Flexkontot

Ränta*
43.98 %
Uppläggningsavgift
475 kr
Lägsta lånebelopp
3 000 kr
Högsta lånebelopp
30 000 kr
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 10 000 kr i 1 år. Totalt att återbetala 13 440 kr på 12 avbetalningar = 1 120 kr/mån. Nom. bunden ränta 43,98%. Eff. ränta 76,8% (aviavgift 25 kr, uppl. avgift 475 kr).

Flexkontot är en del av Brixo AB, som sedan 2014 erbjudit svenska konsumenter olika typer av konsumentkrediter. Bolaget Brixo och dess varumärken står under Finansinspektionens tillsyn och kan närmast beskrivas som ett finansinstitut för konsumentkrediter. Företaget vill så långt som möjligt utnyttja modern teknik för att göra låneprocessen säkrare och snabbare.

Den lösning företaget erbjuder via Flexkontot är inte det traditionella lånet, utan en kredit som du kan utnyttja precis så mycket du vill och behöver för tillfället. Det kreditutrymme du fått kan du utnyttja och återbetala på ett mycket flexibelt sätt.

Det Flexkontot erbjuder är alltså en kredit som du får utnyttja på det sätt du själv vill och behöver. Ett exempel kan vara en högst oväntad bilreparation, där verkstaden gett ett pris på "runt 7 000", vilket ju kan innebära upp mot 10 000 kronor i praktiken. Om du ansöker om en kredit på Flexkontot på till exempel 15 000 kronor har du säkert pengar till räkningen, och det positiva är att du inte behöver låna mer pengar än precis nödvändigt. Den skuld som genererar räntekostnader hålls därför så låg som möjligt!

Hos Flexkontot kan du ansöka om flera olika belopp. Alltifrån 3 000, 5 000, 10 000, 15 000 eller 30 000 kronor. Du fyller i ansökan på nätet och den är inte komplicerad, bland annat fyller du i ditt bankkonto och hur mycket du vill utnyttja direkt då krediten godkänts. Den summan kan förstås vara noll om du inte behöver lånet akut. När du skickar in ansökan får du styrka din identitet med någon typ av e-legitimation, exempelvis mobilt BankID. Du får svar inom 24 timmar under vardagar, och om krediten beviljats får du pengarna inom en bankdag.

Den typ av flexibel kredit som Flexkontot erbjuder har under de senaste åren blivit allt mer populär. Ett skäl är att det skapar en slags trygghet att ha krediten tillgänglig. Ett ytterligare skäl är att det är enkelt att betala tillbaka den aktuella skulden. Den lägsta betalningen varje månad är 8 % av aktuell skuld, eller minst 500 kronor, men det är enkelt att själv höja detta belopp och betala in mer om du så önskar. Detta minskar förstås ränteutgifterna och skapar också ett kreditutrymme som kan användas i framtiden.

En varningstriangel

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Kundtjänst

Telefon: 08 - 500 850 47
Vardagar kl 09.00-17.00
E-post: info@flexkontot.se

Adress

Flexkontot c/o Brixo AB
Box 599
101 31 Stockholm

Är Flexkontot rätt för dig?

  • Du lånar bara precis så mycket du behöver, ingen onödig ränta.
  • Krediten finns alltid kvar som buffert, även om du inte lånar något.
  • Du kan på ett enkelt sätt återbetala snabbare än vad som krävs.
  • Stort kreditutrymme för att hantera plötsliga kostnader.
Flexkontot

Grundkrav

  • Du måste vara minst 18 år och folkbokförd i Sverige
  • Du måste ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor per år
  • Du måste ha någon typ av digitalt BankID
  • Du får inte ha ett aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden. Betalningsanmärkning är dock inget absolut hinder för att få kredit.
Flexkontot

Utbetalning snabbt

Från ansökan till pengar på kontot inom två arbetsdagar

Ansökan sker helt på internet och verifieras med BankID. I ansökan anger du din e-post, och svaret kommer dit inom två arbetsdagar.

