Man räknar på kostnad för snabblån

Snabblån

Snabblån (även kallade mikrolån eller sms-lån) är mindre lån med en kortare löptid än vanliga blancolån. Lånebeloppen varierar men brukar ofta vara från några tusenlappar upp till cirka 50 000 kronor. Dessa belopp kan vara bra när en oförutsedd utgift uppstår och du snabbt behöver pengar. Kreditgivarna till snabba lån ställer oftast lägre krav på låntagaren än vad de traditionella bankerna gör. Tänk på att snabblån generellt har högre ränta och var noga med att betala dina amorteringar i tid för att undvika onödiga avgifter. Vi jämför snabblån lätt och överskådligt.

Namnet snabblån kommer från ordet sms lån som blev vanligt i Sverige i början av 2000-talet. Termen sms lån myntades då det på den tiden var vanligt att förfrågan om att snabbt få låna ett mindre belopp skickades via just sms. Marknaden har utvecklats och det finns idag flera varianter av snabblån, som t ex minilån, mikrolån och olika kontokrediter. Idag behöver du inte skicka sms för snabba lån utan du verifierar dig enkelt online via BankID.

Idag finns det många aktörer på marknaden som erbjuder snabblån. Framför allt rör det sig om mindre långivare medan de större långivarna och bankerna är mer aktiva inom andra låntyper.

I och med att snabblånen betalas ut snabbt och är på lägre belopp passar lånen utmärkt för dig som vill lösa en mindre skuld men som inte har de ekonomiska förutsättningarna för tillfället. Du bör dock ha pengar på ingång innan du tar ett snabblån, detta för att du ska kunna betala din skuld inom den avtalade löptiden.

Belopp

5 000 kr

Period

6mån

En varningstriangel

Detta är högkostnadskrediter

Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.

Så hittar du det billigaste snabblånet

Du hittar det bästa och billigaste snabblånet för dig genom att jämföra långivarnas erbjudanden. Det gör du enklast i vår jämförelsetabell högst upp på sidan.

Du ansöker sedan om snabblånet direkt på långivarens hemsida. I din jämförelse är det framför allt två saker du ska fokusera på.

Det här ska du titta på din jämförelse av olika snabblån.

 • Den effektiva räntan. När du jämför långivarna av snabba lån ska du fokusera på den effektiva räntan. Det är räntan plus alla övriga kostnader inräknade. Det ger dig en mer rättvis bild av vilken långivare som är billigast.
 • Återbetalningstid. Du vill hitta ett snabblån som kan erbjuda dig en återbetalningstid som passar din ekonomiska situation. Du vill inte ha en för lång återbetalningstid eftersom det leder till en högre räntekostnad. Samtidigt vill du inte ha en för kort återbetalningstid eftersom du då kan få svårt att betala tillbaka lånet.

Med en grundlig jämförelse av kan du vara säker på att du tecknar det billigaste snabblånet på marknaden.

Du kan även ta hjälp av en låneförmedlare när du ansöker om ett snabblån. Då skickar du in din låneansökan till låneförmedlaren som sedan tar kontakt med långivarna inom snabblån och återkommer med deras erbjudanden. Låneförmedlarna brukar samarbeta med uppemot 20 olika banker och långivare.

Tar du hjälp av en låneförmedlare blir det lättare att hitta det billigaste snabblånet samtidigt som du sparar en hel del tid. Dessutom tar låneförmedlaren bara en kreditupplysning. Om du däremot skickar in en låneansökan till varje enskild långivare tas det en kreditupplysning för varje ansökan du gör. För många kreditupplysningar leder till sämre kreditvärdighet, vilket i sin tur gör det svårare att få snabblånet beviljat.

Hur mycket kan jag låna med ett snabblån?

Hur mycket du kan låna varierar mellan de olika långivarna inom snabblån. Gemensamt för nästan alla långivare är att det handlar om summor från cirka 5 000 kronor upp till cirka 50 000 kronor. 

Vilken summa du beviljas ett lån på beror dock på din kreditvärdighet. Även om du ansöker om ett lån på 50 000 kronor är det inte säkert att du beviljas ett snabblån på den summan.

