Ferratum

Ränta*
43.99 %
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
40 000 kr
Uppläggningsavgift
0 kr
Min-/max låneperiod
1 - 25 mån
Åldersgräns
21 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 25 000 kr i 1 år. Totalt att återbetala 30 958,33 kr på 12 avbetalningar = 2 580 kr/mån. Nom. ränta 43.99%. Eff. ränta 54,05% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

Ferratum erbjuder en kredit på 1 000 - 40 000 kr. De var först i Europa med att lansera dessa sms-lån på marknaden och har, sedan starten år 2005, hjälpt över två miljoner kunder. Målet är att bli den ledande mobila banken för alla typer av kunder och Ferratum beviljar därmed lån i många fall där andra aktörer inte gör det. Du kan med andra ord få ett lån beviljat trots betalningsanmärkningar av dem.

Ferratum är baserade på Malta, och står därför inte under Finansinspektionens eller Konsumentverkets tillsyn, vilket innebär att det kan vara krångligt att få hjälp om problem uppstår. Skulle du behöva sådan hjälp får du då vända dig till den maltesiska motsvarigheten Malta Financial Services Authority. Just Finansinspektionen har tidigare varnat för att sms-lån kan vara mycket riskfyllt för konsumenterna. I händelse av en eventuell konkurs kan du nämligen inte få tillbaka några förlorade pengar genom svenska myndigheter, eftersom dessa banker inte täcks av insättningsgarantin. 


Ferratums lån har en årsränta på 43.99%. Tar du ett lån hos Ferratum och behåller det över lång tid blir det dyrare och dyrare, på grund av den så kallade ränta på ränta-effekten. Räntekostnaderna ökar därigenom exponentiellt över tid, något som är bra när det gäller inkomster från till exempel aktier, då dina inkomster ökar lavinartat, men mycket negativt när det gäller ränteutgifter då samma lavineffekt sker med dem.

En varningstriangel

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Kundtjänst

Tel: 020 12 30 30
Mån - Fre 08.00 - 21.00
Lör - Sön 11.00 - 18.00
kundtjanst@ferratumbank.se

Adress

Ferratum Bank p.l.c.
Tagliaferro Business Centre
Level 6, 14 High Street
1551 Sliema, MALTA
VAT: MT 2101–8613

Är Ferratum rätt för dig?

  • Snabb utbetalning (inom 24 timmar från det att ansökan godkänts)
  • Bra villkor för att vara sms-lån
  • Trygg aktör – all personlig information hanteras varsamt
  • Enkel och smidig ansökan
Ferratum

Grundkrav

  • Åldersgräns på 21 år
  • Deklarerad inkomst
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden
  • Folkbokförd i Sverige
Ferratum

Direktutbetalning beroende på bank

Pengarna skickas till dig samma dag som ditt lån blir godkänt. Det kan därefter ta upp till två bankdagar beroende på bank. Har du Nordea, Swedbank, Handelsbanken eller SEB sker utbetalningen direkt.

Ferratum

Ränteritt för nya kunder i 30 dagar

Ferratums hemsida är snygg men en aning otydlig, och det är inte helt klart vad du betalar för om du tar ett lån. Du har en rörlig årsränta på 43.99%, utöver det tillkommer dock varken uttags- eller aviavgifter.

Själva låneansökan hittar du direkt på förstasidan, du kan här även dra i ett reglage och välja en lånesumma från 1 000 kronor upp till 40 000 kronor, för att därefter få en exempelsumma på vad lånet kommer kosta, minsta återbetalning per månad samt vad din ränta kan ligga på. Den riktiga ansökan tar sedan inte mer än några minuter att fullfölja och du fyller här i önskat belopp och dina privata uppgifter, likt namn, personnummer, mobilnummer och e-post. Du måste därefter identifiera dig med hjälp av ditt BankID eller din internetbank. Efter några minuter får du besked direkt på skärmen om din ansökan blivit godkänd eller ej. Beroende på vilken bank du har kan pengarna sedan sättas in direkt eller inom max två dagar på ditt konto.

Ferratum

Räkna med hög ränta

Du måste vara åtminstone 21 år, ha en deklarerad inkomst, vara registrerad i Sverige och du ska inte ha några skulder hos Kronofogden (men betalningsanmärkningar går bra) för att kunna ansöka om ett lån hos Ferratum. Detta är rimliga villkor för en aktör som ger ut sms-lån, även om åldersgränsen på 21 år kan räknas som en aning hög. Hos Ferratum tas heller ingen kreditupplysning via UC, utan här är det Creditsafe som står för det – vilket innebär att det är enklare att få en ansökan beviljad. Lån utan UC helt enkelt

När det kommer till räntan är denna också känd för att vara hög när det kommer till en sms-aktör. Ferratum är inget undantag med en ränta på 43.99%. I övrigt erbjuder Ferratum direktutbetalning men det är den bank du har ditt bankkort hos som avgör ifall du får pengarna samma dag eller några dagar efter beviljat lån.

Ferratum

Hög kundnöjdhet och två olika lånealternativ

Om du verkligen vet vad sms-lån innebär (ett snabbt lån som även den med dålig kreditvärdighet kan få – till priset av mycket höga räntor) kan Ferratum vara ett bra alternativ. De har trots allt hög kundnöjdhet – 4,4 av 5 i genomsnittsbetyg utifrån cirka 3 800 omdömen på sajten Trustpilot.

Hos Ferratum hittar du numera endast ett lånealternativ inom smålån, Credit (deras produkt Micro togs bort 1 september 2018) och en lånesumma som sträcker sig från 1000 kronor till 40 000 kronor. Ett sms-lån från Ferratum är ett alternativ för dig som är i behov av en snabb summa pengar, allt från ansökan till utbetalningen sker snabbt. Det du måste ha koll på är om du klarar av att hantera återbetalningen, då en hög ränta kommer läggas till på det slutgiltiga återbetalningsbeloppet.

Ferratum

Vanliga frågor om Ferratum

Även hos sms-långivare som Ferratum granskas din ekonomi. Har du för låg kreditvärdighet kanske du inte kan få hela den summa du ansökt om – då redigeras den ned, eller så avslås lånet helt.

Kort sagt: hur god din ekonomi är och om du har en betalningsförmåga som innebär att banker känner sig trygga att bevilja ett lån till dig.

När lånet godkänts skickas pengarna omedelbart iväg från Ferratum. Sker detta före klockan 13.00 har du pengarna på kontot före klockan 17.00, samma bankdag. Sker det senare har du dem senast klockan 12.00 nästa bankdag. Har du Nordea som bank sker överföringen direkt.

Betyg (4.5/5)

Låna upp till 40 000 kr

Ränta från 43.99%