Rocker kontokredit

Ränta*
7.49 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
5 000 kr
Högsta lånebelopp
40 000 kr
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 10 000 kr i 1 år. Totalt att återbetala 10 410 kr på 12 avbetalningar = 867,5 kr/mån. Nom. rörlig ränta 7,49%. Eff. ränta 7,75% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

Rocker är ett nytt varumärke som erbjuder kreditkonton och betalkort. Det är dock inget nytt företag på den svenska kreditmarknaden. I januari 2019 valde det välkända bolaget Bynk att byta namn till Rocker. Företagets konsumentlån kommer dock fortfarande gå under namnet Bynk medan övriga tjänster går under namnet Rocker. Bynk AB grundades 2016 och står under Finansinspektionens tillsyn.

Bynk valde att byta namn till Rocker i samband med att man började erbjuda fler tjänster. Dessutom har bolaget planer på att expandera utomlands och då tror man att namnet Rocker fungerar bättre än Bynk. Enligt bolaget själv handlar namnet Rocker om attityd vilket passar bra för ett bolag som vill utmana strukturerna som finns på kreditmarknaden idag. I framtiden ska Rocker erbjuda ännu fler tjänster, däribland en ny spartjänst som just nu är under utveckling.

Rocker ägs av både anställda och investerare där den största ägaren är mediejätten Schibsted som äger 32 procent av bolaget. Schibsted äger även välkända företag som Blocket, Lendo och Compricer. Även LMK är en av Rockers ägare. Med så stora investerare i ryggen hoppas Rocker bli en ledande aktör inom sitt område i såväl Sverige som Europa.

Alla Rockers tjänster kommer du åt via Rocker-appen som kan laddas ned till både Android och Iphone. Alla ansökningar sker via appen eller på Rockers hemsida. Din ansökning signeras sedan med Mobilt BankID. Har du några frågor om de olika tjänsterna kan du alltid ta kontakt med Rockers kundtjänst. Den håller öppet dygnet runt och du kan själv välja om du vill kontakta kundtjänsten via telefon, e-post eller Facebook Messenger. Mycket bättre än så kan det knappast bli.

När du ansöker om Rockers kreditkonto eller betalkortet Rockerkortet tas en kreditupplysning på dig via UC och Bisnode. Förutom att du måste klara kreditkontrollen för att beviljas kortet eller krediten måste du även uppfylla Rockers krav för respektive tjänst. Kraven skiljer sig något åt mellan kreditkontot och Rockerkortet där den förstnämnda har något tuffare krav.

Kundtjänst

Tel 020-700700
Mån-fre 00:00-24:00
Lör-Sön 00:00-24:00
support@rocker.com  

Adress

Rocker AB
Flaggan 1115
116 74 Stockholm
Org.nummer: 559046-8574

Är Rocker rätt för dig?

  • Du betalar bara för utnyttjad kredit
  • Snabb överföring till ditt bankkonto
  • Konkurrenskraftig ränta
  • Erbjuder ett betalkort utan avgifter
Rocker kontokredit

Grundkrav

  • Du måste vara mellan 20 – 70 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
  • Du måste vara fast anställd, egenföretagare eller pensionär
  • Deklarerad inkomst på minst 10 000 kronor i månaden
  • Du får inte ha skyddad identitet
Rocker kontokredit

Börja använda din kredit direkt

Du får svar på din ansökan direkt. Därefter kan du börja använda Rockers kontokredit. Det tar vanligtvis inte mer än fem minuter innan du har pengarna på ditt konto.

Rocker kontokredit

Ansök om en kontokredit på upp till 40 000 kronor

För att aktivera Rockers kontokredit måste du ladda ned Rocker-appen. Därefter klickar du bara på “kontokredit” och följer ansökningsprocessen. Du kan även skicka in din ansökan via Rockers hemsida. Du signerar sedan ansökan med Mobilt BankID och får svar direkt. Om du inte har Mobilt BankID måste du skaffa det då det dessvärre inte går att ringa kundtjänsten för att skaffa kontokrediten.

Rocker erbjuder en kreditgräns på som högst 40 000 kronor och eftersom du får svar på din ansökan direkt kan du snabbt komma igång och föra över pengar till ditt konto. Det tar bara några minuter innan krediten är tillgänglig.

En fördel med Rockers kontokredit kontra andra typer av lån är att du bara betalar ränta på den del av krediten du utnyttjar. I och med att kreditgränsen inte är allt för hög passar pengarna perfekt för att hantera oförutsedda utgifter som dyker upp.

Rocker kontokredit

Du betalar bara för utnyttjad kredit

Rockers kontokredit är mycket förmånlig. Det är helt gratis att skaffa kontokrediten och du betalar varken någon månads-, eller årsavgift för outnyttjad kredit. Den enda kostnad du betalar är för den kredit du väljer att utnyttja.

