Ränta*
28.95 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
3 000 kr
Högsta lånebelopp
50 000 kr
Min-/max låneperiod
12 - 48 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 10 000 kr i 1 år. Totalt att återbetala 11 640 kr på 12 avbetalningar = 970 kr/mån. Nom. bunden ränta 28,95%. Eff. ränta 33,1% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

Brixo grundades 2014 och är ett svenskt kreditinstitut med huvudkontor i Stockholm. De vänder sig främst till privatpersoner på den svenska kreditmarknaden. Företaget har hög soliditet och står under tillsyn av Finansinspektionen, vilket innebär att du som kund kan känna dig trygg.

Verksamheten har under sina år hjälpt privatpersoner att teckna kontokrediter på mellan 3 000 till 50 000 kronor. Allt till en flexibel låneperiod på mellan 12-48 månader. Företaget har en god kreditsed och tillämpar en ansvarsfull kreditprövning där räntan är individuell och baseras på den sökandes kreditvärdighet. Brixo har över 30 000 aktiva krediter och en utlåningsportfölj på totalt 250 miljoner kronor.

Brixo är en verksamhet som kommunicerar sina erbjudanden med slående tydlighet. Du hittar gediget med information om låneprocessen och alla kostnader och avgifter finns presenterade under fliken ”Priser och villkor”. Detta förhindrar att du som låntagare möter några överraskningar längre fram i processen. Handläggningstiden är kort, en ansökan kan beviljas samma dag med snabb utbetalning som följd. Detta gör Brixo till en attraktiv kreditgivare för den som är i behov av ett lån omgående eller bara vill undvika långa och utdragna låneprocesser. Hela ansökningsprocessen är digitalt baserad vilket gör att du snabbt och smidigt kan skicka din ansökan via det formulär som presenteras på Brixos hemsida. Genom att använda företagets egen lånekalkylator kan du med lätthet beräkna din uppskattade månadskostnad.

Brixo öppnar också upp för låntagare med tidigare betalningsanmärkningar. Detta motiveras med att företaget är mer intresserade av konsumentens framtida återbetalningsmöjligheter än hur det sett ut rent historiskt. Detta gör det möjligt att erbjuda fler lån till fler personer samt ge en chans till dem som råkat ut för en tidigare anmärkning. Däremot beviljar inte Brixo lån till dem som har skulder hos Kronofogden, detta kontrolleras vid en kreditprövning genomförd av Bisnode.

Brixo AB bedriver också verksamheterna Merax och Flexkonto som också är aktörer inom kreditbranschen. Det är därför inte fel att dra slutsatsen att Brixo är ett företag med stor kompetens och goda låneresurser.

Kundtjänst

Telefon: 08-500 850 47
Mån - Fre 09.00 – 17.00
Lör - Sön Stängt
E-post: info@brixo.se

Adress

Brixo AB
Box 599
114 11 Stockholm
Org nr: 556978-9273

Är Brixo rätt för dig?

  • Låna upp till 50 000 kronor
  • Digital ansökan direkt på hemsidan
  • Ingen UC
  • Få besked samma dag
  • Utbetalning i direkt anslutning till beviljande
Brixo

Grundkrav

  • Minst 18 år gammal
  • En deklarerad inkomst på minst 150 000 kronor/år
  • Folkbokförd i Sverige samt har ett svenskt personnummer
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden
Brixo

Pengarna på kontot samma dag

Utbetalning av lånet kan göras samma dag om beviljandet sker innan klockan 12.00.

Brixo

Snabbt och smidigt

Brixo tillhandahåller en smidig ansökningsprocess online

Ansökan för ett lån kan ske när som helst på dygnet tack vare det digitala formulär som finns på Brixos hemsida. Här fyller du som lånsökare i hur mycket du önskar låna samt vilken återbetalningstid du önskar. Välj mellan flera olika lånebelopp, alltifrån 3 000, 5 000, 10 000, 15 000 eller 50 000 kronor. Du kan fritt välja den specifika summa du behöver genom att justera lånmätaren i lämplig riktning.

