Topp 6 bästa kreditkorten

Utöver att hjälpa dig hitta ett riktigt bra lån, vill vi på Expressen Låneguiden hjälpa dig hitta det bästa kreditkortet. Det finns många alternativ och det kan vara svårt att hitta rätt - ska du ha ett kreditkort med bonus eller är du ute efter kreditkort utan UC? Vad är skillnaden på Bank Norwigans kreditkort och Re:members?

I den här guiden ger vi dig möjlighet att jämföra kreditkort för att hitta det bästa kreditkortet för just dig. Oavsett om du är ute efter ett kort med låg ränta, hög bonus, bra försäkring eller lång betaltid så kan du lätt hitta det hos oss på Expressens låneguide: Kreditkortskollen.

Vad är ett kreditkort?

Ofta tänker man att ett kreditkort är det vanliga kortet du man i plånboken – det där som du fick av banken när du blev kund, vilket inte riktigt stämmer.

Ett kreditkort är kort där du lånar pengar varje gång du handlar. Ofta har man en kreditgräns som satts upp av banken, och man kan inte spendera mer än gränsen innan man har betalat av sin senaste faktura på det lånade beloppet. Alla köp som görs med kreditkortet registreras av som

Fördelar med kreditkort:

 • Kostnadseffektiv och tillgängligt:
  Att ha ett kreditkort behöver inte vara dyrt, och har du inte utnyttjat hela din kredit så har du alltid access till pengar.
 • Erbjudanden och rabatter:
  Ofta ger kreditkorten rabatter och har specifika erbjudanden, det kan vara allt från billigare inträde till nöjesfält eller rabatt på resor till billigare drivmedel till bilen.
 • Försäkringar:
  Kreditkort kommer ofta med olika sorters försäkringar, det man spontant tänker på är olika sorters reseförsäkringar, men det kan också vara tryggheter relaterat till e-handel.
 • Bonus:
  Många kort låter dig samla bonus, som ger poäng, som du sedan kan växla in
 • Ger en tydlig överblick av inköp:
  När fakturan kommer kan du enkelt se vad du lagt pengar på, vilket kan vara nyttigt för att få ekonomisk förståelse.

 

Motsatsen till kreditkort är debitkort

Vad är ett kreditkort

Vad är ett debetkort?

Alla har väl kreditkort kanske du tänker. Faktum är att de flesta har ett debetkort och inte ett kreditkort. Skillnaden ligger i att debetkortet oftast är kopplat till ditt lönekonto, och när du handlar något med ditt kort så dras pengarna direkt från ditt lönekonto. Detta är idag det absolut vanligaste sättet att betala på. Ordet debet härstammar från debitera, alltså att något dras från ett konto. Detta kräver också att du ha täckning på ditt konto för den kommande debiteringen.

Fördelar debetkort

 • Ej möjligt att övertrassera
  Eftersom kortet är kopplat till ditt bankonto kan du inte handla för mer än vad som finns på kontot.
 • Inga dolda avgifter, inga avgifter på uttag.
  Med ett debetkort vet du vad du får utan krusiduller.
 • Kontrollerbart:
  samma konto som bankkontot vilket kan minska risken att man spenderar över sin ekonomi.

 

Motsatsen till debet är kredit.

Vad är ett debitkort?

Kreditkort för olika tillfällen

Det finns kreditkort för olika tillfällen. Några av de populäraste och vanligaste sortens kreditkort är:

 

Vi kommer gå igenom dessa sorts kreditkort nedan och berättar vad fördelarna och nackdelarna kan tänkas vara, vi kommer också ge tips på ett par aktörer som har dessa kort.

 • Bank Norwegian kreditkort
 • Komplett bank kreditkort
 • marginalen traveller och marginalen Gold
 • Okq8 kreditkort
 • Remember kreditkort
 • American Express platinum kort och American Express Guld kort
Olika sorters kreditkort

re:member flex

Det populära kreditkortet re:member flex är ett Mastercard-kort helt utan årsavgift. Betalar du hela lånebeloppet månaden efter blir det räntefritt.

 • Ingen startavgift
 • Ingen årsavgift
 • Upp till 2 månaders räntefri kredit
 • 100 000 kr i kredit per månad
 • Rabatt i över 300 webbutiker
 • reseförsäkring med avbeställningsskydd ingår

Re:member Flex är ett väldigt populärt och uppskattat kreditkort för oss Svenska konsumenter. Kortet fungerar lika bra på resande fot som till vardags. Utöver bra förmåner erbjuder kreditkortet även belöningar, eller Rewards som dom kallar det.

