Northmill

Ränta*
4.9 - 19.9 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
50 000 kr
Min-/max låneperiod
5 - 72 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 50 000 kr i 1 år. Totalt att återbetala 53 999 kr på 12 avbetalningar = 4 500 kr/mån. Nom. rörlig ränta 12,9%. Eff. ränta 15,4% (aviavgift 19 kr, uppl. avgift 0 kr, uttagsavgift 195 kr).

Northmill är ett fintech-bolag som grundades år 2006 med syftet att förenkla vardagsekonomin för kunder. Northmill granskas av Konsumentverket och Finansinspektionen, vilket innebär att du som funderar på att använda en tjänst från Northmill kan känna dig trygg när det kommer till din personliga information och att du kommer få det du blivit lovad.

Northmill själva beskriver att de erbjuder en kredit utan ett kreditkort, det vill säga en onlinekredit (en form av snabblån). Du som kund väljer ett kreditbelopp, eller en kreditgräns, som du vill ansöka om och dessa pengar kommer sedan föras över till ditt valda konto. Du kan sedan använda dessa medel hur du vill, allt på en gång eller endast en tredjedel, och så vidare, och du betalar bara ränta på den kredit du faktiskt använt.

Det finns flera fördelar med onlinekredit som låneform, något som flera av Northmills över 300 000 nöjda kunder kan skriva under på. Först och främst är själva ansökan enkel och går snabbt att genomföra, därefter får du en buffert på kontot, det vill säga om du beviljas den kredit du ansökt om, och har då en summa pengar nära till hands vilket bland annat kan vara hjälpsamt i oförutsedda situationer. Utöver detta tycker många även att det är smidigt att kunna återbetala krediten i egen takt. Northmill erbjuder dessutom en månadsränta som alltid ligger på 2,17 % (effektiv årsränta 29,33 %) och du kan här låna pengar trots att du har betalningsanmärkning, något som många uppskattar.

Förutom att driva en uppskattad låneverksamhet är Northmill även involverade i välgörenhet och att ge tillbaka. De skänker till exempel pengar till organisationer och projekt likt Barncancerfonden och Svenska Freds.

Kundtjänst

Tel 08–363 773
Mån - fre 07:00-21:00
Lör - sön 10:00-18:00
info@northmill.se

Adress

Northmill AB
Färögatan 33
Postnummer 164 51
Kista – Sverige
Org. Nr: 556709–4866

Är Northmill rätt för dig?

  • Välkänd och seriös aktör med flera nöjda kunder
  • Erbjuder en smidig onlinekredit
  • Utbetalning samma dag
  • Möjlighet även att samla lån

Grundkrav

  • Du ska ha fyllt 18 år
  • Du ska ha en årsinkomst på minst 120 000 kr
  • Du får inte ha skulder hos Kronofogden

För över dina pengar direkt

När din kredit har beviljats dröjer det inte många minuter innan Northmill har fört över pengarna till ditt konto. Du som är kopplad till Handelsbanken, Nordea, Swedbank och SEB har pengarna på kontot inom en timme och du som använder en annan bank får pengarna samma dag om du ansökte innan klockan 13.30 på en vardag. En ansökan efter klockan 13.30 eller på helgen innebär att dina pengar krediteras kommande bankdag.

Välj en kreditgräns på upp till 50 000 kronor

Det är en modern och snygg hemsida som möter kunderna när de loggar in till Northmill. Informationen är uppdelad i stora stycken vilken gör den lättöverskådlig och då det är en mindre text i varje stycke är det lättare för ögat att ta in all information. Här hittar du förutom krediten, information om Northmills app och kreditskydd. Hos Northmill kan du ansöka om ett snabblån i form av en onlinekredit och du kan se vilka belopp och villkor som finns direkt på förstasidan hos aktören.

När det kommer till ansökan ska du här fylla i ett standardformulär, likt som på många andra lånesidor. Steg ett handlar om att välja det kreditbelopp du önskar och därefter följer privata uppgifter likt personnummer, mobilnummer och e-postadress. Northmill vill även veta hur din boende- och anställningsform ser ut, din inkomst, om du har några lånekostnader och om du har några tillgångar, det vill säga nettovärdet av till exempel din bil, ditt hus eller dina smycken. När du skickat in din ansökan kommer en kreditupplysning tas på dig via Northmill och du får sedan besked om din ansökan direkt på skärmen.

En fast månadsränta och fördelaktiga lånekrav

Northmill marknadsför sig som en snabb lånetjänst där du får svar direkt. Den ansökan du gör är helt gratis och du får som lovat svar omedelbart. Din ränta sätts individuellt mellan 4,9 – 19,9 procent. Det relativt stora spannet gör det dock svårt att säga exakt hur bra  och billigt lånet är. Men det fördelaktiga med en onlinekredit är att du endast betalar ränta på det belopp du faktiskt använder. Låt oss säga att du har beviljats en kredit på 20 000 kronor men endast använder 5 000 kronor en månad, då är det endast detta belopp du betalar ränta på.

Utöver ränta är det dock bra att veta att du betalar både en administrativ månadsavgift på 19 kronor och en uttagsavgift på 195 kronor.

Hos Northmill kan du låna en onlinekredit mellan 1 000 och 50 000 kronor, bli beviljad ett lån snabbt trots att du har betalningsanmärkningar och du får ansöka om ett lån från 18 års ålder. Detta är ett koncept som lockar många. Northmill är utöver detta en av de mest säkra och tillförlitliga låneaktörerna på nätet och har ett gott rykte.

Vanliga frågor om Northmill

Detta betyder att Northmill har fått in din ansökan och att den hanteras men inte blivit slutförd än. Det är handläggarna på Northmill som slutför alla ansökningar och detta sker under öppettiderna. Om din ansökan är preliminärt beviljad kommer du få ett klart besked så snart öppettiderna tillåter det och du får då besked via sms.

Ja, om du inte redan har lånat 50 000 kronor som är Northmill högsta kreditbelopp, kan du gå in via ”Mina sidor” och ansöka om en högre kreditgräns. En ny kreditprövning kommer göras på dig och du får sedan svar direkt på skärmen om din önskning beviljas eller ej.

Northmill är en väldigt seriös aktör som vi gett 4,5 av 5 stjärnor. Läs hela vår recension för all information kring Northmill.

Nej. Northmill använder sig av UC för kreditupplysningen.

Har du Swedbank, SEB, Handelsbanken eller Nordea får du pengarna inom en timme från att ditt lån är godkänt under ordinarie öppettider. Har du annan bank får du pengarna samma vardag senast 17.30 om du begärt uttag innan 13.30. I annat fall kommer pengarna nästkommande vardag innan 09.30.

Räkneexempel lån:

Låna en kredit på 50 000 kronor under en period på 12 månader (12 avbetalningar). Med en Nom rörlig ränta på 12,9 och en effektiv årsränta på 15,4%. Det totala beloppet att betala kommer landa på 53 999, vilket motsvarar en betalning på 4 500 kronor varje månad. Aviavgift 19 kr, uppl. avgift 0 kr, uttagsavgift 195 kr.

Betyg (4.5/5)

Låna upp till 50 000 kr

Ränta från 4.9%