Vill du låna mer pengar än så får du vända dig till en långivare inom vanliga privatlån. Då kan du låna hundratusentals kronor utan någon säkerhet. Räntan brukar då vara lägre och återbetalningstiden längre.

Vem kan ansöka om snabblån?

Vem som kan ansöka om ett snabblån bestäms huvudsakligen av kreditföretagen själva. Företagen bestämmer själva vilka krav en låntagare måste uppfylla för att få låna hos dem. Hos de flesta kreditföretaget gäller samma krav.

Vanliga krav för att få ta snabblån

 • Låntagaren måste ha fyllt 18 år.
 • Låntagaren måste ha en deklarerad inkomst.
 • Låntagaren måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Låntagaren får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden.

Tänk på att kraven kan skilja sig åt något från långivare till långivare. En del kan ha ett högre ålderskrav, medan andra kräver en viss årsinkomst. På varje långivares hemsida framgår det vilka krav du måste uppfylla för att få låna hos dem.

Fördelar med snabblån

 • Du kan låna mindre summor.
 • Det är lätt att låna.
 • Snabba utbetalningar.

Kan jag ta ett snabblån utan inkomst?

Om du inte har någon inkomst kan det bli svårt för dig att få ta ett snabblån. Det finns helt enkelt inget som tyder på att du kan betala tillbaka pengarna i tid.

För att låna utan inkomst krävs en medlåntagare. Det innebär att ytterligare en person står med på lånet och är solidariskt betalningsskyldig med dig. Skulle du inte kunna betala tillbaka snabblånet kommer kreditgivaren vända sig till medlåntagaren.

Även fast det är möjligt att ta ett snabblån utan inkomst är det inte att rekommendera. Har du ingen inkomst ska du inte dra på dig skulder du inte kan betala.

Vad du bör tänka på innan du tar ett snabblån

Först och främst bör du fundera på varför du vill ta lånet. Oförutsedda händelser och utgifter uppstår, men finns det möjlighet att lösa det ekonomiskt ändå? Vi vet, precis som alla andra, att det ibland inte är möjligt och då kan ett lån bli lösningen. Om du bestämmer dig för att ansöka är det ytterligare några saker du behöver tänka på.

 • Ta inte ett större lån än du verkligen behöver. Då får du bara betala högre räntekostnader än du egentligen behöver.
 • Betala tillbaka snabblånet så snabbt som möjligt. Lånet kan bli onödigt dyrt om du drar ut på återbetalningen.

Ta aldrig ett snabblån för att lösa andra lån. Har du många olika lån och krediter kan det vara bättre att samla lånen. Om du har en bostad med ett övervärde kan du även överväga att utöka ditt bolån för att lösa dina högkostnadskrediter.

Är dina skulder väldigt höga kan du vända dig till din kommun för hjälp med skuldsanering. Mer info hittar du hos Konsumentverket på sajten Hallå Konsument.

Snabblån med direkt utbetalning

Tanken med snabblån är att du ska få tillgång till din pengar snabbt. Därför är det inte ovanligt med långivare som erbjuder direkt utbetalning. Många gånger tar det inte mer än 15 minuter från det att du skickade in din låneansökan tills du har pengarna på ditt konto.

Hos vissa långivare kan utbetalningstiden vara något längre. Då kan du få vänta i upp till ett par dagar på pengarna.

Exakt hur lång utbetalningstiden är på snabblån varierar mellan olika aktörer. Vilken bank du har påverkar även det hur lång tid det tar innan du har pengarna tillgängliga på kontot.

Finns det snabblån med utbetalning på helger?

Ja, det finns snabblån som betalas ut på helger. Vilka dagar och tider som pengarna betalas ut kan dock variera mellan aktörerna.

Långivarna som erbjuder utbetalning på helger har mycket vunnit eftersom de verkligen lever upp till namnet snabblån. Hela idén bakom lånetypen är att du ska kunna få tillgång till pengar snabbt. Då ska det inte spela någon roll om det är vardag eller helg.

På kreditgivarnas hemsidor framgår det när lånen betalas ut.

Snabblån har höga räntor

Under åren som snabblåneföretagen funnits har det varit mycket skriverier i media. Mycket har kretsat kring räntorna som ofta varit skyhöga. Det stämmer mycket väl att räntorna på snabblån är höga, och klart högre än exempelvis räntorna på vanliga privatlån.

