Fedelta Företagslån - flexibla bolagslån upp till 500 000 kr

Ränta*
Individuell
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
25 000 kr
Högsta lånebelopp
500 000 kr
Min-/max låneperiod
6 - 36 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 25 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala 27 216 kr på 12 avbetalningar = 2 268 kr/mån (inkluderar amortering ca 2 083 kr och månadsavgift ca 185 kr). Aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr.

Som kund hos Fedelta Företagslån ska du kunna känna dig som en del av tillväxten i samhället och att bra idéer är värda att satsa på. Fedelta erbjuder alltså företagslån som skapar förutsättningar för framgång och det ska inte vara omöjligt att få lånen även om företaget bedriver en verksamhet som inte riktigt passar utifrån storbankernas riktlinjer för kreditgivning.

Fedelta Företagslån drivs av Fedelta Finance AB - en ganska ny aktör i branschen som ändå hunnit etablera sig i sin nisch. De erbjuder lån till företag som vill utveckla sin verksamhet. Grundarna bakom Fedelta Företagslån har själva bakgrund som entreprenörer med lång erfarenhet av företagande inom flera olika branscher.

Fedelta Finance AB är baserat i Borås är och ett av Finansinspektionen godkänt finansiellt institut. En del av deras affärsidé som de lyfter fram är att de värnar om sina kunders integritet och aldrig lämnar ut information till tredje part utöver det som krävs för kundrelationen.

Fedelta Företagslån har lån som passar dig som behöver allt från en ny dator och en kontorsstol till ett företagslån på upp till en halv miljon kronor.

Precis som när det gäller många andra företag som sysslar med privatlån, företagslån och snabblån idag vill Fedelta Företagslån kunna erbjuda en så enkel och smidig process som möjligt. Räkna med att kunna få ett snabbt besked om ifall din ansökan blivit beviljad kort efter det att du signerat den. Utbetalningen görs sedan direkt.

På Fedelta Företagslån är man också måna om att vara väldigt tydliga med sina avgifter. Det är flexibla företagslån som det handlar om här. Som låntagare har du stor frihet i fråga om återbetalningstid och Fedelta Företagslån har som ambition att kunna ge ett personligt bemötande. Söker du en engagerad partner som förstår sig på företagares villkor så tror vi att Fedelta Företagslån kan vara ett alternativ som det är väl värt att titta lite närmare på.

Kundservice

E-post: kundservice@fedelta.se
Telefon: 033 - 720 11 30, 9–16 alla vardagar
Live chat: 9–16 alla vardagar

Adress

Fedelta Finance AB
Sandwalls Plats 13
503 35 Borås
Orgnr: 556945-5701

Är Fedelta Företagslån rätt för dig?

  • Fedelta Företagslån drivs av människor som brinner för företagande och som ser ett värde i att bidra till tillväxten genom företagslån som kan användas till att förbättra verksamheten.
  • Konceptet bygger på enkelhet och frihet gällande återbetalningstid
  • Lånen är räntefria och har istället en fast avgift baserad på en individuell kreditprövning.
  • Fedelta Företagslån gör en helhetsbedömning av din och ditt företags kreditvärdighet som bygger på deras känsla för företagarens villkor.
Fedelta Företagslån

Grundkrav för att få ett lån

  • Du måste ha fyllt 18 år för att kunna få ett lån hos Fedelta Företagslån.
  • Du behöver ha ett företag registrerat hos Skatteverket, vilken bolagsform du har spelar ingen roll.
  • Du måste klara den kreditprövning som genomförs med hjälp av kreditupplysningsföretaget UC.
Fedelta Företagslån

Hur snabbt kommer pengarna in på kontot?

Efter det att din ansökan blivit beviljad och du har bekräftat att du vill ha lånet och accepterar den individuellt satta månadsavgiften får du dina pengar inom en arbetsdag med reservation för helgdagar och att det kan uppstå fördröjningar hos banken som Fedelta Företagslån inte kunnat påverka.

