Man räknar på kostnad för snabblån

Snabblån

Snabblån (även kallade mikrolån eller sms-lån) är mindre lån med en kortare löptid än vanliga blancolån. Lånebeloppen varierar men brukar ofta vara från några tusenlappar upp till cirka 50 000 kronor. Dessa belopp kan vara bra när en oförutsedd utgift uppstår och du snabbt behöver pengar. Kreditgivarna till snabba lån ställer oftast lägre krav på låntagaren än vad de traditionella bankerna gör. Tänk på att snabblån generellt har högre ränta och var noga med att betala dina amorteringar i tid för att undvika onödiga avgifter. Vi jämför snabblån lätt och överskådligt.

Namnet snabblån kommer från ordet sms lån som blev vanligt i Sverige i början av 2000-talet. Termen sms lån myntades då det på den tiden var vanligt att förfrågan om att snabbt få låna ett mindre belopp skickades via just sms. Marknaden har utvecklats och det finns idag flera varianter av snabblån, som t ex minilån, mikrolån och olika kontokrediter. Idag behöver du inte skicka sms för snabba lån utan du verifierar dig enkelt online via BankID.

Idag finns det många aktörer på marknaden som erbjuder snabblån. Framför allt rör det sig om mindre långivare medan de större långivarna och bankerna är mer aktiva inom andra låntyper.

I och med att snabblånen betalas ut snabbt och är på lägre belopp passar lånen utmärkt för dig som vill lösa en mindre skuld men som inte har de ekonomiska förutsättningarna för tillfället. Du bör dock ha pengar på ingång innan du tar ett snabblån, detta för att du ska kunna betala din skuld inom den avtalade löptiden.

Belopp

5 000 kr

Period

6mån

En varningstriangel

Detta är högkostnadskrediter

Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.

Så hittar du det billigaste snabblånet

Du hittar det bästa och billigaste snabblånet för dig genom att jämföra långivarnas erbjudanden. Det gör du enklast i vår jämförelsetabell högst upp på sidan.

Förr var det vanligt att du ansökte om snabblån via sms, lånen kallades då ofta för sms lån. Men numera är det mycket ovanligt att du skickar in din ansökan via sms. I stället ansöker du om snabblånet direkt via långivarens hemsida. Eftersom i stort sett alla mobiltelefoner har tillgång till internet är det även mycket lätt att ansöka om ett lån via den, oavsett var någonstans i världen du befinner dig.

Men innan du ansöker om ett snabblån behöver du som tidigare nämnt jämföra långivarnas erbjudanden. I din jämförelse är det framför allt två saker du ska fokusera på.

Det här ska du titta på i din jämförelse av olika snabblån.

 • Den effektiva räntan. När du jämför långivarna av snabba lån ska du fokusera på den effektiva räntan. Det är räntan plus alla övriga kostnader inräknade. Det ger dig en mer rättvis bild av vilken långivare som är billigast.
 • Återbetalningstid. Du vill hitta ett snabblån som kan erbjuda dig en återbetalningstid som passar din ekonomiska situation. Du vill inte ha en för lång återbetalningstid eftersom det leder till en högre räntekostnad. Samtidigt vill du inte ha en för kort återbetalningstid eftersom du då kan få svårt att betala tillbaka lånet.

Med en grundlig jämförelse av kan du vara säker på att du tecknar det billigaste snabblånet på marknaden.

Du kan även ta hjälp av en låneförmedlare när du ansöker om ett snabblån. Då skickar du in din låneansökan till låneförmedlaren som sedan tar kontakt med långivarna inom snabblån och återkommer med deras erbjudanden. Låneförmedlarna brukar samarbeta med uppemot 20 olika banker och långivare.

Tar du hjälp av en låneförmedlare blir det lättare att hitta det billigaste snabblånet samtidigt som du sparar en hel del tid. Dessutom tar låneförmedlaren bara en kreditupplysning. Om du däremot skickar in en låneansökan till varje enskild långivare tas det en kreditupplysning för varje ansökan du gör. För många kreditupplysningar leder till sämre kreditvärdighet, vilket i sin tur gör det svårare att få snabblånet beviljat.

Hur mycket kan jag låna med ett snabblån?

Hur mycket du kan låna varierar mellan de olika långivarna inom snabblån. Gemensamt för nästan alla långivare är att det handlar om summor från cirka 5 000 kronor upp till cirka 50 000 kronor. 

Vilken summa du beviljas ett lån på beror dock på din kreditvärdighet. Även om du ansöker om ett lån på 50 000 kronor är det inte säkert att du beviljas ett snabblån på den summan.

Vill du låna mer pengar än så får du vända dig till en långivare inom vanliga privatlån. Då kan du låna hundratusentals kronor utan någon säkerhet. Räntan brukar då vara lägre och återbetalningstiden längre.

Vem kan ansöka om snabblån?

Vem som kan ansöka om ett snabblån bestäms huvudsakligen av kreditföretagen själva. Företagen bestämmer själva vilka krav en låntagare måste uppfylla för att få låna hos dem. Hos de flesta kreditföretaget gäller samma krav.

Vanliga krav för att få ta snabblån

 • Låntagaren måste ha fyllt 18 år.
 • Låntagaren måste ha en deklarerad inkomst.
 • Låntagaren måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Låntagaren får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden.

Tänk på att kraven kan skilja sig åt något från långivare till långivare. En del kan ha ett högre ålderskrav, medan andra kräver en viss årsinkomst. På varje långivares hemsida framgår det vilka krav du måste uppfylla för att få låna hos dem.

Det finns dessvärre inte några långivare som erbjuder snabblån utan krav. Alla långivare har något krav du måste uppfylla, en del bestämmer långivaren själv medan andra är lagstadgade. Ett krav som är lagstadgat är exempelvis att personer under 18 år inte får låna pengar. Långivaren själv kan välja att sätta en högre åldersgräns men inte en lägre.

Fördelar med snabblån

 • Du kan låna mindre summor.
 • Det är lätt att låna.
 • Snabba utbetalningar.

Kan jag ta ett snabblån utan inkomst?

