Träd och sol visar nystart med omstartslån hos Expressens låneguide

Extralånet

Ränta*
24.95 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
50 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 10 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 20 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala 22 805 kr på 12 avbetalningar = 1 901 kr/mån. Nom. rörlig ränta 24,95%. Eff. ränta 28.01% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift fr. 0 kr).

Extralånet är ett snabblån på 10 000 - 50 000 kronor. Bakom varumärket står Catalunia Capital AB som varit verksamma i Sverige under många år, bland annat med långivaren Nätlån. Sedan starten 2009 har företaget förmedlat över 65 000 lån till 21 000 kunder. Den stora andelen som väljer att komma tillbaka är en tydlig indikation på att långivaren gör ett bra jobb.

Med ett lån på upp till 50 000 kronor passar Extralånets snabblån utmärkt för dig som är i behov av en extra summa pengar, exempelvis för att täcka en utgift du inte har råd att betala på annat sätt. Tänk dock på att det absolut viktigaste innan du lånar pengar är att säkerställa att du kan betala tillbaka lånet i tid. Kan du inte det finns risken att du försätter dig i ekonomisk knipa. Vi avråder dig därför från att låna några pengar om du inte är helt säker att du kan betala tillbaka skulden i tid.

På Extralånet erbjuder man säkra lån med direkt handläggning och direkt efter att man fattat ett beslut betalas dina pengar ut. Lånet kommer dessvärre inte in på ditt konto direkt, utan du får vanligtvis vänta mellan 1-2 dagar.

Som så många andra långivare erbjuder Extralånet ett lån utan UC. Det innebär helt enkelt att ett annat företag än UC gör kreditprövningen på dig och fastställer din kreditvärdighet. Fördelen med att låna utan UC är att dina tidigare upplysningar inte påverkar din kreditvärdighet och därmed dina möjligheter att beviljas ett lån. I Extralånets fall är det Bisnode som gör kreditprövningarna.

Kundtjänst

Tel 08 1244 8288
Mån-Fre 09:00-17:00
Lör-Sön Stängt
kontakt@extralanet.se

Adress

Catalunia Capital AB
Box 5347
102 47 Stockholm
Org nr: 556812-9414

Är Extralånet rätt för dig?

  • Tar ingen UC
  • Fast årsränta
  • Accepterar betalningsanmärkning
  • Smidig ansökningsprocess
Extralånet

Grundkrav

  • Du har fyllt 18 år
  • Du har en stadigvarande inkomst
  • Du har ingen aktiv skuld hos Kronofogden
  • Du är folkbokförd i Sverige och har svenskt personnummer
  • Du har mobilt BankID
Extralånet

Extralånet betalar ut pengarna inom 1-2 bankdagar

Om du får din ansökan godkänd betalas lånet ut till dig inom 1-2 bankdagar.

Låna upp till 50 000 och få snabbt besked

Extralånet erbjuder en mycket informationsrik och användarvänlig hemsida. Det är busenkelt att ansöka om ett lån, vilket du gör direkt på startsidan. Fyll i information om lånet och signera din ansökan med mobilt BankID. Inom kort kommer Extralånet höra av sig om du får lånet beviljat eller inte.

I samband med din ansökan tas en kreditupplysning via Bisnode. Det faktum att du kan beviljas ett lån utan UC gör det möjligt att bibehålla en god kreditvärdighet vilket även förbättrar dina chanser att beviljas ett lån i framtiden.

Extralånet

Fast årsränta bidrar till ökad trygghet

Extralånet är ett förhållandevis fördelaktigt snabblån med en fast ränta på 24,95% utan några dyra övriga avgifter som höjer totalkostnaden för lånet ytterligare. Det faktum att lånet kommer med fast ränta bidrar till en ökad trygghet för dig som låntagare eftersom du aldrig behöver oroa dig för att kostnaderna ska sticka iväg. Extralånets löptider löper från 1 – 10 år vilket är ganska lång tid sett till hur pass låga lånebeloppen är.

För att beviljas ett lån hos Extralånet behöver du först uppfylla ett antal grundkrav och klara kreditprövningen hos Bisnode. Du måste bland annat ha fyllt 18 år men inte vara äldre än 70 år. Dessutom ska du ha en stadigvarande inkomst och vara folkbokförd i Sverige och inneha svenskt personnummer.

Smidigt lån med enkel ansökan

Extralånet är ett snabblån för dig som värdesätter smidighet. Det är enkelt att ansöka om ett lån direkt via hemsidan som dessutom är fylld med matnyttig information. Det är lätt att navigera över sajten och hitta den information man efterfrågar.

Vad gäller själva lånet är det inte mycket som skiljer sig från andra aktörer på marknaden. Lånet är dock ingen högkostnadskredit utan har en effektiv ränta strax under gränsen som för närvarande ligger på 30 procent. Det faktum att räntan dessutom är fast bidrar till ökad trygghet för dig som låntagare eftersom du alltid vet vad lånet kommer kosta dig varje månad.

Om det är något vi saknar är det framför allt lite snabbare utbetalningstider. Flera snabblån kan idag erbjud direkt utbetalning medan du som ansöker om ett lån hos Extralånet får vänta 1-2 dagar på att pengarna ska betalas ut.

Behöver du någon gång kontakta kundtjänsten kan du göra det på ett enkelt sätt under vanliga kontorstider. På helgen håller man dock stängt. Innan du kontaktar supporten kan ett tips vara att besöka Extralånets omfattande frågor och svar-sida. Där kan du hitta all tänkbar information om lånet. Har du tur hittar du svaret på din fråga där och slipper ringa eller mejla supporten.

Extralånet

Vanliga frågor om Extralånet

Nej, dessvärre kan du inte ringa in och ansöka om ett lån. Du måste ansöka själv med hjälp av BankID. Däremot går det bra att ringa supporten om du har några frågor eller funderingar kring lånet.

Ja, extralånet beviljar lån med betalningsanmärkningar. Det förutsätter dock att din ekonomi ser bra ut i övrigt och att du kan hantera lånet.

Ja, det går bra att lösa ditt lån i förtid. Det är helt kostnadsfritt.

Räkneexempel lån:

Låna 20 000 kr upplagt på 1 år (12 delbetalningar) med räntan 24,95% (effektiv ränta på 28,01%). Totalt belopp att betala 22 805 kr, vilket motsvarar 1 901 kr/mån. Ingen avi-/startavgift. Lånetid 1-10 år.

Extralånet
Betyg (4/5)

Låna upp till 50 000 kr

Ränta från 24.95%