Ränta*
19.95 - 39.5 %
Uppläggningsavgift
395 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
20 000 kr
Min-/max låneperiod
2 - 25 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 15 000 kr i 12 mån. Totalt att återbetala 17 118,96 kr på 12 avbetalningar = 1 426,58 kr/mån. Nom. bunden ränta 19,5%. Eff. ränta 28,2% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 395 kr).

Saldo är en ny spännande aktör på den svenska lånemarknaden och erbjuder idag snabblån och kontokrediter. Även om Saldo är en ny spännande aktör i Sverige har man över tio års erfarenhet av konsumentkreditgivning.

Bakom varumärket Saldo står företaget Tact Finance AB. Bolaget är en pålitlig aktör som följer alla kreditstandarder, lagar och förordningar och står under Finansinspektionens tillsyn. Det fina arbetet har lett till stora framsteg de senaste tre åren då man ökat sin omsättning med hela 104 procent. Förutom att man är verksamma i Sverige erbjuder även Saldo lån i Finland.

Då Saldo använder sig av en helautomatiskt kreditsystem kan du få svar på din låneansökan direkt och även pengarna betalas ut omgående, det gäller vare sig du ansöker om kontokrediten eller snabblånet. Företaget använder sig alltid av den senaste tekniken i form av maskininlärning och artificiell intelligens. Detta är något man kommer fortsätta göra även i framtiden för att hela tiden vara en ledande aktör med de mesta tekniskt avancerade lösningarna i branschen.

Saldo har inte bara lyckats bra när det kommer till själva låneprocessen. Bolaget har även lagt mycket tid och fokus på att erbjuda en så bra kundtjänst som möjligt. Idag finns det alla möjliga kontaktvägar att välja mellan och kundtjänsten håller öppet varje dag. Att kunderna kan välja mellan flera kontaktvägar och höra av sig när det passar dem skapar en hel del konkurrensfördelar på lånemarknaden.
Precis som alla långivare måste Saldo genomföra en kreditupplysning på alla låntagare. För detta använder man sig inte av UC utan Bisnode. Detta gör det lättare för fler personer att beviljas ett lån. Dessutom påverkas inte låntagarens kreditvärdighet om upplysningen görs utan UC.

En varningstriangel

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Kundtjänst

Tel 08-465 019 31
Mån-Fre 08-17
Lör-Sön Stängt
kundtjänst@saldo.com

Adress

Tact Finance AB
Sveavägen 98
113 50 Stockholm
Org nr: 556796-8077

Är Saldo rätt för dig?

  • Lån utan UC
  • Lånebesked direkt
  • Direktutbetalning
  • Omfattande kundtjänst
  • Välj mellan snabblån och kontokredit
Saldo

Grundkrav

  • Vara minst 18 år gammal
  • Du måste ha ett svenskt personnummer
  • Du måste klara sedvanlig kreditprövning
Saldo

Direktutbetalning till flera av Sveriges storbanker

Lånet betalas ut direkt om du har konto hos Nordea, Swedbank, SEB eller Danske Bank. Annars får du pengarna senare under dagen.

Låna upp till 20 000 kronor och få pengarna direkt

Det är tydligt att Saldo vet vad de sysslar med. Hemsidan är mycket tydlig och användarvänlig. Du kan välja mellan att ansöka om en kontokredit på upp till 20 000 kronor eller ett snabblån på upp till 5 000 kronor.

Oavsett vilket lån du väljer fyller du i önskat lånebelopp och återbetalningstid. Klicka dig sedan vidare, fyll i övrig information och skicka in din ansökan. Det tar inte mer än ett par minuter att fylla i ansökan och du får svar direkt på skärmen oavsett vilket lån du väljer. Bättre och snabbare än så blir det inte. I samband med din ansökan görs en kreditupplysning på dig. Precis som många andra snabblån använder sig Saldo inte av UC utan Bisnode i sina upplysningar.

Kontokrediten på 20 000 kronor passar bra för dig som vill ha tillgång till en extra buffert vid behov. Snabblånet på Lånen 5 000 kronor lämpar sig i stället bra för dig som vid ett enstaka tillfälle behöver täcka upp en mindre oförutsedd utgift.

Saldo

Bunden ränta som baseras på din kreditvärdighet

Saldo tillämpar en bunden ränta inom spannet 19,5-39,5%. Det är din kreditvärdighet som i slutändan avgör vilken ränta du får när du lånar pengar. Samma räntesats används för kontokrediten och sms lånet. Tänk dock på att detta är den nominella räntan. Utöver den kostnaden tillkommer en uppläggningsavgift och uttagsavgift ifall du begär uttag.

Den relativt höga räntan innebär dock inte att Saldo är dyrare än många andra lån, detta eftersom lånebeloppen är så pass små och återbetalningstiderna sällan särskilt långa. Räntan som anges är en nominell årsränta men då snabblånen återbetalas på mellan 1-5 månader ger den inte en helt rättvis bild av kostnaden. Det större lånet på 20 000 kr kan dock återbetalas på upp till 25 månader.

Som vi varit inne på får du svar på din ansökan direkt på skärmen. När du godkänt låneerbjudandet betalas även pengarna ut direkt, under förutsättning att du har ditt bankkonto hos Nordea, Swedbank, SEB eller Danske Bank. Har du inte någon av följande banker betalas pengarna ut senare under dagen vilket även det är mycket bra.

Saldo

Snabba utbetalningstider och hög beviljandegrad

I det stora hela är Saldo en mycket bra aktör på den svenska lånemarknaden. Man lever verkligen upp till namnet snabblån där alltifrån ansökan till utbetalt belopp går mycket fort, det gäller oavsett vilket lån du ansöker om. Att man dessutom erbjuder lån utan UC gör det lättare att beviljas ett lån eftersom din kreditvärdighet hos UC inte påverkar dina möjligheter att få låna pengar.

Lånebeloppen på upp till 20 000 kronor är inte jättehöga i förhållande till andra aktörer inom snabblånebranschen vilket gör att Saldo inte är rätt långivare för alla. Men om du bara behöver pengar för att täcka upp för mindre utgifter är långivaren mycket bra.

Om du har några frågor gällande lånet kan du alltid kontakta Saldos kundtjänst. Man erbjuder en mängd olika kontaktvägar och håller öppet mån-fre. På hemsidan finns dessutom en avdelning för vanliga frågor där kundernas allra vanligaste frågor besvaras. Har du en generell fråga kan det vara bra att kika in där innan du kontaktar kundtjänsten.

Vanliga frågor om Saldo

Ja, i vissa fall går det bra att låna utan fast inkomst. Men för att få svar på den frågan måste du skicka in din ansökan till Saldo så de kan göra en bedömning av din ekonomiska förmåga.

Saldo använder sig av Bisnode för sina kreditupplysningar.

Nej, du kan bara få ditt lån insatt på ditt privata bankkonto.

Ja, det går bra att lösa ett lån i förtid hos Saldo om du vill det.

Räkneexempel lån:

Låna 5 000 kr upplagt på tre månader (3 delbetalningar) med bunden ränta på 39% (effektiv ränta på 133,5%). Aviavgift 0 kr, uppläggningsavgift 395 kr. Totalt belopp att betala 5 749,41 kr, vilket motsvarar 1 916,47 kr/mån.

Saldo
Betyg (3.5/5)

Låna upp till 20 000 kr

Ränta från 19.95%