Cashbuddy

Ränta*
26.05 %
Lägsta lånebelopp
5 000 kr
Högsta lånebelopp
25 000 kr
Uppläggningsavgift
0 kr
Min-/max låneperiod
1 - 5 år
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 25 000 kr i 5 år. Totalt att återbetala 44 955 kr på 60 avbetalningar = 749 kr/mån. Nom. bunden ränta 26,05%. Eff. ränta 29,40% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

Konsumentkreditinstitutet Cashbuddy AB har lång erfarenhet i branschen då man bedrivit verksamhet sedan år 2006 både i Sverige och Finland. Målet med verksamheten är att tillämpa en modern och lite mer flexibel lånetjänst som tilltalar de flesta.

Det konsumentkreditinstitutet gör är att flytta fokus från eventuella skulder som du som lånesökande har, och istället titta på din framtida förmåga att betala tillbaka de pengar du vill låna. Då tjänsten också är digitalt baserad får du, efter din ansökan, besked direkt på datorskärmen om du kan bli beviljad ett lån.

Cashbuddy har tillstånd hos Finansinspektionen och har riktat in sin verksamhet på att låna ut mindre summor pengar till personer som har en betalningsanmärkning eller en ojämn inkomst. Dessa personer har det i regel svårare att få en låneansökan hos en bank eller ett annat låneinstitut godkänd och här fungerar Cashbuddy som en räddning. Du som har betalningsanmärkningar i bagaget kan låna upp till 25 000 kronor till en maximal effektiv årsränta på 29,4 %.

Visionen är att vara ett enkelt och smidigt alternativ för dig som snabbt behöver ett mindre lån. Då lånet inte kräver någon säkerhet ska man dock komma ihåg att räntan är betydligt högre än hos en bank eller andra låneinstitut.

Cashbuddy har också riktat in sig på att stötta olika idrottsföreningar och har därför tillsammans med sina ägare satsat pengar i olika sporter både på elitnivå och i ren fritidsverksamhet. Under år 2017 gick företaget ihop med ägarna och sponsrade 50 olika idrottsföreningar med belopp som gick upp mot en miljon.

Kundservice

Tel 0340–627740
Mån-fre 09.00-12:30
E-post: info@cashbuddy.se

Adress

Cashbuddy AB
Box 1061
Varberg
Org. nummer: 556686–9938

Är Cashbuddy rätt för dig?

  • Kräver ingen regelbunden inkomst
  • Går att låna med betalningsanmärkning
  • Låna till vad du vill utan säkerhet
  • Besked direkt på skärmen
Cashbuddy

Grundkrav

  • Måste vara minst 20 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Ha ett svenskt personnummer
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
Cashbuddy

Pengarna på kontot inom två bankdagar

Normalt tar det upp till två bankdagar innan du ser lånet från Cashbuddy på ditt konto, men det hela beror på hur snabbt ditt konto blir godkänt för utbetalningar hos Bankgirocentralen. Signerar du med BankID kan det gå snabbare då du inte behöver vänta på att lånehandlingar skickas hem till dig.

Cashbuddy

Låna mellan 3 000 – 25 000 kronor med utbetalning inom två dagar

Du ansöker enkelt om ett lån på Cashbuddys hemsida. Processen börjar med att du väljer lånebelopp samt återbetalningstid för att se hur mycket du kommer behöva betala tillbaka varje månad. När du klickat på “ansök nu” fyller du sedan i personnummer, mobilnummer samt e-postadress, och övriga uppgifter som vilken typ av sysselsättning och boendekostnad du har, om du har barn och övriga lån och krediter.

Efter inskickad ansökan tar Cashbuddy en kreditupplysning som går snabbt om du väljer att signera med mobilt BankID. Direkt efter att du skickat in din ansökan visas ett resultat på skärmen om lånet har beviljats eller inte. Du kan även få svaret att ansökan måste behandlas manuellt, då kommer det ta lite extra tid och du kan behöva skicka in kompletterande dokument.

Du betalar tillbaka ditt lån den 27:e varje månad och detta sker automatiskt via autogiro. Du kan också betala tillbaka lånet i förväg om du känner att din ekonomiska situation tillåter det.

Cashbuddy

Villkor för att låna hos Cashbuddy

Hos Cashbuddy får du alltså i regel direkt besked om din låneansökan godkänts eller inte. När lånet beviljats betalar du en effektiv fast ränta som ligger på 29,04 %. Räntan bestäms efter att en kreditprövning har genomförts via Bisnode. Lånetiden löper från 1 – 5 år beroende på lånets storlek och det finns inga uppläggningsavgifter, endast en påminnelseavgift om du ej betalar i tid.

Det finns några villkor som du måste uppfylla för att ansöka om ett lån. För att få låna pengar måste du ha hunnit fylla 20 år, vara folkbokförd i Sverige och inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden. Du ska också ha någon slags inkomst från arbete, pension eller a-kassa.

Cashbuddy

Ett lån för dig med betalningsanmärkning

Cashbuddy vänder sig helt klart till personer med betalningsanmärkning då kraven är betydligt lägre när det gäller att få ett lån beviljat. Detta passar alltså dig som behöver ett litet lån utan större svårigheter. Har du inte någon betalningsanmärkning i bagaget finns det kanske mindre anledning att välja Cashbuddy då räntan ligger på nästan 30 % och alltså kommer utgöra en stor del av din återbetalning.

Cashbuddy är ändå ett etablerat bolag som håller det de lovar, det vill säga att ge dig ett snabbt besked på din låneansökan via sin hemsida, och en smidig utbetalning om du signerar digitalt. Att det inte finns några uppstartsavgifter kan också delvis kompensera den höga räntan. En annan sak som kunde varit bättre är möjligheterna att få kontakt med företaget per telefon, här är tiderna begränsade till förmiddagar fram till 12.30, och endast måndag till fredag.

Att Cashbuddy lägger tid och pengar på idrottsorganisationer kanske inte påverkar dig som kund, men säger ändå något om vad bolaget har för ambitioner och intressen.

Cashbuddy

Vanliga frågor om Cashbuddy

Cashbuddy kan behöva styrka de uppgifter du angivit i ansökan. Därför kan du behöva skicka in lönespecifikation, kopia av id-handling eller arbetsgivarintyg.

Så snart ditt konto blivit godkänt för Autogirocentralen, vilket normalt inte tar mer än två bankdagar. Det går snabbare om du använder dig av digitalt BankID.

Du har rätt att utnyttja två betalningsfria månader per år. Det gäller dock inte de fyra första betalningsmånaderna. Du bör meddela Cashbuddy minst tio dagar innan förfallodagen, och även vara medveten om att betalningsfri månad förlänger återbetalningsperioden.

Räkneexempel lån:

Låna 25 000 kronor upplagt på fem år (60 delbetalningar) med nom bunden ränta 26,05% och effektiv ränta 29.40%. Totalt belopp att betala blir 44 955 kronor, vilket motsvarar 749 kronor i månaden. Ingen aviavgift eller startavgift tillkommer.

Cashbuddy
Betyg (4/5)

Låna upp till 25 000 kr

Ränta från 26.05%