Något som många dock inte tänker på är att räntorna som anges är baserade på årsbasis medan själva snabblånen ofta bara har en löptid på 30 dagar. Det gör det hela ganska missvisande.

Det finns flera anledningar till att räntorna är så höga för snabblån. En anledning är att snabblånen är lån utan säkerhet. Det innebär att kreditgivaren inte har någon garanti för att lånet kommer betalas tillbaka. Det kan jämföras med bolån där bostaden agerar säkerhet för lånet. Om du inte kan betala kostnaden för bolånet kan banken tvinga dig att sälja din bostad för att få tillbaka sina pengar.

En annan anledning till de höga räntorna är den korta löptiden. För att verksamheten överhuvudtaget ska vara lönsam måste företagen inom snabblån ta ut en högre ränta. En låg ränta på ett snabblån med kort återbetalningstid skulle helt enkelt inte vara lönsamt.

Många företag som sysslar med snabblån ställer inte heller lika höga krav på sina kunders ekonomiska förmåga. Även det bidrar till högre räntor. Kreditgivarna försvarar dock detta och menar på att om kunden bara sköter sin betalning behöver inte ett snabblån bli så dyrt.

Det tvistas fortfarande om huruvida de höga räntorna är ocker eller skäliga utifrån snabblånens villkor och förmodligen kommer vi aldrig se en enad front i frågan. Det vi kan konstatera är att snabblånen kan bli dyra och att räntan kan vara direkt ofördelaktig. Men om snabblån ändå är ett alternativ för dig som potentiell låntagare är det bäst att lösa lånet så snabbt som möjligt. Då undviker du de eventuellt höga kostnaderna som dessvärre medfört att många låntagare hamnat i skuldfällan.

3 tips för att få den bästa räntan på snabblån

Eftersom räntorna på snabblån är relativt höga är det viktigt att du gör vad du kan för att få så bra ränta som möjligt. Det är flera faktorer som avgör vilken ränta du får på ditt snabblån. Som tur är finns det många knep du kan ta till för att få så bra ränta som möjligt på pengarna du lånar.

3 saker du kan göra för att sänka räntan på snabblån.

 • Betala av dina skulder. Om du har några mindre skulder kan det vara bra att betala tillbaka dessa innan du ansöker om ett snabblån. På så vis kan du förbättra din ekonomiska situation vilket förbättrar dina möjligheter att få en lägre ränta.
 • Betala räkningar i tid. Det är viktigt att du betalar tillbaka dina räkningar i tid. Glömmer du bort att betala dina räkningar kommer långivarna inte vara lika benägna att erbjuda dig en låg ränta. I värsta fall kan du hamna hos Kronofogden, och då kommer du inte få låna överhuvudtaget.
 • Ta hjälp av en låneförmedlare. En låneförmedlare presenterar låneerbjudanden från flera aktörer. Det gör det lättare för dig att välja den långivaren som kan erbjuda dig det billigaste snabblånet.

Ska man akta sig för snabblån?

Nej, du behöver inte akta dig för snabblån. Så länge du tänker igenom ditt beslut innan du lånar pengar och betalar din skuld i tid behöver du inte vara orolig. Då behöver ett snabblån inte vara särskilt dyrt.

Ett snabblån passar dock inte alla. Därför är det viktigt att du är ärlig mot dig själv och bara lånar pengar om du har ekonomin för att betala tillbaka din skuld.

Vad är skillnaden mellan effektiv och nominell ränta?

Räntan som långivaren tar ut för ett snabblån kallas nominell ränta. Det är en procentsats som kommuniceras utan eventuell uppläggningsavgift eller aviavgifter.

Den effektiva räntan är den nominella räntan plus långivarens övriga avgifter, exempelvis aviavgifter eller uppläggningsavgift. Den effektiva räntan utgör den verkliga kostnaden för snabblånet och presenteras på årsbasis.

Just att den effektiva räntan måste presenteras på årsbasis gör att snabblån kan uppfattas som extra dyra. Tanken med ett snabblån är ju att de ska betalas av snabbt. För dig som kund är det stor skillnad i kostnad för ett snabbt lån som betalas av på två månader och ett som betalas av på tio månader.

