Nätlån

Ränta*
27.95 %
Uppläggningsavgift
300 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
50 000 kr
Min-/max låneperiod
2 - 10 år
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 10 000 kr i 2 år. Totalt att återbetala 13 176 kr på 24 avbetalningar = 549 kr/mån. Nom. bunden ränta 27,95%. Eff. ränta 31,82% (aviavgift 35 kr, uppl. avgift 300 kr).

Nätlån är en långivare inom snabblån som funnits sedan 2009. Långivaren ägs av Catalunia Capital AB och har sedan starten förmedlat fler än 65 000 lån till över 21 000 kunder. Med tanke på att de förmedlat tre gånger så många lån som de har kunder är det tydligt att många väljer att återkomma.

Att ansöka om ett lån hos Nätlån är helt kostnadsfritt och det går bra att ansöka om lånet när som helst på dygnet. Lånen handläggs dock bara under Nätlåns öppettider vilket är helgfria vardagar under kontorstider.

Nätlån har som mål att hjälpa personer som har svårt att låna pengar från andra aktörer. Det innebär att man beviljar lån till personer med betalningsanmärkning, och eftersom man använder Bisnode i sin kreditupplysning kan även personer med dålig kreditvärdighet hos UC beviljas lån. I stället för att fokusera på din tidigare ekonomiska historik väljer Nätlån att blicka framåt och fokusera på dina nuvarande möjligheter. Det gör det möjligt att bevilja fler lån än många andra konkurrenter.

Nätlåns lån är främst tänkt att användas för att hantera oförutsedda utgifter som du inte kan betala. Det skulle exempelvis kunna vara så att din tvättmaskin går sönder och du behöver köpa en ny. Då kan Nätlån hjälpa dig.

Långivaren är även mycket mån om din säkerhet och står under Finansinspektionens tillsyn och följer Konsumentverkets riktlinjer gällande god kreditgivningssed. Bolaget har sitt kontor på Skeppargatan i Stockholm.

En varningstriangel

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Kundtjänst

Tel 08-12 44 82 66
Mån-Fre 09:00-17:00
Lör-Sön Stängt
kundtjanst@natlan.se

Adress

Nätlån / Catalunia Capital AB
Box 5347
102 47 Stockholm
Org nr: 556812-9414

Är Nätlån rätt för dig?

  • Lån med betalningsanmärkning
  • Snabb utbetalningstid
  • Lån utan UC
  • Använd pengarna till vad du vill
Nätlån

Grundkrav

  • Du är mellan 18-70 år
  • Du har en deklarerad inkomst på minst 8 000 kr/mån
  • Du har svenskt personnummer
  • Du är folkbokförd i Sverige
  • Du har ingen aktiv skuld hos Kronofogden
  • Du har Bank-ID
Nätlån

Få pengarna inom 1-2 dagar

När du lånar hos Nätlån får du tillgång till pengarna inom 1-2 bankdagar.

Låna enkelt med snabb handläggningstid

Nätlån har en tydlig ansökningsprocess som du möts av direkt på startsidan. I din ansökan fyller du i önskat lånebelopp, återbetalningstid, personnummer, e-post och telefonnummer. Din ansökan signeras sedan med Bank-ID. Hela processen är snabb och smidig och du får återkoppling inom kort.

I samband med att du ansöker om lånet tar Nätlån en kreditupplysning på dig via Bisnode. I och med att man använder Bisnode påverkas inte din kreditvärdighet hos UC, vilket i sin tur förenklar dina möjligheter att beviljas ett lån med låg ränta. I och med detta tenderar lån utan UC även att ha högre beviljandegrad.

Tänk på att du måste ha Bank-ID för att genomföra din ansökan. Det är inte heller möjligt att ansöka om ett lån på annat sätt än via hemsidan. Det går exempelvis inte att ringa in och ansöka.

Nätlån

Beviljar även lån till dig med betalningsanmärkning

Alla Nätlåns kunder får samma nominella ränta på 27,95%. Utöver det tillkommer även uppläggningsavgift på 300 kronor och i vissa fall även aviavgifter på 35 kronor per faktura. Endast för lån med 33 dagars återbetalningstid slipper du aviavgifterna.

Återbetalningstiden löper från 2-10 år. Vilka återbetalningstider du kan välja mellan beror på hur mycket du lånar.

Från det att du fått din ansökan godkänd tar det 1-2 bankdagar innan du har pengarna på ditt konto. Utbetalningstiden påverkas till viss del av vilken bank du har och när på dygnet pengarna betalas ut.

För att få låna några pengar från Nätlån måste du uppfylla alla krav. Det innebär bland annat att du måste ha fyllt 18 år, men du får inte vara över 70 år. Dessutom får du inte ha någon skuld hos Kronofogden.

Tips! Nätlån beviljar även lån till dig med betalningsanmärkning förutsatt att du uppfyller alla krav och har en god betalningsförmåga.

Nätlån

Utmärkt lån för att täcka oförutsedda utgifter

I och med att Nätlån bara erbjuder lån på upp till 50 000 kronor är du som kund ganska begränsad i vad du kan använda pengarna till. Men om du bara vill täcka en oförutsedd utgift passar lånet utmärkt.

Räntan för lånet är ganska hög, dessutom tillkommer både aviavgifter och uppläggningsavgifter. Men totalkostnaden behöver trots det inte bli allt för hög eftersom återbetalningstiden är så pass kort och lånebeloppen låga. Det finns dock rum till förbättring.

Nätlån kan visserligen locka med en snabb handläggningstid, men utbetalningstiden är på tok för lång för att vara ett snabblån. Många aktörer kan locka med direktutbetalning, men hos Nätlån kan du få vänta i upp till två dagar innan du får några pengar. En fördel är dock att du kan beviljas ett lån med betalningsanmärkning, dessutom tar man sin kreditupplysning hos Bisnode vilket förenklar möjligheten att beviljas ett lån.

Nätlån

Vanliga frågor om Nätlån

Nej, hos Nätlån kan du bara göra din ansökan via nätet och med hjälp av Bank-ID. Det är inte möjligt att ringa in och göra en ansökan.

Nej, det är helt kostnadsfritt att ansöka om ett lån hos Nätlån.

Du kan ta reda på hur stor din skuld är genom att kontakta Nätlåns kundtjänst.

Ja, du har alltid ångerrätt när du lånar hos Nätlån. Ångerrätten på lån gäller för i stort sett alla lånetyper utom bolån.

Ångerfristen gäller i 14 dagar.

Räkneexempel lån:

Låna 10 000 kr upplagt på 2 år (24 delbetalningar) med bunden ränta på 27,95% (effektiv ränta på 31,82%). Aviavgift 35 kr, uppläggningsavgift 300 kr. Totalt belopp att betala 13 176 kr, vilket motsvarar 549 kr/mån.

Nätlån
Betyg (3.5/5)

Låna upp till 50 000 kr

Ränta från 27.95%