Klara Lån

Ränta*
2.99 - 39.5 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
150 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 10 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 30 000 kr i 2 år. Totalt att återbetala 38 808 kr på 24 avbetalningar = 1 617 kr/mån. Nom. rörlig ränta 26,05%. Eff. ränta 29,4% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

Klara Lån är en låneförmedlare som hjälper dig att hitta det bästa privatlånet till lägst pris. Du kan låna alltifrån 1 000 kronor upp till hela 150 000 kronor utan säkerhet. Det breda spannet gör det möjligt att locka till sig en bred kundgrupp oavsett vilket behov man kan tänkas ha.

Den stora fördelen med att ta hjälp av en låneförmedlare som Klara Lån är att det bara tas en kreditupplysning på dig även om du kan få erbjudanden från flera aktörer. Så länge du lånar under 30 000 kronor slipper du dessutom UC, då använder sig Klara Lån av Bisnode eller Creditsafe i stället. Du behöver därmed inte oroa dig över att din kreditvärdighet ska påverkas negativt.
Att använda Klara Låns tjänst är helt kostnadsfritt, det enda du betalar är för det lån du väljer att teckna. I stället tjänar Klara Lån pengar på den provision man tar ut av långivarna för respektive lån man förmedlare. Detta medför att du kan hålla nere dina kostnader men samtidigt hitta marknadens billigaste lån.
Ett problem med Klara Lån som kan vara bra att känna till är deras kundtjänst. Den är undermålig då man bara erbjuder en mejladress som kontaktväg. Om du värdesätter en bra kundtjänst bör du därför se dig om efter andra låneförmedlare.

En varningstriangel

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Kundtjänst

kundservice@klaralan.se
Öppettider framgår ej

Adress

Klara Lån Sverige AB
Box 5370
102 49 Stockholm
Org nr: 559011-1190

Är Klara Lån låneförmedlaren för dig?

  • Ingen UC vid lån under 30 000 kronor
  • Enkelt att ansöka
  • Bara en upplysning
  • Låna till vad du vill
Klara Lån

Grundkrav

  • Du ska ha fyllt 18 år
  • Ha en årsinkomst om minst 100 000 kronor
  • Vara bosatt i Sverige
  • Inte ha någon skuld hos Kronofogden
Klara Lån

Snabb utbetalning inom ett par dagar

Pengarna betalas ut kort efter att du signerat dina lånehandlingar. Därefter tar det bara ett par dagar innan du har pengarna på kontot.

Låna mellan 1 000 – 150 000 kr och få svar inom några minuter

Klara Lån är en låneförmedlare som har lagt allt fokus på att erbjuda en bra förmedlingstjänst. På startsidan möts du av ansökningsprocessen där du fyller i önskat lånebelopp och återbetalningstid. Du kan låna från endast 1 000 kronor upp till 150 000 kronor. När du skickat in din ansökan kontaktar Klara Lån sina samarbetspartners och återkommer sedan med dina låneerbjudanden. Därefter är det bara att ta ställning till lånen och välja det bästa.

Trots att du får svar från flera erbjudanden tas bara en kreditupplysning. För lån under 30 000 kronor används inte UC, i stället gör Bisnode eller Creditsafe kreditprövningen. För lån över 30 000 kronor används dock UC.

För att få låna några pengar överhuvudtaget måste du även uppfylla grundkraven som finns. Det innebär att du måste ha fyllt 18 år, ha en årsinkomst om minst 100 000 kronor, vara bosatt i Sverige och inte ha någon skuld hos Kronofogden. Däremot är det möjligt att låna trots betalningsanmärkning.

Tänk på! Kraven kan skilja sig åt från olika långivare.

Individuell räntesättning när du lånar via Klara Lån

Precis som hos så många andra låneförmedlare tillämpas individuell räntesättning när du lånar via Klara Lån. Det innebär att respektive långivare själva ger dig en ränta utifrån dina betalningsmöjligheter. Hos vissa långivare kan det dessutom tillkomma övriga avgifter, såsom aviavgifter eller startavgift, medan det hos andra långivare inte tillkommer några sådana avgifter överhuvudtaget. Att använda Klara Låns förmedlingstjänst är dock alltid helt kostnadsfritt.

När du fått besked och signerat dina lånehandlingar kommer pengarna betalas ut. Exakt hur lång tid det tar kan variera mellan olika långivare. Det beror även på vilken dag du signerade dina handlingar. Vanligtvis har du dock pengarna på kontot inom ett par bankdagar.

Klara Lån

Bra låneförmedlare med enkel ansökningsprocess

Klara Lån är en trygg och bra aktör på den svenska marknaden som kan locka med ett bra erbjudande. Det är enkelt att ansöka om ett lån och det går fort att få svar. Lånebeloppen passar de allra flesta och det bästa av allt är att du kan använda pengarna till precis vad du vill.

Numera efterfrågar allt fler lån utan UC, och hos Klara Lån kan du få just det. Så länge du lånar under 30 000 kronor kommer något annat kreditupplysningsföretag göra upplysningen på dig, och därmed behöver du inte oroa dig över att din kreditvärdighet ska försämras.

Ytterligare en bra och uppskattad sak är att du kan beviljas lån även med betalningsanmärkning. Se bara till att inte låna om din ekonomi inte tillåter det. Då riskerar du nämligen djup ekonomisk skuldsättning som kan vara svår att ta sig ur.

I det stora hela är Klara Lån en bra förmedlare men det finns mer att önska av kundtjänsten som är näst intill obefintlig. Det finns en mejladress på hemsidan men ingen telefon- eller chattjänst. Dessutom framgår det inte vilka tider supporten håller öppet vilket gör det svårt att veta när man kan få den hjälp man vill ha. Detta bör ses över och åtgärdas så fort som möjligt.

Vanliga frågor

Nej, en ansökan är inte bindande vilket innebär att du kan tacka nej till ett lån om det inte var så bra som du hade hoppats.

Nej, då Klara Lån är en låneförmedlare tas bara en kreditupplysning på dig men du får svar från flera långivare som är beredda att erbjuda dig ett lån. På så vis behöver du aldrig oroa dig över att din kreditvärdighet ska försämras av ansökan.

Ja, det är alltid möjligt att lösa lånet i förtid om du skulle vilja det.

Räkneexempel lån:

Låna 30 000 kr upplagt på två år (24 delbetalningar) med en Nom rörlig ränta på 26,05% och effektiv ränta på 29,4%. Totalt belopp att betala 38 808 kr, vilket motsvarar 1 617 kr/mån. Inga startavgifter eller aviavgifter tillkommer.

Klara Lån
Betyg (4/5)

Låna upp till 150 000 kr

Ränta från 2.99%