Expressen företagslån - affärsmän skakar hand

Toborrow Företagslån

Ränta*
Individuell
Uppläggningsavgift
2 - 4 %
Lägsta lånebelopp
100 000 kr
Högsta lånebelopp
5 000 000 kr
Min-/max låneperiod
3 - 36 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Nej

*Räkneexempel lån: 200 000 kr i 12 månader. Totalt att återbetala 207 996 kr på 12 avbetalningar = 17 333 kr/mån (inkluderar amortering ca 16 667 kr och månadsavgift ca 666 kr). Aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr.

Toborrow Företagslån ger små och medelstora företag chansen att ansöka om lån för att kunna utvecklas och växa. Du som är företagare lånar pengar av privatpersoner som har valt att investera i företaget och detta sker helt utan banker eller andra mellanhänder, enligt en peer to peer-modell. Toborrow Företagslån grundades under år 2014 och har nu över 100 utbetalda lån och ett gäng nöjda kunder under bältet. De är väl medvetna om att företag är en väsentlig del för att skapa jobb och vill demokratisera lånemarknaden med snabba och enkla lån.

Om ett företag ska låna pengar av en bank tar det oftast lång tid att diskutera alla villkor och många möten krävs innan ett beslut tas. Om du som företagare istället ansöker via Toborrow Företagslån får du svar betydligt snabbare. Själva ansökan kan du enkelt genomföra online genom att ange hur mycket du vill låna och under vilken tidsperiod. Efter detta utvärderar Toborrow Företagslån ditt företag och gör en så kallad riskbedömning. När denna är klar, med förutsättning att du uppfyller alla krav, får investerarna buda på att erbjuda dig ett lån. Förslagen kommer då med aktuell ränta.

Även om det är privata investerare som lånar ut pengar till dig så har Toborrow Företagslån hand om alla processer, inklusive om du inte skulle kunna betala tillbaka ditt lån. Detta är för att skydda de som investerar i företaget. Det finns dock en risk att en investerare går miste om sina pengar och detta är anledningen till att Toborrow Företagslån har höga krav på de som ansöker. Du ska bland annat omsätta minst en miljon om året för att bli godkänd som låntagare. Du måste också kunna legitimera dig med BankID.

Toborrow Företagslån kan till en början vara lite knepigt att sätta sig in i. Därför välkomnas du direkt i chatten så snart du besöker hemsidan. Har du några frågor kan du alltså ställa dem direkt samtidigt som du ansöker om lånet. Det går också bra att ringa till Toborrow Företagslån om du föredrar att prata med någon på det sättet. Utöver detta kan du följa Toborrow Företagslån på sociala medier som Facebook, Instagram och Twitter och på så sätt alltid hålla koll på de senaste uppdateringarna inom företaget. De är registrerade hos Finansinspektionen så du kan känna dig helt trygg.

Kundtjänst

Tel: +46 8 520 017 30 eller via chatten på hemsidan.
Öppet alla vardagar mellan klockan 08.00 och 17.00.

Adress

Toborrow AB
Nybrogatan 11
114 39 Stockholm

Är Toborrow rätt för dig?

  • Ansökningsprocessen är snabb och enkel
  • Du slipper banker eller andra mellanhänder
  • Låg uppstartsavgift
  • Möjlighet att själv investera och få avkastning
Toborrow Företagslån

Grundkrav

  • Du behöver ha ett registrerat aktiebolag
  • Du ska omsätta minst en miljon kronor
  • Du måste ha minst ett bokslut
  • Du måste bli godkänd på kreditupplysningen
Toborrow Företagslån

Pengarna betalas ut så snart du accepterar ett låneavtal

Du och långivaren ingår ett avtal elektroniskt, skuldebrev undertecknas online. Efter detta betalas pengarna ut.

