GF Money

Ränta*
39.8 %
Uppläggningsavgift
280 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
30 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 12 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 15 000 kr i 1 år. Totalt att återbetala 21 430 kr på 12 avbetalningar = 1 787 kr/mån. Nom. rörlig ränta 39,8%. Eff. ränta 58,91% (aviavgift 45 kr, uppl. avgift 280 kr, uttagsavgift 95 kr).

GF Money är en fintech grupp som är verksam i Sverige, Finland och Danmark. GF Money har funnits i Sverige sedan 2017 men man har verkat i landet sedan 2007 via andra varumärken. Den långa erfarenheten har gett GF Money kunskap om vad svenskarna efterfrågar på kreditmarknaden. Med sin kontokredit vill GF Money erbjuda en flexibel kontokredit med korta handläggningstider, vilket man inte anser att svenska banker kan erbjuda i dagsläget.

Som företag är GF Money inte bara måna om att du får tillgång till en bra kontokredit, de är även måna om din integritet. Därför skickar man alla kreditupplysningskopior till Kivra så att din bank inte ska kunna se att det gjorts en kreditupplysning på dig. Om du önskar kan GF Money även se till att all avisering bara går till din e-post.

GF Money är inte bara ett konsumentkreditinstitut utan en koncern som hela tiden försöker utveckla verksamheten med nya tjänster i nya branscher. Målet är att erbjuda moderna finansiella tjänster för både konsumenter och företag över hela Europa. Inom GF Money ingår en rad olika varumärken, däribland Smspengar, GF Property, West-House, Lainasto och Nordcredit.

I dagsläget skiljer sig GF Moneys tjänster åt i de olika länderna. I både Sverige och Danmark erbjuder GF Money kontokrediter medan man på den finska marknaden även erbjuder annuitetslån, företagslån, leasing och fastighetsinvesteringar.

GF Money står under Finansinspektionens tillsyn och följer alla lagar och regler som krävs för att verka på den svenska marknaden.

En varningstriangel

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Kundtjänst

Tel 08-50237000
Mån-fre 08:00-18:00
Mån-fre 10:00-14:00
info@gfmoney.se  

Adress

GF Money
Box 1306
751 43 Uppsala
Org.nummer: 556876-2578

Är GF Money rätt för dig?

  • Enkelt att ansöka via hemsidan.
  • Du bestämmer själv återbetalningstiden.
  • Gör uttag på upp till 30 000 kronor.
GF Money

Grundkrav

  • Du måste vara minst 18 år eller maximalt 72 år.
  • Folkbokförd i Sverige sedan minst fem år tillbaka.
  • Inga aktiva skulder hos Kronofogden.
  • Inga betalningsanmärkningar.
  • Stadigvarande inkomst.
GF Money

Pengarna är tillgängliga inom några minuter

Pengarna finns tillgängliga inom fem minuter om du har ditt konto hos någon av Sveriges storbanker. Annars har du pengarna nästa bankdag.

GF Money

Låna upp till 30 000 kronor och få svar direkt

GF Money har en mycket tydlig hemsida med en enkel och smidig ansökningsprocess. Det är lätt att navigera på sidan och hitta det man letar efter.

På startsidan fyller du i hur mycket pengar du vill låna och trycker på Ansök nu. Därefter loggar du in med BankID eller via din internetbank och fyller i den resterande informationen som efterfrågas. Du skickar sedan in din ansökan och får svar direkt.

Har du inget BankID eller någon internetbank kan du även ta en kopia av dina ID-handlingar och skicka in till GF Money. Du får svar på din ansökan direkt.

Hela ansökningsprocessen är väldigt smidig. När du fått kontokrediten godkänd har du vanligtvis pengarna tillgängliga på ditt konto inom några minuter. Det blir inte mycket bättre än så.

I samband med din ansökan tar långivaren en kreditupplysning på dig för att försäkra sig om att du har ekonomin som krävs för att hantera lånet. Precis som hos många andra långivare använder inte GF Money UC, i stället använder man sig av Creditsafe.