Om du inte har någon inkomst kan det bli svårt för dig att få ta ett snabblån. Det finns helt enkelt inget som tyder på att du kan betala tillbaka pengarna i tid. Det kan dock vara möjligt att ta ett snabblån om du kan visa att du har tillräckligt med kapital för att betala av ditt lån.

Om du varken har någon inkomst eller sparade pengar kan du låna pengar med en medlåntagare. Det innebär att ytterligare en person står med på lånet och är solidariskt betalningsskyldig med dig. Skulle du inte kunna betala tillbaka snabblånet kommer kreditgivaren vända sig till medlåntagaren.

Även fast det är möjligt att ta ett snabblån utan inkomst är det inte att rekommendera. Har du ingen inkomst ska du inte dra på dig skulder du inte kan betala.

Snabblån utan Bank-ID

För att få ta ett snabblån måste du identifiera dig själv. Detta görs ur säkerhetssynpunkt så ingen annan ska ta ett lån i ditt namn. I de allra flesta fall använder långivarna Bank-ID för att göra det. Hos många långivare är det ett krav att identifiera sig via Bank-ID. Har du inte tillgång till den tjänsten kan du dessvärre inte låna hos långivaren.

Som tur är finns det en del långivare inom snabblån som erbjuder andra identifieringsmöjligheter. Det kan exempelvis handla om att du får identifiera dig med e-legitimation i stället.

Om du är osäker på om just den långivaren du är intresserad av erbjuder andra identifieringsmöjligheter än Bank-ID kan du alltid kontakta kundtjänsten. I stort sett alla långivare erbjuder idag en telefontjänst som är lätt att komma i kontakt med.

Vad du bör tänka på innan du tar ett snabblån

Först och främst bör du fundera på varför du vill ta lånet. Oförutsedda händelser och utgifter uppstår, men finns det möjlighet att lösa det ekonomiskt ändå? Vi vet, precis som alla andra, att det ibland inte är möjligt och då kan ett lån bli lösningen. Om du bestämmer dig för att ansöka är det ytterligare några saker du behöver tänka på.

 • Ta inte ett större lån än du verkligen behöver. Då får du bara betala högre räntekostnader än du egentligen behöver.
 • Betala tillbaka snabblånet så snabbt som möjligt. Lånet kan bli onödigt dyrt om du drar ut på återbetalningen.

Ta aldrig ett snabblån för att lösa andra lån. Har du många olika lån och krediter kan det vara bättre att samla lånen. Om du har en bostad med ett övervärde kan du även överväga att utöka ditt bolån för att lösa dina högkostnadskrediter.

Är dina skulder väldigt höga kan du vända dig till din kommun för hjälp med skuldsanering. Mer info hittar du hos Konsumentverket på sajten Hallå Konsument.

Snabblån med direkt utbetalning

Tanken med snabblån är att du ska få tillgång till din pengar snabbt. Därför är det inte ovanligt med långivare som erbjuder direkt utbetalning. Många gånger tar det inte mer än 15 minuter från det att du skickade in din låneansökan tills du har pengarna på ditt konto.

Några långivare som erbjuder direkt utbetalning

Hos vissa långivare kan utbetalningstiden vara något längre. Då kan du få vänta i upp till ett par dagar på pengarna.

Exakt hur lång utbetalningstiden är på snabblån varierar mellan olika aktörer. Vilken bank du har påverkar även det hur lång tid det tar innan du har pengarna tillgängliga på kontot.

Vanligt med direkt utbetalning till storbankerna

Hur lång tid det tar innan du får pengarna på kontot beror inte enbart på vilken långivare du lånar pengarna ifrån. Det beror även på vilken bank du själv har. Har du någon av storbankerna är det vanligt med direkt utbetalning. Exempelvis har Ferratum direkt utbetalning till kunder med Handelsbanken och Nordea, men det finns även dem med snabb utbetalning till andra storbanker.

På långivarnas hemsidor framgår det vilka banker de erbjuder direkt utbetalning till.

Finns det snabblån med utbetalning på helger?

Ja, det finns snabblån som betalas ut på helger. Vilka dagar och tider som pengarna betalas ut kan dock variera mellan aktörerna.

Några långivare som erbjuder direkt utbetalning på helger

Långivarna som erbjuder utbetalning på helger har mycket vunnit eftersom de verkligen lever upp till namnet snabblån. Hela idén bakom lånetypen är att du ska kunna få tillgång till pengar snabbt. Då ska det inte spela någon roll om det är vardag eller helg.

På kreditgivarnas hemsidor framgår det när lånen betalas ut.

Snabblån har höga räntor

Under åren som snabblåneföretagen funnits har det varit mycket skriverier i media. Mycket har kretsat kring räntorna som ofta varit skyhöga. Det stämmer mycket väl att räntorna på snabblån är höga, och klart högre än exempelvis räntorna på vanliga privatlån.

Något som många dock inte tänker på är att räntorna som anges är baserade på årsbasis medan själva snabblånen ofta bara har en löptid på 30 dagar. Det gör det hela ganska missvisande.

Det finns flera anledningar till att räntorna är så höga för snabblån. En anledning är att snabblånen är lån utan säkerhet. Det innebär att kreditgivaren inte har någon garanti för att lånet kommer betalas tillbaka. Det kan jämföras med bolån där bostaden agerar säkerhet för lånet. Om du inte kan betala kostnaden för bolånet kan banken tvinga dig att sälja din bostad för att få tillbaka sina pengar.

En annan anledning till de höga räntorna är den korta löptiden. För att verksamheten överhuvudtaget ska vara lönsam måste företagen inom snabblån ta ut en högre ränta. En låg ränta på ett snabblån med kort återbetalningstid skulle helt enkelt inte vara lönsamt.

Många företag som sysslar med snabblån ställer inte heller lika höga krav på sina kunders ekonomiska förmåga. Även det bidrar till högre räntor. Kreditgivarna försvarar dock detta och menar på att om kunden bara sköter sin betalning behöver inte ett snabblån bli så dyrt.

