Ränta*
2.95 - 29.95 %
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
600 000 kr
Uppläggningsavgift
0 kr
Min-/max låneperiod
1 - 15 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 300 000 kr i 12 år. Totalt att återbetala 408 733 kr på 144 avbetalningar = 2 838 kr/mån. Nom. rörlig ränta 5,42 %. Eff. ränta 5,56% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift fr. 0 kr).

Lendo startade sin verksamhet år 2007 och är idag en av Sveriges ledande och populäraste låneförmedlare. Den ursprungliga idén var att förmedla olika typer av bolån till kunder men verksamheten fokuserar idag på privat-/blancolån (lån utan säkerhet), billån och möjligheten att samla mindre lån och krediter i ett större lån.

Lendo ger själva inte ut lån, utan samarbetar med ett antal olika långivare och banker som står under Finansinspektionens tillsyn. Det är från en av dessa som kunder lånar pengar när de ansöker om ett lån hos Lendo, men låneförmedlaren är med i stegen upp till att lånet blir beviljat och hjälper kunderna att hitta lånet med bäst förutsättningar – både vad gäller ränta och andra villkor.

En av orsakerna till att Lendo är en så pass stor aktör på lånemarknaden idag är bland annat att de förmedlar flera olika typer av lånemöjligheter. De kan hjälpa kunder att hitta fördelaktiga blanco- och billån, men ger också möjligheten för kunder att städa upp den privata ekonomin och bli fria från onödiga skulder med hjälp av ett omstartslån. Tack vare att Lendo dessutom samarbetar med flera av branschens största långivare och banker, i dagsläget totalt 40 stycken, kan du vara säker på att du kommer få seriös hjälp och många förslag att välja mellan. Allt sker via en ansökan som görs på Lendos hemsida. När denna är inskickad tas endast en kreditupplysning på dig och därefter kommer du motta ett flertal olika låneförslag från bankerna och långivarna.

Hos Lendo får du personlig hjälp som anpassas helt efter dina förutsättningar och önskemål. Eftersom Lendo får ersättning från sina samarbetspartners när de lyckas förmedla ett lån kostar tjänsten ingenting för kunden. Lendo ingår i Schibstedkoncernen och finns även i både Norge och Finland.

Kundtjänst

Telefon: 0771-13 13 10
Mån - tors: 08.00–20.00
Fre: 09.00–17.00
Lör - Sön: 10.00–14.00
kundsevice@lendo.se

Adress

Lendo AB
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm - Sverige

Varför ska du välja Lendo?

  • Ledande låneförmedlare med 40 seriösa långivare
  • Hjälper dig jämföra flera olika låneförslag och dess räntor
  • Kostnadsfritt och endast en kreditupplysning tas
  • Du kan ta ett privatlån, blancolån, billån eller samla lån
Lendo

Grundkrav

  • Du ska vara minst 18 år
  • Du ska ha varit folkbokförd i Sverige i minst ett år
  • Du ska ha en inkomst och en årsinkomst på minst 100 000 kronor
  • Du ska ha varit skuldfri från Kronofogden minst de senaste sex månaderna
Lendo

Nyhet: Företagslån hos Lendo

Nu kan du som företagare även ansöka om lån hos Lendo. Upp till 1 miljon kronor kan du låna tryggt och snabbt.

Med endast en UC blir det enklare för ditt företag att hitta bästa lånealternativet för just ditt företag. 

Låna som företagare

Ha dina pengar på kontot inom 1–5 dagar

När det kommer till utbetalningen av ditt beviljade lån skiljer sig tiden tills du får dina pengar en aning beroende på vilken långivare eller bank du valt, samt hur du väljer att signera avtalet. Du kan välja att långivaren skickar hem ett skuldebrev till dig via post som du skriver under och sedan skickar tillbaka, det tar då cirka 1–5 arbetsdagar innan pengarna kommer in. Du kan också välja att göra detta online och signera låneavtalet med hjälp av ditt BankID. Pengarna kommer då sättas in på ditt bankkonto direkt efter mottagen signering.

Lendo

Låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet

Tack vare Lendos lättnavigerade och överskådliga hemsida hittar du enkelt information om aktören i sig, vilka olika tjänster som erbjuds samt vanliga frågor och svar. Högst upp på sidan finner du den ansökan du kan fylla i, denna består av totalt två steg, är kostnadsfri och Lendo menar att det inte tar mer än två minuter att fullborda din ansökan.

