Mobillån

Ränta*
39 %
Uppläggningsavgift
295 kr
Lägsta lånebelopp
1 000 kr
Högsta lånebelopp
30 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 60 mån
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 10 000 kr i 1 år. Totalt att återbetala 12 979 kr på 12 avbetalningar = 1 095 kr/mån. Nom. rörlig ränta 39%. Eff. ränta 65,83% (aviavgift 35 kr, uppl. avgift 295 kr).

Hos Mobillån har du möjlighet att ansöka om en kontokredit. Det fungerar som ett kreditkort men utan kortet. Du gör uttag från din kredit och betalar bara för den delen av krediten du använder. Hos Mobillån kan du ansöka om en kontokredit på mellan 1 000 - 30 000 kronor. Är du en befintlig kund kan du dock höja din kreditgräns till 60 000 kronor. Mobillån.se är en kredittjänst som tillhandahålls av Tryggkredit Sverige AB som i sin tur ägs av S & A Sverige.

All verksamhet står under Finansinspektionens tillsyn och S & A har erbjudit konsumentkrediter ända sedan 2011. Affärsidén för Mobillån.se är att erbjuda snabblån och krediter till privatpersoner genom en trygg och enkel ansökningsprocess med tydliga villkor.

Det som är utmärkande för Mobillån är just att de är väldigt tydliga i sina villkor. Du kan alltså känna dig helt trygg som låntagare och undvika att betala mer än vad du var införstådd med från början. Här finns tydliga beskrivningar gällande din låneansökan, avgifter och flera andra viktiga aspekter. Du har möjlighet att vara väldigt flexibel eftersom du kan låna allt från 1 000 kronor ända upp till 30 000 kronor om du tar en kontokredit. Låneverksamheten vänder sig även till den som är i behov av mindre privatlån.

Mobillån.se ligger även lite längre fram än många konkurrenter med tanke på att de har lanserat sin egen app. Denna fungerar lika bra oavsett om du har en iPhone eller Android och den är helt gratis att ladda ner. Det är ett enklare sätt för dig att ha överblick över din kredit eller ditt lån. Här har du möjlighet att ta ut pengar, ansöka om en högre kredit samt se alla dina fakturor. Detta är mycket smidigt och någonting som vi verkligen gillar med sajten. Du behöver bara söka efter appen i din app-butik.

En ytterligare aspekt som är positiv med Mobillån är att de är generösa vad det gäller återbetalningsvillkoren. Du kan när som helst göra ändringar i din betalningsplan utan att det medför några extra avgifter. Dessutom har du möjlighet att betala av hela skulden vid ett tillfälle om du önskar. För att bli beviljad ett lån hos Mobillån krävs det att du har en taxerad inkomst på minst 150 000 kronor om året. Förutom detta har de en åldersgräns på 20 år vilket brukar vara normen för de som erbjuder snabblån.

En varningstriangel

Kundtjänst

Tel: 08-660 29 50
Mejl: info@mobillan.se
Öppet mån- fre 08-18
Lör 10-15. Söndagar stängt.

Adress

Tryggkredit Stockholm AB
Gamla Brogatan 34
111 20 Stockholm, Sverige

Är Mobillån rätt för dig?

  • Låna allt från 1 000 kronor upp till 30 000 kronor.
  • Möjlighet att öka din kredit till 60 000 kronor som befintlig kund.
  • All information du behöver i en smidig ansökningsprocess
  • Ladda ner appen för lättare hantering av ditt lån.
Mobillån

Grundkrav

  • Du måste vara minst 20 år
  • Du får inte ha betalningsanmärkningar
  • Du ska ha en deklarerad inkomst på minst 150 000 kronor
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige
Mobillån

Utbetalning direkt under öppettider

Om du har någon av bankerna Swedbank, Nordea, Handelsbanken eller SEB betalas pengarna ut omgående under kontorets öppettider.