Anledningen att den effektiva räntan för alla lån visas på årsbasis är att det ska gå lätt att jämföra olika långivare. Detta kan bli lite skevt när du jämför ett snabblån med ett privatlån som ska betalas av på exempelvis 5 år.

Finns det snabblån utan ränta?

Ja, det finns snabblån utan ränta. Det brukar dock inte vara varaktiga erbjudanden utan bara något som gäller under en begränsad tid eller för nya kunder. En del långivare kan även locka med snabba lån utan ränta förutsatt att du betalar lånet inom en viss tid, en så kallad räntefri period.

Bara för att ett snabblån är räntefritt betyder det inte att det är kostnadsfritt. Långivaren kan fortfarande ta ut både uppläggningsavgift och aviavgifter. Aviavgifterna brukar du kunna slippa genom att betala ditt snabblån via autogiro.

Skulle du inte betala tillbaka lånet i tid kan ytterligare kostnader tillkomma.

En del långivare erbjuder dig betalningsfria månader

Långivarna inom snabblån arbetar ständigt med att komma på nya sätt att locka till sig kunder. Ett sådant sätt är att erbjuda betalningsfria månader. Det innebär att du under en eller ett par månader slipper amortera, betala ränta eller andra avgifter på ditt snabblån. Det kan passa bra om du exempelvis har många utgifter just den månaden, eller av någon annan anledning har svårt att betala. Din totalskuld förändras dock inte eftersom snabblånet bara förlängs.

Det brukar finnas vissa begränsningar gällande hur många betalningsfria månader du får använda. Oftast får du använda 1-2 betalningsfria månader per kalenderår, men inte flera efter varandra. Har du precis tagit ett snabblån kan du inte heller utnyttja en betalningsfri månad. Du måste vanligtvis ha skött dina betalningar i sex månader innan du kan aktivera tjänsten.

Ta inte ett snabblån om du inte har råd

Behöver du snabbt få in en mindre summa pengar kan ett snabblån vara en bra lösning. Dock inte alltid. Ett snabblån ska bara vara aktuellt om du vet med dig att du kommer få in pengar inom kort för att betala skulden.

Var ärlig mot dig själv innan du tar ett snabblån. Har du de ekonomiska förutsättningarna för att betala snabblånet i tid? Om du inte har det är det bättre att du sparar ihop pengarna själv eller lånar av familj och vänner. Då finns det möjlighet att låna pengarna räntefritt och utan någon löptid att förhålla sig till.

Tar du ett snabblån som du inte kan betala tillbaka kommer det leda till ytterligare kostnader och i värsta fall en betalningsanmärkning och skuld hos Kronofogden.

Förläng eller förnya ditt snabblån

Om du inte har de ekonomiska förutsättningarna för att betala tillbaka ditt snabblån måste du så snart som möjligt kontakta din långivare. Ni kan kanske komma överens om att förlänga eller förnya lånet så du får mer tid på dig att få fram pengarna.

Det är många långivare som erbjuder möjligheten att förnya eller förlänga snabblån. Du får dock vara beredd på att det kan kosta en liten slant. Det kan dock vara värt det så slipper ditt ärende hamna hos Inkasso eller Kronofogden.

Kan jag ansöka om snabblån utan UC?

Ja, du kan ansöka om ett snabblån utan UC. Många tror att lån utan UC innebär att det inte görs någon kreditupplysning. Det är felaktigt då alla långivare enligt lag måste göra en kreditupplysning innan lån beviljas. UC är i stället det företag som genomför kreditupplysningarna. Om du vill ta ett snabblån utan UC kommer helt enkelt ett annat kreditupplysningsföretag genomföra kreditupplysningen.

Andra vanliga kreditupplysningsföretag.

Du kan skaffa snabblån med betalningsanmärkning

Betalningsanmärkningar kan ofta vara det som förhindrar en ansökan om snabba lån då många traditionella banker inte godkänner dessa anmärkningar. Bland de nyare kreditinstituten har dock denna hårda attityd luckrats upp något och idag behöver inte en betalningsanmärkning innebära ett oöverstigligt hinder. Tvärtom finns det idag en rad mikrolåns-företag som godkänner betalningsanmärkningar, ibland upp till tre stycken, hos den som söker.