Det tvistas fortfarande om huruvida de höga räntorna är ocker eller skäliga utifrån snabblånens villkor och förmodligen kommer vi aldrig se en enad front i frågan. Det vi kan konstatera är att snabblånen kan bli dyra och att räntan kan vara direkt ofördelaktig. Men om snabblån ändå är ett alternativ för dig som potentiell låntagare är det bäst att lösa lånet så snabbt som möjligt. Då undviker du de eventuellt höga kostnaderna som dessvärre medfört att många låntagare hamnat i skuldfällan.

Vad kostar ett snabblån?

Hur mycket ett snabblån kostar dig går inte att svara på eftersom det är helt individuellt. Men det går förstås att ge exempel på hur mycket ett snabblån kan kosta dig.

Exempel: Lånebelopp 10 000 kronor. Återbetalningstid 12 månader. Ränta 25 procent. Effektiv ränta 28,07 procent. Månadskostnad 950 kronor. Totalt belopp att återbetala 11 400 kronor.

Ett snabblån på 10 000 kr kan med en återbetalningstid på 12 månader kosta dig 1 400 kronor.

Hur mycket du får betala för ett snabblån beror delvis på hos vilken långivare du ansöker om det. Olika långivare erbjuder olika höga räntor. Men även din egna ekonomiska situation påverkar hur mycket du får betala för ditt snabblån.

Faktorer som påverkar kostnaden

 • Din inkomst
 • Dina skulder
 • Lånebelopp
 • Återbetalningstid
 • Eventuella betalningsanmärkningar
 • Din kreditvärdighet

Även om räntan för snabblån sätts individuellt går det att få ett hum om vilka aktörer som är billigast genom att titta på vilka räntespann de erbjuder. Ett räntespann visar vilken den lägsta respektive högsta ränta en långivare erbjuder.

Några av de billigaste långivarna

Tänk på! Övriga kostnader kan höja totalkostnaden för lånet.

3 tips för att få den bästa räntan på snabblån

Eftersom räntorna på snabblån är relativt höga är det viktigt att du gör vad du kan för att få så bra ränta som möjligt. Det är flera faktorer som avgör vilken ränta du får, men som tur är finns flera knep att ta till för att få en riktigt fördelaktig ränta.

3 saker du kan göra för att sänka räntan på snabblån.

 • Betala av dina skulder. Om du har några mindre skulder kan det vara bra att betala tillbaka dessa innan du ansöker om ett snabblån. På så vis kan du förbättra din ekonomiska situation vilket förbättrar dina möjligheter att få en lägre ränta.
 • Betala räkningar i tid. Det är viktigt att du betalar tillbaka dina räkningar i tid. Glömmer du bort att betala dina räkningar kommer långivarna inte vara lika benägna att erbjuda dig en låg ränta. I värsta fall kan du hamna hos Kronofogden, och då kommer du inte få låna överhuvudtaget.
 • Ta hjälp av en låneförmedlare. En låneförmedlare presenterar låneerbjudanden från flera aktörer. Det gör det lättare för dig att välja den långivaren som kan erbjuda dig det billigaste snabblånet.

Ska man akta sig för snabblån?

Nej, du behöver inte akta dig för snabblån. Så länge du tänker igenom ditt beslut innan du lånar pengar och betalar din skuld i tid behöver du inte vara orolig. Då behöver ett snabblån inte vara särskilt dyrt.

Ett snabblån passar dock inte alla. Därför är det viktigt att du är ärlig mot dig själv och bara lånar pengar om du har ekonomin för att betala tillbaka din skuld.

Vad är skillnaden mellan effektiv och nominell ränta?

Räntan som långivaren tar ut för ett snabblån kallas nominell ränta. Det är en procentsats som kommuniceras utan eventuell uppläggningsavgift eller aviavgifter.

Den effektiva räntan är den nominella räntan plus långivarens övriga avgifter, exempelvis aviavgifter eller uppläggningsavgift. Den effektiva räntan utgör den verkliga kostnaden för snabblånet och presenteras på årsbasis.

Just att den effektiva räntan måste presenteras på årsbasis gör att snabblån kan uppfattas som extra dyra. Tanken med ett snabblån är ju att de ska betalas av snabbt. För dig som kund är det stor skillnad i kostnad för ett snabbt lån som betalas av på två månader och ett som betalas av på tio månader.

Anledningen att den effektiva räntan för alla lån visas på årsbasis är att det ska gå lätt att jämföra olika långivare. Detta kan bli lite skevt när du jämför ett snabblån med ett privatlån som ska betalas av på exempelvis 5 år.

Finns det snabblån utan ränta?

Ja, det finns snabblån utan ränta. Det brukar dock inte vara varaktiga erbjudanden utan bara något som gäller under en begränsad tid eller för nya kunder. En del långivare kan även locka med snabba lån utan ränta förutsatt att du betalar lånet inom en viss tid, en så kallad räntefri period.

Bara för att ett snabblån är räntefritt betyder det inte att det är kostnadsfritt. Långivaren kan fortfarande ta ut både uppläggningsavgift och aviavgifter. Aviavgifterna brukar du kunna slippa genom att betala ditt snabblån via autogiro.

Skulle du inte betala tillbaka lånet i tid kan ytterligare kostnader tillkomma.

En del långivare erbjuder dig betalningsfria månader

Långivarna inom snabblån arbetar ständigt med att komma på nya sätt att locka till sig kunder. Ett sådant sätt är att erbjuda betalningsfria månader. Det innebär att du under en eller ett par månader slipper amortera, betala ränta eller andra avgifter på ditt snabblån. Det kan passa bra om du exempelvis har många utgifter just den månaden, eller av någon annan anledning har svårt att betala. Din totala skuld förändras dock inte eftersom snabblånet bara förlängs.

Tänk på! Hos många långivare läggs den uteblivna räntan och övriga avgifter på nästkommande faktura.

Det brukar finnas vissa begränsningar gällande hur många betalningsfria månader du får använda. Oftast får du använda 1-2 betalningsfria månader per kalenderår, men inte flera efter varandra. Har du precis tagit ett snabblån kan du inte heller utnyttja en betalningsfri månad. Du måste vanligtvis ha skött dina betalningar i sex månader innan du kan aktivera tjänsten.

