Svea Ekonomi

Ränta*
5.79 - 25.95 %
Uppläggningsavgift
395 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
400 000 kr
Min-/max låneperiod
2 - 15 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 200 000 kr i 7 år. Totalt att återbetala 260 988 kr på 84 avbetalningar = 3 107 kr/mån. Nom. rörlig ränta 7,90%. Eff. ränta 8,94% (aviavgift 25 kr, uppl. avgift 395 kr).

Svea Ekonomi​ är en svensk aktör på lån- och kreditmarknaden med verksamhet i flera länder runt om i Europa. Företaget grundades 1981 av nuvarande VD:n Lennart Ågren. Då var affärsidén att sköta inkassohanteringen åt större bolag. Idag är Svea Ekonomi ett företag som utför finansiella och administrativa helhetslösningar för såväl privatpersoner som stora och små företag inom flera olika branscher.

Förutom traditionella tjänster som bland annat inkasso, kreditinformation och fakturaservice, har Svea Ekonomi de senaste åren satsat stort på det nya behovet av enkla betallösningar inom mobil- och e-handel. 2014 köpte Svea Ekonomi upp det krisdrabbade finansföretaget Exchange Finans och sedan dess finns även valutaväxling och giroservice inom Svea Ekonomis tjänster.

På privatsidan erbjuder ​Svea Ekonomi både in- och utlåning​ till personer med varierande ekonomisk situation. Det finns flera olika typer av lån att välja på hos ​Svea Ekonomi, till exempel lån utan säkerhet, ​så kallat blancolån, bolån eller skuldfinansiering – helt beroende på vad du som låntagare är i behov av. ​Svea Ekonomis konsumentlån​ lämpar sig väl när de oförutsedda utgifterna hopar sig. Kanske har bilen gått sönder eller köket i behov av uppfräschning? Att ​låna pengar hos Svea Ekonomi​ är enkelt och kan också vara en god idé för den som vill samla flera mindre lån i ett större och på så sätt sänka månadskostnaden. Hos ​Svea Ekonomi kan du ta ett snabbt lån​ från 10 000 kr upp till 400 000 kr utan säkerhet. Dessutom erbjuder ​Svea Ekonomi privatlån även vid betalningsanmärkningar​ upp till 200 000 kr, något som kan vara svårt att få beviljat hos de traditionella bankerna. Det enda som behövs är en fast inkomst på lägst 120 000 kr samt en sedvanlig kreditkontroll som tar fasta på den nuvarande och kommande betalningsförmågan, inte det som en gång varit.

Hos Svea Ekonomi finns möjlighet till amorteringsfrihet då du slipper amortera på ditt lån. Kontakta kundtjänsten för mer information. ​Privatlånet hos Svea ekonomi​ ger dig också räntegaranti, vilket betyder att du alltid får den mest fördelaktiga effektiva räntan på ditt lån. Erbjuder en annan långivare en lägre effektiv ränta för samma typ av lån, sänker Svea Ekonomi ​den​ effektiva räntan​ till samma nivå, vilket skapar en trygghet för dig som låntagare.

Kundtjänst

Tel: 08 735 29 40
Mån - tors: 9:00-16:30
Fre: 9:00-16:00
info@sveadirekt.se​

Adress

Svea Ekonomi
Evenemangsgatan 31
169 79 SOLNA
Org.nr: 556489-2924

Är Svea Ekonomi rätt för dig?

 • Låna upp till 400 000 utan säkerhet i 15 år
 • Låna även med betalningsanmärkning
 • Amorteringsfritt upp till 12 månader
 • Bli av med skulder hos Kronofogden med skuldfinansiering
Svea Ekonomi

Grundkrav

 • Minst 20 år gammal
 • Fast inkomst av tjänst eller pension på lägst 120 000 kr
 • Eventuell medlåntagare har en årsinkomst på lägst 90 000 kr
 • Skriven i Sverige sedan 3 år
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Ingen skuld hos Kronofogden
 • Är du egenföretagare ska du ha drivit företaget i minst 3 år
Svea Ekonomi

Utbetalning inom 1-2 bankdagar

Du har oftast pengarna på kontot inom en arbetsdag.

Svea Ekonomi

Ansök om lån snabbt och enkelt via Svea Ekonomis hemsida

Att ​ansöka om lån hos Svea Ekonomi​ görs snabbt och enkelt via hemsidan under fliken privatlån. Först och främst väljer du vilket typ av lån du önskar – exempelvis privatlån, bolån eller skuldfinansiering vilket kan vara ett lån för dig med betalningsanmärkning. Beroende på vilket lån du är ute efter kan du i vissa fall få en överblick på hemsidan över vad lånet kommer att kosta dig i månaden. Detta är förstås bara en indikation, den faktiska räntan bestäms individuellt efter kreditkollen. Därefter fyller du i din ansökan och redogör bland annat för din inkomst och civilstatus.