Därefter fyller du i dina personuppgifter, dina inkomster och kostnader samt till vilket bankkonto du önskar få lånet utbetalt. Sist men inte minst legitimerar och godkänner du dig med BankID. Därefter är ansökan klar och processas av Brixo.

När ett besked är fattat kontaktas du omgående. I samband med ansökan görs en kreditprövning på dig via Bisnode. Men i och med att lånet är utan UC behöver du inte oroa dig över att drabbas av dålig kreditvärdighet på grund av upplysningen.

Vid frågor rörande ansökningsprocessen finns kundtjänsten till hands.

Brixo

Brixos kostnader och villkor

Brixo har en fast nominell ränta på 28,95 procent. Utöver det tillkommer dock inga övriga avgifter, såsom startavgift eller aviavgiften. Du behöver därför aldrig vara särskilt orolig över att lånet ska bli dyrare än du först tänkt dig. Eftersom Brixo erbjuder en kontokredit betalar du bara ränta på den del av krediten du faktiskt väljer att utnyttja. Det gör det möjligt att hålla nere kostnaderna till en nivå som passar dig. Dessutom gör det att lånet passar utmärkt som en extra buffert vid oförutsedda händelser.

För att få låna pengar via Brixo är det viktigt att du uppfyller de grundläggande krav som finns på dig som låntagare. Du som vill låna måste vara minst 18 år fyllda, ha svenskt personnummer och vara bosatt i Sverige. Du måste också ha en deklarerad inkomst från förvärvsarbete på minst 150 000 kronor/år och får inte ha några skulder hos Kronofogden. Däremot får du låna med en betalningsanmärkning.

När du tecknar lånet förbinder du dig till att sköta den återbetalning som lånet medför. Detta görs genom inbetalningar varje månad. Den månatliga summan bestäms vid ansökan och godkänns av dig i samma stund som du skriver under låneavtalet.

Brixo

Tydliga lånebesked med Brixo

Brixo är minst sagt en tillförlitlig kreditgivare på den svenska marknaden som med tydlighet och noggrannhet presenterar sina erbjudanden på hemsidan. Deras ansökning är öppen dygnet runt och finns tillgänglig för alla över 18 år som uppfyller kreditgivarens grundvillkor.

Det är den gedigna informationen på hemsidan som visar att Brixo inte är intresserade av att bevilja lån hur som helst. Med en hel sida om prisinformation, detaljerade tabeller och en utförlig lånekalkylator ges du här de bästa förutsättningarna för din ansökan. Du som låntagare uppmuntras att ta ett välgrundat beslut baserat på den fakta Brixo tillhandahåller. Detta gör kreditgivaren mycket trovärdig.

Vad gäller räntorna ligger dessa i paritet med konkurrenterna med det gäller ändå att räkna på lånets kostnader för att kunna bedöma om lånet blir en bra affär eller inte. Lånen som erbjuds tecknas utan krav på säkerhet och du som konsument kan därför räkna med att räntorna är generellt sett av det högre slaget.

Brixo

Vanliga frågor om Brixo

Ja, om du skulle vilja betala av hela lånet på en och samma gång är detta fullt möjligt. Genom kontakt med kundtjänst får du veta hur du ska gå tillväga.

Ja, denna möjlighet finns. Det måste dock ha gått minst 2 månader sedan den förra ansökan genomförts, samt att den nya kreditprövningen går igenom.

Räkneexempel lån:

Låna 10 000 kronor upplagt på 12 månader (12 delbetalningar) med bunden räntan på 28,95 % (effektiv ränta 33,1 %). Totalt belopp att betala blir 11 640 kronor, vilket motsvarar 970 kronor i månaden. Ingen start-/aviavgift.

Brixo
Betyg (4/5)

Låna upp till 50 000 kr

Ränta från 28.95%