Ansök om ett betalningsfritt snabblån

Eftersom du inte kan börja med en betalningsfri månad måste du ansöka om det efter att du haft ditt snabblån ett tag. Hur du gör för att utnyttja betalningsfri månad ska framgå på långivarens hemsida. Om du inte hittar informationen kan du alltid kontakta kundtjänsten och fråga.

Tips! Hos flera långivare ansöker du om betalningsfri månad genom att ringa kundtjänsten.

Ta inte ett snabblån om du inte har råd

Behöver du snabbt få in en mindre summa pengar kan ett snabblån vara en bra lösning. Dock inte alltid. Ett snabblån ska bara vara aktuellt om du vet med dig att du kommer få in pengar inom kort för att betala skulden.

Var ärlig mot dig själv innan du tar ett snabblån. Har du de ekonomiska förutsättningarna för att betala snabblånet i tid? Om du inte har det är det bättre att du sparar ihop pengarna själv eller lånar av familj och vänner. Då finns det möjlighet att låna pengarna räntefritt och utan någon löptid att förhålla sig till.

Tar du ett snabblån som du inte kan betala tillbaka kommer det leda till ytterligare kostnader och i värsta fall en betalningsanmärkning och skuld hos Kronofogden.

Förläng eller förnya ditt snabblån

Om du inte har de ekonomiska förutsättningarna för att betala tillbaka ditt snabblån måste du så snart som möjligt kontakta din långivare. Ni kan kanske komma överens om att förlänga eller förnya lånet så du får mer tid på dig att få fram pengarna.

Det är många långivare som erbjuder möjligheten att förnya eller förlänga snabblån. Du får dock vara beredd på att det kan kosta en liten slant. Det kan dock vara värt det så slipper ditt ärende hamna hos Inkasso eller Kronofogden.

Kan jag ansöka om snabblån utan UC?

Ja, du kan ansöka om ett snabblån utan UC. Många tror att lån utan UC innebär att det inte görs någon kreditupplysning. Det är felaktigt då alla långivare enligt lag måste göra en kreditupplysning innan lån beviljas. UC är i stället det företag som genomför kreditupplysningarna. Om du vill ta ett snabblån utan UC kommer helt enkelt ett annat kreditupplysningsföretag genomföra kreditupplysningen.

Andra vanliga kreditupplysningsföretag.

En kreditupplysning måste däremot alltid göras när du ansöker om ett lån, detta är lagstadgat. Däremot är det upp till banken eller långivaren själv att avgöra vilket kreditupplysningsföretag som ska göra upplysningen.

Vanligt med snabblån utan UC

På senare år har det blivit allt vanligare att snabblåneföretagen gör sina kreditupplysningar hos andra företag än UC. Även bland kontokrediter är det vanligt förekommande. Det gör det lättare att beviljas ett lån för dig.

Anledningen till att det är lättare att beviljas ett lån utan UC är för att de andra kreditupplysningsföretagen inte får ta del av din kreditvärdighet hos UC. När de inte får tillgång till all information kring din ekonomiska situation kan den se bättre ut än vad den kanske är och därför är det lättare att beviljas ett lån.

Du kan skaffa snabblån med betalningsanmärkning

Betalningsanmärkningar kan ofta vara det som förhindrar en ansökan om snabba lån då många traditionella banker inte godkänner dessa anmärkningar. Bland de nyare kreditinstituten har dock denna hårda attityd luckrats upp något och idag behöver inte en betalningsanmärkning innebära ett oöverstigligt hinder. Tvärtom finns det idag en rad mikrolåns-företag som godkänner betalningsanmärkningar, ibland upp till tre stycken, hos den som söker.

Om kreditföretagen som erbjuder snabblån godkänner betalningsanmärkningar eller ej framgår ofta tydligt i deras marknadsföring.

Vi har en lista med långivare som accepterar betalningsanmärkning.

Du beviljas inget snabblån med aktiv skuld hos Kronofogden

Om betalningsanmärkningar kan vara okej för att beviljas ett snabblån är en aktiv skuld hos Kronofogden det inte. Det är ett tydligt tecken på att du inte kommer kunna betala tillbaka ditt snabblån. Dessutom föreligger det risk för utmätning vilket innebär att den sökande inte har någon ekonomisk möjlighet att fullfölja sina förpliktelser gällande lån. Ingen seriös långivare skulle erbjuda dig ett lån med aktiv skuld hos Kronofogden.

På det hela taget är ett mikrolåns-företag som inte godkänner skuldsaldo hos Kronofogden en ansvarsfull aktör. De bidrar därmed inte till att sätta dig som sökande i en position som kan bli ekonomiskt ohållbar.

Vad innebär reglerna för högkostnadskrediter?

Det finns flera regler som omfattar högkostnadskrediter där snabblån ingår. De senaste reglerna infördes 1 september 2018. Reglerna infördes för att stärka konsumentskyddet.

Reglerna påverkar hur hög räntan får vara och hur mycket snabblånet får kosta i förhållande till lånebeloppet, ett så kallat kostnadstak.

Ett snabblån får inte längre ha en ränta som är mer än 40 procent över Riksbankens referensränta. Referensräntan fastställs av Riksbanken två gånger om året.

Exempel: Om Riksbankens referensränta är 0 procent får snabblånen inte ha en ränta som är högre än 40 procent.

Snabblånets totala kostnad får inte heller vara högre än det dubbla lånebeloppet. Om du lånar 20 000 kronor får totalkostnaden för ditt lån inte överstiga 40 000 kronor.

Fler regler som omfattas av lagen.

 • Dröjsmålsräntan får inte vara högre än 40 procent över Riksbankens referensränta.
 • Långivarna ska följa måttfullhetsregler i sin marknadsföring.
 • Vid utebliven återbetalning får långivaren bara ta ut dröjsmålsränta.
 • Långivaren får bara förlänga snabblånet en gång.

Vad är skillnaden mellan snabblån och privatlån?

Både snabblån och privatlån är lån utan säkerhet, men trots det finns det en viss skillnad lånen emellan.