Flexkontot

Låna allt mellan 3 000 till 30 000 kronor

Hela ansökningsprocessen sker på nätet. Direkt på deras sajt finns ett enkelt formulär som du fyller i. Flexkontot vill förstås veta lite om din ekonomi. Det är ett tiotal frågor som du lätt kan besvara direkt ur minnet. Du fyller vidare i dina personuppgifter och bankuppgifter. Bankuppgifterna avser det konto dit du vill ha pengarna du lånar, och som också används för autogirobetalningar av eventuell skuld. När du fyllt i alla uppgifter legitimerar du dig med ditt BankID, och därmed är allt klart. Det är lätt att fylla i formuläret som är tydligt upplagt. Under ansökan fyllde du i din e-post och besked om godkänd kredit kommer förstås via e-post. I samband med din ansökan tas alltid en upplysning via Bisnode.

Flexkontot

Flexibelt låneutrymme

Flexkontot fungerar lite annorlunda än många andra långivare i snabblånebranschen. Hos Flexkontot söker du en kredit som kan vara 3 000, 10 000, 15 000 eller 30 000 kronor. Om du får en godkänd kredit kostar uppläggningen av krediten 475 kronor. Den avgiften betalas via autogiro och fakturan kostar 25 kronor. Alltså kostar det 500 kronor att få en kredit.

Om du tar ut pengar som lån är årsräntan 43,98 % på aktuell skuld. Ränta och amortering hanteras via autogiro och även då kostar fakturan 25 kronor per gång. Amorteringen måste vara minst 8 % av aktuell skuld eller minst 500 kronor, men den som vill kan betala av mer på skulden och därmed minska framtida räntekostnader. Hantering av amorteringar och utbetalningar sker enkelt via internet.

Flexkontot

Flexibelt med relativt dyra extrakostnader

Flexibiliteten är en av Flexkontots bästa egenskaper. Du ansöker om en kredit som du bedömer kommer att matcha ditt behov för att täcka oförutsedda utgifter och dylikt. Ansökan kostar dig totalt 500 kronor, men så länge du inte tar ut några pengar som lån kostar det ingenting i ränta. Förutom att du kan anpassa lånet till exakt det belopp du verkligen behöver kan du på ett relativt enkelt sätt betala tillbaka i en snabbare takt än minimum, och därmed få ner räntekostnaderna.

Det faktum att Flexkontot inte tar någon UC är även det positivt – det påverkar nämligen inte din kreditvärdighet. Dessutom tenderar lån utan upplysning hos UC ha en något högre beviljandegrad.

Den största nackdelen med Flexkontot är att avgifterna ligger relativt högt. En uppläggningsavgift på 475 kronor kanske kan motiveras, men aviavgifter på 25 kronor per avi blir mycket pengar i längden.

Flexkontot är för dig som behöver låna snabbt eller vill ha en extra trygghet på kontot om det skulle uppstå några oförutsedda utgifter. Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder och det är förhållandevis lätt att få ett lån beviljat.

Flexkontot

Vanliga frågor om Flexkontot

Ja, hemsidan finns alltid tillgänglig och fungerar alla dygnets timmar. Ansökningar hanteras av Flexkontot under normala kontorstider, och vanligen har du svar på ansökan inom 24 timmar, dock ej på lördag, söndag eller helgdag.

Om du begärt uttag, till exempel i samband med ansökan, initierar Flexkontot omedelbart överföringen till din bank efter godkänd kredit. Beroende på vilken bank du har kan det dock dröja ett dygn innan du har pengarna på ditt konto.

Ja, BankID är en förutsättning för att kunna söka kredit hos Flexkontot. Ett BankID bevisar att du är den du skrivit i ansökan, och förhindrar effektivt att någon annan söker lån i ditt namn. BankID är gratis, både att skaffa och använda.

Räkneexempel lån:

Låna 10 000 kr i 1 år (12 avbetalningar) till bunden ränta på 43,98%. Aviavgift 25 kr, uppläggningsavgift 475 kr. Den effektiva räntan blir då 76,8%. Månadskostnad 1 120 kr. Totalkostnad 13 440 kr.

Flexkontot
Betyg (3/5)

Låna upp till 30 000 kr

Ränta från 43.98%