Om kreditföretagen som erbjuder snabblån godkänner betalningsanmärkningar eller ej framgår ofta tydligt i deras marknadsföring.

Vi har en lista med långivare som accepterar betalningsanmärkning.

Du beviljas inget snabblån med aktiv skuld hos Kronofogden

Om betalningsanmärkningar kan vara okej för att beviljas ett snabblån är en aktiv skuld hos Kronofogden det inte. Det är ett tydligt tecken på att du inte kommer kunna betala tillbaka ditt snabblån. Dessutom föreligger det risk för utmätning vilket innebär att den sökande inte har någon ekonomisk möjlighet att fullfölja sina förpliktelser gällande lån.

På det hela taget är ett mikrolåns-företag som inte godkänner skuldsaldo hos Kronofogden en ansvarsfull aktör. De bidrar därmed inte till att sätta dig som sökande i en position som kan bli ekonomiskt ohållbar.

Vad innebär reglerna för högkostnadskrediter?

Det finns flera regler som omfattar högkostnadskrediter där snabblån ingår. De senaste reglerna infördes 1 september 2018. Reglerna infördes för att stärka konsumentskyddet.

Reglerna påverkar hur hög räntan får vara och hur mycket snabblånet får kosta i förhållande till lånebeloppet, ett så kallat kostnadstak.

Ett snabblån får inte längre ha en ränta som är mer än 40 procent över Riksbankens referensränta. Referensräntan fastställs av Riksbanken två gånger om året.

Exempel: Om Riksbankens referensränta är 0 procent får snabblånen inte ha en ränta som är högre än 40 procent.

Snabblånets totala kostnad får inte heller vara högre än det dubbla lånebeloppet. Om du lånar 20 000 kronor får totalkostnaden för ditt lån inte överstiga 40 000 kronor.

Fler regler som omfattas av lagen.

 • Dröjsmålsräntan får inte vara högre än 40 procent över Riksbankens referensränta.
 • Långivarna ska följa måttfullhetsregler i sin marknadsföring.
 • Vid utebliven återbetalning får långivaren bara ta ut dröjsmålsränta.
 • Långivaren får bara förlänga snabblånet en gång.

Du har alltid ångerrätt på snabblån

Skulle du ansöka om ett snabblån för att sedan ångra dig har du alltid ångerrätt i 14 dagar. Så länge du hör av dig till långivaren inom den tiden kan du ångra ditt låneavtal. Din ångerfrist börjar från att du får lånevillkoren.

Du kan ångra ditt snabblån både skriftligt och muntligt. En skriftlig uppsägning är dock alltid att föredra. Skulle det uppstå en tvist kan du alltid bevisa att du har sagt upp ditt låneavtal.

Om långivaren har betalat ut lånet är du skyldig att betala tillbaka både lånebeloppet och ränta till långivaren. Räntan räknas från att du fick lånet utbetalt till den dagen du återbetalar lånet.

Vanliga frågor om Snabblån

Om du har svårt att betalat tillbaka ditt snabblån ska du börja med att kontakta din långivare och informera om situationen. Du kan även kontakta en skuldrådgivare i din kommun, vilket är kostnadsfritt. Ett annat alternativ kan vara att ta ett samlingslån för att samla flera mindre lån i ett större lån, men med lägre ränta.

Nej, det kostar inget att ansöka om snabblån. Om du inte skulle vara nöjd med ditt låneerbjudanden kan du alltid välja att tacka nej.

Ja, du har rätt att göra ränteavdrag på snabblån. Räntan på snabblån är avdragsgill med 30 procent upp till 100 000 kronor. Du får bara göra ränteavdrag för snabblån som du själv varit betalningsansvarig för.

Sammanfattning snabblån

Den här sidan handlar om snabba lån (eller mikrolån, SMS-lån) samt dess fördelar respektive nackdelar. Sammanfattningsvis kan vi säga att snabblån kan vara en bra idé för den som är i behov av ett mindre tillskott i kassan. För att det ska vara fördelaktigt är det bra om det betalas av så snabbt som möjligt. Det finns ett antal grundkrav som behöver vara uppfyllda och det genomförs alltid en kreditupplysning på den sökande. För att hitta bäst ränta för ditt snabblån råder vi dig att jämföra olika aktörer med varandra!