Snabblån är lån på mycket lägre belopp än privatlån. Med ett snabblån kan du inte låna mer än 50 000 kronor medan du med ett privatlån kan låna upp till cirka 600 000 kronor. I och med detta skiljer sig även användningsområdet åt. Ett snabblån används i huvudsak för att täcka upp för mindre kostnader, till exempel om din diskmaskin behöver bytas ut och du inte har sparade pengar för att köpa en ny. Ett privatlån används i huvudsak till större köp, exempelvis om du köper en begagnad bil av en privatperson och inte kan ta ett vanligt billån.

Eftersom privatlånen är på högre lånebelopp är räntan i regel något lägre än för snabblån. I slutändan sätts räntan dock individuellt så det går inte att säga exakt hur mycket lägre den är.

Hur skiljer sig snabblån från banklån?

På den svenska lånemarknaden finns det idag många olika typer av lån som ges ut av olika aktörer. En sak som skiljer dessa aktörer åt är att det i stort sett bara är mindre långivare som ger ut snabblån, medan bankerna ger ut privatlån och andra typer av lån med säkerhet.

Skillnaden mellan snabblånen och de mer traditionella banklånen är ganska stora. Först och främst är snabblånen på små lånebelopp medan banklånen ofta kan vara på flera hundratusen kronor.

Som vi var inne på tidigare är snabblån lån utan säkerhet medan många av banklånen är med säkerhet. Det resulterar ofta i något högre ränta än för vanliga banklån. En annan skillnad är att både återbetalningstiden och utbetalningstiden är kortare för de mindre snabblånen än banklånen.

Man ska dock ha klart för sig att användningsområdena skiljer sig åt och de olika lånen har olika fördelar. När du lånar pengar är det därför viktigt att du funderar över ditt behov. Det kan ge dig svar på vilket typ av lån du ska ansöka om.

Du har alltid ångerrätt på snabblån

Skulle du ansöka om ett snabblån för att sedan ångra dig har du alltid ångerrätt i 14 dagar. Så länge du hör av dig till långivaren inom den tiden kan du ångra ditt låneavtal. Din ångerfrist börjar från att du får lånevillkoren.

Du kan ångra ditt snabblån både skriftligt och muntligt. En skriftlig uppsägning är dock alltid att föredra. Skulle det uppstå en tvist kan du alltid bevisa att du har sagt upp ditt låneavtal.

Om långivaren har betalat ut lånet är du skyldig att betala tillbaka både lånebeloppet och ränta till långivaren. Räntan räknas från att du fick lånet utbetalt till den dagen du återbetalar lånet.

Vanliga frågor om Snabblån

Om du har svårt att betalat tillbaka ditt snabblån ska du börja med att kontakta din långivare och informera om situationen. Du kan även kontakta en skuldrådgivare i din kommun, vilket är kostnadsfritt. Ett annat alternativ kan vara att ta ett samlingslån för att samla flera mindre lån i ett större lån, men med lägre ränta.

Nej, det kostar inget att ansöka om snabblån. Om du inte skulle vara nöjd med ditt låneerbjudanden kan du alltid välja att tacka nej.

Ja, du har rätt att göra ränteavdrag på snabblån. Räntan på snabblån är avdragsgill med 30 procent upp till 100 000 kronor. Du får bara göra ränteavdrag för snabblån som du själv varit betalningsansvarig för.

Sammanfattning snabblån

Den här sidan handlar om snabba lån (eller mikrolån, SMS-lån) samt dess fördelar respektive nackdelar. Sammanfattningsvis kan vi säga att snabblån kan vara en bra idé för den som är i behov av ett mindre tillskott i kassan. För att det ska vara fördelaktigt är det bra om det betalas av så snabbt som möjligt. Det finns ett antal grundkrav som behöver vara uppfyllda och det genomförs alltid en kreditupplysning på den sökande. För att hitta bäst ränta för ditt snabblån råder vi dig att jämföra olika aktörer med varandra!

Källhänvisning:

Dessa är ett urval av de källor vi använt oss av när vi skrivit om snabblån och SMS-lån. Vill du fördjupa dig i ämnet rekommenderar vi att du besöker dessa webbplatser.

 • Lånebelopp

  1 000 - 45 000 kr

  Ränta från

  39.6%

  Åldersgräns

  21 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4.5/5

  Pengarna på kontot samma dag
  Utbetalning även på helger
  Lån utan UC
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Creditsafe
  Betalningsanmärkningar:
  Ja, upp till 6 anmärkningar
  Min-/max låneperiod:
  1-25 mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja, (Nordea, Swedbank, SEB, Handelsbanken)
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  Låneexempel: 10 000 kr i 12 mån. Nominell årsränta 39.6 %. Totalt att återbetala 12 145 kronor. Effektiv ränta 47.64 %.
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
  Direktutbetalning
 • Lånebelopp

  1 000 - 40 000 kr

  Ränta från

  39%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4/5

  Utbetalning samma dag
  Hög beviljandegrad
  Låna pengar direkt i mobilen
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Bisnode
  Betalningsanmärkningar:
  Nej
  Min-/max låneperiod:
  3-24 mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja, Nordea, Swedbank, SEB, Handelsbanken
  Uppläggningsavgift:
  0 - 395
  Fakturaavgift:
  35 kr/mån
  Låneexempel: 25 000 kronor i 2 år. Eff. ränta 50,0 %. Kostnad: 1 533 kronor/mån, totalt 36 775 kronor
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
  Direktutbetalning
 • Lånebelopp

  1 000 - 30 000 kr

  Ränta från

  39.3%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4/5

  Låna pengar på helger
  Utbetalning direkt
  Flexibel återbetalning
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Creditsafe
  Betalningsanmärkningar:
  Nej
  Min-/max låneperiod:
  1-12 mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja, Nordea, Swedbank, SEB, DB ,Handelsbanken
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  35 kr/mån
  Låneexempel: 5 000 kr i ett år. Nominell årsränta 39,3%. Eff. ränta 77,75%. Kostnad 630 kr/mån. Totalt 7 328 kr.
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
  Direktutbetalning
 • Lånebelopp

