Kompar - Låneförmedlare för företag.

Ränta*
Individuell
Uppläggningsavgift
0 %
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
7 000 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 60 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 500 000 kr i 5 år. Totalt att återbetala 563 542 kr på 60 avbetalningar = 10 416 kr/mån. Nom. rörlig ränta 5%. Eff. ränta 5,12% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

Kompar är en finansportal för små och medelstora företag. De erbjuder en tjänst utvecklad av företagare och specialister för företagare. Grundarna har själva erfarenhet av hur värdefullt det är, men hur svårt det kan vara att finansiera tillväxt. Detta utan att det tar så mycket tid i anspråk att det går ut över företagets kärnverksamhet. Det är där Kompar kommer in i bilden. De hjälper dig helt enkelt att snabbt hitta lån med låg ränta och villkor som passar utifrån företagets förutsättningar.

Man kan säga att Kompar fungerar som mellanhand mellan dig och långivarna, utan att du behöver betala något för det. Omkring 15 kreditinstitut och banker är anslutna till deras tjänst och när du ansöker om ett lån hos Kompar får du erbjudanden från alla som har ett lån som passar just ditt företag. 15 långivare är många när det gäller något så pass snävt som företagslån.

Förutom lån har Kompar en hel del annat att erbjuda dig som företagare. Du kan till exempel få erbjudanden om och jämföra priser på tjänster som factoring, fakturaköp och fakturabelåning och välja det mest förmånliga alternativet. Alltså sådant som gör att du som företagare får ännu mer tid över till att utveckla din verksamhet.

Kompar är en viktig del av 138an Group AB - ett litet bolag registrerat 2018. Det är alltså ingen stor koncern som står bakom Kompar. Det kan, åtminstone i teorin, innebära både för- och nackdelar för dig som låntagare. Verksamheten bedrivs dock under Finansinspektionens tillsyn och det är tryggt att ansöka om företagslån hos Kompar. En fördel är att du har möjlighet att bli bemött på ett mer personligt sätt av någon som har tid att sätta sig in i din situation. Kompar säger sig vilja kommunicera med och ta in feedback från sina kunder.

Kundtjänst

Kundtjänst: 08.00–17.00 på vardagar
E-mail: info@kompar.se
Telefon: 010 - 7502899

Adress

Kompar
138an Group AB
‍Garvargatan 20
112 21 Stockholm
Org. nr: 559157-4784 (138an GROUP AB)

Är Kompar rätt för dig?

  • Kompar vill göra företagsfinansiering till något enkelt
  • Kompar hjälper dig att hitta det bästa företagslånet utifrån ditt företags förutsättningar
  • Kompar erbjuder service som bygger på stor kunskap om företagande
  • Kompar erbjuder inte bara låneförmedling utan även rådgivning och prisjämförelser av andra företagstjänster
Kompar

Grundkrav för att få ett lån genom Kompar

  • Du behöver ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige
  • Du behöver ett registrerat företag. Alla bolagsformer godkänns.
Kompar

Hur snabbt kommer pengarna in på kontot?

Kompar förmedlar inte vanliga snabblån utan företagslån som ofta gäller miljonbelopp. Räkna att det tar omkring 24 timmar efter det att du gjort en ansökan innan Kompar presenterar erbjudanden för dig och att det sedan tar ett dygn efter det att du godtagit ett lån tills du har pengarna på kontot.

Kompar

Så lånar du hos Kompar

Du fyller i dina kontaktuppgifter och information om företagets lånebehov direkt på hemsidan. Det tar inte mer än några minuter. Kompar skickar därefter en ansökan till de långivare som de har ett samarbete med. De återkommer med sina erbjudanden inom 24 timmar. Kompar kontaktar sedan dig med en presentation av erbjudandena. Du utvärderar dessa och väljer sedan av vem du vill ta emot finansiering.

Kompar erbjuder gratis rådgivning i samband med att du lånar och hela processen bygger mer på personlig kontakt än när du ansöker om ett snabblån som privatperson. Kompar erbjuder helt enkelt bra service och det kan vara av mycket stor vikt om ditt företag är i ett viktigt skede och du behöver finansiera en kostnad på flera hundra tusen eller till och med flera miljoner.

Kompar

Kompar regler och villkor

Har du ett företag så har du chans att bli beviljad ett lån med hjälp av Kompar. Det görs naturligtvis en kreditkontroll som måste visa att företagets omsättning är tillräckligt stor i relation till lånebeloppet. Det får heller inte finnas några allvarligare plumpar i protokollet, som till exempel betalningsanmärkningar. Kompar jobbar med långivare som inte använder UC som kreditupplysningsföretag. För att bara jämföra företagslån utan UC måste du prata med en av Kompars rådgivare först, annars är det UC som står för kreditupplysningen.

Det spelar ingen roll hur gammalt ditt företag är utan Kompar är särskilt måna om att kunna hjälpa även unga företag med finansiering.

Kompar

Sammanfattning – fördelar och nackdelar med Kompar

Kompar är ett mycket bra alternativ för dig med företag i behov av finansiering. Med hjälp av dem kan du komma i kontakt med finansiärer som har precis vad du är ute efter. Det faktum att flera långivare konkurrerar om att få dig som kund innebär att du har alla möjligheter att få en riktigt bra ränta på ditt företagslån.

Vissa långivare är så stora och handläggningen är så automatiserad att det känns som att interagera med en maskin. Kompar är ett mer personligt alternativ och välkomnar dina frågor. Det betyder bland annat att du kan få hjälp med att tolka de erbjudanden du får in efter att du ansökt om lån hos Kompar.

En annan fördel med Kompar är att de samarbetar med aktörer som inte bara erbjuder företagslån utan även många andra tjänster där du kan göra en enkel prisjämförelse.

Den enda nackdelen vi kan se med Kompar är att sajten inte är riktigt lika lättnavigerad som när det gäller vissa andra låneförmedlare. All information du behöver finns där men du kan ibland behöva leta lite efter den.

Något som vissa kan uppfatta som en nackdel är att det inte finns några räkneexempel på sajten men när det handlar om 22 banker och kreditmarknadsinstitut som alla sätter räntan utifrån dina och ditt företags unika förutsättningar säger inte ett räkneexempel särskilt mycket, om vi ska vara ärliga.

Kompar

Vanliga frågor

Kompar har valt att specialisera sig på en typ av lån och kan erbjuda företagskunder utmärkt service som bygger på genuin kunskap.

Ditt företag måste ha stor omsättning för att du ska kunna teckna ett lån i mångmiljonklassen. Det handlar inte om riskkapital utan om pengar som långivaren inte vill riskera att bli av med.

Kompar är en ganska ny aktör på marknaden men vi bedömer att de arbetar mycket seriöst och kvalitetsmedvetet.

Betyg (4.5/5)

Låna upp till 7 000 000 kr

Ränta från %