Smspengar

Ränta*
39.8 %
Uppläggningsavgift
280 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
30 000 kr
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 15 000 kr i 1 år. Totalt att återbetala 21 430 kr på 12 avbetalningar = 1 787 kr/mån. Nom. rörlig ränta 39,8%. Eff. ränta 58,91% (aviavgift 45 kr, uppl. avgift 280 kr, uttagsavgift 95 kr).

Smspengar är ett varumärke som grundades 2007 och hela affärsidén är att erbjuda en flexibel kontokredit till privatpersoner. Bakom varumärket står det Uppsalabaserade företaget GF Money Consumer Finance.

Hos Smspengar sätter man alltid kunden i fokus och arbetar ständigt med att utveckla sin tjänst. Om du som kund har några synpunkter eller frågor kring tjänsten kan du alltid kontakta Smspengars kundsupport. Den håller öppet under såväl vardagar som helger.

När du tar ett lån får du alltid ett preliminärt lånebesked direkt på skärmen, men Smspengar är väldigt noga med säkerheten och gör därför alltid en manuell granskning innan du får ditt slutgiltiga besked. Dessutom måste du uppfylla en hel del krav för att överhuvudtaget kunna ansöka om ett lån. På så vis riskerar man inte att bevilja ett lån till en person som inte har de ekonomiska förutsättningarna för att betala tillbaka skulden.

Precis som alla svenska långivare står Smspengar under Finansinspektionens tillsyn och följer Konsumentverkets alla riktlinjer gällande god kreditgivningssed.

Genom åren har Smspengar haft tusentals kunder, och det verkar som att de allra flesta varit nöjda med helhetsupplevelsen. På sajten Trustpilot får nämligen Smspengar betyget 4,6 av 5. Betyget är baserat på knappt 1 000 olika omdömen. Det som framför allt lyfts fram är hur snabbt man får pengarna och att kundservicen är mycket trevlig och hjälpsam.

En varningstriangel

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Kundtjänst

Tel 018 71 00 02
Mån-Fre 08:00-18:00
Lör-Sön 10:00-14:00
info@smspengar.nu

Adress

GF Money Consumer Finance
Box 1306
751 43 Uppsala
Org nr: 556876-2578

Är Smspengar rätt för dig?

 • Enkel och tryggt att ansöka
 • Pengarna betalas ut direkt
 • Aktör med lång erfarenhet
 • Låna till vad du vill
Smspengar

Grundkrav

 • Du måste vara minst 18 år
 • Deklarerad inkomst
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Ingen skuld hos Kronofogden
 • Folkbokförd i Sverige de senaste fem åren
 • Svenskt bankkonto
 • Mobilnummer och e-postadress
Smspengar

Direktutbetalning till 95 % av låntagarna

Smspengar har direktutbetalning till i stort sett alla svenska banker. Man uppskattar att 95% av låntagarna får sina pengar direkt medan övriga får vänta max en bankdag.

Låna 30 000 kronor på bara några minuter

Den som besöker Smspengars hemsida möts av ansökningsprocessens första steg redan på startsidan. Där kan du som vill låna pengar fylla i önskat lånebelopp och få en uppskattad kostnad för lånet. Därifrån klickar du dig sedan vidare för att fylla i övriga uppgifter om dig själv och din ekonomiska situation innan du signerar din låneansökan med Bank-ID. Totalt tar det inte mer än några minuter att ansöka om ett lån hos Smspengar.

I samband med din ansökan görs en kreditprövning hos Creditsafe. Att Smspengar använder sig av just Creditsafe och inte UC förenklar möjligheten att låna pengar för dig som har dålig kreditvärdighet hos UC.

När du skickat in din ansökan får du ett förhandsbesked direkt på skärmen. Inom kort kommer Smspengar sedan handlägga ditt ärende och ge dig ett definitivt besked.

Tänk på! Smspengar hanterar bara nya låneansökningar under öppettiderna. Du kan dock ansöka om ett lån dygnet runt.

