Bästa bensinkortet

Hitta det bästa bensinkortet

Vad är ett bensinkort? varför ska du ha ett och vilket bensinkort är det bästa? Detta är ett par av frågorna som vi avhandlar i den här artikeln om bensinkort.
Ett drivmedelskort eller bensinkort som det också kallas är ett bekvämt sätt att betala för bensin, diesel och andra bränslen på svenska och utländska tankstationer. Istället för att betala med kontanter eller kontokort så betalar man med sitt Kontokort kopplat till just den bensinkedjan istället.

Kostnaden för drivmedel loggas och du får rabatt på allt du handlar och tankar. Man kan till och med få upp till 25 öre per liter, vilket måste anses som väldigt bra. Ett bensinkort är inte bara ett bekvämt sätt att betala, utan det ger också sammanställning över bränsleförbrukningen vilket kan vara bra för ekonomin.

Vilket är det bästa bensinkortet?

Vi på Expressen Låneguiden rekommenderar bensinkortet från OKQ8. Du får 2% bonus på alla inköp i butikerna samt 20 öre per liter du tankar i återbäring. Till detta kommer ytterligare bonus när du handlar i vanliga butiker.

För att bli beviljad ett OKQ8 VISA kort ska sökande vara myndig, ha svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige.

Ansök här

Vad är bensinkort?

Vi börjar med ett av de vanligaste kreditkorten som folk brukar ha i sina plånböcker, nämligen “bensinkort”. Kortfattat är detta ett kreditkort som ger dig förmåner på drivmedel, inte bara bensin. Korten benämns ibland även som tankkort.

Det är väldigt vanligt att de olika mackarna och bensinföretagen har egna kreditkort som ger fördelar om du upprepade tankar och handlar hos just dom. OKQ8, Shell, Preem och Cirkle K är våra fyra största bensinmackar, alla fyra har sina egna kreditkort och den gemensamma nämnaren är att korten ger rabatt på alla inköp på just den kedjan. Tankar du oftast på OKQ8 så kan du med andra ord spara en del på att skaffa ett OKQ8-kort

Kör du mycket bil är ett bensinkort helt klart ett bra alternativ. Eftersom bensinkorten ofta är kostnadsfria så kan det vara värt att ha ett kort liggandes i plånboken, för att försäkra sig om att man får rabatt på sin bensin. Hur mycket rabatt kan du få, kanske du undrar. Givetvis varierar detta mellan de olika bensinbolagen och om de är bemannade eller obemannade. Tankar du hos Preem med ett Preem Mastercard så får du hela 25 öre per liter vid tankning på en bemannat station och 10 öre per liter på en automatstation.

Väljer du istället ett Shell Mastercard drar de alltid av 15 öre per liter när du tankar på bemannade stationer i Sverige. Nedan går vi igenom de fyra största bensinbolagens kort.

Vad är ett bensinkort?

Varför skaffa ett bensinkort?

Ett drivmedelskort är ett sorts kreditkort som specialiserat sig på just drivmedel. Utgivarna av kortet är oftast bensinkedjorna själva. Genom att använda ett bensinkort kan du betala för bensin och varor på din mack samtidigt som du tar del av alla fördelar just det kortet har att erbjuda.

De flesta bensinkedjor har kreditkort idag. Detta är en viktig del i kedjornas differentiering och ett sätt att behålla kunderna hos sig. Målet är givetvis att konsumenten ska köra ett par kilometer extra för att handla bensin och dagligvaruhandel varor hos just dom. Men det är såklart inte bara fördelar för bensinkedjorna, utan vi som använder kortet ska ju också dra värde av det, därför erbjuder kedjorna flera olika sorters värde som rabatter, bonuspoäng, försäkringar och mycket, mycket mer.

Det är också ett smart sätt att hålla koll på dina utgifter för bilen. Låt oss säga att du använder ditt Preem-kort för allt bilrelaterat. I slutet av månaden kan du se Exakt hur mycket du lagt på din bil, bensin, reparation, däckskifte, olja, spolarvätska etc. Men….

Att hitta rätt kort är inte riktigt så enkelt som man kanske skulle vilja. Därför har vi satt ihop denna guide med kortfattat info gällande de olika bensinkorten.

Varför skaffa bensinkort?

OKQ8

Rekomenderat kort av Expressen Låneguiden

OKQ8 är kanske Sveriges största drivmedelsföretag och har också ett riktigt bra tankkort kopplat till deras stationer. Med deras bensinkort så får du upp till 2% cash back på samtliga av dina köp – spelar ingen roll om det är bensin eller något annat!

OKQ8 Scandinavia bildades 2012 i när det Danska och Svenska OKQ8-bolagen gick samman. Den svenska verksamheten omfattar ca 740 stationer och säljer fossilbränslen, bilprodukter och dagligvaror. Flera av de 350 bemannade stationerna har biltvätt, tvätta-själv hallar, biluthyrning och bilverkstäder. Bolaget har ca 2200 anställda och vad 2012 den största stationskedjan i Sverige.

