Fakturino Företagslån

Ränta*
Individuell
Uppläggningsavgift
0 %
Lägsta lånebelopp
20 000 kr
Högsta lånebelopp
60 000 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 60 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 60 000 kr i 2 år. Totalt att återbetala 63 469 kr på 24 avbetalningar = 2 778 kr/mån. Nom. rörlig ränta 5,55%. Eff. ränta 5,69% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

Fakturino Sverige AB grundades 2013 och ägs idag av Bonnier-gruppen via Bonnier News sedan  2018. Fakturino är en digital tjänst som har hjälpt över 10 000 företag att hitta rätt  företagsfinansiering. På plattformen kan du enkelt göra en jämförelse mellan olika företagslån då Fakturino samarbetar med upp till 18 banker och finansbolag. Signera lånet med Bank-ID och få betalt direkt.

Fakturino Företagslån hjälper dig att jämföra företagslån från olika banker och kreditmarknadsinstitut. De liknar själva sitt koncept vid en budgivning. När du ansöker om ett företagslån i deras sökmotor får du in anbud från långivare som är anslutna till Fakturino och som har något att erbjuda utifrån de önskemål du angett. Förutom att du kan få bättre villkor genom jämförelsetjänsten sparar du mycket tid jämfört med om du själv letar upp information om vad olika långivare har att erbjuda.

Fakturino var den första oberoende digitala aktören på marknaden när de gäller företagslån. Deras affärsidé var, och är fortfarande, att utsätta marknaden för ökad konkurrens. Därmed vill de gagna dig som har ett företag och behöver låna pengar för att det ska kunna växa. Det spelar ingen roll hur mycket ditt företag omsätter, genom Fakturino kan ett företag få lån oavsett storlek och bransch.

Fakturino samarbetar med ca 30 banker och finansbolag varav 18 sysslar med företagslån och  krediter. Deras långa erfarenhet gör att de har förmedlat över 11 miljarder kronor. Fakturino  hjälper företag att sänka sina kostnader, förbättra sin likviditet, hitta det billigaste företagslånet  och finns med under hela processen för att hjälpa företagare att växa.

Fakturino erbjuder inte enbart lån utan har fler andra tjänster. De kan hjälpa dig att få en checkkredit åt ditt företag och att jämföra avtal när det gäller leasing och factoring. Att Fakturino Företagslån har ett så pass brett erbjudande tycker vi är en av deras främsta styrkor.

Kundtjänst

E-mail: kundservice@fakturino.se
Telefon: 08 - 400 20 444

Adress

Fakturino Sverige AB
Gjörwellsgatan 30
112 60 Stockholm
Org nr: 556871-3019

Är Fakturino Företagslån rätt för dig?

  • Alla företag oavsett omsättning och bolagsform kan låna
  • Möjlighet att låna utan UC om du specifikt frågar om detta.
  • Fakturino Företagslån förmedlar allt från väldigt små till mycket stora lån
  • Du kan även enkelt jämföra checkkrediter, leasingavtal och factoringtjänster
Fakturino Företagslån

Grundkrav för att få ett lån genom Fakturino Företagslån

  • Du måste ha ett företag, till exempel ett aktiebolag eller en enskild firma
  • Företaget ska vara registrerat i Sverige
  • Företagets försäljning måste ske via fakturering
Fakturino Företagslån

Hur snabbt kommer pengarna in på kontot?

Hur snabbt du får pengar efter att du har blivit beviljad ett lån genom Fakturinos förmedlingstjänst beror på vilken långivare det handlar om. Tjänsten har stöd för direktutbetalning och signering via BankID. Grundregeln är att du får pengar inom 24 timmar efter det att du accepterat ett låneanbud. Det är alltså i princip snabblån det handlar om i den bemärkelsen och det gäller även om lånebeloppet är väldigt stort.

Fakturino Företagslån

Så lånar du hos Fakturino Företagslån

Fakturino Företagslån har hjälpt över 10 000 företag att få ett bra lån. För att själv ansöka om ett lån med hjälp av dem fyller du i ett enkelt formulär direkt på deras hemsida. Hela 18 finansbolag är anslutna till jämförelsen av företagslån. Det är ganska många med tanke på att detta är en låneförmedlare med en begränsad målgrupp.

När du har angett hur mycket du behöver låna och vad du tänker dig för återbetalningstid signerar du ansökan med BankID. Därefter görs det en kreditkontroll med hjälp av UC. Denna går att undvika om du ber om detta i ansökningsprocessen. Själva kontrollen går mycket fort och resultatet stäms av mot de kriterier som de olika långivarna angett.

Om ditt företag möter kriterierna får du ett anbud från upp till 18 olika långivare. Observera att anbudet innehåller besked om vad du kommer att få betala i ränta och avgifter. Så här långt är din ansökan inte bindande men om du väljer att tacka ja till ett lån har du ingått ett avtal med långivaren. Nästa steg är att pengar betalas ut till företagets konto.

Om det inte är ett företagslån utan factoring, leasing eller en checkkredit som du är ute efter är det en liknande procedur som när du ansöker om ett lån hos Fakturino.

Fakturino Företagslån

Fakturino Företagslån regler och villkor

Fakturino är en ren förmedlingstjänst och har inga särskilda krav på dig, förutom att du ska ha ett företag och vilja låna pengar till det. Olika långivare som är anslutna till Fakturino Företagslån har sina egna regler och villkor. Det är därför viktigt att du kontrollerar vad som gäller när du väl blivit erbjuden ett lån som du tycker ser attraktivt ut.

Fakturino Företagslån

Sammanfattning – fördelar och nackdelar med Fakturino Företagslån

Om du har ett företag och behöver låna pengar till det kan vi rekommendera Fakturino Företagslån. Det är en väl beprövad och smidig tjänst som låter dig jämföra lån från 18 långivare på en och samma gång. Tjänsten är gratis och dessutom väldigt tidsbesparande om alternativet är att du själv ansöker om lån direkt hos de olika långivarna. En annan fördel är att det bara tas en kreditupplysning när du använder dig av en låneförmedlare.

Idag finns det flera låneförmedlare som vänder sig mot företag men Fakturino är en av de mest erfarna. Deras expansion till Norge och Estland (med fler länder på gång) är ett bevis på att de har hittat en framgångsrik modell. Enda nackdelen vi kan se är att du inte kan bilda dig en uppfattning om vad ett lån kommer att kosta direkt på deras hemsida.

Företaget jämför även factoring och företagsleasing och – enligt dem själva – återkommer nästan vart fjärde bolag som jämför via plattformen för att låta Fakturino sköta deras finansieringsfrågor.

Slutsatsen är ändå att det här är en bra tjänst som kan spara pengar till dig som företagare. Ansökan är inte bindande, därför har du inget att förlora på att testa Fakturino idag.

Fakturino Företagslån

Vanliga frågor om Fakturino Företagslån

Ja, du betalar inget när du skickar in din ansökan om ett företagslån. Det är sen den aktuella banken som bestämmer villkoren för ditt lån. Innan du accepterar ett erbjudande får du dock en tydlig sammanställning över eventuella avgifter och räntor.

Nej, Fakturiono har valt att bara vända sig till företag. Dock behöver du inte ha ett Aktiebolag för att kunna låna, alla olika former av företag går bra.

Det är inte Fakturino Företagslån som avgör det utan det är helt upp till varje långivare att formulera de villkor som gäller ifall du inte kunnat fullfölja din del av ett låneavtal.

Betyg (4.5/5)

Låna upp till 60 000 000 kr

Ränta från %