Approva - innovativa företagslån med fast ränta

Ränta*
2 %
Lägsta lånebelopp
30 000 kr
Högsta lånebelopp
300 000 kr
Uppläggningsavgift
0 kr
Min-/max låneperiod
2 - 36 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 100 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala 124 000 kr på 12 avbetalningar = 10 333 kr/mån (inkluderar amortering 8 333 kr och månadsavgift 2 000 kr). Aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr.

Approva kallar sig för den “innovativa långivaren”. De vänder sig framförallt till företag och satsar på att erbjuda flexibla finansieringslösningar på enklast möjliga sätt. De vill ge dig som kund tid över till annat än att leta länge efter det bästa finansieringsalternativet. Hur mycket du kan låna är ganska begränsat och det ligger i det lägre spannet när vi talar om företagslån. Du kan heller inte låna mindre än 30 000 kronor.

Vi bedömer att Approva kan vara ett bra alternativ för entreprenörer och frilansare med enskild firma som befinner sig i ett uppstartsskede. Det innebär att målgruppen trots allt är ganska stor och att ett lån från Approva också kan göra stor skillnad.

Approva registrerades 2018 och har sitt huvudkontor på Sveavägen i Stockholm. Grundare är bank- och finansmannen Timur Bal som själv äger en stor del av aktierna i Approva. Han siktar högt och säger sig ha som ambition att Approva ska bli ett globalt finansbolag.
Approva har samma ambitioner med sin kreditgivning som många andra nya kreditmarknadsinstitut som erbjudar snabbt besked och snabba utbetalningar. De vill vara pragmatiska och lösningsfokuserade och hitta ett passande upplägg för alla som vänder sig till dem med en låneansökan.

Approva AB är ett relativt litet företag som inte backas upp av en stor koncern. Det kan vara en fördel så till vida att du kan få ett mer personligt bemötande än när det gäller större koncerner. Vi bedömer dock att Approva är ett tryggt alternativ för dig som behöver låna pengar och de bedriver sin verksamhet utifrån de lagar och riktlinjer som fastställts av Finansinspektionen.

Kundtjänst

Kundtjänst: 9.00–17.00 på vardagar.
E-mail: info@approva.se
Telefon: 010-5168484

Adress

Approva AB
Sveavägen 47
113 59 Stockholm
Org nr: 559168-7693

Är Approva rätt för dig?

  • Det är lättare att bli beviljad ett lån från Approva än om du vänder dig till en storbank.
  • Approva vill vara det självklara valet för företagare som behöver låna 30–300 000 kronor.
  • Hos Approva kan du ansöka om ett lån på några minuter och ha pengar direkt.
  • Approva erbjuder företagslån utan UC.
Approva

Grundkrav för att få ett lån genom Approva

  • Du behöver ha ett svenskregistrerat bolag (aktiebolag, handelsbolag eller enskild firma)
  • Du måste vara folkbokförd i Sverige
  • Inga obetalda skulder hos Kronofogden – företaget ska vara ekonomiskt stabilt
  • Inneha F-skattsedel
  • Kunna signera avtal med BankID
Approva

Hur snabbt kommer pengarna in på kontot?

Tid är pengar, konstaterar de på Approva och betalar därför ut sina lån inom 1–3 bankdagar. Ibland uppstår en möjlighet som kräver att du är likvid just för stunden och i det läget kan det vara guld värt att ha möjlighet att få pengar snabbt. Det handlar alltså om snabblån såtillvida att Approva gör en utbetalning så fort du blivit beviljad ett lån.

Approva

Så lånar du hos Approva

Det är inte bara smslån och vanliga snabblån som du kan ansöka om på några minuter och sedan få besked om direkt. Hos Approva går det lika fort att teckna ett företagslån!

Hemsidan är lättöverskådlig och det krävs inget pappersarbete för att låna pengar. Du anger ditt personnummer, kontaktuppgifter och företagets organisationsnummer. Du behöver dock inte ladda upp årsredovisningar eller något sådant utan signerar din ansökan med BankID. Sedan hämtar Approva all information de behöver om dig med hjälp av kreditupplysningsföretaget Bisnode. Det innebär att detta är ett lån utan UC och att kreditprövningen i sig inte sänker ditt, eller företagets, kreditbetyg på samma sätt som när det är just UC som genomför prövningen.

Efter det att du signerat din ansökan får du ett anbud som bygger på individuell prissättning. Din kreditvärdighet påverkar hur mycket du får betala för ett företagslån från Approva.

Approva

Approva regler och villkor

Vi bedömer att Approva ställer rimliga krav på dig som låntagare och på ditt företag. Statistiken visar att företagslån i regel tas på goda grunder, i syfte att utveckla verksamheten. Lånens villkor är flexibla, du kan lösa ett lån i förtid och om du inte klarar att följa den överenskomna avbetalningsplanen kan du få hjälp om du vänder dig till Approva i tid och förklarar situationen.

Kostnaden är i form av en fast ränta på utbetalt belopp och du betalar samma summa varje månad. Approva erbjuder mycket kort återbetalningstid. Du kan låna 30 000 och betala tillbaka på bara två månader. Det är en modell som vi tycker passar unga företag där intäkter och utgifter kan variera kraftigt, månad till månad.

Approva

Sammanfattning – fördelar och nackdelar med Approva

Approva vänder sig till företagare och vill erbjuda företagslån som bygger på den verklighet som småföretagare och entreprenörer befinner sig i. Detta lyckas de mycket bra med. Lånevillkoren och handläggningsprocessen tar hänsyn till företagares förutsättningar. Vi är särskilt positiva till att du kan sänka dina kostnader för ett lån genom att välja en kort återbetalningstid.

Approva håller en bra standard när det kommer till handläggning och utbetalning av företagslån. De kan helt klart konkurrera med större och mer resursstarka banker och kreditmarknadsinstitut.

Det faktum att du varken kan låna särskilt mycket, eller särskilt lite, sätter naturligtvis en ganska snäv gräns för när ett lån från Approva kan komma till användning. Om vi ska nämna något negativt så är det att det är svårt att se vad ett lån från Approva kommer att kosta i praktiken. Detta eftersom de i sina räkneexempel utgår från den lägsta möjliga räntan.

Approva

Vanliga frågor

Ja, i dagsläget erbjuder de enbart företagslån. Approva uttrycker dock en ambition om att erbjuda lån även till privatpersoner i framtiden.

Approva har valt att specialisera sig på lån i ett visst segment. Det förenklar kreditprövningen. Att du inte kan låna mer 300 000 kan bero på att Approva är ett litet företag och att de anser sig ta för stor risk när det handlar om större belopp än så.

Frågan är relevant eftersom Approva erbjuder anmärkningsvärt kort löptid. Deras betalningsmodell bygger på månadsränta, snarare än avgifter. Ju färre månader du betalar ränta, desto billigare blir lånet. Här finns heller ingen hög uppläggningskostnad, som annars kan innebära att ett lån med kort löptid kostar mer i förhållande till beloppet du lånat.

Räkneexempel lån

Om vi tänker oss att du lånar 100 000 kronor från Approva och väljer en återbetalningstid på 12 månader får du betala 10 333 kronor i månaden. Amorteringen är då 8 333 kronor och kostnaden 2 000 kronor. Totalkostnaden uppgår till 124 000 kr. Ingen uppläggningsavgift eller aviavgift tillkommer.

Approva
Betyg (4/5)

Låna upp till 300 000 kr

Ränta från 2%