  1 000 - 30 000 kr

  Ränta från

  26%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  0-1 dag

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4.5/5

  Utbetalning samma dag
  Flexibel kontokredit
  Erbjuder prisgaranti
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Creditsafe
  Betalningsanmärkningar:
  Ja,
  Min-/max låneperiod:
  5-72 mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja, (Nordea, Swedbank, SEB, Handelsbanken)
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  Låneexempel: 15 000 kr i 12 månader. Eff. årsränta 29,33%. Kostnad 1 433 kr/mån. Totalt 17 195 kr.
 • Lånebelopp

  5 000 - 30 000 kr

  Ränta från

  22.95%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  0-1 dag

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Nej

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4/5

  Betalningsanmärkning är ok
  Direktutbetalning
  Flexibel återbetalning
  Mer information
  Låna utan uc:
  Nej
  Betalningsanmärkningar:
  Ja,
  Min-/max låneperiod:
  0-60 mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja,
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  Låneexempel: 20 000 kr i 1 år. Eff. ränta 25,5%. Kostnad 1 881 kr/mån. Totalt 22 572 kr.
 • Lånebelopp

  3 000 - 20 000 kr

  Ränta från

  29.33%

  Åldersgräns

  22 år

  Utbetalning

  2-3 dagar

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4/5

  Utbetalning samma dag
  Erbjuder betalningsfria månader
  Lös lånet när du vill
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Bisnode
  Betalningsanmärkningar:
  Ja,
  Min-/max låneperiod:
  1-5 år
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Nej
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  Låneexempel: 12 000 kronor i 4 år. Nominell årsränta på 26 %, 405 kronor i månaden och ett totalbelopp på 19 440 kronor att återbetala.
 • Lånebelopp

  2 000 - 20 000 kr

  Ränta från

  39.5%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  0-1 dag

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4.5/5

  Låna pengar utan UC
  Flexibla uttag
  Besked direkt
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Bisnode
  Betalningsanmärkningar:
  Ja,
  Min-/max låneperiod:
  1-12 mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja,
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  15 kr
  Låneexempel: 15 000 kr i 12 månader, effektiv årsränta 56,7%, uppl.avgift 350 kr och aviavgift 45 kr. Totalt att återbetala 21 359 kr.
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
 • Lånebelopp

  10 000 - 50 000 kr

  Ränta från

  7.92 - 21.6%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  0-1 dag

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Nej

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3/5

  Utbetalning samma dag
  Fast månadskostnad
  Slutbetala lånet när du vill
  Mer information
  Låna utan uc:
  Nej
  Betalningsanmärkningar:
  Nej
  Min-/max låneperiod:
  1-5 år
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Nej
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  19 kr (39 kr pappersfaktura)
  Låneexempel: 10 000 kr på ett år med autogiro, effektiv ränta 15,84% blir totalt 12 407 kr.
 • Lånebelopp

  10 000 - 30 000 kr

  Ränta från

  25%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  2 dagar

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4/5

  Inga dolda avgifter
  Flexibel återbetalningstid
  Lån utan UC
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Bisnode
  Betalningsanmärkningar:
  Ja,
  Min-/max låneperiod:
  1-5 år
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Nej
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  Låneexempel: 10 000 kr i 3 år. Eff. ränta 28,07 %. Kostnad 398 kr/mån. Totalt 14 328 kr.
 • Lånebelopp

  2 000 - 20 000 kr

  Ränta från

  39.5%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3.5/5

  Lån utan UC
  Direktutbetalning 24/7
  Flexibel återbetalning
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Creditsafe
  Betalningsanmärkningar:
  Nej
  Min-/max låneperiod:
  - år
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja,
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  60 kr
  Låneexempel: 5 000 kr i 11 mån. Nom. ränta 39,5%. Eff. ränta 63,76%. Totalt 7 809,60 kr.
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
 • Lånebelopp

  1 000 - 10 000 kr

  Ränta från

  39%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  1-2 dagar

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3.5/5

  Lån med betalningsanmärkning
  Snabb handläggningstid
  Lån utan UC
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Bisnode
  Betalningsanmärkningar:
  Ja,
  Min-/max låneperiod:
  1-6 mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Nej
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  35 kr
  Låneexempel: 1 000 kr i 1 mån. Nom. ränta 39%. Eff. ränta 10 504,84%. Totalt 1 333 kr.
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
 • Lånebelopp

  3 000 - 25 000 kr

  Ränta från

  39%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3.5/5

  Räntefri första månad
  Snabb utbetalning
  Enkel ansökningsprocess
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Bisnode
  Betalningsanmärkningar:
  Nej
  Min-/max låneperiod:
  12- mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja, (Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank)
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  45 kr
  Låneexempel: 3 000 kr i 1 år. Nom. ränta 39%. Eff. ränta 147,41%. Kostnad 382,25 kr/mån Totalt 4 587 kr.
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
 • Lånebelopp

  1 000 - 25 000 kr

  Ränta från

  39%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3.5/5

  Utbetalning direkt
  Långa öppettider
  Enkel och smidig ansökningsprocess
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Bisnode
  Betalningsanmärkningar:
  Nej
  Min-/max låneperiod:
  - år
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja, (Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank, Nordea)
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  35 kr
  Låneexempel: 1 000 kr i 1 mån. Nom. ränta 39%. Eff. ränta 40 000%. Totalt 1 463 kr.
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
 • Lånebelopp

  1 000 - 25 000 kr

  Ränta från

  25%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4/5

  Direktutbetalning
  Inga dolda avgifter
  Långa kundtjänstöppettider
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Bisnode
  Betalningsanmärkningar:
  Nej
  Min-/max låneperiod:
  - år
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja, (Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank)
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  Låneexempel: 5 000 kr i 3 mån. Nom. ränta 25%. Eff. ränta 28,07%. Kostnad 1 736 kr/mån. Totalt 5 210 kr.
 • Lånebelopp