“vårt allra bästa kort som alltid ger mer tillbaka. OKQ8 VISA kreditkort ger bonus på köp utanför OKQ8 och återbäring på det du tankar och handlar hos oss. Med ett OKQ8 VISA kreditkort slipper du dessutom onödiga årsavgifter.”

  • Ingen årsavgift
  • kostnadsfritt extrakort
  • Pengar tillbaka på det du tankar / handlar hos OKQ8
  • Kredit upp till 100 000 kr
  • 0,75% sparränta
  • Även bonus på köp utanför OKQ8

ANSÖK HÄR

För att bli beviljad ett OKQ8 VISA kort ska sökande vara myndig, ha svenskt personnummer och vara folkbokförd i Sverige.

Bästa kreditkortet 2020! OKQ8

Circle K

En av sveriges största aktör inom bensinstationer. 2012 förvärvade denna spelare samtliga av Statoils svenska mackar och under 2017 bytte alla namn till Circle K.
Kedjan har runt 750 stationer runt om i landet och kan erbjuda dig som kund ett Mastercard med det unika namnet Circle K Mastercard, såhär säger bolaget själva om sitt kort:

“Mat, resor, kläder och bensin. Med vårt bästa kort, Circle K Mastercard, får du bonus på allt du handlar och rabatt på vårt drivmedel. Din bonus laddas direkt in på ditt kort och går att använda när du handlar på våra stationer. Dessutom blir du helt kostnadsfritt medlem i vårt förmånsprogram EXTRA Club”

Deras rabatt på drivmedel är 15% per liter på bemannade stationer. Dom erbjuder 0,3% i bonus på alla köp överallt och erbjuder även bland annat kompletterande reseförsäkringar. Bonusen som du får på köp kan användas när du handlar på circle K, för att få rabatt på köpet.

Bästa Bensinkortet 2020! Circle K Mastercard

Shell och ST1.

Under slutet av 2010 sålde Shell sina bensinstationer och raffinaderiet i Sverige. Köparen av den svenska verksamheten av den internationella Shellkoncernen var det finska energibolaget St1.

När St1 köpte bolaget öppnades en ny värld upp för Shells kunder, då de kunde använda sitt Shellkort som betalningsmedel på alla St1 stationer och Shell stationer i Sverige. Totalt är det närmare 500 tänkbara ställen att tanka på. Det går även att tanka med kortet utomlands, främst i Norden och Europa. Namnet Shell är på väg att fasas ut och det är inte många stationer kvar som har kvar det ursprungliga namnet.

Gällande deras kreditkortet så har de ett trevligt drivmedelskort som passar alla. Med Shell Card får du koll på dina tankningar och dina parkeringskostnader. Med 1% cashback på allt du handlar samt 15 öres rabatt, per liter på deras bensin är detta ett väldigt intressant kort för alla som vill spara pengar på sitt drivmedel

bästa bensinkortet 2020 - Shell mastercard

Preem

Preem är Sveriges största drivmedelsbolag, som enligt egen utsago skapar drivmedel från skogens rester. Bolaget har ca 570 anställda samt två raffinaderier i Sverige. Totalt raffinerar Preem 18 miljoner ton råolja per år. räknar man med partner och återförsäljare så jobbar över 3 000 personer under Preems varumärke. Annan rolig fakta är att Preem var den näst största stationskedjan i Sverige.

Preem Mastercard som deras kreditkort heter är helt utan avgifter och ger dig hög rabatt på drivmedel. Hela 25 öre i rabatt per liter vid bemannade stationer får du. Tankar du på en obemannad så ger det bara 10 öre i rabatt per liter. Du får även bonus på andra köp och kortet kan användas på över 35 miljoner olika försäljningsställen runt om i världen.
I slutet av varje månad får du hem en samlad faktura på alla dina köp – smidigt.

Bästa bensinkortet 2020 - Preem Mastercard

Vanliga frågor och svar om bensinkort

Ett bensinkort är ett kreditkort som är utformata för att ge dig rabatt på drivmedel. Koret kallas förutom bensinkort även drivmedelskort.

Oftast är kortutgivarna bensinstationerna själva

Alla kort har sin olika inriktningar. Vi rekomenderar dock OKQ8:as kreditkort

Detta varierar från utgivare, men från 50 000 sek till 200 000 kronor är vanligt.

Behöver du låna mer pengar kan du titta på privatlån där du kan låna upp till 600 000 kr

Kör du bil ofta, och tankar ofta bör du absolut skaffa ett bensinkort.

Vill du bara spara pengar på drivmedel bör du också skaffa ett bensinkort.

Fördelarna är många och det är extra fördelaktigt att de flesta korten är avgiftsfria.