I låneansökan som du gör online fyller du i det belopp du vill låna: 10 000–600 000 kronor samt under hur lång tid: 1–15 år. Du kan även här välja alternativet ”samla lån”. När du fyllt i dina preferenser kommer du få en ungefärlig kostnad på vad din månatliga amortering kommer landa på. Detta är endast en exempelsumma då det är banken eller långivaren du i slutändan väljer att låna hos som kan ge det slutgiltiga beskedet gällande amorteringar och ränta. Nästa steg är att fylla i din privata information likt personnummer, telefonnummer och e-post. Lendo kommer sedan vidarebefordra din ansökan till alla låneaktörer som de arbetar med, och flera av dem kommer i sin tur skicka ut låneförslag till dig. Du kan med Lendos hjälp sedan gå igenom alla förslag och välja det som passar just din situation bäst. När du hittat rätt lån signerar du det med den valda banken eller långivaren och all kontakt med Lendo är klar.

Lendo

Jämför lån och få bäst ränta

Efter att din ansökan har mottagits kommer den behandlas och inom 24 timmar kommer du få besked om den är beviljad eller ej. Det är långivaren eller banken du valt att låna pengar hos som sätter räntan, och den är individuell. Att den är individuell innebär att den baseras på den kreditupplysning som tas på dig i och med att du skickar in din ansökan; här gås din ekonomi igenom och banken eller långivaren kollar bland annat på dina återbetalningsmöjligheter. Andra saker som kan påverka räntan är om du söker med en medsökande, det vill säga en familjemedlem eller sambo, make/maka som kommer dela på återbetalningskravet med dig, eller om långivaren i fråga har en egen riskbedömning. Lendo sätter inga räntor men har märkt att den effektiva räntan brukar landa på ett spann mellan 4,95 % –17,55 %.

Du kan via Lendo låna mellan 10 000 och 600 000 kronor under en period på 1–15 år och Lendo accepterar att kunder ansöker om ett lån trots att de har betalningsanmärkningar registrerade sedan tidigare. För att kunna ta ett lån via Lendo måste du först kunna uppfylla några grundkrav. Du ska vara minst 18 år gammal, du ska ha varit folkbokförd i Sverige i minst ett år, vill du låna 30 000 kronor eller mindre ska du ha en årsinkomst på 100 000 kronor och vill du låna en summa över 30 000 kronor ska din årsinkomst ligga på 110 000 kronor. Din inkomst ska komma från ett arbete eller en pension och du ska ha varit skuldfri hos Kronofogden i minst sex månader för att din ansökan ska kunna beviljas. När du väl har valt ett låneerbjudande och signerat det hos den valda banken eller långivaren tar det 1–5 arbetsdagar tills pengarna finns på ditt konto.

Lendo

Behåll ditt kreditbetyg och få flera erbjudanden

Lendo har funnits på marknaden i över ett decennium och har under den tiden byggt upp ett starkt rykte och har dessutom hjälpt flera privatpersoner få en bättre privatekonomi. Detta tack vare ett brett utbud av tjänster där du bland annat kan låna upp till 600 000 kronor utan säkerhet. Tack vare att Lendo är en låneförmedlare har de flera fördelar på sin sida. Tack vare att de samarbetar med 40 olika banker och långivare kan du som kund få flera låneförslag när du ansöker om ett lån och allt detta med endast en kreditupplysning, vilket innebär att du behåller ett gott kreditbetyg. Du som kund behöver dessutom endast göra en ansökan och denna är helt gratis och inte bindande.

Lendo erbjuder dessutom flera lånemöjligheter, du kan ansöka om ett blanco- eller privatlån, ett billån eller välja att samla ihop smålån och efterhängade krediter i ett stort gemensamt lån. Tack vare att Lendo kan hjälpa dig att förhandla om lånet kan du dessutom få en fördelaktig ränta.

Dock är ingen perfekt och det finns även en del faktorer som en väletablerad aktör som Lendo också behöver jobba på. Att det kan ta så lång tid som upp till fem arbetsdagar innan ett beviljat lån kommer in på kontot är till exempel en seg vänteperiod.

Lendo

Vanliga frågor om Lendo

Ja, inom fem dagar efter att du skickat in din ansökan finns chansen att ändra både lånebeloppet eller personliga uppgifter i din ansökan. Detta kan du göra genom att kontakta Lendos kundsupport via telefon på nummer 0771-13 13 10.

Lendo har i dagsläget flera samarbetspartners, bland dessa ingår bland annat MoneyGo, Euroloan, Swedbank, SEB, Collector Bank, IKANO Bank, Wasa Kredit, Konsumentkredit och ICA Banken.

Räkneexempel lån:

Låna 225 000 kronor under en tidsperiod på tio år (120 avbetalningar) med exempelräntan 6,70 % (Räntan är rörlig, sätts individuellt baserat på personliga förutsättningar och ligger inom spannet 2,9 % – 29,95 %). Totalt belopp att betala blir 306 571 kr, vilket motsvarar 2 555 kr/mån. Lånetid 1–15 år. Exemplet avser ett annuitetslån utan start-/aviavgift.

Lendo
Betyg (4.5/5)

Låna upp till 600 000 kr

Ränta från 2.95%