  2 000 - 5 000 kr

  Ränta från

  39%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  1 dag

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3.5/5

  Snabba utbetalningar
  Lån med betalningsanmärkning
  Omfattande kundtjänst
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Bisnode
  Betalningsanmärkningar:
  Ja,
  Min-/max låneperiod:
  1- mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Nej
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  45 kr
  Låneexempel: 2 000 kr i 1 mån. Nom. ränta 39%. Eff. ränta 1 812,41%. Totalt 2 460 kr.
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
 • Lånebelopp

  1 000 - 30 000 kr

  Ränta från

  39.3%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3.5/5

  Utbetalning direkt
  Låna pengar till vad du vill
  Bra kundtjänst
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Creditsafe
  Betalningsanmärkningar:
  Nej
  Min-/max låneperiod:
  - år
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja,
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  35 kr
  Låneexempel: 5 000 kr i 6 mån. Nom. ränta 39,3%. Eff. ränta 112,65%. Kostnad 967 kr/mån. Totalt 6 119 kr.
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
 • Lånebelopp

  1 - 10 000 kr

  Ränta från

  7.49%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Nej

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4.5/5

  Konkurrenskraftig kontokredit
  Du betalar bara för utnyttjad kredit
  Inga dolda avgifter
  Mer information
  Låna utan uc:
  Nej
  Betalningsanmärkningar:
  Nej
  Min-/max låneperiod:
  - mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja,
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  Låneexempel: 2 000 kr i 6 månader med en nominell ränta på 7,49%. Eff. ränta 7,75%. Kostnad 340 kr/mån. Totalt 2044 kr.
 • Lånebelopp

  5 000 - 30 000 kr

  Ränta från

  24%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  1-2 dagar

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3/5

  Få besked direkt
  Inga dolda avgifter
  Låna utan UC
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Bisnode
  Betalningsanmärkningar:
  Nej
  Min-/max låneperiod:
  1-48 mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Nej
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  Låneexempel: 15 000 kr i 40 månader. Ränta 2%, eff. ränta 26,82 %. Totalt att återbetala 21 231 kr
 • Lånebelopp

  2 000 - 15 000 kr

  Ränta från

  39%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4/5

  Utbetalning på helger
  Använder inte UC
  Möjlighet att höja kreditgränsen
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Bisnode
  Betalningsanmärkningar:
  Ja,
  Min-/max låneperiod:
  0.25-12 mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja, (Handelsbanken, Nordea, SEB, Swedbank, Danske Bank)
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  Låneexempel: 5 000 kr i 30 dagar. Nominell årsränta 39 %. Uppl. 395 kr. Totalt att återbetala 5 555 kr (kreditkostnad 555 kr). Eff. ränta 260,1 %
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
 • Lånebelopp

  10 000 - 200 000 kr

  Ränta från

  2.95 - 29.95%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  2-5 dagar

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Nej

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3/5

  Låna med betalningsanmärkning
  Endast en kreditupplysning
  Smidig ansökningsprocess
  Mer information
  Låna utan uc:
  Nej
  Betalningsanmärkningar:
  Ja, (accepteras av 6 långivare)
  Min-/max låneperiod:
  1-15 år
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Nej
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  Låneexempel: Annuitetslån 200 000 kronor, 10 års återbetalning. Effektiv ränta 6,4%. Månadskostnad 2333 kronor (120 månader) totalkostnad 279 960 kronor.
 • Lånebelopp

  1 000 - 50 000 kr

  Ränta från

  39.5%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  0-1 dagar

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4/5

  Direktutbetalning
  Lån utan UC
  Ok med betalningsanmärkning
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Creditsafe
  Betalningsanmärkningar:
  Ja,
  Min-/max låneperiod:
  -38 mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja, (Nordea)
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  45 kr
  Låneexempel: 8 000 kronor i 12 månader. Effektiv ränta 228 %. Kostnad 1 183 kronor första månaden. Totalt 11 963 kronor.
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
 • Lånebelopp

  5 000 - 25 000 kr

  Ränta från

  26.05%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  1-2 dagar

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Nej

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4/5

  Fast månadskostnad
  Inga dolda avgifter
  Svar direkt på din låneansökan
  Mer information
  Låna utan uc:
  Nej
  Betalningsanmärkningar:
  Ja,
  Min-/max låneperiod:
  1-5 år
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Nej
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  Låneexempel: 20 000 kr i 5 år. Eff. ränta 29,04 %. Kostnad: 599 kr/mån. Totalt 35 964 kr.
 • Lånebelopp

  10 000 - 40 000 kr

  Ränta från

  6.84 - 21.60%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  1 dag

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Nej

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4/5

  Utbetalning samma dag
  Fast ränta
  Snabbt besked
  Mer information
  Låna utan uc:
  Nej
  Betalningsanmärkningar:
  Nej
  Min-/max låneperiod:
  12-84 mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Nej
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  19 kr (39 kr pappersfaktura)
  Låneexempel: 10 000 kr i 1 år. Ränta 6,84%. Eff. ränta 11,5%. Kostnad 884 kr/mån. Totalt 10 602 kr.
 • Lånebelopp

  1 000 - 40 000 kr

  Ränta från

  19.5 - 39%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  0-1 dag

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3/5

  Öppet alla dagar
  Pengar samma dag
  Lån utan UC
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Bisnode
  Betalningsanmärkningar:
  Ja,
  Min-/max låneperiod:
  1-36 mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja,
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  Låneexempel: 25 000 kronor i tre år. Effektiv ränta 23,99 %. Kostnad 947 kronor per månad. Totalt 34 092 kronor.
 • Lånebelopp

  10 000 - 40 000 kr

  Ränta från

  9.84 - 21.6%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  0-1 dag

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Nej

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4.5/5

  Utbetalning samma dag
  Smidig ansökningsprocess
  Låna till vad du vill
  Mer information
  Låna utan uc:
  Nej
  Betalningsanmärkningar:
  Nej
  Min-/max låneperiod:
  1-4 år
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Nej
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  19 kr (39 kr pappersfaktura)
  Låneexempel: 20 000 kr i 6 år. Effektiv ränta 27,35 %. Kostnad 513 kr/mån (exklusive administrationsavgift). Totalt 38 245 kr.
 • Lånebelopp