Mobillån

Låna mellan 1 000 – 30 000 kronor snabbt och smidigt

Du ansöker om ett lån direkt på hemsidan mobillån.se. Först får du välja om det är ett mobillån eller en kontokredit som du är intresserad av. Nästa steg är att fylla i personnummer och telefonnummer samt välja önskad summa och lånets längd. Efter detta går du vidare till nästa steg genom att trycka på Ansök nu. Som ny kund kan du låna max 30 000 kronor men befintliga kunder kan höja sitt lån till 60 000 kronor.

Du kommer nu vidare till nästa sida där du ska fylla i dina kontaktuppgifter inklusive bankdetaljer. Därefter behöver du fylla i information om din nuvarande ekonomiska situation. Det sista steget i processen är att du identifierar dig själv med hjälp av BankID. Detta är en väldigt tydlig och enkel process som tar cirka 20 minuter att genomföra.

Mobillån är ett så kallat lån utan UC, i stället använder man sig av Bisnode i sina upplysningar.

Mobillån

Generösa återbetalningsvillkor

Mobillån.se har en effektiv ränta på runt 50 % vilket kan anses högt men är normalt när det handlar om mindre privatlån. Din ansökan behandlas så snart som möjligt och om du blir beviljad kommer pengarna in på kontot under samma dag förutsatt att du ansöker när långivaren håller öppet.

Första gången betalar du en uppläggningsavgift på 295 kronor. Dessutom tillkommer en kostnad på 35 kronor om du vill betala via pappersavi. Du kan när som helst ändra lånets löptid då Mobillån är flexibla med detta. Har du möjlighet att betala av hela lånet under ett och samma tillfälle är du välkommen att göra detta. Det kostar ingenting att göra en låneansökan och den är inte heller bindande. Du tar det slutgiltiga beslutet när du blivit beviljad.

Mobillån

Välj mellan kontokredit och snabblån med tydliga villkor

Det som gör att Mobillån.se sticker ut bland långivare är att de erbjuder både kontokredit och snabba lån. En kontokredit fungerar på liknande sätt som ett kreditkort och är en försäkring om att det alltid finns pengar att tillgå. Något vi gillar med Mobillån.se är att du har möjlighet att låna ett så lågt belopp som 1 000 kronor. Du har också möjlighet att korta ner eller förlänga betalningstiden om du skulle önska. Ett stort plus är att de har utvecklat en app som fungerar både för Android och iPhone. Det gör det mycket enklare att hålla koll på dina lån.

För att bli beviljad ett lån krävs det att du har en total årsinkomst på 150 000 kronor, ett helt okej krav från en långivare. När du väl är kund hos dem kan du höja din gräns till 60 000 kronor vilket är ett stort plus. Till deras nackdel kan vi säga att de inte erbjuder lån för alla eftersom de har en något hög åldersgräns på 20 år samt att de inte accepterar ansökningar med betalningsanmärkningar. Vi vill passa på att berömma deras hemsida som är tydlig och rak och där risken för missförstånd är minimal. Vi gillar också att de har öppet på lördagar vilket många konkurrenter inte erbjuder.

Mobillån

Vanliga frågor om Mobillån

Mobillån.se använder sig av Bisnode Kredit AB vilket innebär att de inte använder UC. Detta är något som många ser som positivt för framtida låneansökningar, eftersom en låneförfrågan utan UC inte registreras.

Ja, så snart du är beviljad ett lån får du tillgång till Mina sidor där du kan sköta allt gällande lånet. Du kan också ladda ned deras app.

Ja, om du känner att du vill spärra dig själv från att ta kredit är det bara att höra av dig till deras kundtjänst så hjälper de dig.

Räkneexempel lån:

Låna 10 000 kronor upplagt på 1 år (totalt 12 avbetalningar) med kreditränta (rörlig) från 39 % och effektiv ränta 65,83%. Aviavgift 35 kr, uppläggningsavgift 295 kr. Totalt belopp att betala 12 979 kronor vilket motsvarar 1 095 kronor/mån.

Mobillån
Betyg (4/5)

Låna upp till 30 000 kr

Ränta från 39%