Santander Consumer Bank

Ränta*
3.95 - 12.95 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
350 000 kr
Min-/max låneperiod
2 - 12 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 90 000 kr i 8 år. Totalt att återbetala 118 960 kr på 96 avbetalningar = 1 239 kr/mån. Nom ränta 7,27%. Eff. ränta 7,52% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

Vad gäller lånetjänster erbjuder Santander Consumer Bank privatlån, billån, fritidslån samt företags- och privatleasing. De erbjuder också kort (kredit- och betalkort) och sparkonton. I mångt och mycket är alltså filialen Santander Consumer Bank en traditionell bank, med ett brett utbud av tjänster.

Santander är en välkänd bank internationellt, men kanske mindre så i Sverige. Banken har sitt säte och ursprung i just Santander, en stad i norra Spanien och ingår i bankkoncernen Santander Group. Santander är Spaniens största bank, och en av världens allra största banker, man skulle nästan kunna säga att Santander är definitionen av en storbank. Som aktör är Santander geografiskt utspridd, vilket har anförts som en möjlig anledning till varför banken klarade finanskrisen som rådde år 2008, i vilken många andra företag och banker gick i konkurs eller köptes upp. År 2017 hade Santander svindlande 144 miljarder euro i tillgångar, och när skulderna räknats bort återstod ett eget kapital på dryga 100 miljarder euro. Bara under 2017 hade man en omsättning på nästan 50 miljarder euro, vilket var nytt rekord för banken. I år rankas banken som det trettioförsta största börsnoterade företaget i världen av den högt ansedda finanstidningen Forbes, och de beräknas vara den nionde största banken i världen.

I Sverige och övriga Norden drivs verksamheten under namnet Santander Consumer Bank, detta efter att de förvärvat GE Money Bank under år 2014. Sedan dess har banken nära nog dubblat sin kundbas, från GE Money Banks 700 000 kunder år 2014, till dagens 1,3 miljoner i Norden. I Sverige ligger antalet kunder på cirka 450 000 stycken.

Lägsta respektive högsta lånebelopp är relativt höga hos Santander, som en naturlig följd av att de är såpass stora – de har gott om kapital och kan därför ta större risker än vanliga banker, samtidigt som det blir mindre lönsamt att behandla smålån, då handläggningskostnaderna riskerar överstiga intäkterna.

Kundtjänst

Tel 08-559 514 00

Mån - fre 09:00–17:00
Lör - sön stängt

Adress

Hemvärnsgatan 9
171 54 Solna
Postadress FE 302 171 75
Org. Nr: 983 521 592

Är Santander rätt för dig?

  • En verklig storbank
  • Lånebesked direkt
  • Förhållandevis låg ränta
  • Erbjuder bättre villkor om du har en medsökande på lånet
Santander Consumer Bank

Grundkrav

  • En årsinkomst på minst 150 000 kronor
  • Du måste vara minst 20 år
  • Du får inte ha några skulder hos Kronofogden eller betalningsanmärkningar
Santander Consumer Bank

Utbetalning inom tre dagar

Från och med att Santander får in ett signerat avtal, tar det upp till tre bankdagar innan pengarna finns på ditt konto.

Santander Consumer Bank

Upp till 350 000 kronor med en enkel ansökningsprocess

Du kan smidigt göra en ansökan via nätet – du kan naturligtvis ansöka på nätet hos i princip alla banker idag, men det är inte alltid bankens hemsida är så lättnavigerad och lättbegriplig som här. Det är en fördel med att vända sig till en storbank och ett väletablerat företag: du får ”det där lilla extra” i layouten vilket gör att du känner dig mer säker när du gör din research inför lånet. En välrenommerad aktör som Santander kan också framstå som tryggare än en nyetablerad långivare. Du litar på att det inte finns något tveksamt i det finstilta. Detta behöver inte nödvändigtvis vara av godo, och bara för att banken är välkänd innebär det inte att den är ett fördelaktigt val för just dig. Men du kan hursomhelst känna dig säker på att banken inte kommer att svindla dig.

