Capitalbox

Ränta*
1 - 2.9 %
Lägsta lånebelopp
20 000 kr
Högsta lånebelopp
3 500 000 kr
Uppläggningsavgift
0 - 3 %
Min-/max låneperiod
1 - 48 mån
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Ja
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 500 000 kr i 3 år. Totalt att återbetala 517 917 kr på 36 avbetalningar = 14 722 kr/mån. Nom. rörlig ränta 2%. Eff ränta 2,36%. Aviavgift 0 kr, uppl. avgift 2 500 kr (max 2,5% av lånesumman).

Capitalbox Företagslån gick tidigare under namnet Ferratum Business och är en division i finansinstitutet Ferratum Group. Finansinstitutet är noterad på Frankfurtbörsen och har kontor i 24 länder över hela världen. Capitalbox är dock främst verksamma inom Norden och har kontor i Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn, Liverpool, Perth och Vilnius. Med sin verksamhet vill man hjälpa småföretag att klara av sina ekonomiska åtaganden.

Med Capitalbox är det möjligt att låna upp till 3,5 miljoner kronor med en återbetalningstid på 24 månader. Det stora lånebeloppet gör det möjligt för företag att låna pengar till i stort sett vad de vill.

Varumärket såg dagens ljus för första gången år 2020 men Ferratum Business har funnits på marknaden sedan 2005. Det gör Capitalbox till ett välkänt varumärke inom företagslån.

De senaste åren har efterfrågan på företagslån ökat och många låntagare vill även att processen ska gå fort. För att kunna tillgodose kundernas önskemål använder sig Capitalbox av välutbildade lånespecialister och den senaste tekniken. Målet är att erbjuda så snabba företagslån som möjligt. Bolaget vill även kunna låna ut pengar till så många låntagare som möjligt. För att lyckas med det har man ganska lätta lånekrav i jämförelse med en del andra konkurrenter. Dessutom är alla lån utan säkerhet och kräver inga långa formulär som låntagaren behöver fylla i.

Har du några frågor om företaget eller deras företagslån kan du kontakta Capitalbox via både telefon och e-post. Vill du ringa kundtjänsten måste du dock göra det på vardagar då långivaren bara har öppet under kontorstider. På hemsidan finns även en frågor och svar-sida. Den är dock inte allt för omfattande, där besvaras bara mer generella frågor om lånen och dess villkor.

Kundtjänst

Mån - fred 09.00 – 17.00.
Lör - sön stängt
Telefon: 020 – 018 00 20
E-post: support@capitalbox.se

Adress

Capitalbox Företagslån
Wennerbergsgatan 10
112 58 Stockholm

Varför du ska välja Capitalbox

  • Låna upp till 3 500 000 kronor
  • Inga dolda avgifter
  • Smidig ansökningsprocess
  • Företagslån utan säkerhet
Capitalbox

Grundkrav

  • Verksamt i minst 6 månader
  • Minst 420 000 kr i årlig omsättning
  • Ägarna är baserade i Sverige
  • Ha ett separat företagskonto
  • Företaget måste ha en fysisk placering
Capitalbox

Utbetalning sker inom 24 timmar till alla svenska banker

Capitalbox betalar ut företagslånet inom 24 timmar från att det blev godkänt. Du kan räkna med att ha pengarna på kontot inom 2 arbetsdagar.

Capitalbox

Låna 20 000 – 3 500 000 kronor snabbt och enkelt

Capitalbox har en hemsida som påminner en hel del om konkurrenternas. Det första du möts av på hemsidan är en knapp som tar dig till ansökningssidan där du fyller i önskat lånebelopp och övrig information om dig och ditt företag. Att just ansöka om ett lån är väldigt enkelt och det framgår tydligt vilken typ av information som efterfrågas. Det tar inte längre tid än 5 minuter att ansöka om ett lån. Precis som hos de allra flesta konkurrenterna signerar du låneansökan med Bank-ID.

