Expressen företagslån - affärsmän skakar hand

Froda Företagslån

Ränta*
Individuell
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
10 000 000 kr
Uppläggningsavgift
0 kr
Min-/max låneperiod
1 - 36 mån
Direktutbetalning
Ja
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 200 000 kr i 6 månader. Totalt att återbetala 205 100 kr på 6 avbetalningar = 34 183 kr/mån (inkluderar amortering ca 33 333 kr och månadsavgift ca 850 kr). Aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr.

Froda Företagslån erbjuder effektiva lånelösningar för småföretag i tillväxtfas. De vill att företagslån ska vara rättvisa och att alla företag ska ha samma möjligheter att växa och utvecklas, nystartade som väletablerade. Frodas digitala företagslån kan hjälpa dig att hitta nya kunder och öka försäljningen, liksom ta dig ur en period av likviditetsproblem. Kanske behöver du kapital för att kunna renovera en lokal, köpa in nya varor, eller för att marknadsföra ditt företag?

Froda Företagslån drivs av Monetise Capital AB och har sin verksamhet i Sverige och Finland, dock är planen att i framtiden hjälpa företag med lånelösningar i fler länder än så. Monetise Capital AB grundades 2015 och idag använder tusentals företag Froda för att lösa sina finansieringsbehov. Bolaget är registrerade hos Finansinspektionen, de följer även god kreditgivningssed och gör alltid ansvarsfulla kreditprövningar. Du kan därför känna dig helt trygg när du lånar pengar hos Froda Företagslån.

Du med enskild firma, handelsbolag, kommanditbolag eller aktiebolag kan låna mellan 10 000 - 2 000 000 kronor. Det enda kraven är att du har ett svenskt registrerat företag, samt att din försäljning har varit igång i minst 6 månader. Du kan låna utan krav på säkerhet såsom aktier eller fastighet, däremot krävs personlig borgen. En kreditbedömning görs alltid, där Froda utgår från dagsfärska siffror av ditt företags försäljning snarare än ditt företags årsredovisning. På så sätt blir det enklare att ta beslut kring vad som passar just din verksamhet. Hos Froda Företagslån lånar du pengar till en fast avgift, utan övriga kostnader såsom uppläggningsavgift, påminnelse- eller förseningsavgift. Den fasta avgiften grundar sig på lånebelopp, återbetalningstid, ditt företags omsättning samt kreditvärdighet. Låneansökan gör du snabbt, enkelt och kostnadsfritt på Frodas hemsida med mobilt BankID och din ansökan är inte bindande. Lånebesked får du inom 24 timmar och om din låneansökan beviljats så finns pengarna på ditt företagskonto nästa dag. Sedan är det bara att göra din investering! Smidigt va?

Kundtjänst

Tel 010-333 31 10
Mån-Fre Öppet dygnet runt
Lör-Sön Öppet dygnet runt
kundcervice@froda.se

Adress

Monetise Capital AB
Skeppsbron 20
111 30 Stockholm
org. nr. 556999-3388

Är Froda Företagslån rätt för dig?

  • Riktar sig mot småföretag i tillväxtfas
  • Låna mellan 10 000 – 2 000 000 kronor och få beslut inom 24 timmar
  • Låna till vad du vill utan säkerhet, endast borgen krävs
  • Tydlig prissättning och fast avgift, inga övriga kostnader
Froda Företagslån

Grundkrav

  • Du har en enskild firma, HB, KB eller AB
  • Ditt företag är svenskregistrerat
  • Din försäljning har varit igång i minst 6 månader
  • Ingen säkerhet krävs, endast personlig borgen
Froda Företagslån

Pengarna på företagskontot inom två dagar

Du får svar på din ansökan inom 24 timmar. Blir du godkänd kommer pengarna in på ditt konto senast nästa bankdag.

Froda Företagslån

Småföretagare lånar tryggt och enkelt upp till 2 000 000 kronor

Det största hindret för småföretagares tillväxt är finansiering. Froda Företagslån löser detta problem genom att se till att alla företag, nyetablerade som väletablerade, kan låna pengar och förverkliga sina företagsidéer. Kanske behöver du kapital för att hyra/köpa lokal, eller för att hantera en tillfällig likviditetssvacka?

Som företagare kan du låna mellan 10 000 – 2 000 000 kronor. Återbetalningstiden ligger på 1 -36 månader och du väljer själv i vilken takt du vill betala av lånet. Hemsidan är lättnavigerad med en snygg design och på förstasidan får du direkt en uppfattning av vad lånet kommer att kosta. På Frodas hemsida gör du enkelt och kostnadsfritt din låneansökan på bara några minuter och den är inte bindande. Den elektroniska ansökningsprocessen är mycket smidig och du slipper allt som har med pappersarbete och bankmöten att göra. Det enda du behöver göra är att fylla i dina företagsuppgifter, lånebelopp och återbetalningstid.

Inom 24 timmar får du sedan en offert som visar den exakta lånekostnaden samt villkor för lånet. Du tackar ja till offerten genom att signera tryggt och enkelt med mobilt BankID. En godkänd låneansökan innebär att pengarna finns på ditt företagskonto redan följande bankdag – snabbt och smidigt!

