Brixo

Betyg 4/5
Ränta*
29.95 - 39.48 %
Uppläggningsavgift
475 kr
Lägsta lånebelopp
3 000 kr
Högsta lånebelopp
30 000 kr
Min-/max låneperiod
12 - 48 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Låneexempel: 15 000 kronor i 36 månader. Effektiv ränta 58,8 %. Kostnad 786 kronor/mån. Total kostnad för lånet 28 296 kronor.

Brixo grundades 2014 och är ett svenskt kreditinstitut med huvudkontor i Stockholm. De vänder sig främst till privatpersoner på den svenska kreditmarknaden. Företaget har hög soliditet och står under tillsyn av Finansinspektionen, vilket innebär att du som kund kan känna dig trygg.

Verksamheten har under sina år hjälpt privatpersoner att teckna snabblån på mellan 3 000 till 30 000 kronor. Allt till en flexibel låneperiod på mellan 12-48 månader. Företaget har en god kreditsed och tillämpar en ansvarsfull kreditprövning där räntan är individuell och baseras på den sökandes kreditvärdighet.

Brixo är en verksamhet som kommunicerar sina erbjudanden med slående tydlighet. Du hittar gediget med information om låneprocessen och alla kostnader och avgifter finns presenterade under fliken ”Priser”. Detta förhindrar att du som låntagare möter några överraskningar längre fram i processen. Handläggningstiden är kort, en ansökan kan beviljas samma dag med direktutbetalning som följd. Detta gör Brixo till en attraktiv kreditgivare för den som är i behov av ett lån omgående eller bara vill undvika långa och utdragna låneprocesser. Hela ansökningsprocessen är digitalt baserad vilket gör att du snabbt och smidigt kan skicka din ansökan via det formulär som presenteras på Brixos hemsida. Genom att använda företagets egen lånekalkylator kan du med lätthet beräkna din uppskattade månadskostnad.

Brixo öppnar också upp för låntagare med tidigare betalningsanmärkningar. Detta motiveras med att företaget är mer intresserade av konsumentens framtida återbetalningsmöjligheter än hur det sett ut rent historiskt. Detta gör det möjligt att erbjuda fler lån till fler personer samt ge en chans till dem som råkat ut för en tidigare anmärkning. Däremot beviljar inte Brixo lån till dem som har skulder hos Kronofogden, detta kontrolleras vid en kreditprövning genomförd av UC.

Brixo AB bedriver också verksamheterna Merax och Flexkonto som också är aktörer inom kreditbranschen. Det är därför inte fel att dra slutsatsen att Brixo är ett företag med stor kompetens och goda låneresurser.

En varningstriangel

Detta är högkostnadskrediter

Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.

Kundtjänst

Telefon: 08-500 850 47
Vardagar, 09.00 – 12.00
Helgdagar stängt.
E-post: info@brixo.se

Adress

Brixo AB
Box 599
114 11 Stockholm
Org nr: 556978-9273

Är Brixo rätt för dig?

  • Låna upp till 30 000 kronor
  • Digital ansökan direkt på hemsidan
  • Få besked samma dag
  • Utbetalning i direkt anslutning till beviljande

Grundkrav

  • Minst 18 år gammal
  • En deklarerad inkomst på minst 120 000 kronor/år
  • Folkbokförd i Sverige samt har ett svenskt personnummer
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden

Pengarna på kontot samma dag

Utbetalning av lånet kan göras samma dag om beviljandet sker innan klockan 12.00.

Snabbt och smidigt

Brixo tillhandahåller en smidig ansökningsprocess online

Ansökan för ett lån kan ske när som helst på dygnet tack vare det digitala formulär som finns på Brixos hemsida. Här fyller du som lånsökare i hur mycket du önskar låna samt vilken återbetalningstid du önskar. Välj mellan flera olika lånebelopp, alltifrån 3 000, 5 000, 10 000, 15 000 eller 30 000 kronor. Du kan fritt välja den specifika summa du behöver genom att justera lånmätaren i lämplig riktning. Därefter fyller du i dina personuppgifter, dina inkomster och kostnader samt till vilket bankkonto du önskar få lånet utbetalt. Sist men inte minst legitimerar och godkänner du dig med BankID. Därefter är ansökan klar och processas av Brixo. När ett besked är fattat kontaktas du omgående. Vid frågor rörande ansökningsprocessen finns kundtjänsten till hands.

Brixos villkor

För att få låna pengar via Brixo är det viktigt att du uppfyller de grundläggande krav som finns på dig som låntagare. Du som vill låna måste vara minst 18 år fyllda, ha svenskt personnummer och vara bosatt i Sverige. Du måste också ha en deklarerad inkomst från förvärvsarbete på minst 120 000 kronor/år och får inte ha några skulder hos Kronofogden. Däremot får du låna med en betalningsanmärkning.

När du tecknar lånet förbinder du dig till att sköta den återbetalning som lånet medför. Detta görs genom inbetalningar varje månad. Den månatliga summan bestäms vid ansökan och godkänns av dig i samma stund som du skriver under låneavtalet. En uppläggningsavgift på 475 kronor tillkommer.

Tydliga lånebesked med Brixo

Brixo är minst sagt en tillförlitlig kreditgivare på den svenska marknaden som med tydlighet och noggrannhet presenterar sina erbjudanden på hemsidan. Deras ansökning är öppen dygnet runt och finns tillgänglig för alla över 18 år som uppfyller kreditgivarens grundvillkor.

Det är den gedigna informationen på hemsidan som visar att Brixo inte är intresserade av att bevilja lån hur som helst. Med en hel sida om prisinformation, detaljerade tabeller och en utförlig lånekalkylator ges du här de bästa förutsättningarna för din ansökan. Du som låntagare uppmuntras att ta ett välgrundat beslut baserat på den fakta Brixo tillhandahåller. Detta gör kreditgivaren mycket trovärdig.

Vad gäller räntorna ligger dessa relativt högt och det gäller att verkligen räkna på lånets kostnader för att kunna bedöma om lånet blir en bra affär eller inte. Lånen som erbjuds tecknas utan krav på säkerhet och du som konsument kan därför räkna med att räntorna är generellt sett av det högre slaget.

Vanliga frågor om Brixo

Ja, om du skulle vilja betala av hela lånet på en och samma gång är detta fullt möjligt. Genom kontakt med kundtjänst får du veta hur du ska gå tillväga.

Ja, denna möjlighet finns. Det måste dock ha gått minst 2 månader sedan den förra ansökan genomförts, samt att den nya kreditprövningen går igenom.

Räkneexempel lån:

Låna 20 000 kronor upplagt på 24 månader (24 delbetalningar) med exempelräntan 34,95 % (effektiv ränta 48,14 %). Totalt belopp att betala blir 29 352 kronor, vilket motsvarar 1 223 kronor i månaden.

Betyg (4/5)

Låna upp till 30 000 kr

Ränta från 29.95%