Säkerfinans

Ränta*
39 %
Uppläggningsavgift
395 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
30 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 60 mån
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 10 000 kr i 1 år. Totalt att återbetala 12 979 kr på 12 avbetalningar = 1 095 kr/mån. Nom. rörlig ränta 39%. Eff. ränta 65,83% (aviavgift 35 kr, uppl. avgift 295 kr).

Säkerfinans är ett varumärke som drivs av Tryggkredit Stockholm AB. Bolaget ger ut kontokrediter på upp till 30 000 kronor för nya kunder och 60 000 kronor för befintliga kunder. När du beviljats en kredit gör du själv egna uttag och du betalar bara ränta på den delen av krediten du väljer att använda. Säkerfinans erbjuder även direktutbetalning vilket innebär att du har pengarna tillgängliga inom några minuter från det att du begärde ut dem.

Säkerfinans hemsida använder sig av den senaste tekniken så du ska kunna få en så säker och trygg upplevelse som möjligt när du ansöker om ditt lån. Bolaget har tilldelats högsta kreditbetyget av både Bisnode och UC vilket är en indikation på att bolaget verkligen är att lita på. Dessutom står man under Finansinspektionens tillsyn och följer Konsumentverkets riktlinjer gällande god kreditgivningssed. Säkerfinans är även med i SKEF, Svenska Konsumentkreditföretagen EF, vilket är en organisation som verkar för sund kreditgivning. När du lånar pengar, oavsett om det är hos Säkerfinans eller någon annan långivare, kan du alltid känna dig trygg om långivaren har SKEF trygghetssigill.

Bolaget bakom Säkerfinans, Tryggkredit Stockholm AB, har varit verksamma på den svenska lånemarknaden sedan 2011. Då gick man dock under namnet S & A Sverige AB. Sedan starten har bolaget vuxit för varje år som gått och idag har man cirka 8 600 aktiva kunder och får in omkring 14 000 nya låneansökningar varje månad.

En varningstriangel

Kundtjänst

Tel 08-644 20 10
Mån-Fre 08:00-18:00
Lör 10:00-15:00
Sön Stängt
info@säkerfinans.se

Adress

Tryggkredit Stockholm AB
Gamla Brogatan 34
111 20 Stockholm
Org nr: 556678-2677

Är Säkerfinans rätt för dig?

  • Trygg och säker långivare
  • Låna pengar till vad du vill
  • Direktutbetalning
Säkerfinans

Grundkrav

  • Du måste vara minst 20 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Varit folkbokförd i Sverige i 3 år
  • Taxerad årsinkomst på minst 150 000 kr
Säkerfinans

Direktutbetalning till flera av landets storbanker

När du lånar pengar hos Säkerfinans får du pengarna på kontot inom kort. Långivaren erbjuder direktbetalning till Sveriges storbanker.

Låna 1 000 – 30 000 kronor på några minuter

Direkt på startsidan möts du av Säkerfinans låneansökan. Hela ansökningsprocessen är mycket enkel och tar inte längre tid än någon minut att genomföra. Du fyller bara i önskat lånebelopp, ditt personnummer och ditt mobilnummer. Därefter signerar du din låneansökan med Bank-ID. Inom kort får du svar om du beviljas ett lån eller inte.

Samtidigt som du ansöker om lånet görs en kreditprövning på dig för att se om du har de ekonomiska förutsättningarna som krävs för att betala tillbaka skulden. Säkerfinans använder Bisnode för sina kreditupplysningar. Fördelen med det är att fler kan beviljas ett lån eftersom upplysningen inte påverkar din kreditvärdighet som den hade gjort om du lånat hos en långivare som använder UC.

Säkerfinans

Direktutbetalning till alla Sveriges storbanker

Säkerfinans är en långivare inom snabblån, och därmed får du räkna med en hög ränta. Räntan är på 39 procent och utöver det tillkommer både uppläggningsavgift och aviavgifter. Hur hög din kostnad blir beror dock på hur stor del av din kredit du väljer att utnyttja och hur snabbt du betalar tillbaka den.

Ett kreditkonto fungerar bra för oförutsedda utgifter, men det förutsätter också att pengarna betalas ut snabbt. Hos Säkerfinans behöver du inte vänta många minuter på pengarna då man erbjuder direktutbetalning till alla storbanker i hela Sverige. Om du inte kan få direktutbetalning så har du pengarna på kontot senast nästa bankdag.

För att beviljas ett lån måste du uppfylla Säkerfinans alla krav. Det innebär bland annat att du måste vara minst 20 år, inte ha någon betalningsanmärkning och vara folkbokförd i Sverige. Högre upp på sidan kan du se vilka grundkrav Säkerfinans har. Utöver det måste du även genomgå och klara av den sedvanliga kreditprövningen.

Säkerfinans

Säkerfinans ett bra alternativ för dig som behöver en extra buffert

I det stora hela är Säkerfinans en helt okej långivare på den svenska marknaden. Man har dock inte något erbjudande som sticker ut ur mängden. Räntan är väldigt hög och utöver det tillkommer diverse kostnader, såsom uppläggningsavgift och aviavgifter, som gör lånet ännu dyrare. Särskilt dyrt blir det om du utnyttjar en stor kredit och betalar av det på lång tid.

Säkerfinans lämpar sig bäst för dig som är ute efter en extra buffert när det oförutsedda händer. Eftersom man kan erbjuda direktutbetalning behöver du aldrig vänta länge på pengarna. Du har pengarna tillgängliga på kontot när du behöver dem. Något annat som är bra med Säkerfinans är att man inte använder sig av UC, vilket gör det möjligt för fler att beviljas ett lån.

Säkerfinans kan även locka med en mycket bra kundtjänst. Du som kund har många kontaktvägar att välja mellan och det går bra att komma i kontakt med supporten under såväl vardagar som lördagar. Öppettiderna är förhållandevis generösa i jämförelse med en del av konkurrenterna.

Sammanfattningsvis kan man säga att det finns många bra saker med Säkerfinans men i slutändan är det kostnaden för lånet som är det allra viktigaste och inom det området finns det en del brister.

Säkerfinans

Vanliga frågor om Säkerfinans

Om du har tappat bort din faktura kan du hitta den på Mina sidor. Skulle du fortfarande inte hitta den kan du alltid mejla eller ringa Säkerfinans kundtjänst.

Ja, när du blivit kund kan du höja din kreditgräns till 40 000 kronor. Som ny kund kan du däremot inte ansöka om en kredit högre än 25 000 kronor.

Nej, du kan inte ansöka om någon kredit via sms. Det går endast att ansöka via internet.

Nej, det är helt kostnadsfritt att ansöka om ett lån hos Säkerfinans. Du betalar bara för den kredit du väljer att använda.

Räkneexempel lån:

Låna 10 000 kr upplagt på 1 år (12 delbetalningar) med rörlig ränta på 39% (effektiv ränta på 65,83%). Aviavgift 35 kr, Uppläggningsavgift 295 Totalt belopp att betala 12 979 kr, vilket motsvarar 1 095 kr/mån.

Säkerfinans
Betyg (3.5/5)

Låna upp till 30 000 kr

Ränta från 39%