Northmill

Ränta*
7.9 - 25.9 %
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
50 000 kr
Uppläggningsavgift
0 kr
Min-/max låneperiod
5 - 72 mån
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 25 000 kr i 5 år. Totalt att återbetala 35 459 kr på 60 avbetalningar = 591 kr/mån. Nom. rörlig ränta 12,9%. Eff. ränta 15,75% (administrativ månadsavgift 19 kr, uppl. avgift 0 kr, uttagsavgift 195 kr).

Northmill är en svensk bank som grundades år 2006 med syftet att förenkla vardagsekonomin för kunder. Man erhöll sitt banktillstånd 2019 som det andra svenska företaget efter Klarna. Northmill står under Finansinspektionens tillsyn, vilket innebär en ökad trygghet för dig som låntagare.

Northmill erbjuder flera produkter, däribland en kredit utan ett kreditkort, det vill säga en kontokredit (påminner om ett snabblån). Du som kund väljer ett kreditbelopp, eller en kreditgräns, som du vill ansöka om och dessa pengar kommer sedan föras över till ditt valda konto. Du kan sedan använda dessa medel hur du vill, allt på en gång eller endast en tredjedel, och så vidare, och du betalar bara ränta på den kredit du faktiskt använt.

Det finns flera fördelar med onlinekredit som låneform, något som Northmills nöjda kunder kan skriva under på. Först och främst är själva ansökan enkel och går snabbt att genomföra, därefter får du en buffert på kontot, det vill säga om du beviljas den kredit du ansökt om, och har då en summa pengar nära till hands vilket bland annat kan vara hjälpsamt i oförutsedda situationer. Utöver detta tycker många även att det är smidigt att kunna återbetala krediten i egen takt. Du kan här låna pengar trots att du har betalningsanmärkning, något som många uppskattar.

Kundtjänst

Tel 08–4000 70 40
Mån - fre 08:00-19:00
info@northmill.se

Adress

Northmill AB
Regeringsgatan 20
Postnummer 111 53
Stockholm – Sverige
Org. Nr: 556709–4866

Är Northmill rätt för dig?

  • Välkänd och seriös aktör med flera nöjda kunder
  • Erbjuder en smidig onlinekredit
  • Utbetalning samma dag
  • Möjlighet även att samla lån
Northmill

Grundkrav

  • Du ska ha fyllt 20 år
  • Klara sedvanlig kreditprövning
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Du får inte ha skulder hos Kronofogden
  • Tillgång till BankID
Northmill

För över dina pengar samma dag

När din kredit har beviljats dröjer det inte lång tid innan Northmill har fört över pengarna till ditt konto. Utbetalning sker samma dag om du får din ansökan beviljad före kl 13:30. Beviljas din ansökan efter det har du pengarna på kontot senast nästkommande bankdag. Notera att Northmill endast gör överföringar under sina öppettider.

Northmill

Välj en kreditgräns på upp till 50 000 kronor

Det är en modern och snygg hemsida som möter kunderna när de loggar in till Northmill. Informationen är uppdelad i stora stycken vilken gör den lättöverskådlig och då det är en mindre text i varje stycke är det lättare för ögat att ta in all information. Här hittar du förutom krediten, information om Northmills app och kreditskydd. Hos Northmill kan du ansöka om ett lån i form av en kontokredit och du kan se vilka belopp och villkor som finns direkt på förstasidan hos aktören. En kontokredit påminner om ett snabblån i lånebeloppen, men det fungerar mer likt ett kreditkort bortsett från att du inte behöver något fysiskt kort.

När det kommer till ansökan ska du fylla i ett standardformulär, likt som på många andra lånesidor. Steg ett handlar om att välja det kreditbelopp du önskar och därefter följer privata uppgifter likt personnummer, mobilnummer och e-postadress. När du skickat in din ansökan kommer en kreditupplysning tas på dig och du får sedan besked om din ansökan direkt på skärmen.

Northmill

En fast månadsränta och fördelaktiga lånekrav

Northmill marknadsför sig som en snabb lånetjänst där du får svar direkt. Den ansökan du gör är helt gratis och du får som lovat svar omedelbart. Din ränta sätts individuellt mellan 7,90 – 25,9 procent. Det relativt stora spannet gör det dock svårt att säga exakt hur bra  och billigt lånet är. Men det fördelaktiga med en kontokredit är att du endast betalar ränta på det belopp du faktiskt använder. Låt oss säga att du har beviljats en kredit på 20 000 kronor men endast använder 5 000 kronor en månad, då är det endast detta belopp du betalar ränta på.

Utöver ränta är det dock bra att veta att du betalar både en administrativ månadsavgift på 19 kronor och en uttagsavgift på 195 kronor.

Hos Northmill kan du låna en onlinekredit mellan 1 000 och 50 000 kronor, bli beviljad ett lån snabbt trots att du har betalningsanmärkningar och du får ansöka om ett lån från 20 års ålder. Detta är ett koncept som lockar många. Northmill är utöver detta en av de mest säkra och tillförlitliga låneaktörerna på nätet och har ett gott rykte.

Northmill

Vanliga frågor om Northmill

Detta betyder att Northmill har fått in din ansökan och att den hanteras men inte blivit slutförd än. Det är handläggarna på Northmill som slutför alla ansökningar och detta sker under öppettiderna. Om din ansökan är preliminärt beviljad kommer du få ett klart besked så snart öppettiderna tillåter det och du får då besked via sms.

Ja, om du inte redan har lånat 50 000 kronor som är Northmill högsta kreditbelopp, kan du gå in via ”Mina sidor” och ansöka om en högre kreditgräns. En ny kreditprövning kommer göras på dig och du får sedan svar direkt på skärmen om din önskning beviljas eller ej.

Northmill är en väldigt seriös aktör som vi gett 4,5 av 5 stjärnor. Läs hela vår recension för all information kring Northmill.

Nej. Northmill använder sig av UC för kreditupplysningen.

Du får pengarna samma vardag senast 17.30 om du begärt uttag innan 13.30. I annat fall kommer pengarna senast nästkommande vardag innan 09.30.

Räkneexempel lån:

Låna en kredit på 25 000 kronor under en period på 5 år (60 avbetalningar). Med en Nom rörlig ränta på 12,9% och en effektiv årsränta på 15,75%. Det totala beloppet att betala kommer landa på 35 459 kr, vilket motsvarar en betalning på 591 kronor varje månad. Administrativ månadsavgift 19 kr, uppl. avgift 0 kr, uttagsavgift 195 kr.

Northmill
Betyg (4.5/5)

Låna upp till 50 000 kr

Ränta från 7.9%