Smspengar

Pengarna betalas ut direkt

Smspengar har en ränta på 39,8% på sina lån, utöver det tillkommer både uppläggningsavgift och aviavgifter. Tar du ut pengar från ditt kreditkonto får du även betala en särskild uttagsavgift. Eftersom du bara betalar på nyttjad kredit och du själv kan bestämma återbetalningstakt är det svårt att svara på hur mycket ett lån kommer kosta dig. Du har stora möjligheter att själv påverka kostnaden.

Från att lånet godkänns till att du har pengarna på ditt konto tar det bara några minuter. Smspengar erbjuder nämligen direktutbetalning till i stort sett alla Sveriges vanligaste banker. Skulle du inte få pengarna direkt behöver du dock inte vänta mer än en bankdag.

Men innan du överhuvudtaget kan börja fundera på något lån måste du ta reda på om du uppfyller kraven för att få låna några pengar. Smspengars krav skiljer sig inte nämnvärt från andra konkurrenter, exempelvis måste du ha uppnått en viss ålder, inte ha några skulder eller någon betalningsanmärkning för att få låna. Men utöver dessa krav måste du ha ett mobilnummer och varit folkbokförd i Sverige i minst 5 år.

Smspengar

Högt kreditbelopp med snabb utbetalning

Smspengar är en aktör som funnits på den svenska marknaden i många år. Man erbjuder ett relativt högt kreditbelopp som kan tilltala en bred målgrupp. Det faktum att man använder Creditsafe i stället för UC innebär även att fler personer kan beviljas ett lån.

Dessvärre är kostnaden för lånet ganska hög även om den går att hålla nere genom att inte utnyttja hela krediten på en gång. Dessutom tillkommer övriga kostnader, såsom uppläggningsavgift och aviavgifter som gör lånet ännu dyrare. Om du tar pengar tillkommer ytterligare kostnader i form av uttagsavgift. Det finns helt klart alternativ på marknaden som är billigare än Smspengar.

Smspengar kan locka med direktutbetalning till nästan alla banker. Själva uppskattar man det till att 95% av alla låntagare får sina pengar utbetalda direkt. Snabbare än så kan det inte bli. Som längst får du vänta till nästkommande bankdag innan du har pengarna på ditt konto.

Det är inte bara utbetalningstiden som håller högsta klass, även kundtjänsten gör det. Långivaren håller nämligen öppet under både vardagar och helger, däremot inte storhelger. Du kan både ringa och mejla kundtjänsten så det är bara välja den kontaktväg som passar dig bäst. Vid generella frågor kan du även titta på Smspengars frågor och svar-sida. Där besvaras kundernas allra vanligaste frågor.

Den som vill känna sig extra trygg under hela sin låneperiod kan även teckna en extra försäkring som skyddar dig om du inte skulle kunna betala din skuld. Försäkringen täcker upp till 8 000 kronor i månaden.

Smspengar

Vanliga frågor om Smspengar

Ja, det kan finnas möjlighet för dig att höja din kreditgräns. För att kunna göra det måste du ha betalat dina fakturor i minst tre månader i sträck. Om du har möjlighet att höja din kreditgräns kommer du meddelas om det på Mina Sidor.

I vissa fall kan du behöva styrka vissa av dina uppgifter med annan dokumentation. Det kan handla om att du behöver skicka in kontoutdrag, lönespecifikation, anställningsavtal eller liknande.

Nej, det är inte möjligt att ansöka om ett lån hos Smspengar via sms.

Ja, du kan alltid betala in en större summa än vad som står på din faktura. Du kan när du vill välja att slutbetala hela din skuld.

Räkneexempel lån:

Låna 15 000 kr upplagt på 1 år (12 delbetalningar) med räntan 39,8% (effektiv ränta på 58,91%). Totalt belopp att betala 21 430 kr, vilket motsvarar 1 787 kr/mån. Aviavgift 45 kr, uppl. avgift 280 kr, uttagsavgift 95 kr.

Smspengar
Betyg (4/5)

Låna upp till 30 000 kr

Ränta från 39.8%