Rockers kontokredit har en mycket förmånlig ränta på 7,49 procent, eller 7,75 procents effektiv ränta. Alla Rockers kunder får samma räntesats. När du betalar tillbaka din skuld betalar du 3 procent av den utnyttjade krediten, minst 50 kronor, varje månad. Du kan välja att antingen betala via autogiro eller faktura.

Några övriga kostnader tillkommer inte så länge du betalar krediten i tid. Om du inte gör det tar Rocker ut både en påminnelseavgift och Inkassoavgift.

Rocker kontokredit

Rockerkortet – helt utan avgifter

Rocker erbjuder inte bara en mycket fördelaktig kontokredit. Företaget har även ett betalkort de valt att kalla för Rockerkortet. Kortet kan du beställa hem direkt från Rocker-appen. Om du inte har appen hittar du den i både Google Play och App Store.

Rockerkortet är ett helt kostnadsfritt betalkort som du själv laddar på med pengar genom swish-överföringar. Rockerkortet för med sig en rad fördelar. Förutom att själva kortet är gratis tillkommer inget valutapåslag eller uttagsavgifter när du använder det utomlands. Det är först om du gör stora bankomatuttag på över 3 000 kronor i månaden som du får betala en avgift på 1,25 procent.

Om du betalar resan med Rockerkortet ingår dessutom en reseförsäkring utan självrisk för dig själv och familjen, eller tre vänner.

För att skaffa Rockerkortet måste du vara över 18 år och ha ett svenskt mobilnummer.

Konkurrenskraftig kontokredit och billigt betalkort med många fördelar

Rocker är sammantaget en mycket bra aktör med en kontokredit som står sig starkt i jämförelse med konkurrenterna. Det är inte många konkurrenter som kan matcha den låga räntan som Rocker kan erbjuda. Dessutom tillkommer det inte några andra avgifter som gör kontokrediten dyrare. Ska vi nämna något negativt är det kreditgränsen som är något låg för att matcha andra kontokrediter på marknaden. Den låga krediten passar inte alla och därmed går Rocker miste om en del kunder. Rockers kontokredit är i huvudsak en kontokredit för dig som bara är i behov av mindre summor för att täcka oförutsedda kostnader.

Du kan inte be Rocker skaffa en kontokredit åt dig. Men om du skulle ha några frågor om hur man gör eller något annat som rör deras verksamhet är det mycket enkelt att komma i kontakt med kundtjänsten. Det är i stort sett bara storbankerna som kan matcha kundtjänsten som håller öppet dygnet runt, året om. Dessutom finns det många kontaktvägar att välja mellan så du kan komma i kontakt med Rocker på det sätt som passar dig bäst.

Den kanske största svagheten med kontokrediten är de tuffa kraven som ställs på personen som skaffar kontokrediten. Att exempelvis personer över 70 år inte får skaffa kontokrediten får ses som en stor svaghet. Ekonomin hos en 70 åring är många gånger bättre än den hos en 20 åring. Dessutom är kreditgränsen så pass låg att Rocker inte borde behöva ha en övre åldersgräns.

Utöver kontokrediten har Rocker även ett betalkort som går under namnet Rockerkortet. Det är ett helt kostnadsfritt kort som bara för med sig fördelar. Kortet är perfekt på resan eftersom det inte tillkommer något valutapåslag eller uttagsavgift. Dessutom ingår en reseförsäkring om du betalar resan med kortet. Bättre än så kan det knappast bli. Att du dessutom får en pushnotis varje gång du använder kortet gör det lättare för dig att hålla koll på dina utgifter.

Rocker kontokredit

Vanliga frågor om Rocker

Ja, du behöver Mobilt BankID för att använda Rocker. Det gäller alla Rockers olika tjänster.

Nej, Rocker och Bynk är inte samma sak. Det är samma ägare men de olika varumärkena erbjuder olika tjänster. Varumärket Bynk innefattar bolagets konsumentlån, medan övriga tjänster samlas under varumärket Rocker.

Ja, Rocker använder både UC och Bisnode när de genomför sina kreditupplysningar. Både när du ansöker om kontokrediten och Rockerkortet genomförs en kreditupplysning på dig.

Om du skulle behöva spärra ditt Rockerkort gör du det direkt i appen eller genom att ringa 020-700 700.

Om du är osäker på om du har tappat bort kortet eller inte kan du välja att frysa kortet med hjälp av appen. Då avaktiveras kortet temporärt. Hittar du Rockerkortet kan du ta bort frysningen.

Räkneexempel kontokredit:

Låna 10 000 kr upplagt på 1 år (12 delbetalningar) med rörlig ränta på 7,49% (effektiv ränta på 7,75%). Aviavgift 0 kr, uppläggningsavgift 0 kr. Totalt belopp att betala 10 410 kr, vilket motsvarar 867 kr/mån.

Rocker kontokredit
Betyg (4.5/5)

Låna upp till 40 000 kr

Ränta från 7.49%