Re:member Flexs Reward poäng erbjuder bra rabatter hos över 300 e-handlare. Kortet är med andra ord speciellt bra för folk som frekvent handlar online och här kan man hitta upp till 25% rabatt på utvalda ställen, vilket borgar för att man kan spara stora belopp på sina inköp via digitala kanaler. Förmånsprogrammet funkar lika bra vare sig du har Re:member Flex eller re:member Mastercard kreditkort.

Vare sig du är ute efter Apoteksprodukter eller vill hyra bil så hittar du bra rabatter. tittar vi lite närmare på olika kategorier så kan du via Rewards få rabatt på produkter inom bland annat barn och baby, Böcker och tidskrifter, Djurmat och tillbehör, Film, spel och musik, Flyg, Hemelektronik och vitvaror, Hotell, Hus och trädgård, Hyrbil, Kläder och mode, Kontaktlinser, glasögon och solglasögon, Mat och matkassar, Onlinetjänester och abonnemang, Sport, träning, outdoor och mycket mycket mer.

Processen är enkel: logga in på din Re:member portal och välj butik samt betala ditt köp med ett Re:member kort. Sen är du klar – rabatten dras från din nästa faktura. Värt att notera är att rabatten inte gäller på moms eller fraktkostnader, eller om du har ett re:member more kort.

Flyg
Planerar du att resa är Re:member en fantastisk kompanjon. Att hitta och köpa en semester eller flygbiljett har sällan varit enklare. Sitt hemma i soffan och klicka dig till din drömresa.
Genom re:member reward så får du rabatt på flera e-handlare som erbjuder flygresor och biljetter. Här hittar vi välkända butiker som: Bravofly.se, Lufthansa, MrJet.se, Qatar Airways, Resfeber.se, Sembo, Supersavertravel och många andra populära aktörer.

När du använder kortet för att köpa dina resor får du dessutom en kompletterande reseförsäkring med bland annat avbeställningsskydd och flera andra smarta skydd. Vad sägs om att få gratis skydd om du missar anslutningsflyget, vid försening av allmänt färdmedel vid avresa eller bagageförsening vid utlandsresa och mycket mycket mer.

Med en årsavgift på 0 kr och en räntefri kredit är detta ett riktigt bra kort.

Ansök / Läs mer
Remember Flex kreditkort

Bank Norwegian Kreditkort

Bank Norwegian grundades 2007 i Oslo Norge. Syftet var att skapa en plattform för flygbolaget Norwegians fördelsprogram “Norwegian Reward”. Samma år öppnade dom deras internetbaserade bank i Norge. Ända från start har denna danska bank fokuserat på att tillhandahålla flexibla och digitala banktjänster genom ny teknik och automatisering

Det fick direkt väldigt bra för detta nya kort, och en snabb tillväxt gjorde så att Bank Norwegian även kunde erbjuda sina tjänster i Sverige 2013. År 2015 öppnade banken sin verksamhet i Danmark och Finland, och blev därmed en Nordisk aktör att räkna med.

Bank Norwegians kreditkort är ett starkt alternativ till priset “Sveriges bästa kreditkort”. Med fördelar som kraftiga bonusar och rabatter på allt från resor till böcker samt deras “Cashpoints” så kan vi rekommendera detta kreditkort.

Att ha ett kreditkort från Bank Norwegian är helt kostnadsfritt och sedan lanseringen har det varit ett av de mest populära kreditkorten på marknaden, speciellt inom den kategorin som vi kallar resekort. Kortet fokuserar nämligen mycket på bra villkor för dig som reser.

Totalt har 1,5 miljoner människor valt att ha ett kreditkort från Bank Norwegian samt ha aktören som sin sekundära bank genom deras fördelaktiga kreditkort med Reward-program och sparkonton samt möjligheten att ta enkla privatlån.

Bank Norwegian har en smidig mobilapp som funkar för både IOS och Android. Via denna smarta app kan du som användare få full koll på dina utgifter, bonuspoäng och annat koppat till kortet. Du får även välja egen pin-kod för ditt kort och självklart går det att blippa ditt kort.

Kreditkortet från Bank Norwegian är både gratis och har ett bra bonussystem. Vad du än handlar med kortet så får du 0,5% poäng av köpbeloppet.  Poängen kan sedan bytas mot flygbiljetter eller andra produkter hos Norwegian Air. Kortet är även avgiftsfritt och det ingår automatiskt en reseförsäkring.

 • Upp till 100 000 kr i kredit
 • Möjligt med 45 dagars räntefri kredit
 • Ingen växlingsavgift, gäller i hela världen
 • Tjäna poäng med bonussystemet
 • Ingår reseförsäkring och avbeställningsskydd
Ansök / Läs mer
Bank Norwegian Kreditkort

Komplett Bank Mastercard

Ett kort – många fördelar!

