Monetti

Ränta*
39.5 %
Uppläggningsavgift
350 kr
Lägsta lånebelopp
2 000 kr
Högsta lånebelopp
20 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 12 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 15 000 kr i 1 år. Totalt att återbetala 21 032 kr på 12 avbetalningar = 1 752 kr/mån. Nom. bunden ränta 39%. Eff. ränta 53,2% (aviavgift 15 kr, uppl. avgift 350 kr, uttagsavgift 50 kr).

Monetti är en långivare som har varit verksam sedan år 2006. De har således en lång erfarenhet och är en seriös aktör inom branschen. Förutom att erbjuda snabblån med fördelaktig ränta till svenska kunder arbetar de också i Norge och Estland. Monetti är en av Sveriges största långivare av just snabblån över exempelvis sms. Du väljer om du vill låna från 2 000 kronor upp till 20 000 kronor. Beroende på lånets storlek betalar du tillbaka lånet inom ett år. Om du av någon anledning inte kan få lån av de traditionella bankerna kan Monetti vara lösningen.

Tack vare att Monetti har lång erfarenhet och stor kunskap av vad du som kund behöver möjliggör det för att kunna erbjuda lägre krediter till bättre villkor än många andra långivare. Har du av någon anledning hamnat tillfälligt i en ekonomisk svacka kan Monetti erbjuda ett flexibelt lån och en smidig lösning. Företaget lånar endast ut medel till personer som anses kunna betala tillbaka pengarna. Därför görs alltid en kreditprövning innan ett lån beviljas. Medelåldern för en låntagare hos Monetti är 39 år och det är lika stor andel män som kvinnor som lånar av företaget.
Låneföretaget Monetti ingår i den norskägda gruppen Folkefinans. Gruppen är ett licensierat kredit- och finansbolag i både Norge och Sverige som kontrolleras av Finansinspektionen i Sverige och av Finanstilsynet i Norge. När företaget startade år 2006 kunde de erbjuda den nya tjänsten smålån med kort återbetalningstid. Monetti var en av pionjärerna inom sms-lån. Idag erbjuder de två olika typer av lån, nämligen kontokredit och vanliga lån. Sedan starten har de hjälpt många människor och beviljat hundratusentals lån. Företaget strävar alltid efter att vara så tydliga det bara är möjligt gällande lånevillkoren. De anger alltid priset i kronor men också den effektiva räntan.
Monettis verksamhet bygger på att hjälpa personer som är i en tillfällig ekonomisk svacka, inte att försätta låntagarna i en ekonomisk skuldfälla. Därför uppmanar de dig som kund att inte låna mer än du behöver. De står under tillsyn av Finansinspektionen som kontrollerar att de följer de lagar och regler som finns för branschen. Utöver detta har de själva satt upp riktlinjer för en ansvarsfull långivare. De menar bland annat att relationen till kunderna är bland det viktigaste för en lyckad verksamhet. De understryker också att kredit handlar om tillit och ordet i sig kommer av latinets credere som betyder att tro.

En varningstriangel

Kundservice

Tel: 08-588 581 00
Mån-sön: 08.00-17.00
info@monetti.se

Adress

Folkefinans AS Norge Filial Sverige
Box 4285
102 66 Stockholm

Monetti stänger ned sin verksamhet

Monetti har den 28/2 2022 valt att stänga ned sin låneverksamhet. Är du på jakt efter ett snabblån kan vi i stället rekommendera dig att jämföra långivarnas räntor och villkor på vår sida för snabblån.

Är Monetti rätt för dig?

  • Ansök enkelt via sms, telefon eller internet
  • Möjlighet att ansöka genom e-legitimation eller BankID
  • Ansökningar inkomna innan klockan 13 på en vardag betalas ut samma dag
  • Tydliga och ansvarsfulla regler
Monetti

Grundkrav

  • Minst 18 år
  • Har en taxerad inkomst
  • Har inget skuldsaldo hos Kronofogden
Monetti

Utbetalning inom några timmar

Du kan låna upp till 20 000 kronor utan krav på att lämna någon säkerhet. Ansök via sms eller online.