Toborrow Företagslån

Låna upp till 5 miljoner kronor snabbt och enkelt

En kostnadsfri ansökan fyller du i direkt på Toborrow Företagslåns hemsida, som är sparsamt designad och lättnavigerad. De första stegen är att fylla i det önskade lånebeloppet och hur lång löptid lånet ska ha, du kan här välja att låna upp till 5 000 000 kronor. Du får sedan fylla i detaljer om ditt företag, likt organisationsnummer, telefonnummer och mejl samt ditt personnummer.

Nästa steg är att välja om du vill identifiera dig med mobilt BankID eller BankID på fil. Efter detta gör Toborrow Företagslån en kreditupplysning på ditt personnummer och ditt företag. Blir du godkänd startar en budgivning där långivarna får tävla om att ge dig bästa erbjudandet. Du väljer sedan vem du vill ingå ett avtal med.

Toborrow Företagslån

Låntagaren bestämmer räntan

Ett lån via Toborrow Företagslån är möjligt tack vare en budgivning där investerare ger dig och ditt företag ett erbjudande som matchar din ansökan. När du uppnått hela din önskade lånesumma, tack vare att flera investerare har lagt ett bud, kommer de senaste buden konkurrera ut de med högst ränta. Du får alltså automatiskt den lägsta räntan som kan erbjudas.

När du ingår ett låneavtal kommer både skuldebrev samt pant eller borgen som extra skydd för långivaren, medräknas. Skulle du som låntagare inte kunna betala tillbaka lånet kan både inkasso och Kronofogden bli inblandad. Du har även rätt att betala tillbaka hela lånet i förtid om du skulle önska detta, helt utan extra avgifter. Toborrow Företagslån tar en avgift i samband med att du ingår ett avtal, denna avgift bestäms i avseende med din löptid.

Toborrow Företagslån

En unik möjlighet som företag

Toborrow Företagslån är en unik möjlighet för dig som har ett litet eller medelstort företag. Här kan du ta ett lån för att utveckla din verksamhet helt utan inblandning från banker eller andra mellanhänder då du lånar från privatpersoner. Denna peer to peer-modell gynnar även investerare som sätter in pengar hos Toborrow Företagslån då de har chans till god avkastning. Det vi gillar med Toborrow Företagslån är alltså att de skapar dubbla möjligheter, både för företag som vill växa och investerare som vill agera långivare. Att det går att låna upp till 5 000 000 kronor är också ett stort plus.

Det som kan upplevas som både positivt och negativt med Toborrow Företagslån är att de har höga ansökningskrav på sina låntagare. För det första måste företaget omsätta minst en miljon kronor om året samt ha ett registrerat aktiebolag. För det andra får företaget inte vara skuldsatt hos Kronofogden. Med tanke på att maxbeloppet som du kan låna till företaget är 5 miljoner kronor är det dock förståeligt att de har så höga krav. Det är också ett sätt att skydda de investerare som lånar ut pengar och locka dessa till bättre avkastning.

Toborrow Företagslån

Vanliga frågor om Toborrow

Nej, att ansöka om ett lån är helt kostnadsfritt. Det är först när du ingår ett avtal som du betalar en startavgift.

Du har två dagar på dig att acceptera ett låneerbjudande från det att det lämnats av långivaren. Tiden går ut klockan 00.00.

Du som låntagare betalar ränta och amortering en gång i kvartalet. Dessa inbetalningar kan variera beroende på om långivaren valt amortering eller inte.

Räkneexempel lån:

Låna 200 000 kronor upplagt på 1 år (12 delbetalningar). Månadskostnad uppgår till ca 17 333 kr (inkluderar amorteringskostnad på ca 16 667 kronor samt månadsavgift på 666 kr). Totalkostnad 207 996 kr. Ingen uppläggningsavgift eller aviavgift tillkommer.

Toborrow Företagslån

Missa aldrig ett bra ränteerbjudande.

Nyheter och de bästa erbjudandena direkt i inkorgen.

[apsispro id=”2659117″ text=”lana_pengar” thankyou=”Tack för att du prenumererar” submitname=”Prenumerera”]
Betyg (3/5)

Låna upp till 5 000 000 kr

Ränta från %