egen hand leta upp de mest förmånliga lånet utifrån dina preferenser och din återbetalningsförmåga.

Trygghet är en viktig del av Comparis erbjudande. Deras tjänst bygger på Samblas egna affärssystem och på den bästa krypteringen som finns tillgänglig idag. De försöker inte övertala någon att låna utan uppmanar snarare till en förnuftig och ansvarsfull attityd till lån. Det är det som håller i längden och vi gillar hur Compari arbetar.

Compari gör inga egna sökningar efter lån utan är en del av låneförmedlaren Sambla. De har i sin tur funnits i branschen sedan 2014 och har hjälpt närmare 300 000 personer att hitta en långivare som kunnat erbjuda precis det lån de varit ute efter. Sambla är en av de stora aktörerna på den svenska marknaden och det är bra för dig som ansöker om ett lån från Compari. Verksamheten följer de lagar och riktlinjer som Finansinspektionen har fastställt.

Kundtjänst

E-post: info@compari.se
Kontaktformulär på sajten

Adress

Firstborn Group Ltd
Squire Patton Boggs Llp
Rutland House
148 Edmund Street
Birmingham B3 2JR

Är Compari rätt för dig?

  • Med Compari gör du en ansökan och kan få upp till 40 erbjudanden.
  • De lån som Compari förmedlar ligger inom ett mycket stort spektra när det gäller lånebelopp och återbetalningstid.
  • Compari vill att du ska låna ansvarsfullt och vara ett säkert alternativ för dig som vill teckna ett lån hos en aktör med god branschstandard.
Compari

Grundkrav

  • Du måste ha fyllt 18 år
  • Du behöver ha varit folkbokförd i Sverige i minst ett år
  • Du får inte ha haft en obetald skuld som lett till att du har ett skuldsaldo hos Kronofogden under de senaste sex månaderna
  • Du måste ha minst 12 500 i månadsinkomst
Compari

Pengarna in snabbt på kontot

Även om Compari inte arbetar med traditionella snabblån sker handläggning av en låneansökan med efterföljande utbetalning mycket snabbt. Exakt hur fort det går beror på vilken långivare du vänder dig till och i vilken bank du har konto. Ofta kan du ha pengar samma dag som du ansökt om dem, eller max två bankdagar senare.

Compari

Så lånar du hos Compari

Du lånar egentligen inte pengar av Compari utan du låter dem bara hjälpa dig med att hitta ett riktigt bra lån. Det börjar med att du anger hur mycket du är intresserad av att låna, sedan fyller du i personuppgifter och skickar in en ansökan med hjälp av BankID. Hos Compari kan du även ansöka om lån utan BankID. Kontakta dem så hjälper de dig med det.

Kreditprövningen görs av UC, Compari anger inte det på sin hemsida utan vi fick besöka moderföretaget Sambla för att få informationen. Om du blir beviljad lånet kan du räkna med att ha pengarna inom max två bankdagar.

Compari

Rimliga krav och villkor

Om du tittar på listan över de grundläggande krav som Compari ställer för att du ska kunna få ett lån så är de ganska rimliga. Det finns låneförmedlare och långivare som tillåter lägre månadsinkomst än Compari men eftersom det är en aktör som satsar på att förmedla privatlån tycker vi att kraven är fullt rimliga. Någon enstaka betalningsanmärkning kan vara okej men har du sådana så är det en omständighet som påverkar din kreditvärdighet och du får räkna med att räntan kan bli högre.

När det gäller låneförmedlare så arbetar de med så många olika typer av lån och långivare att det är svårt att generalisera kring villkoren, det beror helt på vem du lånar av, hur stor summa det handlar om och hur lång återbetalningstid som du har ansökt om. Använder du Compari har du stora chanser att hitta ett riktigt bra lån.

Compari

Saknar tydlig kundtjänst

Compari står sig bra i konkurrensen från andra låneförmedlare och har en tydlig tjänst. De vill vara det ansvarsfulla alternativet för dig som inte tecknar lån obetänksamt. Här kan du som är mån om att jämföra lån hitta ett som passar utifrån vad du behöver pengar till och vad du har för återbetalningsförmåga. Det är en fin ambition, men rimmar inte helt bra med det faktum att det inte går att få kontakt med Compari via chatt eller telefon.

Om man ska hitta ytterligare någon nackdel med Compari så är det att deras identitet är lite oklar. Om man ska vara petig så är Compari inte en låneförmedlare utan ett varumärke som erbjuder precis samma tjänst som mer kända Sambla.

Compari

Vanliga frågor om Compari

Compari passar utmärkt om du är mån om att få det bästa lånet som marknaden kan erbjuda dig och inte vill lägga ner en massa tid på att göra dina egna jämförelser av de långivare som har den typ av lån som du är ute efter.

Sambla är en väletablerad låneförmedlare och Comparis moderföretag. Du kan ansöka om lån hos Compari men ansökan behandlas på samma sätt och enligt samma regler som hos Sambla.

Nej, Compari har privatpersoner som målgrupp.

Räkneexempel lån:

Ett annuitetslån på 150 000 kronor upplagt över 12 år (144 delbetalningar) med rörlig exempelränta på 6,4% (effektiv ränta på 6,59%). Totalt belopp att betala 215 282 kr, vilket innebär 1 495 kr/mån. Ingen aviavgift eller startavgift tillkommer.

Compari
Betyg (3.5/5)

Låna upp till 600 000 kr

Ränta från 3.01%