Froda Företagslån

Fördelaktiga lånevillkor med helheten i fokus

Det är som sagt mycket smidigt att låna pengar via Froda Företagslån, de enda kraven är att du med enskild firma, handelsbolag, kommanditbolag eller aktiebolag har ett svenskt registrerad bolag, samt att din försäljning varit igång i minst 6 månader. Skulle du inte uppfylla kravet om 6 månader erbjuder Froda ett nystartslån på max 50 000 kronor. De ställer dessa krav för att du ska ha bra förutsättningar att kunna betala tillbaka lånet, utan att din företagsekonomi påverkas alltför mycket. Det finns inget krav på säkerhet såsom aktier eller fastighet, däremot krävs personlig borgen. Personlig borgen innebär att en eller två bolagsmän träder in i företagets ställe om det visar sig att företaget av någon anledning inte kan betala tillbaka lånet.

Froda Företagslån gör en kreditbedömning innan de beviljar din låneansökan. För att göra en realistisk och rättvis kreditbedömning tittar de på helheten. Bedömningen grundar sig därför på bolagets transaktionshistorik, där man utgår från dagsfärska siffror av företagets försäljning snarare än ditt företags affärsplan och årsredovisning. En kreditupplysning görs även via Bisnode. Du behöver inte vara orolig om du har betalningsanmärkningar, huvudsaken är att din försäljning varit igång i minst 6 månader och att den fortfarande är aktiv idag.

Om du har några frågor gällande din låneansökan eller Frodas företagslån så är du varmt välkommen att kontakta kundtjänsten på telefonnummer 010-3333110, eller maila direkt till kundcervice@froda.se. De förklarar gärna hur ditt företag kan utvecklas och växa med hjälp av deras smarta lånelösningar!

Froda Företagslån

Snabba lånelösningar utan dolda avgifter

Prissättningen är tydlig och på Frodas hemsida får du direkt en uppfattning om vad företagslånet kommer att kosta per månad. För att ta reda på den exakta lånekostnaden skickar du in en låneansökan och svar får du inom 24 timmar. Froda passar perfekt för dig som snabbt behöver tillgång till nytt kapital eftersom pengarna finns på ditt företagskonto redan dagen efter ansökan har beviljats. Ett lån hos Froda Företagslån innebär en fast avgift vilket betyder att du inte behöver oroa dig för några övriga kostnader såsom uppläggningsavgifter, fakturaavgifter eller påminnelseavgifter. Månadskostnaden grundar sig på lånebelopp, återbetalningstid och företagets ekonomiska förutsättningar.

Som låntagare amorterar du på ditt företagslån hos Froda. Varje dag dras en mindre summa från ditt företagskonto via autogiro, vilket är smidigt eftersom du då slipper stora månadsbetalningar. Om du exempelvis lånar 200 000 kronor och väljer en avbetalningstid på 12 månader blir den genomsnittliga fasta månadsavgiften 2 230 kronor. Den totala fasta avgiften blir därmed 26 760 kronor vilket innebär en totalkostnad på 226 760 kronor för lånet.

Froda kommer då att dra 899 kronor per bankdag från ditt företagskonto.

Frodas lånelösningar är att rekommendera eftersom de är mycket konkurrenskraftiga då avgiften oftast ligger lägre eller på samma nivå som hos konkurrenterna. Du kan dessutom låna utan säkerhet. Viss kritik kan dock riktas mot Frodas återbetalningstid som endast ligger på 1 – 36 månader. I fall där småföretag i tillväxtfas lånar en större summa, exempelvis 2 000 000 kronor, kan återbetalningstiden på 36 månader ses som aningen kort. Dock är Frodas lånelösningar menade att hjälpa företag med kapital för att exempelvis snabbt förbättra ett företags likviditet. Frodas företagslån passar med andra ord bolag som snabbt behöver tillgång till kapital och som kan betala tillbaka lånet i en snabb takt.

Froda Företagslån

Vanliga frågor om Froda Företagslån

Froda erbjuder helt digitala företagslån och fokuserar på småföretagare i tillväxtfas. Med andra ord slipper du allt papperskrångel och tidskrävande möten. Froda gör dessutom en helhetsbedömning av ditt företag, där de tittar på dagsfärska försäljningssiffror istället för din affärsplan och årsredovisning.

Med hjälp av mobilt bankID kan Froda garantera att pengarna betalas ut till rätt företag. När du signerar med mobilt BankID kan Froda dessutom ta del av din transaktionshistorik, vilket är ett krav eftersom historiken ligger till grund för bedömningen av din låneansökan.

Hos Froda Företagslån krävs det ingen säkerhet, såsom fastighet eller inventarier. Det enda som krävs är personlig borgen.

Räkneexempel lån:

Om du tar ett lån på 200 000 kr och väljer en löptid på 6 månader (6 delbetalningar) tillkommer en fast avgift på 5 100 kr. Den totala kostnaden blir därmed 205 100 kr, vilket i sin tur medför en månadskostnad på 34 183 kr. Ingen aviavgift eller uppläggningsavgift tillkommer.

Froda Företagslån
Betyg (3/5)

Låna upp till 10 000 000 kr

Ränta från %