Monetti

Låna mellan 2 000 kronor upp till 20 000 kronor

Det är enkelt att låna från 2 000 kronor upp till 20 000 kronor med hjälp av Monettis lånetjänster. För att få låna måste du först och främst uppfylla de fyra grundkraven. Som ny kund är det snabbaste sättet att använda dig av BankID. Är du en återkommande kund ansöker du dock enklast via sms. För att ansöka via datorn klickar du på den gröna knappen längst upp till höger i skärmen. Då kommer du få fylla i ett räkneexempel för att se hur mycket du kommer behöva betala tillbaka varje månad. Du får även fylla i personnummer, telefonnummer och eventuell kampanjkod. Du måste också acceptera villkoren och att du inte är en politiskt utsatt person, PEP. Därefter skickas din ansökan iväg.

Innan du får svar på din ansökan genomförs alltid en kreditupplysning via Bisnode. Det faktum att Monetti, liksom många andra snabblån, inte använder UC gör att du inte behöver oroa dig för att få sämre kreditvärdighet på grund av din ansökan.

Monetti

Tydliga och fördelaktiga villkor

Monetti vill hjälpa sina kunder att inte sätta sig i skuld. Därför behöver du vara fri från betalningsanmärkningar hos Kronofogden för att få låna. Innan du skickar iväg din begäran om ett visst belopp ska du ha läst villkoren. Där står bland annat att uppläggningsavgiften för närvarande är 350 kronor och administrationsavgiften är 45 kronor i månaden. Den nominella räntan är alltid 39 % men den effektiva skiljer sig åt beroende på hur stor summa du önskar att låna samt under hur lång tid du vill återbetala ditt lån. Lån med en avbetalning återbetalas inom 30 dagar, annars är förfallodatumet den 28 i varje månad. Ansöker du innan klockan 13 på vardagar har du dina pengar mellan klockan 15 och 17 samma dag. Har du Nordea måste du ansöka innan klockan 10.30 för att pengarna ska utbetalas samma dag.

Monetti

Snabba lån och tydliga villkor

Monetti erbjuder dig att låna mindre summor, så kallade snabblån, snabbt och enkelt via sms eller online. Du kan välja mellan att låna från 2 000 kronor upp till 20 000 kronor. Tack vare att de har en lång erfarenhet i branschen kan de ge dig som kund värdefulla råd kring lån och ekonomi. Du får inte låna om du är skuldsatt hos Kronofogden, är under 18 år eller inte har en taxerad inkomst. Reglerna hjälper dig att inte hamna i en skuldfälla som kan vara svår att ta sig ur. Är du accepterad som låntagare kan du ha flera lån hos företaget samtidigt. De gör alltid en helhetsbedömning av återbetalningsförmågan.

Är det första gången du ska ansöka om ett lån behöver du göra det på Monettis hemsida. Då måste du också klicka i att du har läst villkoren, vilket är bra. Det är viktigt att du vet vad som gäller kring villkor som återbetalning för att inte hamna i skuld eller få påminnelseavgift. Återkommande kunder kan låna via sms. Tänk dock på att inte låna mer pengar än du behöver och tänk också på att du ska kunna betala tillbaka lånet inom en viss tid. Att ansöka om lån är kostnadsfritt men uppläggningsavgift samt administrationsavgift måste betalas när lånet väl är accepterat. Därtill tillkommer ränta för lånet.

Monetti

Vanliga frågor

Monetti har funnits sedan år 2006 och är både erfarna och seriösa. Vill du kika närmare på bolaget kan du kolla upp deras organisationsnummer 516404-7044.

BankID är en e-legitimation som du kan ladda ner gratis till din mobil. Banker, myndigheter och andra organisationer använder sig av BankID för att verifiera dig som person.

Har du lånat men vill lösa in lånet i förtid är det möjligt. Monetti tar inte ut någon extra avgift för detta. Kontakta deras kundservice för hjälp.

Räkneexempel lån

Väljer du att ansöka om 15 000 kronor med en avbetalningsplan på 12 månader (12 delbetalningar) är uppläggningsavgiften 350 kronor, aviavgiften 15 kronor i månaden och uttagsavgiften 50 kronor. Den effektiva räntan uppgår till 53,2% och den bundna nominella räntan till 39 %. Månadskostnad 1 752 kr. Totalkostnad 21 032 kr.

Monetti
Betyg (4.5/5)

Låna upp till 20 000 kr

Ränta från 39.5%