Nanokredit

Betyg 4/5
Ränta*
39.5 %
Startavgift
395 kr
Lägsta lånebelopp
2 000 kr
Högsta lånebelopp
25 000 kr
Min-/max låneperiod
3 - 9 mån
Åldersgräns
20 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Ja
BankID / Instantor®
Ja

*Låneexempel: 2 000 kr i 3 månader. Nominell ränta 39,5%. Eff. ränta 861,88%. Kostnad 771 kr/mån. Totalt 2 708 kr.

Nanokredit är en långivare som erbjudit lån på den svenska marknaden sedan 2008. Den långa erfarenheten har gjort Nanokredit till ett välkänt varumärke som lockat till sig över 60 000 kunder.

Nanokredit erbjuder kontokrediter från 2 000 kronor upp till 25 000 kronor med en återbetalningstid på 3 - 9 månader. Bolaget har tre ledord - trygghet, tydlighet, enkelt, och man strävar hela tiden efter att uppnå dessa. Gör man det tror Nanokredit att du som kund kommer se just dem som det självklara valet när du behöver pengar.

Långivaren är en trygg aktör som är medlem i SKEF, Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening. Det är en branschorganisation som verkar för en sund kreditgivning på den svenska marknaden. Nanokredit står även under Finansinspektionens tillsyn och bedriver tillståndspliktig kreditgivning.

Om du har lånat pengar tidigare har du säkert varit med om att ditt lån blivit dyrare än du först tänkt dig. Det beror på att många långivare döljer en rad kostnader som är svåra för dig att hitta. Hos Nanokredit behöver du dock inte oroa dig för det. Man har nämligen en transparent prissättning där alla kostnader presenteras på hemsidan efter att du valt vilket lån du vill ha. Det gör det lättare för dig att se om du verkligen har råd med lånet eller inte.

En varningstriangel

Detta är högkostnadskrediter

Du riskerar en betalningsanmärkning om du inte kan betala tillbaka hela skulden. Du kan vända dig till budget- och skuldrådgivaren i din kommun för stöd. Kontaktuppgifterna hittar du på www.hallakonsument.se.

Kundtjänst

Tel 08-59075700
Mån-Fre 09:00-16:00
Lör-Sön Stängt
info@nanokredit.se

Adress

Nanokredit
Box 988
114 79 Stockholm

Är Nanokredit rätt för dig?

 • Låna upp till 25 000 kr
 • Få pengarna på kontot inom en bankdag
 • Trygg aktör som funnits på marknaden sedan 2008
 • Låna till vad du vill utan säkerhet
 • Du kan förtidslösa ditt lån utan extra kostnad

Grundkrav

 • Svensk medborgare
 • Folkbokförd i Sverige
 • Minst 18 år och max 65 år
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Deklarerad inkomst på minst 50 000 kr
 • Stadigvarande inkomst
 • Inga aktiva skulder hos Kronofogden

Pengarna på kontot inom en bankdag

Om din ansökan godkänns innan kl 14 en vardag har du tillgång till pengarna samma dag. Godkänns din ansökan efter kl 14 har du pengarna på kontot inom en bankdag.

Låna upp till 25 000 kronor enkelt via hemsidan

Nanokredit har en tydlig hemsida där det första du möts av är ansökan till kontokrediten. Du väljer en lånesumma från 2 000 kronor upp till 25 000 kronor och hur lång återbetalningstid du vill ha. Du kan välja en återbetalningstid från 3 till 9 månader, vilket är kortare än hos många andra kontokrediter.

När du valt lånebelopp och återbetalningstid klickar du dig vidare och fyller i information om dig själv. Det rör sig exempelvis om personnummer, inkomst, utgifter och kontaktuppgifter. Därefter bekräftar du din ansökan med BankID. Låneansökan hos Nanokredit är mycket enkel och det tar inte mer än ett par minuter att genomföra en ansökan.

Kontokredit vars ränta bestäms utifrån rådande referensränta

Nanokredits kontokredit marknadsförs som konkurrenskraftig, men faktum är att det finns många kontokrediter som är billigare. Det finns flera andra långivare som har lägre ränta och inte lika dyra avgifter. Nanokredit har en rörlig ränta som ändras utifrån rådande ränteläge. Räntan är 39,5 procent över Riksbankens referensränta. I dagsläget innebär det att Nanokredit har en ränta på 39,5 procent. Utöver det tar bolaget ut en hög uppläggningsavgift på nästan 400 kronor och skyhöga aviavgifter på 60 kronor styck. Sammantaget är Nanokredit väldigt dyr och det finns många andra billigare alternativ på marknaden.

Inte heller när det kommer till utbetalningstiden är Nanokredit snabbast i branschen. Du kan få pengarna utbetalda samma dag men det förutsätter att du fått din låneansökan godkänd före kl 14. Godkänns din ansökan efter kl 14 får du tillgång till pengarna först nästkommande bankdag.

För att beviljas en kontokredit är det en rad krav du måste uppfylla. Dessa krav skiljer sig dock inte nämnvärt från andra aktörer på marknaden. Det enda man kan reagera på är att du inte får vara äldre än 65 år för att ansöka om en kontokredit hos Nanokredit.

Nanokredit erbjuder höga lånebelopp men dyra avgifter

Nanokredit har en kontokredit med ett relativt högt lånebelopp. På så vis kan företaget locka till sig en bredare målgrupp. Pengarna kan användas till det mesta, alltifrån resor till att lösa oförutsedda avgifter. Nanokredit ställer dessutom inte allt för hårda krav på sina ansökande vilket även det bidrar till att man kan locka till sig fler kunder. Det enda negativa vad gäller kraven är att du som är äldre än 65 år inte får låna några pengar. Ett sådant ålderskrav är tufft med tanke på att många i den åldern fortfarande är yrkesverksamma.

När det gäller kostnaderna för kontokrediten är Nanokredit inte särskilt bra. Räntan är relativt konkurrenskraftig men det är i huvudsak de övriga kostnaderna som gör kontokrediten dyr. Både uppläggningsavgiften och aiavgifterna är högre än hos många andra konkurrenter. Aviavgiften är åtminstone 20 kronor för dyr för att kunna matcha konkurrenternas avgifter. Det finns dessutom aktörer som valt att slopa uppläggningsavgift och aviavgifter helt och hållet.

Det är inte bara Nanokredits kostnader som inte når upp i nivå, även när det gäller kundtjänsten finns det mer att önska. Nanokredit har relativt få kontaktvägar, men det är framför allt öppettiderna som bör förbättras. Bolaget håller inte öppet särskilt länge på vardagar och under helger är kundtjänsten helt stängd. Flera konkurrenter har både längre öppettider och helgöppet, exempelvis håller Rockers kundtjänst öppet dygnet runt, året om.

Vanliga frågor om Nanokredit

Nej, det är inte möjligt att ha flera lån samtidigt hos Nanokredit.

Nanokredit hämtar sina kreditupplysningar hos Bisnode.

Ja, du kan förtidslösa ditt lån om du vill det. Du måste dock höra av dig till Nanokredit innan du gör det.

Din faktura skickas till den e-postadress du angav i samband med att du ansökte om kontokrediten.

Räkneexempel kontokredit:

Låna 10 000 kr upplagt på 9 månader med räntan 39,5% (effektiv ränta på 83,21%). Totalt belopp att betala 12 652 kr, vilket motsvarar 1 362 kr/mån.

Betyg (4/5)

Låna upp till 25 000 kr

Ränta från 39.5%