Ränta*
20.00 - 29.00 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
70 000 kr
Max låneperiod
6 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 30 000 kr i 1 år. Totalt att återbetala 34 566 kr på 12 avbetalningar = 2 881 kr/mån. Nom. bunden ränta 27%. Eff. ränta 30,6% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

Fairlo är en relativt ny långivare som grundades så sent som 2016. Idén bakom Fairlo föddes när grundarna Jimmy och Shamon Hanna analyserade lånevillkoren för personer med fast anställning och personer med vikarierande anställning. Skillnaden var markant och där och då insåg man att villkoren helt enkelt inte var rättvisa. Det ville man få bukt på med Fairlo

Med Fairlo vill Jimmy och Shamon Hanna erbjuda ett mer rättvist låneerbjudande som passar det samhälle vi lever i idag. Fairlo vill kunna vara ett alternativ för personer oavsett vilken fas i livet de befinner sig i.

Idag erbjuder Fairlo lån på mellan 10 000 - 70 000 kronor som kan användas till vad du vill. Det spelar ingen roll om du har fast anställning, är student eller har vikarierande anställning, så länge du har de ekonomiska möjligheterna att betala lånet finns det möjlighet att låna pengar.

Fairlo kan locka med en mycket konkurrenskraftig ränta, direktutbetalning under årets alla timmar, och lån även till dig med betalningsanmärkning. Fairlo är verkligen en långivare för folket, oavsett var i livet du står. Precis som alla långviare tar Fairlo en kreditupplysning på dig innan du beviljas ett lån. Men till skillnad från många andra aktörer använder man inte UC, utan Bisnode. Det förenklar dina möjligheter att beviljas ett lån och det gör det även lättare att låna pengar i framtiden eftersom en sådan upplysning inte påverkar din kreditvärdighet.

Bolaget backas idag upp av flera tunga investerar och medarbetarna växer för varje månad som går.

Kundtjänst

Mån-Fre 09:00-17:00
Lör-Sön Stängt
kundservice@fairlo.se

Adress

Fairlo AB
Gamla Brogatan 11
111 20 Stockholm
Org nr: 559084-1101

Är Fairlo rätt för dig?

 • Direktutbetalning dygnet runt
 • Inga dolda avgifter
 • Låna till vad du vill
 • Förmånlig ränta
Fairlo

Grundkrav

 • Du måste ha fyllt 20 år
 • Ha ett svenskt personnummer
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Årsinkomst om minst 120 000 kr
 • Svenskt bankkontonummer
 • Ingen skuld hos Kronofogden
 • Ha Bank-ID
Fairlo

Direktutbetalning dygnet runt

Fairlo betalar ut lånet i samma stund som du får det beviljat. Direktutbetalning sker alla dagar på året, dygnet runt.

Låna 10 000 – 70 000 kronor snabbt och enkelt

Högst upp i det högra hörnet på Fairlos hemsida hittar du en knapp som tar dig till låneansökan. Väl där kan du välja mellan olika lånebelopp från 10 000 – 70 000 kronor. När du valt lånebelopp klickar du dig vidare till nästa steg och fyller i den information som efterfrågas av dig. När ansökan är ifylld signerar du den med hjälp av Bank-ID. Det är mycket lätt att fylla i Fairlos låneansökan och det tar inte mer än några minuter.

I samband med att du skickar in din ansökan kommer man göra en kreditupplysning på dig via Bisnode för att säkerställa att du kan betala av lånet. Eftersom Fairlo använder Bisnode och inte UC kan man dessutom bevilja fler personer lån som annars blir nekade av långivare som använder UC. Det gör det möjligt att låna trots många förfrågningar.

Fairlo

Snabba pengar utan några dolda avgifter

Fairlo ger dig ett lånebesked direkt på skärmen och pengarna betalas ut så fort din ansökan blivit godkänd. Det som skiljer Fairlo åt från andra konkurrenter är att du kan få pengarna utbetalda direkt, oavsett dag eller tid på dygnet. Utbetalning sker dygnet runt, 365 dagar om året.

Vilken ränta du får på lånet beror på ditt lånebelopp. Fairlo erbjuder en nominell ränta från 20,00-29,00%. Det tillkommer inte heller några övriga kostnader för lånet, såsom uppläggningsavgift eller aviavgifter, så du behöver aldrig oroa dig för att lånet ska bli dyrare än du först trodde.

För att få ansöka om ett lån måste du uppfylla Fairlos grundkrav. Du måste bland annat ha fyllt 20 år, vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt personnummer. Övriga krav hittar du högre upp på sidan.

Tips! Du kan beviljas ett lån hos Fairlo även om du har en betalningsanmärkning.

Fairlo

Lån med förmånlig ränta som passar de flesta

Fairlo erbjuder ett lån som tilltalar de allra flesta. Man har en enkel och tydlig ansökningsprocess, vilket gör det enkelt att ansöka om lånet. Dessutom får du snabbt besked och pengarna betalas ut direkt. Något som är ganska unikt med Fairlo är att man erbjuder direktutbetalning dygnet runt, året om. Det är inte något som alla konkurrenter gör.

Vad gäller själva kostnaden för lånet är man heller inte särskilt dyr. För att erbjuda lån på relativt små belopp är Fairlos lån mycket fördelaktiga. Räntan är lägre än hos många andra långivare och det tillkommer inte heller några övriga avgifter. Att du dessutom kan låna pengar utan UC och med betalningsanmärkning gör att fler får möjlighet att beviljas ett lån. Men självklart görs en ordentlig kreditprövning så bara du med ordnad ekonomi beviljas ett lån.

Den lilla svaghet som finns med Fairlo är deras kundtjänstöppettider. I dagsläget håller man bara öppet på vardagar. Med längre öppettider skulle man kunna matcha långivarna med allra bästa kundsupport. Det finns dock en sak med Fairlos kundsupport som sticker ut i positiv bemärkelse. I stället för att man har ett telefonnummer som du kan ringa så erbjuder man ett formulär som du kan fylla i så ringer Fairlo upp dig. Där skriver du ditt namn och nummer och en ungefärlig tid när du vill att Fairlo ska ringa dig. Då slipper du sitta timmar i telefonkö. Smidigare än så kan det inte bli.

Fairlo

Vanliga frågor om Fairlo

Ja, du kan låna pengar hos Fairlo även om du är student, sjukskriven eller inte har ett fast jobb. Man gör alltid en individuell prövning och tittar på din återbetalningsförmåga. Så länge du kan betala tillbaka lånet finns det möjlighet att du beviljas ett.

Nej, kontot ditt pengarna överförs måste tillhöra dig.

Ja, det går bra att betala av lånet när du vill. Då betalar du bara ränta för den tiden du har haft lånet.

Räkneexempel lån:

Låna 30 000 kr upplagt på 1 år (12 delbetalningar) med bunden räntan på 27% (effektiv ränta på 30,6%). Totalt belopp att betala 34 566 kr, vilket motsvarar 2 881 kr/mån. Aviavgift 0 kr, uppläggningsavgift 0 kr.

Fairlo
Betyg (4.5/5)

Låna upp till 70 000 kr

Ränta från 20.00%