Loanstep

Ränta*
38.4 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
3 000 kr
Högsta lånebelopp
25 000 kr
Min-/max låneperiod
0.5 - 5 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 5 500 kr i 5 månader. Totalt att återbetala 9 339 kr på 5 avbetalningar = 1 792 kr/mån. Nom. bunden ränta 38,4%. Eff. ränta 1 051% (aviavgift 60 kr, kreditförmedlingsavgift 3 000 kr).

Loanstep är en av många kreditgivare på den svenska marknaden som förmedlar mindre och medelstora lån till privatpersoner. Loansteps grundare Savelend AB startade sin verksamhet 2013 och utvecklade fyra år senare kreditföretaget Loanstep. Det är en seriös aktör som bedriver sin verksamhet i enlighet med de lagar och regler som finns uppsatta för kreditverksamhet och de står under tillsyn av Finansinspektionen.

På deras lättnavigerade hemsida finns alla regler och villkor att inhämta. Kreditgivaren har sitt huvudsäte i Stockholm och så gott som allt relaterat till låneansökningen sker digitaliserat via hemsidan.

Loanstep är en del av Savelend Sweden AB, en "peer-to-peer"-inriktad låneverksamhet som varit aktiv sedan 2013. Detta gör dem till en av de äldsta på "peer-to-peer"-arenan i Sverige. Bara under 2017 förmedlade Savelend över 16 000 lån som uppgick till ett värde av 90 miljoner svenska kronor, varav Loansteps verksamhet är en del av detta. Loansteps inriktning är framför allt konsumentkrediter och vänder sig därmed främst till privatpersoner som önskar lån under 25 000 kronor. För lån av större summor (och företagsrelaterade lån) vänder sig kunden direkt till Savelend Sweden.

"Peer-to-peer"-lån är alltså grunden för Loansteps låneverksamhet vilket innebär att finansieringen av lånen görs av privata insättningar. Med andra ord, en privatperson väljer att investera pengar i en kreditverksamhet och får sedan, likt en vanlig bank, avkastning i form av ränta på dessa. Pengarna som investeras i kreditverksamheten lånas ut till låntagare som i sin tur får betala för att få låna pengarna. På så sätt ser sig Savelends och Loanstep som plattformar som för samman investerare och låntagare och tar en förmedlingsavgift för detta. Avgiftens storlek grundar sig bland annat på storleken på lånet samt löptiden.

Loanstep har specialiserat sig på att förmedla lån mellan 3 000 kronor upp till 25 000 kronor och ger en ränta baserad på den sökandes kreditvärdighet. Loanstep är helt och hållet digitaliserat vilket innebär att hela ansökningsprocessen sker digitalt via deras hemsida. På så sätt kan du som potentiell låntagare snabbt och enkelt ansöka om lån och få svar samma dag. Legitimering sker via BankID och det är gratis att skicka iväg en ansökan. Loansteps kundtjänst står ofta redo att svara på frågor och har öppet på kontorstider under vardagar.

En varningstriangel

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Kundtjänst

Tel: +46 (0) 26 222 28 38,
Mån - fre 09.00-12.00 & 13.00-16.00.
Lördagar och söndagar: stängt.
E-post: info@loanstep.se,

Adress

Loanstep.se
Sturegatan 56
114 36 Stockholm
Org.nr: 556933-0961

Är Loanstep rätt för dig?

  • Snabb ansökningsprocess
  • Lånen betalas ut omgående (samma dag om ansökan inkommit innan kl 12.00)
  • Räntan sätts individuellt utifrån den sökandes ekonomiska förutsättningar
  • Ingen UC för lån under 15 000 kronor

Grundkrav

  • Deklarerad inkomst på minst 150 000 kronor/år
  • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
  • Som minst 18 år för små lån, 20 år för större lån
  • Goda ekonomiska förutsättningar för återbetalning

Omgående utbetalning

Hela låneprocessen genomförs digitalt med legitimering via BankID. Utbetalning av lånet görs samma dag om ansökan inkommit innan 12.00.