I nästa steg gör Svea Ekonomi en sedvanlig kreditprövning som du får svar på inom kort. Efter det signerar du din låneansökan smidigt med BankID eller mobilt BankID. Det brukar ta ca en arbetsdag för pengarna att utbetalas till angivet bankkonto efter det att skuldebrevet signerats.

Svea Ekonomi

Fördelaktig ränta

För att ​låna genom Svea Ekonomi ​krävs att du är fyllda 20 år och har varit skriven i Sverige de tre senaste åren. Räntan som beräknas på varje lån är individuell och bedöms utifrån varje enskild låneansökan efter kreditprövning. Räntan varierar mellan de olika lånen. För privatlånet är räntan för närvarande 5,79%-25,95% . ​Utöver ränte- och amorteringskostnader tillkommer en uppläggningsavgift på 395 kr vid varje privatlåneansökan och aviavgifter på 25 kr/månad.

Svea Ekonomi

Möjligheter även för dig med betalningsanmärkning

Det finns en rad olika möjligheter om du vill​ låna pengar hos Svea Ekonomi.​ Du kan välja på allt från bolån till skuldfinansiering. En positiv sak med att välja ​Svea Ekonomi när du behöver ett lån​ är att även om du har en betalningsanmärkning i ditt förflutna kan du få ett​ lån hos Svea Ekonomi​. De väljer att fokusera på den nuvarande månadsinkomsten och betalningsförmågan hos den sökande istället för att se till det som personen i fråga har i bagaget. De förhåller sig självklart till god kreditsed och gör en grundlig bedömning innan lån beviljas. Dessutom kan du få möjlighet till amorteringsfrihet, det innebär alltså att du inte betalar av lånet utan endast betalar ränta. Det kan passa bra för den som behöver mer pengar att röra sig med under en kortare period.

Svea Ekonomi känns som ett tryggt företag som har funnits länge i branschen, ända sedan 1981. De har sakta men säkert arbetat upp en stor koncern som idag finns i flera olika europeiska länder och riktar sig både till stora företag och dig som privatperson. I många aspekter verkar de vara ett bra alternativ till bankerna där många idag stöter på problem när de ska låna pengar. Du kan även ​spara pengar hos Svea Ekonomi​ och pengarna är säkrade av den statliga insättningsgarantin.

Till det negativa hör att du i ​Svea Ekonomis låneansökan​ behöver ange vad du ska använda pengarna till, något som andra lånebolag inte alltid kräver. Du behöver också ha varit skriven i Sverige i minst tre år för att kunna låna, vilket kan försvåra för vissa personer att ta ett lån. Deras kundtjänst kunde ha mer generösa öppettider än vad de har idag, dessutom har man stängt på helgen.

Svea Ekonomi

Vanliga frågor om Svea Ekonomi

Ja, ​Svea Ekonomi ​kan​ bevilja lån​ till personer med betalningsanmärkning om personen i fråga idag har en stabil ekonomi med fast inkomst. Vid en sedvanlig kreditkontroll bedöms den nuvarande och framtida betalningsförmågan, oavsett betalningsanmärkning från det förflutna eller ej.

Ja, det kan finnas möjlighet att få amorteringsfrihet. Kontakta Svea Ekonomis kundtjänst för att diskutera dina möjligheter.

Den som upplever sig fast i skuldfällan, kanske har flera betalningsanmärkningar och inkassoskulder och dessutom sitter på flera dyra smålån kan vända sig till ​Svea Ekonomis Skuldfinansiering​ för att få hjälp med att samla lån och skulder till ett enda förmånligare lån. ​Skuldhjälpen hos Svea Ekonomi​ vänder sig till privatpersoner mellan 20 och 70 år med en fast årsinkomst på minst 180 000 kronor. Du ska även ha varit folkbokförd i Sverige i minst 3 år. Som egenföretagare ska du ha haft företaget i minst 3 år. Svea Ekonomi löser endast skulder för privatpersoner, inte företag.

Räkneexempel lån:

Om du till exempel vill låna 200 000 kr med en betalningsplan upplagd på 7 år (84 avbetalningar) blir månadskostnaden 3 107 kr och den nominella rörliga räntan 7,90% (effektiv ränta 8,94%). Med detta exempel får du en totalkostnad på 260 988 kr. Aviavgift 25 kr och uppläggningsavgift 395 kr.

 

Svea Ekonomi
Betyg (3/5)

Låna upp till 400 000 kr

Ränta från 5.79%