Coop Privatlån - ränterabatt för medlemmar

Ränta*
3.70 - 9.90 %
Uppläggningsavgift
0 - 395 kr
Lägsta lånebelopp
15 000 kr
Högsta lånebelopp
350 000 kr
Min-/max låneperiod
2 - 12 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 90 000 kr i 8 år. Totalt att återbetala 111 051 kr på 96 avbetalningar = 1 165 kr/mån. Nom. rörlig ränta 4,90 %. Eff. ränta 5,50% (aviavgift 20 kr, uppl. avgift 0 kr).

Coop Privatlån erbjuds av MedMera Bank som är ett dotterbolag till KF. Banken har erbjudit både lån och betalkort, samt andra finansiella tjänster, sedan 2007. Detta då främst till sina medlemmar. Coop Privatlån kan alla som uppfyller grundkraven söka. Den rörliga räntan sätts individuellt utifrån den sökandes kreditvärdighet och MedMeras medlemmar får 1 % ränterabatt. MedMera är ett populärt och tryggt märke med helt okej räntor jämfört med sina konkurrenter.

Man väljer från bankens sida att lyfta fram fördelarna med att Coop Privatlån är ett lån utan säkerhet (blancolån). Man menar på att det ger låntagare möjlighet att till exempel samla flera småskulder under ett samlat lån, alternativt köpa sådant man behöver som resor, inredning eller annat du vill investera i. Som låntagare får man även tre månaders låneskydd kostnadsfritt, en försäkring som hjälper dig om du skulle förlora din inkomst och få svårigheter att betala lånet. Du erbjuds att förlänga skyddet när de första tre månaderna avverkats.

Coop Privatlån är ett annuitetslån med första månaden amorteringsfri, dock måste du betala räntan. Du som låntagare väljer själv lånebelopp och återbetalningstid. Det innebär att du kan sätta lånet ut efter dina egna förutsättningar. Dessa kan såklart komma att justeras utifrån kreditprövningen. Du är inte låst till den återbetalningstid du valt utan kan när som helst välja att betala hela eller delar av lånet. MedMera Bank tar inte ut någon avgift för detta. Vill du lösa ditt lån i förtid behöver du kontakta banken för att få veta hur du går tillväga.

Kundtjänst

Tel: 0771-17 17 17
Helgfri vardag: 08.00-18.00
Lör-sön: stängt
Epost/kontaktformulär:

Adress

MedMera Bank AB
Box 155
791 24 Falun
Org nr: 556091-5018

Är Coop Privatlån rätt för dig?

  • Som medlem får du ränterabatt och erbjudanden
  • Välkänd bank ger trygghet
  • Räntan sätts individuellt
  • Avgiftsfritt låneskydd i tre månader
  • Två betalningsfria månader per år (ränta tillkommer)
Coop Privatlån

Grundkrav

  • 20 år
  • Måste tjäna minst 240 000 kronor/året (20 000 kronor/månaden)
  • Krav på tillsvidaretjänst, eget företag eller pension
  • Folkbokförd i Sverige i minst tre år
  • Betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden accepteras ej
Coop Privatlån

När kommer pengarna in på kontot?

MedMera Bank har som tumregel att det tar 2–3 bankdagar för dig att ha dina pengar när du fått ditt lån beviljat. Du gör hela låneansökan på webben med BankID och behöver därför inte vänta in papper som ska skickas för manuell underskrift. Det innebär att från det att du ansöker och blir godkänd har du pengarna inom 2–3 bankdagar.

Coop Privatlån

Ansök om Coop Privatlån – så gör du

MedMera Bank har gjort ansökningsprocessen väldigt tydlig och lättnavigerad. Du fyller först i hur mycket pengar du önskar och under hur många år du vill betala av din skuld. I nästa steg fyller du i namn, adress och övrig personlig information. Ansökningsstegen är tydligt utmarkerade och fem till antalet. Ansökan tar bara några minuter att fylla i och avslutas med BankID. Efter detta görs en kreditupplysning genom UC och MedMera Bank kan erbjuda dig en individuellt satt ränta. Detta sker direkt och du behöver inte vänta på svar.