Låna snabbt och enkelt via Loanstep – från 3 000 till 25 000 kronor

Att Loanstep är en relativt populär aktör på lånemarknaden är delvis tack vare deras enkla ansökningsprocess. Allt sköts digitalt via Loansteps hemsida där du fyller i önskat belopp att låna. Därefter legitimerar du dig med BankID och fyller i resterande uppgifter. Beroende på storleken på det lån du söker genomförs en kreditupplysning via Creditsafe eller UC. Därefter ger Loanstep ett besked där lånesumma och ränta är baserat på din kreditvärdighet samt ekonomiska situation. För lån under 15 000 kronor tas ingen UC. Fördelen med att teckna lån hos en långivare som inte tar UC är att det inte påverkar din kreditvärdighet negativt.

I de fall som det behövs kan Loanstep efterfråga ytterligare underlag, exempelvis anställningsavtal. Ett färdigt låneförslag presenteras därefter för dig som du har möjlighet att godkänna. Om ansökningen går igenom utan problem och dessutom är gjord innan klockan 12.00 betalas lånet ut till angiven bank omgående.

Grundkrav för lån

Villkoren för att ansöka om lån hos Loanstep varierar beroende på storleken på det önskade lånet. Grundvillkoren är dock lika för alla, här krävs det att personen som söker är myndig, inte har några aktiva skulder hos Kronofogden, har en deklarerad inkomst på minst 150 000 kronor samt ekonomiska förutsättningar att betala tillbaka lånet. Löptiden varierar från 6 månader upp till 60 månader förutom vid lån under 5 000 som har en löptid på 150 dagar.

Räntan är på 38,4% men den effektiva räntan varierar beroende på lånebelopp och löptid. Aviavgift tillkommer med 60 kronor. Om återbetalningen inte sköts enligt överenskommelse tillkommer ytterligare kostnader så som förseningsavgift och påminnelseavgift.

Korttidslån är Loansteps lån på upp till 5 000 kronor. Tar du ett sådant lån och betalar tillbaka skulden inom 14 dagar slipper du alla kostnader för lånet. Du betalar alltså samma summa som du lånade.

Enkel ansökan och snabb handläggning

Loanstep inriktar sig på konsumentkrediter och erbjuder lån från 3 000 kronor upp till 25 000 kronor. Som kreditgivare är Loanstep trovärdig, de ingår i Savelend AB koncernen som är en av Sveriges större ”peer-to-peer”-aktörer. Loanstep har en snabb och smidig ansökningsprocess som är helt digitaliserad. För att låna pengar krävs det att du som potentiell låntagare uppfyller grundkraven samt har ekonomisk möjlighet till återbetalning. Kreditupplysning görs via Creditsafe för mindre lån och för större lån används UC. Utbetalningarna sker direkt efter att ansökan är godkänd och du som låntagare kan därmed ha pengarna på ditt konto inom några timmar.

Det positiva med Loanstep är deras generösa syn på låntagare. Räntan fastställs utefter kreditvärdighet samt den ekonomiska situationen och en betalningsanmärkning behöver inte vara ett hinder för att få låna. För den som vill undvika UC för en mikrokredit är Loanstep ett bra alternativ. Loanstep har inte full transparens på sin hemsida och det hade varit behjälpligt med fler låneexempel för att få en bild av förväntade räntelägen. I slutändan är Loanstep en seriös aktör men inte en av de billigaste på kreditmarknaden.

Vanliga frågor om Loanstep

Det är möjligt att lösa lånet i förtid om så önskas. Detta går att göra helt kostnadsfritt via dina sidor på Loansteps sajt.

Hos Loanstep får du som kund din egen inloggning vilket ger dig tillgång till information om så som fakturabelopp, aktuell skuld med mera. Inloggningen hittar du högst upp till höger.

Ja, Loanstep godkänner vanligtvis endast en betalningsanmärkning. Denna får inte ha tillkommit under de senaste 12 månaderna räknat från låneansökan.

Räkneexempel lån:

Låna 5 500 kr i 5 månader (5 avbetalningar). Nom bunden ränta 38,4%. Eff ränta 1 051%. Aviavgift 60 kr, kreditförmedlingsavgift 3 000 kr. Månadskostnad 1 792 kr. Totalkostnad 9 339 kr.

Betyg (3.5/5)

Låna upp till 25 000 kr

Ränta från 38.4%