Bank Norwegian

Ränta*
7.79 - 23.99 %
Uppläggningsavgift
0 - 399 kr
Lägsta lånebelopp
5 000 kr
Högsta lånebelopp
600 000 kr
Min-/max låneperiod
1 - 15 år
Åldersgräns
23 år
Direktutbetalning
Nej
Betalningsanm. ok
Nej
Utan UC
Nej
Ansök med BankID®
Ja

*Räkneexempel lån: 80 000 kr i 5 år. Totalt att återbetala 103 611 kr på 60 avbetalningar = 1 727 kr/mån. Nom. rörlig ränta 9,99%. Eff. ränta 11,22% (aviavgift 19 kr, uppl. avgift 399 kr).

Internetbanken Bank Norwegian har, sedan starten i Sverige 2013, snabbt blivit populär bland svenskar som enkelt vill låna pengar över nätet. Företaget ägs av det noterade bolaget Norwegian Finans Holding ASA och har funnits i Norge sedan november 2007. Många känner säkert igen varumärket från flygbolaget med samma namn. Bolagen ingår i samma koncern och ger ut ett gemensamt kreditkort där användaren tjänar cashpoints (bonus) på alla inköp.

Norwegian Bank fokuserar helt på privatlånemarknaden och erbjuder, förutom nyss nämnda kreditkort, även snabba privatlån utan säkerhet, förmånliga blancolån, bostadslån och omstartslån. De har också ett sparkonto med en inlåningsränta. Ansöker du om sparkonto skyddas dina pengar av den norska insättningsgarantin upp till 2 000 000 SEK.

Kundtjänst

Tel 0770-45 77 66
Mån-Fre 10:00-16:00
Lör-Sön Stängt

Adress

Bank Norwegian AS
Postboks 338
0101 Oslo - Norge
post@banknorwegian.se

Är Bank Norwegian rätt för dig?

  • Godkänner många ansökningar
  • Trygg aktör som funnits länge
  • Låna till vad du vill utan säkerhet
  • Erbjuder även ett fördelaktigt kreditkort med cashpoints
Bank Norwegian

Grundkrav

  • Måste vara minst 23 år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inga aktiva skulder hos Kronofogden
  • Måste ha varit folkbokförd i Sverige minst 36 månader
Bank Norwegian

Utbetalning inom 1-3 bankdagar till alla svenska banker

Hela låneprocessen kan enkelt fullföljas på en dator eller mobiltelefon.

Bank Norwegian

Låna mellan 5 000 – 600 000 kr snabbt och enkelt

Det syns på hemsidan att Bank Norwegian vet vad de sysslar med. Sajten är lättnavigerad och det går enkelt att snabbt få fram den information som eftersöks. Startsidan erbjuder tre olika alternativ för dig som vill låna pengar: ansöka om privatlån (blancolån), samla dina lån och krediter eller utöka ditt befintliga lån.

Går du vidare och ansöker om ett privatlån får du fylla i önskat lånebelopp och dina personuppgifter. Fyller du i en medsökande ökar dina chanser att få igenom lånet – plus att du kommer att erbjudas en lägre ränta. Allt fungerar väldigt smidigt i mobilen om du skulle vara på språng. Därefter signerar du med e-legitimation och får svaret direkt. Mycket enklare än så kan det inte bli.

Bank Norwegian

Billig uppläggningsavgift

Du får som sagt besked om godkännande direkt vid ansökan. Den nominella räntan sätts individuellt från 7,79% – 23,99% och bestäms efter att en kreditprövning har genomförts via UC (Upplysningscentralen). Lånetiden löper från 1 – 15 år beroende på lånets storlek. Uppläggningsavgift för lån varierar från 0-399 kr beroende på lånets storlek.

Det tar 1 – 3 bankdagar innan pengarna betalas in på ditt konto och Norwegian Bank betalar ut till alla svenska banker. För att få låna pengar måste du ha hunnit fylla 23 år, bott i Sverige i minst tre år och du får inte ha någon betalningsanmärkning eller aktiva skulder hos Kronofogden.