GF Money

Högre kostnader än hos konkurrenterna

Alla som väljer att skaffa en kontokredit hos GF Money får samma nominella ränta på 39,8 procent eller 3,317 procent per månad. Hur hög den effektiva räntan sen blir beror delvis på hur lång tid du väljer att återbetala lånet på.

När du tecknar en kontokredit hos GF Money tillkommer dessutom några övriga kostnader utöver räntan som gör totalkostnaden högre. I samband med att du skaffar kontokrediten får du betala en uppläggningsavgift på 280 kronor. Dessutom får du betala en hög aviavgift på 45 kronor i månaden om du väljer att få en pappersfaktura hemskickad till dig. Väljer du att göra kontantuttag får du betala en uttagsavgift på 95 kronor per uttag.

En fördel med GF Moneys kontokredit är att du bara betalar ränta på den del av krediten som du utnyttjar. Om du beviljas en kredit på 10 000 kronor men bara använder 5 000 kronor betalar du bara ränta på 5 000 kronor.

GF Money

GF Money erbjuder ett högt kreditbelopp som passar de flesta

GF Money är en långivare som kan locka till sig en bred målgrupp med sin kontokredit. En kreditgräns på upp till 30 000 kronor får anses vara bra i jämförelse med en andra konkurrenter. Det är dock inte kreditgränsen som gör att GF Money kan locka till sig en bred målgrupp. Det är i stället den enkla och smidiga ansökningsprocessen som bidrar till det. Hos flera konkurrenter är BankID ett krav för att överhuvudtaget kunna teckna en kontokredit.

En annan fördel med GF Money är hur fort det går att få pengarna utbetalda. Från det att du har fått din ansökan godkänd tar det inte mer än några minuter innan pengarna finns på ditt konto. Exakt hur lång tid det tar beror dock på vilken bank du använder dig av. Snabbast utbetalning är det om du har någon av landets storbanker. Annars sker utbetalningen inom en bankdag.

När det gäller ränta och andra lånevillkor finns det dock en del att förbättra. GF Money har varken den lägsta räntan eller billigast avgifterna. Räntan i sig är högre än hos många andra konkurrenter. Dessutom tillkommer det många dyra kostnader som gör kontokrediten dyrare än nödvändigt, bland annat aviavgifter. Den kostnaden kan du dock undkomma genom att be om att få fakturan på e-post.

GF Money har även ganska stränga krav gällande vilka som får ansöka om kontokrediten. Stränga krav bör dock inte nödvändigtvis ses som något negativt med tanke på att GF Money bara minimerar risken att någon ska drabbas av ekonomiska problem på grund av deras kontokredit.

Utöver sin låneprodukt erbjuda GF Money även kunderna möjligheten att teckna en extra försäkring. Denna försäkring kan trygga kundernas ekonomi. Med detta skydd kan man försäkra upp till 8 000 kronor per månad.

GF Money

Vanliga frågor om GF Money

Nej, du kan inte själv bestämma vilken kreditgräns du vill ha. Din kreditgräns bestäms av din kreditvärdighet.

Ja, när du betalat tillbaka ett tidigare lån kan du höja din kreditgräns. Då har du visat att du kan betala tillbaka pengarna du lånat. Du höjer din kreditgräns på Mina sidor.

Dina uttag faktureras den 14:e varje månad och du ska då betala tillbaka minst 6 procent av krediten, eller 350 kronor, beroende på vilket som är högst.

Nej, GF Money använder sig inte av UC. De använder Creditsafe för sina kreditupplysningar.

Räkneexempel kontokredit:

Låna 15 000 kr upplagt på ett år (12 delbetalningar – avi avgift 45kr/mån – uttagsavgift 95 kr) med rörlig ränta på 39,8% (effektiv ränta på 58,51%). Totalt belopp att betala 21 430 kr, vilket motsvarar 1 786 kr/mån.

GF Money
Betyg (4/5)

Låna upp till 30 000 kr

Ränta från 39.8%