Ränta*
2.95 - 29.95 %
Lägsta lånebelopp
5 000 kr
Högsta lånebelopp
600 000 kr
Uppläggningsavgift
350 kr
Min-/max låneperiod
1 - 15 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 350 000 kr i 12 år. Totalt att återbetala 509 759 kr på 144 avbetalningar = 3 538 kr/mån. Nom. rörlig ränta 6,51 %. Eff. ränta 6,90% (aviavgift 29 kr, uppl. avgift 350 kr).

Enklare är en låneförmedlare som grundades så sent som 2014. På relativt kort tid har man blivit en trygg och stabil aktör på den svenska lånemarknaden. I dagsläget jämför man 27 olika banker och långivare för att du ska kunna känna dig trygg med att hitta det bästa erbjudandet för dig. Det är dessutom helt kostnadsfritt att låna pengar via Enklare.

Själva ansökningsprocessen är mycket enkel och tar bara några minuter att genomföra. Hur du går tillväga är ganska självförklarande men skulle du behöva hjälp finns mycket information att inhämta på hemsidan. Du kan även ringa eller mejla kundtjänsten under helgfria vardagar.

När du lånar pengar via Enklare tas bara en kreditupplysning på dig, även fast man jämför lån från över 20 långivare. Hade du kontaktat långivarna själv hade varje enskild långivare tagit en kreditupplysning på dig, och får många upplysningar försämrar din kreditvärdighet och dina möjligheter att låna pengar.

Hos Enklare kan du ansöka om flera olika låntyper, däribland privatlån och billån. Billånen kan vara både med och utan säkerhet, men om du ansöker om ett billån med säkerhet får lånet inte utgöra mer än max 80 procent av bilens värde. Resterande 20 procent måste bestå av en kontantinsats. Du kan även samla dina dyra smålån och krediter med ett lån från någon av Enklares samarbetspartners.

Det som skiljer Enklare från många andra aktörer på marknaden är att man erbjuder personlig rådgivning. Du kan alltså få hjälp av Enklare att välja det lånet som passar dig och din ekonomi allra bäst.

Enklare har sin verksamhet i både Stockholm och Göteborg, och totalt har man över 150 anställda.

Kundtjänst

Tel 0770-33 07 77
Mån-Fre 09:00-21:00
Lör-Sön Stängt
kontakt@enklare.se

Adress

Enklare Ekonomi Sverige AB
Skeppargatan 26
114 52 Stockholm
Org nr: 556975-4814

Är Enklare rätt för dig?

  • Godkänner betalningsanmärkning
  • Endast en kreditupplysning
  • Jämför 39 långivare
  • Erbjuder även billån
Enklare

Grundkrav

  • Ha fyllt 20 år
  • Fast månadsinkomst om minst 10 000 kr
  • Ingen skuld hos Kronofogden
  • Folkbokförd i Sverige
Enklare

Pengarna på kontot inom 1-3 bankdagar

När du ansöker om ett lån via Enklare betalas pengarna ut till ditt konto inom 1-3 bankdagar.

Låna upp till 600 000 kr på ett enklare sätt

Enklare strävar efter att vara en enkel aktör som ger vägledning till svenska kunder på lånemarknaden. Med sin tjänst gör man det enkelt för kunderna att ansöka om ett lån och få svar från flera olika aktörer för att därefter kunna välja den billigaste.

Själva ansökningsprocessen är mycket enkel och du finner den direkt på Enklares hemsida. Där börjar du med att fylla i önskat lånebelopp, återbetalningstid och vilket typ av lån du ansöker om, exempelvis privatlån, billån eller om du vill samla lån.

Sedan fyller du i de uppgifter om dig som önskas och signerar din ansökan med Bank-ID. Inom kort kommer långivarna Enklare samarbetar med återkomma till dig med sina erbjudanden. Du får då ta ställning till dina erbjudanden och välja det som känns bäst för dig.

Enklare

Individuell ränta när du lånar via Enklare

Enklare är en låneförmedlare som hjälper dig att jämföra lån från uppemot 39 olika långivare. Det innebär alltså att du inte lånar några pengar direkt från Enklare. Den ränta du får sätts individuellt av den långivare du väljer att teckna lånet hos. Exakt vilken ränta du får beror på din kreditvärdighet och hur mycket du väljer att låna, men de långivare Enklare samarbetar med har ett räntespann på 2,95% – 29,95%.

Löptiden på lånen är från 1-15 år och du kan låna mellan 5 000 – 600 000 kronor. Från att du fått ditt lån beviljat tar det mellan 1-3 dagar att få pengarna på ditt konto, det beror på vilken långivare du väljer att teckna ditt lån hos.

För att överhuvudtaget kunna låna några pengar måste du ha fyllt 20 år, ha en fast månadsinkomst och inte ha några skulder hos Kronofogden. Däremot kan det gå bra att låna även om du har en betalningsanmärkning.

Enklare

Jämför lån hos upp till 33 långivare

Enklare är ett bra alternativ för dig som är på jakt efter ett billigt lån. Enklare erbjuder själva inget lån utan jämför bara andra aktörers erbjudanden åt dig. Men då man jämför så pass många olika långivare med varandra blir det mycket enkelt att hitta det bästa lånet för dig. Man specialicerar sig dessutom på flera lånetyper så du kan hitta alltifrån vanliga privatlån, till samlingslån och billån med Enklares tjänst.

En svaghet som finns är dock att kreditupplysningen tas hos UC, vilket kan göra det svårare för vissa att beviljas ett lån. Däremot tas bara en upplysning även fast du får erbjudanden från flera långivare.

Skulle du ha några frågor om Enklare eller hur deras tjänst fungerar kan du kontakta kundtjänsten under helgfria vardagar. Öppettiderna är långa och det finns många kontaktvägar att välja mellan, däremot hade helgöppet varit önskvärt.

Enklare

Vanliga frågor om Enklare

Nej, det är helt kostnadsfritt att ansöka om ett lån via Enklares tjänst. Det enda du betalar för är lånet du väljer att teckna.

Det beror på vilket lån du ansöker om. När du ansöker om ett privatlån eller ett samlingslån behöver du inte någon säkerhet för lånet. Om du däremot tecknar ett billån via Enklare kan du ibland välja att ha bilen som säkerhet för lånet. Det är upp till dig att bestämma och i sådana fall får lånet inte motsvara mer än 80 procent av bilens värde. Resterande summa måste du finansiera med en kontantinsats.

Nej, din ansökan är inte bindande. Om du inte är nöjd med något av dina låneerbjudanden kan du alltid välja att tacka nej.

Räkneexempel lån:

Låna 350 000 kr upplagt på 12 år (144 delbetalningar) med rörlig ränta på 6,51% (effektiv ränta på 6,90%). Aviavgift 29 kr, uppläggningsavgift 350 kr. Totalt belopp att betala 509 759 kr, vilket motsvarar 3 538 kr/mån.

Enklare
Betyg (4.5/5)

Låna upp till 600 000 kr

Ränta från 2.95%