Bank Norwegian

Specialister på att samla lån

Banken hjälper dig att samla lån och mindre krediter i ett stort samlingslån (eller omstartslån) för att på så sätt komma ned i ränta och månadskostnad. Du har endast en långivare att betala till och förfallodatum är alltid den 28:e varje månad.

Du använder är samma ansökningsformulär som när du ansöker om ett vanligt blancolån hos Bank Norwegian. Se till att boka för den lilla checkrutan “Samla lån och krediter” precis efter du fyllt i önskat lånebelopp. Blir ansökan godkänd kommer banken hjälpa till att lösa in de smålån du vill baka ihop och bli av med.

Bank Norwegian

Stort omfång och förmånligt kreditkort

Bank Norwegian är en trygg, etablerad bank med en produktportfölj som tilltalar en bred kundkrets. Få andra aktörer erbjuder så låga lånebelopp som 5 000 kr med lika förmånlig ränta. Har har snabblånen en del att lära. Likaså är det få andra kreditbolag som går upp till 600 000 kr utan säkerhet. Med det omfånget kan du låna pengar snabbt till allt ifrån exempelvis en resa med familjen till kontantinsatsen på bolånet.

Deras kreditkort har en av branschens bättre reseförsäkringar och är idealiskt för dig som flyger ofta då du får bonuspoäng (cashpoints) på alla inköp. Du kan få en kredit på upp till 100 000 kr med 45 helt räntefria dagar. Ingen årsavgift tas heller ut för kortet. Norwegian kortet är perfekt för dig som reser ofta.

Bland de mindre bra sakerna finns det relativt höga ålderskravet samt de stränga reglerna kring att vara folkbokförd i Sverige och inte ha några betalningsanmärkningar. Att kundtjänsten inte har öppet på helger är också något som borde åtgärdas.

Bank Norwegian

Vanliga frågor om Bank Norwegian

Nej, Bank Norwegian är ett eget bolag. Norwegian Air Shuttle är dock största aktieägare i banken med drygt 17% av aktierna. De samarbetar också genom att Bank Norwegians kreditkort även fungerar som ett lojalitetskort åt flygbolaget. Du får hela 10% cashpoints på bolagets flygresor och 0,5% på övriga inköp.

Skuldfinansiering är en term som används när flera mindre lån (ofta snabblån eller sk SMSlån) och krediter samlas ihop till ett stort lån. Kallas även för omstartslån eller samlingslån. Fördelen med ett sådant är att du ofta kommer ned betydligt i månadsränta.

Nej, Bank Norwegian erbjuder endast lån till privatpersoner. Behöver du låna pengar till ditt företag rekommenderar vi att du klickar in på vår sida om företagslån istället. Där hittar du flera aktörer inriktade på lån till företagsmarknaden.

Ja, du kan handla med kortet i alla dina vanliga butiker – både online och i fysiska butiker. Det tillkommer ingen avgift på varuköp och du får bonus i form av cashpoints på allt du handlar.

De generella kraven är att du behöver vara över 23 år och folkbokförd i Sverige i minst 36 månader. du får inte heller ha några betalningsanmärkningar.

Det är inte alltid Norwegian behöver se specifika dokument, men när dom väl efterfrågar det så är det vanligtvis dina senaste lönespecifikationer. Är du företagare vill de se en aktuell resultat- och balansrapport. Pensionärer kan givetvis också låna, då vill dom se dokument som visar den utbetalda pensionen.

Du kan teckna ett låneskydd samtidigt som du ansöker om ett lån. Det går även att teckna lånförsäkringen i efterhand under “mina sidor” hos Bank Norwegian.

Räkneexempel lån:

Låna 80 000 kr upplagt på fem år (60 delbetalningar) med rörlig ränta på 9,99% (effektiv ränta på 11,22%). Totalt belopp att betala 103 611 kr, vilket motsvarar 1 727 kr/mån. Aviavgift 19 kr, uppläggningsavgift 399 kr.

Bank Norwegian
Betyg (4.5/5)

Låna upp till 600 000 kr

Ränta från 7.79%