Kontantfinans

Ränta*
23.95 %
Lägsta lånebelopp
3 000 kr
Högsta lånebelopp
15 000 kr
Uppläggningsavgift
475 kr
Min-/max låneperiod
1 - 5 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 10 000 kr i 1 år. Totalt att återbetala 12 180 kr på 12 avbetalningar = 1 015 kr/mån. Nom. bunden ränta 23,95%. Eff. ränta 45,5% (aviavgift 25 kr, uppl. avgift 475 kr).

Kontantfinans är ett renodlat konsumentkreditinstitut som erbjuder trygga och enkla lån utan säkerhet med bra villkor och en rimlig ränta. Här kan du låna pengar till vad du vill under en tidsperiod på mellan 1 och 5 år, ett spann som tilltalar många.

Företaget har ägnat sig åt konsumentkrediter sedan år 2011 och ger ut lån med tillstånd av Finansinspektionen. Det ingår i norska B2 Holding ASA, en koncernen som har verksamheter i tolv länder; Sverige, Norge, Finland, Estland, Lettland, Polen, Slovenien, Kroatien, Serbien, Montenegro, Rumänien och Bulgarien.

Hos Kontantfinans kan du låna mellan 3 000 till 15 000 kronor. Du väljer själv önskat lånebelopp direkt på startsidan. För alla dessa lånealternativ kan du själv välja lånesumma när du gör din ansökan och sedan få det exakta månadsbeloppet uträknat. Du kan på så sätt få en bättre översikt över din ekonomi.

Kontantfinans erbjuder mindre privat- och blancolån utan säkerhet vilket ger låntagare ett snabbt och smidigt alternativ när ett behov av att låna pengar uppstår. Då det inte krävs någon säkerhet för att få låna pengar är det endast den sökandes kreditvärdighet som Kontantfinans tittar på när en ansökan görs. En kreditupplysning via Bisnode kommer tas och här är det din förmåga att kunna återbetala lånet som långivaren tittar på. Lånen är inte styrda till något särskilt ändamål, godkänns din ansökan får du göra vad du vill med pengarna.

Ett fördelaktigt alternativ som du kan nyttja hos Kontantfinans är en betalningsfri månad. När du har genomfört fyra felfria amorteringar på ditt lån kommer du få tillgång till denna betalningsfria månad som innebär att du under en månad inte behöver göra en återbetalning. Detta är ett smidigt alternativ om du har det lite knapert en månad. Tänk dock på att denna uteblivna betalning inte kommer försvinna, den flyttas bara till ett senare tillfälle, oftast i den form att en extra månad läggs till på din återbetalningsperiod. Du kan få två återbetalningsfria månader per år hos Kontantfinans.

En varningstriangel

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Kundtjänst

Tel 010-550 75 00
Fax: 010-550 79 00
Mån-Fre: 09.00-17.00, Lör-Sön: Stängt
E-post: kundservice@kontantfinans.se

Adress

Kontantfinans
Viktoriagatan 16
401 10 Göteborg
Org. nr: 556847-4513

Är Kontantfinans rätt för dig?

  • Du kan välja två betalningsfria månader per år
  • Få ett lån utan dolda kostnader
  • Låna mellan 3 000-15 000 kronor utan säkerhet och med fast månadsbelopp
  • Du kan lösa lånet i förtid när du vill
Kontantfinans

Grundkrav

  • Du ska ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige
  • Du ska ha en inkomst på 120 000 kronor
  • Du får inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden
Kontantfinans

Snabb behandling av låneansökan

Efter en digital signering med BankID kommer din utbetalning ske samma dag.

Kontantfinans

Ansök om upp till 15 000 kronor – få svar direkt

Kontantfinans har förvärvats av Brixo och ändrat sina scoringkrav så att fler kunder beviljas lån.

Kontantfinans har en tydlig och informativ hemsida och du ser ansökningsformuläret för ett lån direkt på sajten. Innan du ansöker kan du även kika på en tabell som finns, här kan du med hjälp av två reglage få ett representativt exempel på vad ditt lån kommer kosta dig per månad.

När du går vidare till själva ansökan fyller du endast i vilket kreditbelopp du vill ha, du kan välja mellan 3 000 och 15 000 kronor, och hur stort du vill att ditt första uttag ska vara. Därefter anger du ditt personnummer och din e-postadress. Detta är en väldigt snabb och smidig ansökan jämfört med många andra långivare på marknaden.

Kontantfinans

Kreditupplysning via Bisnode

Efter att du skickat in din låneansökan kommer Kontantfinans att behandla den och du får sedan svar direkt gällande om den är godkänd eller ej. När din ansökan behandlas använder sig långivaren av upplysningsföretaget Bisnode som gör en kreditupplysning och granskar din ekonomiska situation. Om du anses ha goda möjligheter att kunna återbetala lånet kommer det beviljas och utbetalningen sker samma dag. Fördelen med lån utan UC framför långivare som använder UC är att din kreditvärdighet inte påverkas negativt av en sådan upplysning.

Andra villkor för att du ska bli beviljad är att du ska vara 18 år gammal, folkbokförd i Sverige och inte ha några skulder hos Kronofogden, däremot går det bra att låna med betalningsanmärkningar. Den nominella räntan ligger på  23,95% och du kan sköta dina amorteringar smidigt med hjälp av autogiro utan någon administrationsavgift.

Kontantfinans

Prisvärda lån med schyssta villkor

Kontantfinans är en stabil långivare för dig som söker ett mindre privatlån med bra villkor. Här har du chansen att låna en lägre summa under en generös tidsperiod och dessutom få goda möjligheter som betalningsfria månader. Det visar att Kontantfinans bryr sig om låntagaren och vill att alla kunder ska få den bästa möjliga servicen. Du kan låna upp till 15 000 kronor utan säkerhet och själv bestämma vad du vill använda dina pengar till – om du uppfyller långivarens krav det vill säga. Att din låneansökan godkänns i princip direkt är även ett stort plus.

Att långivaren inte använder UC som kreditupplysningsfirma utan i stället förlitar sig på Bisnode, kan vara positivt för många låntagare som kanske redan har registrerade upplysningar hos just UC.

Kontantfinans

Vanliga frågor om Kontantfinans

Ja, Kontantfinans meddelar Skatteverket under varje årsskifte hur mycket kunderna har betalat i ränta och du kan sedan godkänna summan i din deklarationsblankett.

Ja, om du skött alla dina amorteringar kan en ny kreditupplysning göras på dig och om den godkänns går det att ansöka om det belopp du vill utöka ditt befintliga lån med.

Hos Kontantfinans tar du ett så kallat annuitetslån vilket innebär att du betalar tillbaka samma belopp varje månad. Detta kan du sköta via autogiro där pengarna dras automatiskt från ett angivet konto varje månad. Betalningen sker i slutet av varje månad.

Räkneexempel lån

Om du tar ett lån på 10 000 kronor och väljer en återbetalningsperiod på 1 år, kommer detta motsvara 12 återbetalningar med autogiro (om du inte nyttjar de betalningsfria månaderna). Den effektiva årsräntan kommer landa på 45,5% och den nominella bundna årsräntan är 23,95%. Varje månad kommer du att betala 1 015 kronor på lånet och totalbeloppet landar på 12 180 kronor. Aviavgift 25 kr, uppläggningsavgift 475 kr.

Kontantfinans
Betyg (4/5)

Låna upp till 15 000 kr

Ränta från 23.95%