Expressen företagslån - affärsmän skakar hand
Ränta*
Individuell
Lägsta lånebelopp
10 000 kr
Högsta lånebelopp
1 000 000 kr
Uppläggningsavgift
0 kr
Min-/max låneperiod
1 - 18 mån
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Ja
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 100 000 kr i 1 år. Totalt att återbetala 123 996 kr på 12 avbetalningar = 10 333 kr/mån (inkluderar amortering och månadsavgift). Aviavgift 0 kr, uppl. avgift 0 kr.

Qred Företagslån (uttalas ”kredd”) är en ny tjänst på internet som riktar sig direkt mot företag, inte privatpersoner. Däremot kan privatpersoner vara med och investera eftersom de har en modell som påminner rätt mycket om så kallad gräsrotsfinansiering för att få in kapital.

Du kan som företag eller privatperson köpa preferensaktier i Qred i buntar om 10 000 kronor som de garanterar en sjuprocentig ränta på. På räntan betalar du max 25 % i skatt vilket gör att direktavkastningen blir ungefär 5 % vilket är ett bra alternativ, eller ett bra komplement till andra sparformer. Observera dock att eftersom sparande i Qred sker i form av aktieköp så omfattas dina pengar inte av den statliga insättningsgarantin. Det betyder att om Qred går i konkurs försvinner dina pengar.

Du som är företagare och ansöker om ett lån kan du få ut upp till 1 000 000 kronor baserat på en kreditbedömning. När du fått ett lånebelopp beviljat fungerar det som en kontokredit, det vill säga att du kan höja upp lånet till samma belopp igen efter att ha betalat av en del av det.

Qred Företagslån tar inte ut någon ränta på lånen. Istället tar de ut en avgift per månad som sätts individuellt. Nu är givetvis även en ränta en avgift, så det är en tveksam konstruktion. Vilka intervall som gäller är inte tydligt, och inte heller vad den effektiva räntan blir på ett lån. Här kan Qred förbättra sig och informationen på hemsidan avsevärt.

Qred erbjuder en hel del generösa rabatter på lån till dig som är medlem i Företagarna eller Småföretagarnas riksförbund. Så om du avser söka ett lån via denna tjänst är ett medlemskap i någon av dessa organisationer klart värt att överväga. En sak du ska vara medveten om när du söker lån via Qred är att de kräver att du som är VD för ett bolag går i personlig borgen för ett taget lån. Så om ditt företag går i konkurs så kommer du bli personligen återbetalningsskyldig.

Kundtjänst

Tel 08-474 46 62
Mån - fre 07:00-17:30
Lör - sön stängt
support@qred.se

Adress

Qred Företagslån AB
Tulegatan 15
113 53 Stockholm
Stockholm – Sverige
Org nr: 559008-9800

Är Qred rätt för dig?

  • Du driver ett företag med bra kreditvärdighet
  • Du behöver pengar snabbt och kan betala tillbaka dem snabbt
  • Du är beredd att gå i personlig borgen för ditt företag
  • Rabatt om du är med i Företagarna eller Småföretagarnas Riksförbund
Qred

Grundkrav

  • Registrerat aktiebolag, enskild firma, kommandit- eller handelsbolag
  • Inte mer än enstaka betalningsanmärkningar
  • Personlig borgenär i form av VD
  • Du har en sund affärsidé
Qred

Utbetalning samma dag

Om du ansöker om ett lån hos Qred före klockan 17.00, på en vardag, så kommer pengarna oftast in på ditt konto samma dag.

Qred

Företaget kan låna mellan 10 000 och 1 000 000 kronor snabbt

Qred är ett modernt företag med en väldigt bra och lättöverskådlig hemsida. De fattar att det är år 2018 nu och har en bra och responsiv webb där det är lätt att hitta de flesta uppgifterna och också lätt att ansöka om ett lån. Deras avdelning med frågor och svar är komplett och en mycket bra kunskapsbank där du kan hitta den mesta situationsbaserade informationen om företaget och deras lånevillkor.

