Freedom Finance

Ränta*
2.95 - 29.5 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
5 000 kr
Högsta lånebelopp
600 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 18 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 180 000 kr i 10 år. Totalt att återbetala 239 262 kr på 120 avbetalningar = 1 994 kr/mån. Nom. rörlig ränta 5,95%. Eff. ränta 6,11% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

Freedom Finance är en fristående låneförmedlare med nästan 20 års erfarenhet av att förmedla lån till svenskar. 1999 startades Ängelholms-baserade Bolåneservice som efter fyra år bytte namn till det numer välkända Freedom Finance. Företaget har idag utvecklats och sträckt sig utanför Sveriges gränser med kontor i såväl Norge som Finland.

2013 köptes Freedom Finance upp av Zmart Group och idag har de över 200 medarbetare på kontoren runt om i Skandinavien. Företaget är således ett av flera stora och etablerade varumärken som Zmart Group äger.

Med denna gedigna bakgrund kan vi konstatera att Freedom Finance är en av Sveriges mest etablerade lånemäklare. Idag samarbetar de med banker så som Santander Bank, Norwegian Bank och Wasa Kredit. När en ansökan genomförs skickas den till 25 olika banker för att få så många lånealternativ som möjligt. Freedom Finance karaktäriseras av personlig service och lättillgänglighet, där ansökan genomförs digitalt och pengarna kan betalas ut inom tre dagar.

Som låneförmedlare erbjuder Freedom Finance billån, privatlån och samlingslån. Ett billån kan tecknas på upp till 500 000 kronor och där bilen står som säkerhet. Räntan för lånet baseras individuellt utifrån faktorer som den totala lånesumman, återbetalningstiden och kontantinsatsens storlek (som minst 20 %). Privatlån kan ansökas om upp till 600 000 kronor och även här sätts räntan individuellt. Den sista typen av lån som Freedom Finance erbjuder är ett samlingslån. Detta kan vara en god idé om du vill samla dyra lån och krediter. Det går bra att ansöka trots betalningsanmärkningar men finns det skulder hos Kronofogden beviljas lånet ej.

Freedom Finance har ett av de mest fördelaktiga uppläggen på marknaden då de inte tar ut någon avgift för varken uppläggning av lånet eller för utskick av avier. Detta gör att du som låntagare endast betalar av lånet inklusive ränta. En annan fördel är också att du som låntagare endast genomgår en kreditprövning hos UC men får svar från flera olika banker på samma gång. Du har också möjlighet att teckna ett låneskydd för ditt lån, då har du säkrat upp om din livssituation skulle förändras.

Kundtjänst

Telefon 0431 - 47 47 00
Öppet dygnet runt.

E-post: info@freedomfinance.se

Adress

Freedom Finance Kreditservice AB
Box 1068
262 21 Ängelholm
Sverige

Är Freedom Finance rätt för dig?

  • Väletablerad lånemäklare med lång erfarenhet
  • Inga start- eller aviavgifter
  • Erbjuder privatlån, billån och samlingslån
Freedom Finance

Grundkrav

  • Du måste vara minst 18 år
  • Tjäna minst 100 000 kronor om året
  • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
  • Fast bostad i Sverige
Freedom Finance

Utbetalning av beviljade lån sker inom 3 – 5 bankdagar

Till och med snabbare om långivaren tillåter signering med BankID!

Freedom Finance

Ansök dygnet runt på Freedom Finances hemsida

Du kan ansöka om ditt lån direkt på lånemäklarens hemsida. Tack vare deras lånekalkylator kan du beräkna kostnaderna för privatlån, billån och samlingslån. Det enda du behöver göra är att knappa in uppgifterna om önskat lånebelopp och återbetalningstid. Kalkylatorn ger dig då en beräknad månadskostnad och du väljer om du vill gå vidare med din ansökan eller inte.

Om du går vidare kommer en kreditprövning genomföras och en handläggare att kontakta dig inom 24 timmar för att presentera lånealternativen. Det lån du väljer kommer sedan skickas hem till dig för en underskrift och när denna är mottagen betalas pengarna ut inom 3 – 5 vardagar. Om långivaren godkänner BankID som legitimeringsalternativ kan processen gå snabbare.

Freedom Finance

Personlig service varje gång du använder Freedom Finance

Freedom Finance sätter dig som kund i centrum och du får all den hjälp du behöver för att hitta ett lån som passar dig och dina behov. Det enda du som långivare behöver tänka på är att uppfylla grundvillkoren av att vara 18 år fyllda, ha en inkomst på minst 100 000 kronor per år och vara bosatt i Sverige. Räntan som sätts är individuell och varierar från 3,54 – 18,15 % med en effektiv ränta på mellan 3,60 – 19,74 %.

Om du har betalningsanmärkningar men är i behov av ett lån behöver inte det vara några problem. Lånemäklaren samarbetar med flera banker som godkänner detta. Observera att ålderskravet för att låna med betalningsanmärkning är något högre än grundkravet, nämligen 20 år.

Freedom Finance

Låna säkert från ett brett urval av samarbetspartners

Freedom Finance är en lånemäklare som samarbetar med över 20 olika banker för att kunna ge dig de bästa alternativen. Oavsett om du hittat din drömbil, behöver renovera sommarstugan eller vill samla dyra lån och krediter har företaget ett lån för dig.

Det mest fördelaktiga med Freedom Finance är att lånen saknar avgifter för uppläggning samt avi-utskick. Detta gör att de effektiva räntorna påverkas positivt och lånen blir inte lika dyra. Det går snabbt och enkelt att ansöka via lånemäklarens hemsida och kundtjänsten finns tillgänglig dygnet runt för frågor.

Något som är viktigt att ta i beaktande är att villkoren för att teckna lån med betalningsanmärkning skiljer sig från grundvillkoren. Det kan därför vara bra att kontrollera en extra gång vilka krav som gäller för respektive lån. Tack vare en mycket användarvänlig och informationsrik hemsida är detta snabbt gjort när du ändå använder lånekalkylen.

Freedom Finance erbjuder dig även möjlighet att teckna ett låneskydd, vilket kan vara en god idé om något oförutsett skulle inträffa.

Freedom Finance

Vanliga frågor om Freedom Finance

Nej, Freedom Finance inriktar sig bara på att kunna erbjuda fördelaktiga villkor åt privatpersoner. Är du ute efter ett lån till företaget rekommenderar vi vår jämförelse av företagslån.

Om du söker ensam ska du som sökande ha en deklarerad inkomst på minst 125 000 kronor.

Räkneexempel lån:

Låna 180 000 kronor upplagt på 10 år (120 delbetalningar) med rörlig ränta på 5,95% (effektiv ränta på 6,11%). Totalt belopp att betala blir 239 262 kronor, vilket motsvarar 1 994 kronor i månaden. Ingen avi- eller startavgift.

Freedom Finance
Betyg (4/5)

Låna upp till 600 000 kr

Ränta från 2.95%