Fedelta Företagslån

Så lånar du hos Fedelta Företagslån

Välj vilket belopp du vill låna och hur lång återbetalningstid du önskar. Uppmaningen på sajten är att man inte ska låna mer än man kan hantera utifrån företagets ekonomi. Det känns ärligt och förtroendeingivande med en långivare som manar till ansvarsfull lånande.

Kreditprövningen görs i första hand av företaget men företrädarna kan komma att granskas. Fedelta Företagslån låter UC stå för kreditupplysningen och det innebär att det görs en gedigen kontroll. Det sänds inte ut någon omfrågekopia vilket innebär att kreditkontrollen i sig inte sänker bolagets kreditvärdighet. Ofta kan kreditprövningen genomföras helt automatiskt men om det handlar om ett lån på flera hundra tusen kronor kan det hända att du blir ombedd att komplettera ansökan du fyller i på sajten.

Fedelta Företagslån

Fedelta Företagslån regler och villkor

Utöver grundkraven som vi redan har redogjort för har Fedelta Företagslån valt att inte vara så specifika. De gör en noggrann kreditkontroll och många faktorer spelar in. Det är naturligtvis olika krav som gäller om du ansöker om ett lån på 25 000 kronor eller flera hundra tusen kronor. Fedelta Företagslån är bra på att tolka företags nyckeltal och göra en realistisk bedömning av återbetalningsförmågan.

Amorteringarna är flexibla. Om du vill betala mindre en månad eller lösa hela lånet i förtid kan du alltid få hjälp med det.

Fedelta Företagslån

Sammanfattning – fördelar och nackdelar med Fedelta Företagslån

Fedelta uppger att de är stolta över att kunna erbjuda företagslån utan krångel genom en digital process där allt från låneansökan till utbetalning handläggs snabbt och smidigt. Så vitt vi kan bedöma handlar det dock om samma typ av lån som är standard idag. Att de har en fast månadsavgift istället för ränta och diverse avgifter tycker vi är bra. så vitt vi kunnat bedöma är det inte fråga om de billigaste företagslånen på marknaden, men heller inte de dyraste.

Att Fedelta Företagslån kan det här med företagande och att deras vilja att stärka företag är genuin genomsyrar hela verksamheten. Det blir uppenbart genom all information som finns på den snygga och tydliga hemsidan. De lyfter fram detta i all marknadsföring och lever upp till det!

Webbsidan har fokus på enkelhet men känns ändå generös med information om företagande – vilket stärker bilden av att Fedelta Företagslån brinner för vad de håller på med.

Fedelta Företagslån

Vanliga frågor

Fedelta Företagslån har en ovanlig inkomstmodell i och med att du betalar en fast månadsavgift istället för ränta + diverse avgifter. Det innebär att det är lätt att se vad ett Fedelta Företagslån kommer att kosta.

Fedelta Företagslån har inte, som många av sina konkurrenter, en stor företagskoncern i ryggen. Det betyder dock inte att de inte är pålitliga. Fedelta Företagslån kontrolleras av Finansinspektionen och har fått goda kundomdömen.

Det är enbart svenska företag som har chans att får ett lån på Fedelta.se. Hur stort företaget är och i vilken bransch det verkar spelar dock ingen roll.

Räkneexempel

Om du lånar 25 000 kronor i 12 månader (12 delbetalningar) kommer du att betala ca 2 268  kronor i månaden. Avgiften, som ingår i totalbeloppet, ligger då på ca 185 kronor i månaden och amorteringen utgör cirka 1 083 kronor i månaden. Totalkostnaden uppgår till 27 216 kronor. Ingen avi-/uppläggningsavgift tillkommer. Observera att detta är ett exempel och att avgifterna sätts individuellt.

Fedelta Företagslån
Betyg (3.5/5)

Låna upp till 500 000 kr

Ränta från %