Ränta*
Individuell
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
10 000 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 60 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 600 000 kr i 3 år. Totalt att återbetala 646 250 kr på 36 avbetalningar = 19 167 kr/mån. Nom. rörlig ränta 5%. Eff. ränta 5,12% (aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr).

Creddo är en så kallad låneförmedlare som hjälper dig som kund att hitta det bästa företagslånet på marknaden. Bolaget jämför lån från alla Sveriges största långivare inom företagslån, så du kan verkligen vara säker på att du får marknadens bästa erbjudande.

Creddo har sin verksamhet i Stockholm och grundades av personer med lång erfarenhet av olika typer av förmedlingstjänster och fintech. Det gör att man har goda förutsättningar att lyckas i en allt tuffare bransch.

När du lånar pengar tar långivaren alltid en kreditupplysning för att säkerställa att företaget har råd att betala lånet. Om du ansöker om flera lån hos olika långivare samlas kreditupplysningarna på hög och i slutändan blir det svårt att teckna något lån. Fördelen med att låna hos Creddo är att du får låneerbjudanden från en mängd olika långivare men det tas bara en kreditupplysning. Det är alltså inte bara lättare att hitta ett billigt lån, utan du drar inte heller på dig några onödiga upplysningar som försämrar kreditvärdigheten.

Att ansöka om ett lån via Creddo är helt kostnadsfritt, det enda du betalar för är det företagslån du väljer att teckna. Anledningen till att det är gratis för dig att använda Creddos tjänst är för att Creddo för betalt från långivarna för varje lån de förmedlare. Creddo får alltså betalt av långivaren, långivaren får en ny kund, och du får ett billigt lån. Alla parter är på så vis vinnare.

Skulle du vilja kontakta Creddo går det bra att göra det under vardagar. Det finns flera kontaktvägar att välja mellan, du kan exempelvis mejla, ringa och chatta med kundtjänsten. Har du en mer generell fråga rekommenderar vi dig att besöka Creddos frågor och svar-avdelning. Där besvaras återkommande frågor som kunderna brukar ha.

Kundtjänst

Tel 08-400 200 01
Mån-Fre 09:00-17:00
Lör-Sön Stängt
kundservice@creddo.se

Adress

Creddo
Birger Jarlsgatan 15
111 45 Stockholm
Org nr: 559207-3786

Är Creddo rätt för dig?

  • Endast 1 UC
  • Enkel ansökningsprocess
  • Kostnadsfritt
  • Erbjuder lån för flera bolagsformer
Creddo

Grundkrav

  • Ha ett aktiebolag, kommanditbolag, enskilt bolag eller handelsbolag
  • Vara minst 18 år
  • Klara kreditprövningen
  • Tillgång till Bank-ID
Creddo

Pengarna betalas ofta ut samma dag

Utbetalningstiden skiljer sig åt mellan olika långivare. Vanligtvis betalas dock pengarna ut samma dag.

Låna upp till 10 miljoner kronor snabbt och enkelt

Creddo har en mycket simpel hemsida där du möts av ansökningsprocessens första steg direkt på startsidan. Där fyller du i önskat lånebelopp och hur lång återbetalningstid du vill ha. Därefter klickar du dig vidare, fyller i övrig information och skickar iväg din ansökan. Hela processen tar inte mer än ett par minuter att genomföra och det är hur simpelt som helst.

Creddos företagslån passar till i stort sett vilket företag som helst. Du kan låna från 10 000 kronor upp till 10 miljoner kronor. Så oavsett vilket behov ditt företag har kan Creddo hjälpa dig.

För att kunna logga in och skicka iväg din ansökan behöver du ha tillgång till Bank-ID, detta för att du ska kunna identifiera dig själv. Bank-ID används dock inte vid signering utan bara vid inloggning och ansökan.

Lån som passar alla företag

Från det att du har skickat iväg din låneansökan till Creddo återkommer långivarna med sina erbjudanden inom 24 timmar. Hur lång utbetalningstiden sedan är varierar mellan långivarna, i flera fall kan pengarna dock betalas ut samma dag som du signerar låneavtalet.

Eftersom Creddo bara är en låneförmedlare är det varje enskild långivare som sätter din ränta. Vilken ränta du får beror på flera saker, företagets betalningsförmåga, önskat lånebelopp och önskad återbetalningstid. Lånar ni med borgensman finns goda möjligheter att få ned räntan något.

Som tidigare nämnt kan du låna allt mellan 10 000 kronor upp till 10 miljoner kronor. Återbetalningstiderna du kan välja mellan är 1 månad upp till 5 år beroende på hur stort lånet är.

Creddo

Både små och stora lånebelopp för att passa alla företag

Creddo är en mycket bra låneförmedlare på den svenska lånemarknaden. Man jämför ett stort utbud av olika långivare vilket gör det lätt för dig att hitta det bästa företagslånet. En annan styrka med Creddo är att man jämför både stora och små lån, det innebär att både små och medelstora företag kan ta hjälp av Creddo, oavsett behov. Möjligheten till en lång återbetalningstid är även det mycket bra.

Eftersom Creddo samarbetar med så pass många olika långivare kan du även teckna företagslån med betalningsanmärkning. Man tar även bara en kreditupplysning trots att man jämför så pass många olika långivare. På så vis påverkas inte din kreditvärdighet till framtida låneansökningar.

En svaghet med Creddo är dock att man inte presenterar långivarnas räntespann. Det gör det svårt att på förhand bilda sig en uppfattning om respektive långivare. Överlag lämnar hemsidan en del att önska. Det finns inte jättemycket information att hitta, kontaktvägarna är däremot bra men öppettiderna är för korta för att anses vara riktigt bra.

Vanliga frågor om Creddo

Ja, det går bra att lösa lånet i förtid. Vissa långivare kan dock ta ut en avgift för detta, medan det hos andra långivare är kostnadsfritt.

Nej, din ansökan är inte bindande. Du kan alltid välja att tacka nej till ett erbjudande om du inte är nöjd.

Ja, även nystartade företag kan teckna lån via Creddo. Det enda som krävs är att företaget lever upp till alla krav och klarar av kreditprövningen.

Räkneexempel lån:

Låna 600 000 kr upplagt på 3 år (36 delbetalningar) med rörlig exempelränta på 5% (effektiv ränta på 5,12%). Ingen avi-/uppläggningsavgift. Totalt belopp att betala 646 250 kr, vilket motsvarar 19 167 kr/mån.

Creddo
Betyg (4/5)

Låna upp till 10 000 000 kr

Ränta från %