Källhänvisning:

Dessa är ett urval av de källor vi använt oss av när vi skrivit om snabblån och SMS-lån. Vill du fördjupa dig i ämnet rekommenderar vi att du besöker dessa webbplatser.

 • Lånebelopp

  1 000 - 45 000 kr

  Ränta från

  39.6%

  Åldersgräns

  21 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4.5/5

  Låneexempel: 10 000 kr i 12 mån. Nominell årsränta 39.6 %. Totalt att återbetala 12 145 kronor. Effektiv ränta 47.64 %.

  Direktutbetalning
 • Lånebelopp

  1 000 - 40 000 kr

  Ränta från

  39%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4/5

  Låneexempel: 25 000 kronor i 2 år. Eff. ränta 50,0 %. Kostnad: 1 533 kronor/mån, totalt 36 775 kronor

  Direktutbetalning
 • Lånebelopp

  1 000 - 30 000 kr

  Ränta från

  39.3%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4/5

  Låneexempel: 5 000 kr i ett år. Nominell årsränta 39,3%. Eff. ränta 77,75%. Kostnad 630 kr/mån. Totalt 7 328 kr.

  Direktutbetalning
 • Lånebelopp

  1 000 - 30 000 kr

  Ränta från

  26%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  0-1 dag

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4.5/5

  Låneexempel: 15 000 kr i 12 månader. Eff. årsränta 29,33%. Kostnad 1 433 kr/mån. Totalt 17 195 kr.

 • Lånebelopp

  2 000 - 25 000 kr

  Ränta från

  39.5%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  1 dag

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4/5

  Låneexempel: 2 000 kr i 3 månader. Nominell ränta 39,5%. Eff. ränta 861,88%. Kostnad 771 kr/mån. Totalt 2 708 kr.

 • Lånebelopp

  2 000 - 20 000 kr

  Ränta från

  39.5%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  0-1 dag

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4.5/5

  Låneexempel: 15 000 kr i 12 månader, effektiv årsränta 56,7%, uppl.avgift 350 kr och aviavgift 45 kr. Totalt att återbetala 21 359 kr.

 • Lånebelopp

  10 000 - 50 000 kr

  Ränta från

  7.92 - 21.6%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  0-1 dag

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Nej

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3/5

  Låneexempel: 10 000 kr på ett år med autogiro, effektiv ränta 15,84% blir totalt 12 407 kr.

 • Lånebelopp

  10 000 - 30 000 kr

  Ränta från

  25%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  2 dagar

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4/5

  Låneexempel: 10 000 kr i 3 år. Eff. ränta 28,07 %. Kostnad 398 kr/mån. Totalt 14 328 kr.

 • Lånebelopp

  1 - 10 000 kr

  Ränta från

  7.49%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Nej

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4.5/5

  Låneexempel: 2 000 kr i 6 månader med en nominell ränta på 7,49%. Eff. ränta 7,75%. Kostnad 340 kr/mån. Totalt 2044 kr.

 • Lånebelopp

  5 000 - 30 000 kr

  Ränta från

  22.95%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  0-1 dag

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Nej

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3/5

  Låneexempel: 20 000 kr i 1 år. Eff. ränta 25,5%. Kostnad 1 881 kr/mån. Totalt 22 572 kr.

 • Lånebelopp

  20 000 - 500 000 kr

  Ränta från

  9.90 - 28.9%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  Individuellt

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Nej

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4/5

  Låneexempel: 70 000 kr i 6 år med effektiv ränta 12,9 %. Månadskostnad: 1 401 kronor. Totalt belopp att betala 100 908 kronor.

