Marginalen Bank

Ränta*
3.5 - 18.95 %
Uppläggningsavgift
250 kr
Lägsta lånebelopp
25 000 kr
Högsta lånebelopp
500 000 kr
Min-/max låneperiod
2 - 12 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 100 000 kr i 5 år. Totalt att återbetala 118 235 kr på 60 avbetalningar = 1 962 kr/mån. Nom. rörlig ränta 6,29%. Eff. ränta 6,80% (aviavgift 10 kr, uppl. avgift 250 kr).

2017 hade Marginalen Bank Sveriges nöjdaste Privatlånekunder enligt Svenskt Kvalitets Index. Detta säger en del om Marginalen Bank och visar hur uppskattade deras tjänster är. Banken är väletablerad och har över 300 000 kunder och mer än 300 anställda i Sverige.

Deras historia går tillbaka till 1979 och de har under åren utvecklat och förfinat sin bankverksamhet till att idag erbjuda lån, bankkonton, försäkringar och betalkort. Banken riktar sig till både privatpersoner och företag, som med sina tjänster, syftar till att underlätta den ekonomiska vardagen för svenskar.

Vad gäller lån erbjuder Marginalen Bank två typer av lån, det ena är ett privatlån och det andra är ett omstartslån. Privatlånet kan tecknas från 25 000 kronor upp till 500 000 kronor med en amorteringstid på mellan 2 till 12 år. Bankens hemsida är utrustad med en utförlig lånekalkylator där du kan få en bild av hur mycket ett specifikt lån skulle kosta dig. Ansökan är helt digital, kan genomföras när som helst och du legitimerar dig via BankID. Den andra typen av lån är ett så kallat omstartslån som tecknas för att bli av med andra skulder eller komma på fötter efter en ekonomisk svacka. Ett omstartslån kan också vara aktuellt för dig som har betalningsanmärkningar. Beroende på vilket av lånen som är aktuellt för dig bör du kontrollera villkoren som skiljer sig något mellan privatlån och omstartslån. Med omstartslånet kan du låna från 100 000 kronor med en återbetalningstid på upp till 50 år, här tillkommer dock fler och dyrare administrativa avgifter. Hos Marginalen Bank finns även möjlighet att samla dyra lån och krediter och på så sätt minska din månadskostnad.

Med en engagerad och kompetent kundtjänst tillgänglig hos Marginalen Bank har du möjlighet att få svar på dina frågor under veckans alla dagar. Givetvis följer banken de lagar och regler som gäller för kredithantering. Verksamheten har en ISO Certifiering, omfattas av insättningsgarantin och står under Finansinspektionens tillsyn.

Marginalen Bank och dess tjänster är till för dig som känner dig trygg med en större och etablerad svensk bank med gott renommé. Oavsett om du vill låna till en renovering eller ordna handpenningen till en ny bil kan Marginalen hjälpa dig, så länge du uppfyller de grundläggande villkoren.

Kundtjänst

Telefon: 0771 - 717 710
Mån-fre: 08.00 – 20.00
Lör-sön: 09.00 – 17.00

Istället för e-post finns ett digitalt Kundcenter.

Adress

Marginalen Bank
Box 261 34
100 41 Stockholm

Är Marginalen Bank rätt för dig?

  • Erbjuder privatlån upp till 350 000 kronor
  • Hade Sveriges nöjdaste låntagare 2017
  • Erbjuder många andra tjänster
  • Ingen säkerhet krävs
Marginalen Bank

Grundkrav

  • Måste vara minst 20 år
  • Inga betalningsanmärkningar (för privatlån)
  • Inga skulder hos Kronofogden
  • Ha en årsinkomst på minst 150 000 kronor
Marginalen Bank

1-3 dagars utbetalning

Utbetalning sker inom 1 – 3 bankdagar till alla svenska banker

Lån betalas ut varje dag men transaktionen tar i regel upp till 3 bankdagar.

Marginalen Bank

Låna mellan 25 000 – 500 000 kronor

Marginalen Bank har som så många andra banker en digital ansökningsblankett som du fyller i. Genom lånekalkylatorn anger du hur mycket du vill låna och hur lång amorteringstiden ska vara. Du kan dessutom jämföra med olika exempelräntor för att få en bild av hur dyrt ditt lån kan bli. När du funnit den nivå för lånet som passar dig går du vidare och fyller i de personuppgifter och inkomstuppgifter som krävs. När du därefter godkänner ansökan via BankID genomförs en kreditprövning och Marginalen Bank återkommer till dig med besked.

Att ansökan är digital förenklar låneprocessen och den elektroniska legitimeringen skyndar på processen avsevärt. När ditt lån är beviljat kommer du få pengarna utbetalda omgående med reservation för helgdagar.

Marginalen Bank

Villkor för privatlån

Hos Marginalen Bank kan du som är 20 år eller äldre ansöka om privatlån. Det enda som krävs är att du har en inkomst på minst 150 000 kronor (vid omstartslån 200 000 kronor) och inga betalningsanmärkningar eller skulder hos Kronofogden.

Du kan förvänta dig en årlig ränta mellan 3,50 – 18,95 %, en siffra som bestäms av din kreditprövning, omfattningen på lånet samt önskad återbetalningstid. För ett lån på 100 000 kronor och med en avbetalning på 5 år uppskattas den effektiva räntan uppgå till 6,80 %. Du som uppfyller grundkraven för privatlån har möjlighet att ansöka om lån upp till 350 000 kronor. Uppläggningsavgiften förblir densamma, 250 kronor, oavsett lånat belopp.

Marginalen Bank

Marginalen Bank – skapar trygghet genom tydlighet

Marginalen Bank passar dig som söker en pålitlig och etablerad kreditgivare och som vill teckna ett bra lån till relativt skäliga räntor. Med ett lånespann på 25 000 till 500 000 kronor har du möjlighet att införskaffa kapitalet du behöver till renoveringen eller bilen. Med tydliga och klara regler för vad som gäller för respektive lån kan du känna dig trygg hos Marginalen Bank. Dessutom erbjuder de en rad andra smarta tjänster som lönekonto med ränta, försäkringar och förmånliga kreditkort.

Den enda nackdel som finns med Marginalen Bank är att det finns vissa restriktioner och villkor för de pengar du lånar. Exempelvis tillåter de inte att ett privatlån används som insats till ett hus.

Marginalen Bank

Vanliga frågor om Marginalen Bank

Beroende på om du ansöker om privatlån eller omstartslån är det viktigt att läsa villkoren. Dessa skiljer sig nämligen mellan respektive lån.

Ja, lånet du tecknat omfattas av den så kallade ”ångerrätten”. Inom 14 dagar från dess att tecknandet skett kan du be att få återkalla din ansökan.

Räkneexempel lån:

Låna 100 000 kronor upplagt på fem år med en rörlig exempelränta på 6,29 % och en effektiv ränta på 6,80 %. Aviavgift 10 kr, uppläggningsavgift 250 kr. Totalt belopp att betala blir då 118 235 kronor, vilket motsvarar 1 962 kronor i månaden.

Marginalen Bank
Betyg (3.5/5)

Låna upp till 500 000 kr

Ränta från 3.5%