  1 000 - 20 000 kr

  Ränta från

  39%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4/5

  Lån med betalningsanmärkning
  Omfattande kundtjänst
  Få pengarna direkt
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Creditsafe
  Betalningsanmärkningar:
  Ja,
  Min-/max låneperiod:
  1-36 mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja, (Swedbank, Handelsbanken)
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  39 kr
  Låneexempel: 10 000 kr i 3 mån. Nom. ränta 39%. Eff. ränta 88,82%. Kostnad 3 591 kr/mån. Totalt 11 074 kr.
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
 • Lånebelopp

  10 000 - 50 000 kr

  Ränta från

  9.84 - 21.60%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  2-4 dagar

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Nej

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3/5

  Erbjuder lång återbetalningsperiod
  Låna till vad du vill
  Enkelt att ansöka
  Mer information
  Låna utan uc:
  Nej
  Betalningsanmärkningar:
  Nej
  Min-/max låneperiod:
  1-6 år
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Nej
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  19 kr (39 kr pappersfaktura)
  Låneexempel: 20 000 kr i 72 mån till 21 60% ränta blir 513:-/mån inkl. avgifter. Totalt betalar du 38 245 kr.
 • Lånebelopp

  1 000 - 30 000 kr

  Ränta från

  26.50%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4.5/5

  Direktutbetalning
  Flexibel kontokredit
  Inga dolda avgifter
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Bisnode
  Betalningsanmärkningar:
  Nej
  Min-/max låneperiod:
  - år
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja, (Swedbank, Nordea, SEB, Handelsbanken & Danske Bank)
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  Låneexempel: 15 000 kr i 1 år. Eff. ränta 29,97%. Kostnad 1 437 kr/mån. Totalt 17 239 kr.
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
 • Lånebelopp

  1 995 - 30 000 kr

  Ränta från

  39%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3.5/5

  Få pengarna direkt
  Långa kundtjänstöppettider
  Låna utan UC
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Safenode
  Betalningsanmärkningar:
  Nej
  Min-/max låneperiod:
  1-36 mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja, (Nordea, Handelsbanken)
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  45 kr
  Låneexempel: 15 000 kr i 1 år. Nom. Ränta 39% Eff. ränta 63,54%. Kostnad 1 575 kr/mån. Totalt 19 274 kr.
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
 • Lånebelopp

  5 000 - 30 000 kr

  Ränta från

  29.95 - 34.95%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  0-1 dag

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Nej

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3/5

  Utbetalning samma dag
  Godkänner betalningsanmärkning
  Smidig ansökningsprocess
  Mer information
  Låna utan uc:
  Nej
  Betalningsanmärkningar:
  Ja,
  Min-/max låneperiod:
  12-48 mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Nej
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  45 kr
  Låneexempel: 15 000 kronor i 36 månader. Effektiv ränta 58,8 %. Kostnad 786 kronor/mån. Total kostnad för lånet 28 296 kronor.
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
 • Lånebelopp

  5 000 - 20 000 kr

  Ränta från

  39.48%

  Åldersgräns

  Nej

  Utbetalning

  0-2 dagar

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3/5

  Låna med betalningsanmärkning
  Använder inte UC
  Betala bara ränta på utnyttjad kredit
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Bisnode
  Betalningsanmärkningar:
  Ja,
  Min-/max låneperiod:
  - år
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Nej
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  45 kr
  Låneexempel: 10 000 kronor under ett år. Nominell årsränta 39,48 %, effektiva årsräntan 76,2 %. Månadskostnaden 1 118 kronor, lånets totala kostnad 13 416 kronor.
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
 • Lånebelopp

  1 000 - 40 000 kr

  Ränta från

  39%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  0-1 dag

  Betalningsanm. ok

  Nej

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3/5

  Erbjuder direktutbetalning
  Lån utan UC
  Betala bara för utnyttjad kredit
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Bisnode
  Betalningsanmärkningar:
  Nej
  Min-/max låneperiod:
  3-24 mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja, (Swedbank, Handelsbanken, SEB, Danske Bank, Nordea)
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  35 kr
  Låneexempel. 25 000 kr på 1 år, 12 avbetalningar. Eff. ränta 51 %. Uppläggningsavgift 395 kronor. Månadskostnad 2 583 kronor. Totalt: 30 985 kr.
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
 • Lånebelopp

  3 000 - 25 000 kr

  Ränta från

  38.4%

  Åldersgräns

  18 år

  Utbetalning

  0-1 dag

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  3.5/5

  Räntefritt när du betalar inom 14 dagar
  Lån utan UC
  Låna pengar till vad du vill
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Bisnode
  Betalningsanmärkningar:
  Ja,
  Min-/max låneperiod:
  0.5-5 mån
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja, Vardagar innan kl 12:00
  Uppläggningsavgift:
  500 - 3 000
  Fakturaavgift:
  60 kr
  Låneexempel 5 500 kronor med löptid 5 månader. Ränta 38,4%. Förmedlingsavgift 500 kr. Aviavgift 60 kronor. Effektiv ränta 1 294%. Totalt 8 961 kronor.
  Detta är högkostnadskrediter. Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala
  tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd.
  Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.
 • Lånebelopp

  2 000 - 50 000 kr

  Ränta från

  13.18 - 17.52%

  Åldersgräns

  20 år

  Utbetalning

  Direkt

  Betalningsanm. ok

  Ja

  Utan UC

  Ja

  Ej UC

  Ok bet. anm.

  4.5/5

  Direktutbetalning dygnet runt
  Godkänner betalningsanmärkning
  Inga dolda avgifter
  Mer information
  Låna utan uc:
  Ja, Bisnode
  Betalningsanmärkningar:
  Ja,
  Min-/max låneperiod:
  0-6 år
  Ansök med BankID:
  Ja
  Direktutbetalning:
  Ja, (SEB, Swedbank, Handelsbanken, Nordea, Danske Bank)
  Uppläggningsavgift:
  kr
  Fakturaavgift:
  0 kr
  Låneexempel: 10 000 kr i 1 år. Nom. ränta 17,52%. Eff. ränta 19.00%. Kostnad 915 kr/mån. Totalt 10 974 kr.