Innan du ansöker om ett stort företagslån har du säkert en hel del frågor och funderingar. Dessvärre är det inte helt lätt att få svar på dem. Åtminstone inte på hemsidan. Hemsidan är ganska rörig vilket kan göra det svårt att hitta den information du söker. En del vanliga frågor behandlas överhuvudtaget inte på sajten vilket tvingar dig att kontakta kundtjänsten för att få svar på dem.

Capitalbox

Uppläggningsavgift baserat på lånebelopp

Det tar som tidigare nämnt bara ett par minuter att fylla i din låneansökan. Inom ett dygn återkommer Capitalbox med ett erbjudande som du får ta ställning till. Räntan sätts individuellt men Capitalbox Företagslån använder sig av ett räntespann på 1 – 2,9 procent, vilket får anses vara mycket bra.

Utöver räntan tillkommer en uppläggningsavgift på cirka 2,5 procent av lånebeloppet. I rena pengar innebär det cirka 500 kronor för ett lån på 20 000 kronor. För riktigt stora lån kan uppläggningsavgiften därför bli riktigt dyr.

Capitalbox har en utbetalningstid som inte skiljer sig nämnvärt från sina konkurrenter. Från det att du skickade in din låneansökan tar det cirka två bankdagar innan pengarna finns på företagskontot. Exakt hur lång tid det tar kan dock variera, vilken bank ditt företag använder sig av påverkar exempelvis utbetalningstiden. Det går dessutom bra att låna med betalningsanmärkning.

I samband med din ansökan tas en kreditupplysning på både dig och ditt företag via UC.

Capitalbox

Höga lånebelopp till låg ränta

Capitalbox Företagslån gick tidigare under namnet Ferratum Business och är en välkänd aktör bland svenska företagslångivare.

Capitalbox riktar sig till en mycket bred målgrupp med sitt företagslån som sträcker sig från 20 000 kronor upp till 3 500 000 kronor. Det gör att långivaren passar bra till många företag, oavsett vad pengarna ska användas till. Dessutom är lånen ganska billiga även om räntan i slutändan alltid sätts individuellt.

Det är enkelt att ansöka om ett företagslån hos Capitalbox då det första du möts av är en stor ansöknings-knapp som tar dig till låneansökan. Dessutom är långivaren ganska snabb på att betala ut pengarna, det tar inte mer än ett par dagar och du kan beviljas lån med betalningsanmärkning. Om du och ditt företag befinner er i en krissituation och behöver pengar snabbt finns det alltså möjlighet att få det.

Allt är dock inte bara positivt med långivaren. En nackdel med Capitalbox Företagslån är uppläggningsavgiften. I stället för att ta ut ett fast belopp tar man ut en procentsats på lånebeloppet. Det gör det väldigt dyrt att ansöka om höga lånebelopp samtidigt som det blir lite svårare att se vad lånet faktiskt kommer kosta ditt företag.

Capitalbox

Vanliga frågor om Capitalbox Företagslån

Ja, det går bra att lösa ditt företagslån hos Capitalbox i förtid. Det kostar ingenting att lösa lånet utan du betalar bara för den tiden du haft lånet.

Nej, Capitalbox erbjuder företagslån helt utan säkerhet. Däremot måste du gå i personlig borgen för att få låna. Genom att du går i personlig borgen står du som ansvarig för lånet om företaget inte skulle kunna betala det i tid.

Uppläggningsavgiften dras i samband med att Capitalbox för över företagslånet till ditt företagskonto.

Nej, det erbjudande du får presenterat för dig är inte bindande. Om det inte lever upp till dina förväntningar eller om du hittar ett billigare företagslån kan du välja att tacka nej.

Räkneexempel lån:

Låna 500 000 kr upplagt på 3 år (36 delbetalningar) med rörlig exempelränta på 2% (effektiv ränta på 2,36%). Totalt belopp att betala 517 917 kr, vilket motsvarar 14 722 kr/mån. Aviavgift 0 kr, uppläggningsavgift 2 500 kr (max 2,5% av lånesumman).

Capitalbox
Betyg (3/5)

Låna upp till 3 500 000 kr

Ränta från 1%