Att du som har ett företag kan låna upp till en miljon är mycket bra för den här typen av lån. Sen ska du vara medveten om att det är ett blancoupplägg vilket gör den effektiva räntan mycket högre än ett motsvarande traditionellt banklån. Men om du vet att du kommer ha ett kassaflöde de kommande månaderna som gör att du snabbt kan betala av lånet och hantera avgifterna så är det ett i många fall ett smidigare alternativ. Ansökningen hos Qred Företagslån är extremt enkel, du fyller endast i önskat belopp, din e-post, mobilnummer och företagets organisationsnummer och skickar sedan in din ansökan.

Qred

Enkel ansökan och rimliga krav

När du ansöker om ett företagslån hos Qred ska du fullfölja tre enkla steg. I det första steget fyller du, som tidigare nämnt, i ditt önskade belopp, företagets organisationsnummer, samt vald e-post och mobilnummer. Steg två innebär att du kompletterar din ansökan med några privata uppgifter och steg tre är att du mottar ditt lånebesked. Efter detta väljer du hur du vill gå vidare, ansökningen är inte bindande och helt kostnadsfri. Vill du godkänna erbjudandet signerar du det med ditt mobila BankID och så betalas dina pengar ut samma dag.

Hos Qred Företagslån kan svenska bolag likt handelsbolag, aktiebolag, enskilda firmor och kommanditbolag ansöka om ett lån. De krav som finns är att företaget helst inte ska ha några betalningsanmärkningar (även om det godkänns i vissa fall) och att det ska finnas någon som går i borgen för företaget, i det här fallet företagets VD.

Qred

Kostnaden kopplad till Qred-score

Det finns flera saker som är positivt med Qred Företagslån, att de erbjuder utbetalningen av lånet inom samma dag är till exempel ett stort plus. Du som är medlem i organisationerna Företagarna eller Småföretagarnas Riksförbund kan dessutom få en rabatt på lånet du ansöker om. Du betalar ingen ränta hos Qred, vilket kan anses både positivt och negativt, men utöver detta tillkommer inga dolda kostnader eller avgifter vilket uppskattas.

En dålig sak med Qred är att de inte är fullt transparenta med den effektiva räntan. De hänvisar till ditt företags Qred-score som bestämmer den exakta månadsavgiften du får betala. För att få reda på just din Qred-score måste du dock fullfölja en ansökan. Här hade det varit önskvärt med tydligare intervall för avgifterna och en ungefärlig fingervisning om vad det är som påverkar så att du som företagare enklare hade kunnat lista ut om det är värt det. Söker du ett lån av den här typen för till exempel en investering måste du kunna vara säker på att den ”return on investment” du räknar med kan motivera att du lånar pengar. Då behöver du ha koll på vad du ska betala.

Ansökan är gratis – och inte på något sätt bindande – vilket ändå gör det värt att testa för att se vilka villkor just du får.

Qred

Vanliga frågor om Qred Företagslån

Det innebär att om ditt företag skulle gå i konkurs eller inte kunna betala tillbaka lånet så blir du som VD personligen betalningsskyldig för den del av lånet som återstår.

Själva ansökan tar bara några minuter och det tas ingen UC på dig. inom en timme (vardagar under arbetstid) får du besked på mejlen om hur mycket företaget kan låna. Väljer du att acceptera erbjudandet signerar du med Bank ID och har pengarna på kontot samma dag.

Nej. Qred erbjuder bara lån till företag. Däremot kan du som privatperson investera i Qred och få garanterad ränta på dina pengar. Köpa preferensaktier i Qred i buntar om 10 000 kronor med en sjuprocentig ränta. På räntan betalar du max 25% i skatt vilket gör att direktavkastningen blir ungefär 5 % i slutändan.

Som privatperson betalar du 25 % kapitalskatt. Som företag betalar du ingen skatt alls.

Räkneexempel lån:

Du betalar ingen ränta på det lån som du beviljas, utan det sätts en fast månadsavgift. Vid ett lån på 100 000 kr med en återbetalningstid på 1 år (12 avbetalningar) uppgår månadskostnaden till 10 333 kr. Kostnaden inkluderar månadsavgift 2 000 kr samt amortering 8 333 kr. Totalkostnaden uppgår till 123 996 kr. Ingen aviavgift eller uppläggningsavgift tillkommer.

Qred
Betyg (4/5)

Låna upp till 1 000 000 kr

Ränta från 0%