Expressen företagslån - affärsmän skakar hand
Ränta*
Individuell
Uppläggningsavgift
0 kr
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
30 000 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 60 mån
Åldersgräns
18 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räntan sätts individuellt utifrån ditt bolag kreditvärdighet. Månadskostnaden bestäms sedan av hur mycket du vill låna och vilken amorteringstid du väljer.

Cfind har alldeles nyligen bytt namn till Krea men förutom det har inget förändrats hos denna låneförmedlare. Sedan sin start 2018 har sajten hjälpt många företagare att jämföra sina lån på nätet i jakt på att få den billigaste räntan och de bästa villkoren. Bakom Krea står två grundare som tidigare byggt upp den kända lånesajten Advisa, där du samlar dyra lån och krediter i ett enda större lån. Advisa har varit en framgång och visar på att grundarna har koll på branschen och att deras nya lånesajt Krea med största säkerhet håller lika hög kvalitet.

Affärsidén verkar ha vuxit fram ur grundarnas egna erfarenheter av att ta lån (främst som företagare), vilket till största delen varit en långsam process omgärdat av många stela regler. De önskade skapa en tjänst där du som kund snabbt kan jämföra olika långivare med varandra, få svar direkt och därefter godkänna lånet. Genom att hela processen är digitaliserad sköts allt online och på så vis undviker du mellanhänder och långa väntetider för utvärdering. För dig som önskar att snabbt teckna ett lån utan att behöva vänta i flera dagar på beviljande tilltalas du garanterat av Kreas förmedlartjänst.
Vårt första intryck av Krea är mycket bra och ordet som slår oss är "förtroende". Deras sajt är uppbyggd i sobra färger och en enkel men tydlig navigation där deras tjänst presenteras på ett mycket professionellt sätt. På lånesidan har du tydliga beskrivningar för hur du genomför en ansökning, också detta är enkelt och stegen är få. Det är med andra ord inte en svår tjänst att använda vilket är välkommet för många. Bland långivarna hittas starka etablerade bolagsnamn som Klarna, Marginalen Bank, Ferratum och det nya Peer-2-peer bolaget Toborrow som är helt inriktade på företagslån.
Du kan ansöka om och jämföra lån upp till 30 000 000 miljoner kronor vilket också visar på sajtens inriktning mot företagskunder. Totalt jämför sajten hela 24 olika långivare när du skickar in din ansökan vilket förhoppningsvis också ger dig 24 olika alternativ att välja mellan. Vilka som återkommer med förslag beror på ditt önskade lånebelopp och din kreditvärdighet. Kreditupplysningen hos Krea görs via UC men trots att flera långivare får din ansökan tas endast en upplysning. Med andra ord belastas inte din kreditvärdighet negativt när du väljer att jämföra lån via Krea.

Kundtjänst

Tel: 08-551 082 62
Mån-Tor: 09:00-18:00
Fre 09:00-17:00
Lör-Sön: Stängt
kundservice@krea.se

Adress

Krea Technology AB
Valhallavägen 60
114 27 Stockholm
Org.nr: 559173-2895

Är Krea rätt för dig?

  • Digital låneprocess
  • Jämför 24 långivare samtidigt
  • Enkel ansökningsprocess
  • Smidig legitimering via BankID
Krea

Grundkrav

  • Inneha ett AB, HB eller EF
  • Omsättning på allra minst 50 000 kronor, ibland 600 000 kronor
  • Inte inneha något skuldsaldo hos Kronofogden
Krea

Snabb utbetalning

Hela låneprocessen genomförs på Kreas hemsida, är helt digital och tar cirka 2 minuter att göra.

Du har pengarna på kontot inom några få bankdagar!