Coop Privatlån

Coop Privatlån regler och villkor

För att kunna ansöka om Coop Privatlån behöver du vara minst 20 år gammal, ha en månadsinkomst på minst 20 000 kronor och vara svensk medborgare skriven i Sverige i minst tre år. Utöver detta får du inte ha betalningsanmärkningar eller ett pågående skuldsaldo hos Kronofogden. MedMera Bank godkänner endast de som ansöker som har en tillsvidaretjänst, eget företag eller pension. Du får mer förmånligare lånevillkor om du har en medlåntagare, det är inget krav men något som ger dig bättre förutsättningar för låg ränta.

Coop Privatlån

Sammanfattning Coop Privatlån – fördelar och nackdelar

Coop Privatlån från MedMera Bank är ett tryggt och populärt val av lån utan säkerhet. De erbjuder flera fördelar för låntagaren och har ganska få nackdelar. Vi uppskattar att man erbjuder en ränterabatt på hela 1 % till sina medlemmar, samt avgiftsfritt låneskydd i tre månader och att första månaden är amorteringsfri. Sajten är lättnavigerad och det är tydligt vem avsändaren är och hur man kontaktar banken.

Dock är lånet inte tillgängligt för dig som inte uppfyller kraven av tillsvidaretjänst, eget företag eller pension. Du kan inte heller låna pengar om du är under 20 år eller har betalningsanmärkningar. På så sätt är inte Coop Privatlån för alla. Uppläggningsavgiften är något annat vi gärna sett att MedMera varit tydligare med. I de allra flesta omdömen på nätet står det att kostnaden är noll, och så även på sajten för ansökan. Medan det i själva verket är ett tidsbegränsat erbjudande, som förvisso återkommer med jämna mellanrum, men som inte är permanent. Vi behövde ringa och prata med kundtjänst för att få detta uppklarat. något som enkelt kunde stått på deras hemsida.

Detta kan tyckas vara petitesser i sammanhanget och det är ändå rätt bra att nackdelarna är få och små. Så länge man har rätt att ansöka är Coop Privatlån ett stabilt och tryggt alternativ med skälig ränta och schyssta villkor.

Coop Privatlån

Vanliga frågor om Coop Privatlån

Nej, du behöver inte vara medlem i MedMera för att få låna pengar genom Coop Privatlån. Däremot kan det vara av intresse eftersom MedMera ger alla låntagare som är medlemmar en ränterabatt på 1 %. Den rabatten gäller oavsett vad den individuella räntesatsen blir.

 

Nej, du använder enkelt hemsidan för att göra din låneansökan och legitimerar dig med hjälp av BankID. Det här gör ansökningsprocessen väldigt smidig och från det att du ansökt har du pengarna inom 2–3 bankdagar.

Uppläggningsavgiften är 395 kronor på alla lån oavsett storlek. Däremot har de ganska ofta erbjudande på avgiftsfri uppläggningsavgift på sitt privatlån. Därför kan du hitta information som säger både och. Det kan vara svårt att hitta tydlig information om detta på Coop Privatlåns hemsida, men vi kontaktade även kundtjänst för att dubbelkolla informationen.

Räkneexempel:

Vid en rörlig årsränta på 4,50 % är den effektiva räntan 4,59 % för ett annuitetslån på 100 000 kr med en återbetalningstid på 5 år. Fn individuell ränta 3,70 % – 9,90% (effektiv ränta 3,76 % – 10,36 %). Givet att räntan förblir oförändrad och att du betalar via autogiro blir det totala beloppet att återbetala 112 032 kr och din månadskostnad 1 892 kr. Exemplet är uträknat med 0 kr i uppläggningsavgift och 0 kr i aviavgift (vid autogiro).

Coop Privatlån
Betyg (4/5)

Låna upp till 350 000 kr

Ränta från 3.70%