 • Lånebelopp

  5 000 - 30 000 kr

  Ränta från

  24%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  1-2 dagar

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3/5

  Låneexempel: 15 000 kr i 40 månader. Ränta 2%, eff. ränta 26,82 %. Totalt att återbetala 21 231 kr

 • Lånebelopp

  2 000 - 15 000 kr

  Ränta från

  39%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4/5

  Låneexempel: 5 000 kr i 30 dagar. Nominell årsränta 39 %. Uppl. 395 kr. Totalt att återbetala 5 555 kr (kreditkostnad 555 kr). Eff. ränta 260,1 %

 • Lånebelopp

  10 000 - 200 000 kr

  Ränta från

  2.95 - 29.95%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  2-5 dagar

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Nej

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3/5

  Låneexempel: Annuitetslån 200 000 kronor, 10 års återbetalning. Effektiv ränta 6,4%. Månadskostnad 2333 kronor (120 månader) totalkostnad 279 960 kronor.

 • Lånebelopp

  1 000 - 50 000 kr

  Ränta från

  39.5%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  0-1 dagar

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4/5

  Låneexempel: 8 000 kronor i 12 månader. Effektiv ränta 228 %. Kostnad 1 183 kronor första månaden. Totalt 11 963 kronor.

 • Lånebelopp

  5 000 - 25 000 kr

  Ränta från

  26.05%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  1-2 dagar

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Nej

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4/5

  Låneexempel: 20 000 kr i 5 år. Eff. ränta 29,04 %. Kostnad: 599 kr/mån. Totalt 35 964 kr.

 • Lånebelopp

  10 000 - 100 000 kr

  Ränta från

  29.9%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  0 dagar

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Nej

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3/5

  Låneexempel: 30 000 kr i 2 år. Eff. ränta 39,12 %. Kostnad 1 142, 42 kr/mån. Totalt 54 836 kr

 • Lånebelopp

  1 000 - 40 000 kr

  Ränta från

  19.5 - 39%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  0-1 dag

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3/5

  Låneexempel: 25 000 kronor i tre år. Effektiv ränta 23,99 %. Kostnad 947 kronor per månad. Totalt 34 092 kronor.

 • Lånebelopp

  10 000 - 40 000 kr

  Ränta från

  9.84 - 21.6%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  0-1 dag

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Nej

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4.5/5

  Låneexempel: 20 000 kr i 6 år. Effektiv ränta 27,35 %. Kostnad 513 kr/mån (exklusive administrationsavgift). Totalt 38 245 kr.

 • Lånebelopp

  5 000 - 30 000 kr

  Ränta från

  29.95 - 34.95%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  0-1 dag

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Nej

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3/5

  Låneexempel: 15 000 kronor i 36 månader. Effektiv ränta 58,8 %. Kostnad 786 kronor/mån. Total kostnad för lånet 28 296 kronor.

 • Lånebelopp

  5 000 - 20 000 kr

  Ränta från

  39.48%

  Åldersgräns

  Nej

  Utbetalning

  0-2 dagar

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Nej

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3/5

  Låneexempel: 10 000 kronor under ett år. Nominell årsränta 39,48 %, effektiva årsräntan 76,2 %. Månadskostnaden 1 118 kronor, lånets totala kostnad 13 416 kronor.

 • Lånebelopp

  1 000 - 40 000 kr

  Ränta från

  39%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  0-1 dag

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3/5

  Låneexempel. 25 000 kr på 1 år, 12 avbetalningar. Eff. ränta 51 %. Uppläggningsavgift 395 kronor. Månadskostnad 2 583 kronor. Totalt: 30 985 kr.

 • Lånebelopp

  3 000 - 50 000 kr

  Ränta från

  5 - 39%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  0-1 dag

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3/5

  Låneexempel 5 500 kronor med löptid 5 månader. Ränta 38,4%. Förmedlingsavgift 500 kr. Aviavgift 60 kronor. Effektiv ränta 1 294%. Totalt 8 961 kronor.

 • Lånebelopp

  10 000 - 50 000 kr

  Ränta från

  36.9 - 45.71%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  0-1 dag

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Nej

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  2/5

  Låneexempel: 25 000 kronor i 24 månader. Eff. Ränta 38,79%. Månadskostnad 1696 kr. Totalt belopp att betala 33 747 kr.

 • Lånebelopp

  2 000 - 50 000 kr

  Ränta från

  12.95 - 56.95%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  0-2 dagar

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Nej

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3/5

  Låneexempel: 20 000 kr i 18 månader. Eff. ränta 30,91 %. Kostnad 1 366 kr/mån. Totalt 44 588 kr.