I din låneansökan för ett privatlån fyller i hur mycket du vill låna, och på vilken tidshorisont (2–12 år), därefter fyller du i dina personuppgifter, vilket innebär ett par rader om inkomst, boendekostnad och andra lån samt eventuell medsökande. När du gjort en ansökan och signerat den med BankID uppger banken att du får svar direkt. De gör därefter en rutinmässig kontroll med en kreditprövning, varefter du skriver under avtalet, återigen genom BankID, och kopplar lånet till ditt bankkonto via autogiro. Därefter ska det inte dröja mer än tre dagar innan du har pengarna på kontot. Processen är hos Santander mycket lättfattlig och snabb – utforma, ansök om och få lånet godkänt – och signera det.

Eftersom Santander också har en vanlig bankverksamhet kan du också välja att flytta hela eller delar av din ekonomi till dem.

Santander Consumer Bank

Rimliga villkor och flera förmåner

Du ska vara minst 20 år gammal och ha en årsinkomst på minst 150 000 kronor för att kunna ansöka om ett lån hos Santander Consumer Bank. Detta är relativt höga siffror jämfört med konkurrerande låneaktörer och banker. Räntan på ditt lån är dock en fördelaktig sådan, jämfört med andra aktörer. Hos Santander börjar räntan på 3,95 %, men likt hos många andra banker och långivare, kommer den slutgiltiga räntesumman sättas individuellt och baseras på din ekonomiska situation, vilket i sin tur baseras på den kreditupplysning som tas på dig med hjälp av Upplysningscentralen (UC).

Som brukligt vid alla lån utom bolån har du som kund 14 dagars ångerrätt. Hos Santander är detta helt gratis, det vill säga att om du ändrar dig inom 14 dagar från det att avtalet skrevs på, kan du betala tillbaka beloppet utan ränta eller några andra ytterligare avgifter. Du kan utöver det även teckna ett låneskydd hos Santander, denna kickar in om du har ett lån som du betalar av men skulle bli arbetslös eller sjukskriven. Denna försäkring kommer då sköta dina amorteringar i upp till ett år.

Santander Consumer Bank

Mångsidig bank med flera alternativ

Santander är en mycket välkänd bank globalt, kanske inte just i Sverige ännu. Här är de en förhållandevis ny aktör. Internationellt finns banken dock i många olika länder, på flera kontinenter och är en av världens största företag. Med andra ord är Santander ett tryggt varumärke.

Santander Consumer Bank erbjuder sina kunder ett flertal olika alternativ när det kommer till lån- och spartjänster. Förutom det privatlån som ligger på en summa mellan 10 – 350 000 kronor, kan du som kund även ansöka om ett billån, fritidslån och om privatleasing. Vill du hellre spara pengar kan du göra detta via ett av de sparkonton som Santander erbjuder och är du ute efter ett bankkort finns det både ett betal- och kreditkort hos banken.

Många banker har en minimiålder på 18 år när det kommer till att ansöka om lån, men hos Santander ligger minimiåldern på 20 år, vilket kan anses en aning strängt. Att du dessutom inte får ansöka eller bli beviljad ett lån om du har en betalningsanmärkning kan man tycka att en så pass stor aktör som Santander borde kunna ha överseende med.

Santander Consumer Bank

Vanliga frågor om Santander Consumer Bank

Santanders lån täcks av insättningsgaranti, vilket är viktigt. Det spelar ingen särskild roll vilken bank du har om den går i konkurs, så länge det finns en insättningsgaranti. De ursprungliga villkoren fortsätter gälla i en sådan situation. Då banken har sitt säte i Norge är det den norska insättningsgarantin som gäller. Den fungerar på samma sätt som den svenska, och täcker kostnader upp till 950 000 kr.

Du får din utbetalning inom tre bankdagar från det att avtalet signerats.

Räkneexempel lån:

Låna 90 000 kr med en återbetalningstid på 8 år (96 delbetalningar). Exempelränta 7,27 och effektiv ränta på 7,52%. Ingen aviavgift eller uppläggningsavgift. Månadskostnad 1 239 kr. Totalkostnad 118 960 kr.

Santander Consumer Bank
Betyg (4/5)

Låna upp till 350 000 kr

Ränta från 3.95%