KlickLån

Ränta*
9.84 - 21.6 %
Uppläggningsavgift
595 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
40 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 4 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 10 000 kr i 7 år. Totalt att återbetala 21 889 kr på 84 avbetalningar = 246 kr/mån. Nom. bunden ränta 21,60%. Eff. ränta 29,62% (aviavgift 19 kr vid autogiro, annars 39 kr, uppl. avgift 595 kr).

Hos KlickLån kan du med en enkel ansökan online låna upp till 40 000 kronor. Långivaren är lanserad i ett samarbete med Thorn Svenska AB som har ägnat sig åt uthyrning och finansiering av konsumentelektronik sedan år 1969 och i dag har flera tjänster och varumärken inom finansiering. KlickLån har inte samma fokus på elektronik utan här rör det sig i stället om vanliga privatlån mellan 10 000 och 40 000 kronor med en löptid mellan 1 och 6 år. Dessa kan du ansöka om enkelt direkt på deras sajt och få ett snabbt svar.

Med Thorn Svenska AB i ryggen är verksamheten seriös och har högsta kreditvärdighet. Precis som alla seriösa långivare agerar de under tillsyn av Finansinspektionen så att du kan känna dig säker. Som namnet antyder finns KlickLån bara online och direkt när du besöker deras sajt kommer du till ansökningsformuläret. Här kan du på ett enkelt sätt ställa in hur mycket du önskar låna och hur länge. Du får även fylla i uppgifter som ditt namn, telefonnummer, e-post, personnummer och kontouppgifter. Innan du går vidare med din ansökan behöver du också kryssa i att du accepterar de allmänna villkoren.

Efter en genomförd ansökan får du snabbt svar när en automatisk kreditprövning har gjorts. Eftersom det är privatlån det rör sig om behöver du inte lämna någon säkerhet för lånet och räntan sätts individuellt utifrån den kreditprövning som har gjorts. Låneavtalet kan du välja att signera med hjälp av e-signering eller via ett skuldebrev på posten, och därefter kan du få pengarna redan samma dag eller som senast dagen efter, förutsatt att det inte är helg. Bra att känna till är att KlickLån inte beviljar lån till dig som har en eller flera betalningsanmärkningar.

KlickLåns målsättning är att kunna erbjuda enkla och snabba lån under ansvarsfulla förhållanden. Därför säger de sig själva lägga stor vikt vid att säkerställa att lånet inte riskerar att sätta dig i en ekonomiskt utsatt position. I förlängningen bör det också innebära att de är hårdare i sin bedömning när det beviljar lån, vilket är en av anledningarna till att de inte accepterar betalningsanmärkningar. Även om det innebär fler avslag får detta anses positivt, eftersom det betyder att du som beviljas ett lån också har möjlighet att betala tillbaka det, utan att dra på dig anmärkningar eller ytterligare skulder.

Kundtjänst

Tel. 020-24 24 24
Mån – Fre: 08.00-18.00
Lör – Sön: stängt.
E-post: info@klicklan.se

Adress

KlickLån
Vretenvägen 13
171 54 Solna
Org nr. 556136-8480

Är Klicklån rätt för dig?

  • Enkel ansökan online
  • Skriv under avtalet med e-signering
  • Använd pengarna till vad du vill, ingen säkerhet krävs
  • Utbetalning samma dag eller dagen efter
KlickLån

Grundkrav

  • Du måste vara minst 20 år
  • Du får inte ha några betalningsanmärkningar
  • Du behöver ett svenskt personnummer
  • Ingen uttalad lägsta inkomst per år krävs
KlickLån

Pengarna på kontot samma dag eller dagen efter

Efter att låneavtalet är signerat antingen med BankID eller via post, betalas pengarna ut snabbt till ditt konto. Oftast samma dag.

KlickLån

Låna mellan 10 000 och 40 000 kronor utan krångel

Som redan nämnt möts du direkt på startsidan av det ansökningsformulär du ska använda. Med hjälp av reglage ställer du in hur mycket du vill låna och med vilken löptid. Därefter fyller du i de uppgifter som efterfrågas, exempelvis namn, personnummer och bankuppgifter. Innan du kan klicka på “Ansök nu” behöver du kryssa i att du accepterar villkoren, om du godkänner nyhetsbrev och att du samtycker till Thorn Svenska AB:s användande av dina uppgifter.