Ansök nu
Krea

Låna upp till 30 000 000 i företagslån

Ansökningsprocessen är mycket enkel och allt genomförs på Kreas hemsida. Se till att ha ditt BankID redo samt eventuella siffror från bokföringen till hands. På hemsidan fyller du i hur mycket du vill låna samt dina personuppgifter. Du behöver också ange ditt huvudskäl till att du vill låna pengar. I rullistan kan du välja allt från att anställa personal och skuldlösning till inköp av lager eller ökat kassaflöde. Du får också ange vilken önskad lånetid du vill ha. Därefter kommer du att behöva legitimera dig genom BankID och sedan är låneansökan iväg. Du kommer inom ett dygn få tillbaka olika alternativ som matchar din önskan vad gäller lån, du går sedan igenom alternativen i lugn och ro och bestämmer dig för vilket som blir mest fördelaktigt.

Krea

Villkor – aktiv verksamhet

Villkoren för att få låna via Kreas samarbetspartners är att du har ett bolag som är registrerat, aktivt och som uppnår det krav på omsättning som bankerna ställer. Dessa krav varierar från bank till bank och det anges inga specifika krav på Kreas hemsida om detta. Krea nöjer sig med att konstatera att verksamheten bör ha mellan 50 000 och 600 000 kronor i omsättning. Den mindre summan syftar på nystartade företag som vill ansöka och som då måste ha varit igång i minst 6 månader och uppnått den omsättningen. Vad gäller skulder accepterar flera banker att det finns en skuld på företagets skattekonto, hur mycket framgår ej. Det är däremot inte tillåtet med skuld hos Kronofogden. Med en aktiv verksamhet med goda siffror bör ett lån med bra ränta och villkor kunna ingås via Krea utan problem.

Krea

Krea låneförmedling hjälper företag öka sitt kapital

Sammanfattningsvis kan vi säga att Krea är en relativt ny låneförmedlare på den svenska marknaden. Med start 2018 har verksamheten än så länge 24 banker som samarbetspartners och kan hjälpa till att jämföra företagslån på upp till 30 000 000 kronor. Med en helt digital ansökningsprocess där allt sker via hemsidan levererar de en snabb och enkel lösning för att ta lån. En lösning som står i stark kontrast till de vanliga traditionella bankernas långdragna låneprocesser. Bakom Krea står grundarna till Advisa, så det är kompetenta och branschkunniga personer som driver Krea. Nyligen bytte verksamheten namn från Cfind till Krea vilket kan vara värt att lägga på minnet.

Det positiva med Krea är att de håller vad de lovar, de erbjuder en snabb lånelösning för företag som är i behov av ytterligare kapital. De kan också presentera upp till 24 olika lånealternativ från sina samarbetspartners som du kan välja mellan. Det som kan uppfattas som nackdelar hos Krea är att de inte redogör för någon av sina samarbetspartners räntor eller månadskostnader. Dessvärre går det inte att hitta ett enda representativt exempel på vad det skulle kunna kosta att låna upp till 30 miljoner kronor. Vi hade önskat en ökad tydlighet vad gäller förväntade räntekostnader och gärna haft fler representativa exempel. Att Krea däremot är en seriös verksamhet med goda samarbetspartners råder det ingen tvekan om.

Krea

Vanliga frågor

Krea accepterar i nuläget Aktiebolag, Handelsbolag och Enskild Firma. Ytterligare bolagsformer anges ej men vid frågor rekommenderar vi att kontakta kundtjänst.

Ja, det finns grundkrav och dessa beror på bankerna. Kraven varierar från 50 000 kronor upp till 600 000 kronor.

Detta beror på vilken långivare du väljer och deras rutiner för utbetalning. Oftast sker betalningen samma dag men en mer generell uppskattning för de 24 bankerna hos Krea är 1 – 3 bankdagar.

Räkneexempel lån

Är du företagare har du möjlighet att låna upp till 30 000 000 kronor hos någon av de banker som Krea samarbetar med. Räntan och månadskostnaden avgörs då av långivaren som utgår från ditt bolags kreditvärdighet.

Krea
Betyg (4.5/5)

Låna upp till 30 000 000 kr

Ränta från 0%