Expressen företagslån - affärsmän skakar hand
Ränta*
0 %
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
1 000 000 kr
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 300 000 kr i 3 år. Totalt att återbetala 397 200 kr på 36 avbetalningar = 11 033 kr/mån. Avgift för lånet uppgår till 97 200 kr. (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

Mynt är en långivare som vänder sig till företag och startades 2017 av ett team med lång erfarenhet inom finansiella tjänster. Teamet bakom Mynt är och har själva varit företagare och upplevde att det kan vara svårt att får kredit som mindre företag. Därför ville de skapa en tjänst som kan hjälpa företagare med att kunna utvecklas och få företaget att växa. De ansåg att den traditionella vägen genom banker var både för långsam och för krånglig och med dagens digitalisering borde det finnas en enklare väg för att ansöka om finansiering för moderna företag.

Mynt vänder sig till små och medelstora företag och har designat sin tjänst utifrån dessa företags behov. Stort fokus ligger på automatisering och de använder sig av en intelligent plattform för att göra en kreditprövning. På så vis går processen snabbare plus att kostnaderna bli lägre, vilket låntagaren självklart tjänar på. Du börjar med att identifiera dig och ditt företag via BankID och kopplar sedan eventuellt ditt bokföringssystem till deras plattform. Om du använder ett system som stöds av plattformen får du svar på din kreditprövning inom tre minuter. Detta utan att det påverkar din kreditvärdighet!
Mynt erbjuder egentligen inget lån utan en kredit, vilket innebär att du endast använder så mycket du behöver av den krediten du har blivit beviljad och behöver endast betala tillbaka på det du har använt. På så vis slipper du ta ett onödigt stort lån, som i sin tur innebär onödiga räntor och avgifter. Du tar sedan ut pengar på den krediten du redan har blivit beviljad, utifrån vilka utgifter, fakturor och behov du har för tillfället. Det här gör att tjänsten är väldigt flexibel och att du kan anpassa den utifrån dina behov som företagare.
Tjänsten skiljer sig från andra finansieringstjänster på så vis att de inte tar ut någon ränta. Istället betalar du en fast avgift för varje påbörjad månad som du har ett lån. På så sätt blir det alltid mycket tydligt för dig som företagare vad du ska betala och hur mycket din finansierar kommer kosta dig. Du undviker alltså obehagliga överraskningar som annars kan komma av lån med svårförståeliga villkor. Den fasta avgiften beräknas utifrån ditt företag, hur stort lånet är och din kreditvärdighet - på så sätt blir det rättvist och anpassat utifrån just ditt företags förutsättningar.

Kundtjänst

Tel: 010 198 0300
Mån-Fre: 09:00-18:00
Lör-Sön: Stängt
info@mynt.se

Adress

Mynt AB
Regeringsgatan 65
111 44 Stockholm
org. nr: 559100-8874

Är Mynt rätt för dig?

  • Du är innehavare av ett mindre eller medelstort företag
  • Vill inte låna mer än du behöver
  • Vill ha en flexibel finansieringstjänst
  • Vill slippa krångliga räntevillkor
Mynt

Grundkrav

  • Ditt företag innehar F-skattsedel
  • Ditt företag har funnits i minst 6 månader
  • Du omsätter minst 500 000 kronor per år
  • Du har god återbetalningsförmåga
  • Du kan identifiera dig genom BankID
Mynt

Snabb hantering

Du får svar på din kredit inom tre minuter efter ansökan. Uttagen sker sedan direkt efter begäran. Du ansöker om kredit online och identifierar ditt företag via BankID.

Ansök nu
Mynt

Lånebelopp utifrån ditt företags förutsättningar

Du börjar med att logga in via BankID där du kan koppla upp din bokföring liksom ditt företagskonto till plattformen, detta blir ett sätt att legitimera dig som ägare till företaget. Därefter räknas din kredit ut och du får besked inom tre minuter. När du sedan har en beviljad kredit väljer du själv vilka fakturor du vill betala med krediten (så kallad factoring) eller om du vill ta ut ett lån på din kredit. Du väljer själv hur stor del av din kredit som ska vara ett lån samt amorteringstiden. På så vis behöver du aldrig låna en större summa än vad du faktiskt behöver. När du sedan har tagit lånet får du besked om en fast avgift som du ska betala tillbaka varje månad.

 

Mynt

Tydliga villkor

Mynt skiljer sig från många andra långivare på så sätt att de inte har någon ränta. De vill att det ska vara så tydligt som möjligt för låntagare och har därför skippat allt vad gäller räntor och avgifter. Istället får du ett besked om en fast månadsavgift du ska betala när du godkänner och signerar lånet/krediten. Det finns alltså ingen uppläggningsavgift, påminnelseavgift, effektiv ränta eller liknande – endast en tydlig månadsavgift. Hur stor månadsavgiften blir beror på ditt företags kreditvärdighet, lånets storlek och vilken återbetalningstid du har valt. Allt är individuellt prövat för att det ska passa ditt företags unika förutsättningar. Återbetalning sker via autogiro men du kan alltid betala tillbaka lånet i förtid helt utan extra avgift. I sällsynta fall kan det förekomma en bindningstid, läs därför de finstilta villkoren för just ditt lån!

Mynt

Flexibel finansiering för företag

Mynt erbjuder flexibel och digitaliserad finansiering för små och medelstora företag. Du gör en kreditprövning och får besked inom tre minuter, direkt på skärmen. Istället för en lång och krånglig låneprocess där du lånar en klumpsumma som kanske är större eller mindre än vad du egentligen behöver blir du beviljad en kreditsumma. Utifrån den krediten väljer du sedan att betala fakturor eller ta ut lån. Du betalar inte för mer än vad du använder, vilket gör det till en mycket flexibel finansiering. Din kreditprövning görs via en automatiserad plattform som du kopplar ditt bokföringssystem till. På så vis blir dina villkor alltid formade utifrån ditt företags förutsättningar.

Du slipper oroa dig över räntevillkor och dyra uppläggningsavgifter. Här får du varje gång du tar ut ett lån från din kredit ett besked om en fast månadsavgift som du ska betala så länge du har lånet kvar. Vill du betala av lånet i förtid gör du det utan extra avgift. Det här är ett annorlunda och modernt sätt för företag att få in extra finansiering. Nackdelen med den fasta avgiften är att det kan vara svårt att jämföra kostnaden med andra långivare som ofta anger ränta. Tänk på att ditt företag behöver omsätta minst 500 000 kronor per år och måste ha funnits i minst sex månader för att kunna nyttja Mynts tjänster.

Mynt

Vanliga frågor

Alla aktiebolag, enskilda firmor, handelsbolag eller kommanditbolag är välkomna att ansöka om kredit hos Mynt. Kravet är att företaget ska inneha F-skattsedel.

Ja, det görs en kreditupplysning men via Creditsafe. Detta innebär att det inte påverkar din kreditvärdighet eftersom ingen upplysning görs hos UC.

Genom att du kopplar ditt företagskonto genom BankID och/eller ditt bokföringssystem till Mynts plattform. Då görs en automatiserad kreditbedömning utifrån ditt företags förutsättningar

Räkneexempel lån

Låna 300 000 kronor i 3 år med 36 avbetalningar. Avgift för lånet uppgår till 97 200 kronor. Ingen aviavgift eller uppläggningsavgift tillkommer. Månadskostnad 11 033 kr. Totalkostnad 397 200 kr.

Mynt
Betyg (4.5/5)

Låna upp till 1 000 000 kr

Ränta från 0%