Ränta*
39.5 %
Uppläggningsavgift
685 kr
Lägsta lånebelopp
2 000 kr
Högsta lånebelopp
70 000 kr
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 5 000 kr i 6 månader. Totalt att återbetala 7 468,27kr på 6 avbetalningar = ca 1 244,7 kr/mån. Nom. bunden ränta 39,5%. Eff. ränta 125,59% (aviavgift 60 kr, uppl. avgift 685 kr, förlängningsavgift 685 kr).

Långivaren Lumify erbjuder kontokrediter på upp till 70 000 kronor. En kontokredit fungerar som ett kreditkort fast utan själva kortet. Du beviljas en kredit som du sedan gör uttag från när du behöver pengar och du betalar sedan bara ränta på den utnyttjade krediten.

När du lånar pengar är långivaren enligt lag skyldig att genomföra en kreditprövning på dig för att se att du har de ekonomiska förutsättningarna för att klara av lånet. I Lumifys fall görs denna kreditprövning hos Creditsafe vilket gör det lättare för dig att beviljas ett lån eftersom din kreditvärdighet inte påverkar dina möjligheter att få ett lån.

Det låneerbjudande som Lumify kan locka med är inte det billigaste på marknaden. Skulle du få problem att betala av din skuld är det därför mycket viktigt att du kontaktar Lumify för att se ifall ni kan komma fram till någon lösning. Gör du inte det riskerar skulden att växa sig större och diverse andra avgifter tillkommer. Det gör det ännu svårare för dig att bli helt skuldfri och i värsta fall kan din skuld hamna hos Kronofogden.

Lumify är ett varumärke som drivs av företaget Luma Finans AB. Luma Finans är i sin tur ett konsumentkreditinstitut som ingår i en koncern som är verksamma i både Sverige och Danmark. I Sverige står bolaget under Konsumentverkets och Finansinspektionens tillsyn. Det innebär att du kan känna dig trygg med att Lumify är en seriös aktör som går att lita på.

Den svenska verksamheten håller till i Stockholm.

En varningstriangel

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Kundtjänst

Tel 020 11 77 90
Mån-Fre 09:00-17:00
Lör-Sön Stängt
info@lumify.se

Adress

Luma Finans AB
Hammarby Allé 93
120 63 Stockholm
Org nr: 556902-7344

Just nu: Ingen uppläggningsavgift och räntefritt i 30 dagar för alla nya kunder

Lumify har en pågående kampanj för nya kunder som lånar minst 8 000 kr. Just nu slipper du betala uppläggningsavgift när du tecknar ett lån hos Lumify. Dessutom är lånet helt räntefritt i 30 dagar. Du betalar dock aviavgift på 60 kr/mån.

Kampanjen gäller bara för nya kunder och är giltig tillsvidare.

Är Lumify rätt för dig?

  • Direktutbetalning 24/7
  • Lån utan UC
  • Flexibel återbetalning
  • Godkänner många
Lumify

Grundkrav

  • Minst 18 år
  • Svenskt personnummer
  • Svenskt mobilnummer
  • Svenskt kontonummer
  • Genomgå kreditprövning
Lumify

Direktutbetalning året om, dygnet runt

Pengarna betalas ut direkt veckans alla dagar, oavsett tid på dygnet.

Låna upp till 70 000 kronor på några få minuter

På Lumifys startsida möts du av en mycket enkel och tydlig ansökningsprocess. I ansökans första steg väljer du önskat lånebelopp, från 2 000 kronor till 70 000 kronor.

När du väl bestämt dig för hur mycket du vill låna klickar du dig vidare och fyller i din ansökan med den information som efterfrågas. I samband med att du fyller i din ansökan legitimerar du dig även med Bank-ID.

Överlag skiljer sig inte ansökningsprocessen åt från några konkurrenter. Den är i stort sett lika enkel och smidig som hos alla aktörer. Lumify har dock lyckats bra med färgkombinationerna och designen på sin hemsida vilket skapar en trovärdig sajt som dessutom blir väldigt lättnavigerad.

Lumify

Utbetalning dygnet runt

Lumify erbjuder en årsränta på 39,5% till sin kontokredit och utöver det tillkommer både uppläggningsavgift och aviavgifter. Eftersom det rör sig om en kontokredit är återbetalningstiden mycket flexibel och du kan påverka den i stort sett hur du vill.

När du fått din ansökan godkänd betalas pengarna ut omgående, Lumify är en av få aktörer som erbjuder direktutbetalning dygnet runt, året om. Du behöver med andra ord aldrig vänta på att få dina pengar tillgängliga.

Men för att överhuvudtaget få låna några pengar måste du uppfylla kraven som finns. Det innebär att du måste vara minst 18 år gammal, ha svenskt personnummer, ett svenskt mobilnummer och kontonummer, samt klara kreditprövningen som görs hos Creditsafe. Eftersom lånet är utan UC behöver du aldrig oroa dig över att kreditupplysningen ska bidra till att du får sämre kreditvärdighet.

Lumify

Snabb utbetalning men hög ränta

Lumifys kontokredit är ett utmärkt val för dig som behöver snabba pengar. Långivaren erbjuder nämligen direktutbetalning dygnet runt, bättre än så blir det inte. Du behöver aldrig stå utan pengar, utan har alltid en extra buffert att ta till om du skulle behöva det.

En annan bra sak med Lumify är att man inte använder sig av UC i sina kreditprövningar, utan Creditsafe. Det i kombination med Lumifys generösa krav gör det möjligt för fler personer att beviljas ett lån.

Väljer du att teckna en kontokredit hos Lumify får du dock räkna med ganska höga kostnader. Den nominella årsräntan på 39,5% är mycket hög samtidigt som det tillkommer både uppläggningsavgift och aviavgifter. Även dessa kostnader är höga i jämförelse med en del konkurrenter. I slutändan riskerar ditt lån att bli väldigt dyrt, särskilt om du betalar av det under en längre period.

I dagsläget håller kundtjänsten bara öppet på vardagar så om du vill kontakta Lumify är det då du får göra det. Helgöppet hade helt klart varit önskvärt.

Lumify

Vanliga frågor om Lumify

Ja, det går alltid bra att betala tillbaka hela krediten i förtid. Det kostar ingenting extra.

Nej, i regel behöver du inte göra det. Lumify får fram den information som behövs eftersom du identifierar dig med Bank-ID. Endast i vissa fall kan du behöva styrka din inkomst med anställningsavtal eller liknande.

 

Om du behöver ändra dina kontaktuppgifter, exempelvis e-postadress eller telefonnummer så gör du det genom att logga in på din profil på Lumifys hemsida.

Räkneexempel lån:

Låna 5 000 kr upplagt på 6 månader (6 delbetalningar) med bunden ränta på 39,5% (effektiv ränta på 125,59%). Totalt belopp att betala 7 468,27 kr, vilket motsvarar ca 1 244,7 kr/mån. Aviavgift 60 kr, uppl. avgift 685 kr, förlängningsavgift 685 kr.

Lumify
Betyg (4.5/5)

Låna upp till 70 000 kr

Ränta från 39.5%