I vissa fall kan du komma att bli kontaktad med kompletterande frågor innan ditt lån kan godkännas. Efter beviljat lån betalas pengarna ut snabbt, ofta redan samma dag som låneavtalet signerats. Med andra ord en relativt enkel ansökningsprocess.

KlickLån

Fast årlig ränta

Eftersom du måste vara minst 20 år fyllda och inte får ha några betalningsanmärkningar är KlickLån inte för alla. För att bli beviljad lån krävs det med andra ord att du har hyfsad koll på din ekonomi.

Ditt lån kommer alltid med en uppläggningsavgift på 595 kronor och det tillkommer även administrationsavgifter oavsett om du väljer autogiro eller faktura. Autogiro kostar 19 kronor i månaden medan faktura kostar 39 kronor. Räntan som de kan erbjuda är fast och ligger i regel mellan 9,84 – 21,60 %, denna sätts individuellt utifrån din kreditvärdighet och KlickLåns bedömning. Med den uppläggnings- och administrationsavgift som tillkommer innebär det att den effektiva räntan landar mellan 11,92 – 25,61 %. Efter beviljat lån och signerat avtal betalas pengar ut snabbt, ofta redan samma dag.

KlickLån

Smidiga lån för dig som har hyfsad koll på din ekonomi

Att ansöka om privatlån hos KlickLån är relativt enkelt med en ansökningsprocess som går snabbt och inte kräver krångliga uppgifter. Det är också positivt att du kan få pengarna på kontot snabbt. Om du har en hög kreditvärdighet kan du få en låg fast ränta med tanke på att lånen är förhållandevis små, mellan 10 000 och 40 000 kronor. Har du däremot en lägre kreditvärdighet, trots att du är fri från betalningsanmärkningar, kan räntan bli relativt hög. Ett lån på 20 000 kronor kostar till exempel, i ett av KlickLåns representativa exempel, 38 245 kronor efter 6 år vilket innebär lånekostnader på 18 245 kronor.

Enligt högkostnadskrediten i konsumentkreditlagen får kostnaderna för ett lån inte överstiga det lånade beloppet, vilket de heller inte gör i det representativa exemplet, även om det är nära. Klick Lån står dock under Finansinspektionens tillsyn och har lanserats i samarbete med en stor och rutinerad aktör vilket gör att du kan känna dig trygg när du ansöker om lån här. Det är också positivt att verksamheten är hårdare i sin bedömning innan de beviljar lån, eftersom det minskar risken att du ska sitta med ett lån som du inte har råd att betala tillbaka. Att verksamheten tar en uppläggningsavgift är inget konstigt, men administrationsavgiften för autogiro känns något onödig.

KlickLån

Vanliga frågor om KlickLån

Det stämmer att KlickLån kan komma att ställa kompletterande frågor i samband med din ansökan, detta för att få en korrekt helhetsbild av din privatekonomi. Frågorna kan till exempel handla om din aktuella månadsinkomst, försörjningsform, boendekostnader, din familjesituation eller eventuell andra krediter.

Nej, för deras privatlån, eller kontantlån som de kallar det, krävs ingen säkerhet. De kommer heller inte ställa några frågor om vad lånet ska användas till.

Ja, du kan lösa ditt lån när du vill och i enlighet med konsumentkreditlagen tillkommer heller inga avgifter för att du betalar av lånet.

Räkneexempel lån

Låna 10 000 kronor med en löptid på 7 år (84 delbetalningar) med bunden exempelränta på 21,60% (effektiv ränta 29,62%). Totalt belopp att betala blir 21 889 kronor, vilket motsvarar 246 kr/mån. Uppläggningsavgift 595 kronor, administrationsavgifter 19 kr vid autogiro, annars 39 kr.

 

KlickLån
Betyg (4.5/5)

Låna upp till 40 000 kr

Ränta från 9.84%