Ränta*
39 %
Uppläggningsavgift
395 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
5 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 3 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 5 000 kr i 3 mån. Totalt att återbetala 5 749,41 kr på 3 avbetalningar = 1 916,47 kr/mån. Nom. bunden ränta 39%. Eff. ränta 133,5% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 395 kr).

Saldo är en ny spännande aktör på den svenska lånemarknaden och erbjuder idag snabblån. Inom kort har man dock planer på att utöka sitt produktutbud med både kontokredit och privatlån. Även om Saldo är en ny spännande aktör i Sverige har man över tio års erfarenhet av konsumentkreditgivning.

Bakom varumärket Saldo står företaget Tact Finance AB. Bolaget är en pålitlig aktör som följer alla kreditstandarder, lagar och förordningar och står under Finansinspektionens tillsyn. Det fina arbetet har lett till stora framsteg de senaste tre åren då man ökat sin omsättning med hela 104 procent. Förutom att man är verksamma i Sverige erbjuder även Saldo lån i Finland.

Då Saldo använder sig av en helautomatiskt kreditsystem kan du få svar på din låneansökan direkt och även pengarna betalas ut omgående. Företaget använder sig alltid av den senaste tekniken i form av maskininlärning och artificiell intelligens. Detta är något man kommer fortsätta göra även i framtiden för att hela tiden vara en ledande aktör med de mesta tekniskt avancerade lösningarna i branschen.

Saldo har inte bara lyckats bra när det kommer till själva låneprocessen. Bolaget har även lagt mycket tid och fokus på att erbjuda en så bra kundtjänst som möjligt. Idag finns det alla möjliga kontaktvägar att välja mellan och kundtjänsten håller öppet varje dag. Att kunderna kan välja mellan flera kontaktvägar och höra av sig när det passar dem skapar en hel del konkurrensfördelar på lånemarknaden.

Precis som alla långivare måste Saldo genomföra en kreditupplysning på alla låntagare. För detta använder man sig inte av UC utan Bisnode. Detta gör det lättare för fler personer att beviljas ett lån. Dessutom påverkas inte låntagarens kreditvärdighet om upplysningen görs utan UC.

Kundtjänst

Tel 08-465 019 31
Mån-Fre 08-17
Lör-Sön 08-17
kundtjänst@saldo.com

Adress

Tact Finance AB
Sveavägen 98
113 50 Stockholm
Org nr: 556796-8077

Är Saldo rätt för dig?

 

  • Lån utan UC
  • Lånebesked direkt
  • Direktutbetalning
  • Omfattande kundtjänst

 

Grundkrav

  • Vara minst 18 år gammal
  • Du måste ha ett svenskt personnummer
  • Du måste klara sedvanlig kreditprövning

Direktutbetalning till flera av Sveriges storbanker

Lånet betalas ut direkt om du har konto hos Nordea, Swedbank, SEB eller Danske Bank. Annars får du pengarna senare under dagen.

Låna upp till 5000 kronor och få pengarna direkt

Det är tydligt att Saldo vet vad de sysslar med. Hemsidan är mycket tydlig och användarvänlig och du möts av ansökan direkt på startsidan. Där fyller du i önskat lånebelopp och återbetalningstid. Klicka dig sedan vidare, fyll i övrig information och skicka in din ansökan. Det tar inte mer än ett par minuter att fylla i ansökan och du får svar direkt på skärmen. Bättre och snabbare än så blir det inte. I samband med din ansökan görs en kreditupplysning på dig. Precis som många andra snabblån använder sig Saldo inte av UC utan Bisnode i sina upplysningar.

Lånen som erbjuds är på upp till 5 000 kronor vilket gör att Saldo passar utmärkt för dig som behöver pengar för att täcka upp en mindre oförutsedd utgift.

Direktutbetalning till flera storbanker

Precis som många andra högkostnadskrediter har saldo en nominell ränta på 39 procent, strax under det räntetak som finns på 40 procent. Utöver räntekostnaden tillkommer även en uppläggningsavgift.

Den höga räntan innebär dock inte att Saldo är dyrare än många andra lån, detta eftersom lånebeloppen är så pass små och återbetalningstiderna du kan välja mellan är korta. Räntan som anges är en nominell årsränta men eftersom lånen återbetalas på mellan 1-3 månader ger den inte en helt rättvis bild av totalkostnaden.

Som vi varit inne på får du svar på din ansökan direkt på skärmen. När du godkänt låneerbjudandet betalas även pengarna ut direkt, under förutsättning att du har ditt bankkonto hos Nordea, Swedbank, SEB eller Danske Bank. Har du inte någon av följande banker betalas pengarna ut senare under dagen vilket även det är mycket bra.

Snabba utbetalningstider och hög beviljandegrad

I det stora hela är Saldo en mycket bra aktör på den svenska lånemarknaden. Man lever verkligen upp till namnet snabblån där alltifrån ansökan till utbetalt belopp går mycket fort. Att man dessutom erbjuder lån utan UC gör det lättare att beviljas ett lån eftersom din kreditvärdighet hos UC inte påverkar dina möjligheter att få låna pengar.

Lånebeloppen är inte jättehöga i förhållande till andra aktörer inom snabblånebranschen vilket gör att Saldo inte är rätt långivare för alla. Men om du bara behöver pengar för att täcka upp för mindre utgifter är långivaren mycket bra.

Om du har några frågor gällande lånet kan du alltid kontakta Saldos kundtjänst. Man erbjuder en mängd olika kontaktvägar och håller öppet varje dag, årets alla dagar. Bättre kan inte en kundtjänst bli. På hemsidan finns dessutom en avdelning för vanliga frågor där kundernas allra vanligaste frågor besvaras. Har du en generell fråga kan det vara bra att kika in där innan du kontaktar kundtjänst.

Vanliga frågor om Saldo

Ja, i vissa fall går det bra att låna utan fast inkomst. Men för att få svar på den frågan måste du skicka in din ansökan till Saldo så de kan göra en bedömning av din ekonomiska förmåga.

Saldo använder sig av Bisnode för sina kreditupplysningar.

Nej, du kan bara få ditt lån insatt på ditt privata bankkonto.

Ja, det går bra att lösa ett lån i förtid hos Saldo om du vill det.

Räkneexempel lån:

Låna 5 000 kr upplagt på tre månader (3 delbetalningar) med bunden ränta på 39% (effektiv ränta på 133,5%). Aviavgift 0 kr, uppläggningsavgift 395 kr. Totalt belopp att betala 5 749,41 kr, vilket motsvarar 1 916,47 kr/mån.

Betyg (3/5)

Låna upp till 5 000 kr

Ränta från 39%