Kreditkortet med suveräna fördelar som ger dig bonus på alla dina köp. Detta kort är utformat för e-handel vilket betyder att de har riktigt bra villkor för dig som gillar att näthandla. 100 bonuspoäng motsvarar 100 kronor. Kortet ger dig 1-4% bonus på dina inköp online.
En stor fördel med kompletts Kreditkort är som sagt deras eminenta bonusprogram. Du får bonus på alla köp du gör med kortet. Handlar du på internet får du hela 2%, handlar du offline får du 1% och handlar du på e-handeln komplett.se så får du hela 4%. Det finns med andra ord mycket att spara här.

Bonusen är bland den bästa i klassen när det kommer till kreditkort. Att man utöver den riktigt bra bonusen även får kortet gratis gör detta till ett riktigt bra kap för alla som handlar online. Tänk på att bonusen max får uppgå till 500 poäng per månad, och 2000 per år.
Du kan använda kortet för att betala fakturan, på detta sätt får du bonus på den totala kostnaden.

Utöver kreditkort så erbjuder även Komplett bank privatlån, klicka här för mer information gällande det.

Kortet bjuder som sagt på flera fördelar.  Med en årsavgift på 0:- och uttagsavgift på 0 kronor kan vi konstatera att både årsavgift och att ta ut pengar är helt gratis. Detta Mastercard kontokort ger dig en kredit på upp till 100 000 och upp till 50 dagar räntefri kredit. Skulle du gå över de räntefria dagarna så kan du förvänta dig en ränta på 21.4% (effektiv ränta 23,63%). Alla köp som genomförs sammanställs i slutet av månaden. Betalar du hela beloppet uppstår inte någon ränta, och din kredit nollställs så du får fullt kreditutrymme till nästkommande period. Väljer du som konsument att delbetala börjar det att ticka ränta första dagen efter fakturan skulle vara betald.

Värt att tänka på är att om du är utomlands och behöver växla mellan olika valutor så har du ett valutapåslag utomlands om 1,75%. Tänk även på att det tillkommer en aviavgift om 35 kronor om du ska ha pappersfaktura, väljer du digital faktura eller autogiro är det kostnadsfritt.

Alla kan givetvis inte ansöka om kortet, utan det finns vissa krav för Komplett Bank Mastercard, exempelvis behöver du vara minst 20 år (vissa andra kort har 18 år som gräns) och du får inte vara arbetslös. Du får inte heller ha några betalningsanmärkningar
Andra saker som Komplett bank kan tänkas fråga om är exempelvis anställningsform, lön, hur du bor – boendeform och flera andra kriterier. Baserat på dina svar och en kreditupplysning får du reda på vad för kredit de kan erbjuda.

Ett kreditkort brukar även komma med bra försäkringar. Detta kort är inte ett undantag. Det är tre olika försäkringar som ingår i grundutförandet, nämligen försäkring mot ID-kapning där du får juridisk hjälp upp till 100 000 sek om något skulle hända. Du får även ett köpskydd för varor upp till 25 000 kr samt en kompletterande reseförsäkring som gäller för dig och din närstående familj.

Det går även att köpa till andra försäkringar. En betalförsäkring är ett tillval som ger dig tryggheten att kunna betala fakturan även om du skulle bli sjukskriven eller arbetslös. Denna försäkring kostar 0,9% av skulden i slutet av månaden och betalas på månadsfakturan.

 • upp till 100 000 i kredit
 • Försäkringar ingår.
 • Ingen årsavgift
 • Välj pin-kod själv
 • Kostnadsfria kontantuttag
 • Upp till 50 dagar räntefri kredit
Ansök / Läs mer
Komplett Bank Mastercard

Marginalen Gold

Detta kreditkort är ett mångfacetterat kort med många fördelar.
Med marginalen banks kreditkort kan du delbetala dina köp över 5000 på ett smidigt och enkelt sätt, du får access till flera olika försäkringar, betalningsfria månader och återbäring på alla dina köp på över 200 anslutna e-handlare.

Marginalen Bank guldkort, eller Marginalen Gold som det också kallas är ett perfekt kort som lägger extra fokus på försäkringar och e-handel. Här ingår reseförsäkringar, handla online-försäkring samt ett trevligt bonusprogram där man kan spara stora summor per år.

Tittar vi närmare på försäkringar så tillhör marginalen bank bland de bästa då de tillhandahåller flera bra försäkringar. Vad sägs om prisgaranti som du får om du köper en produkt som kostar över 1000 kr. Kortfattat betyder detta att du får tillbaka mellanskillnaden om du hittar samma produkt till ett lägre pris i en en annan affär än där du köpte den. Som max kan du få tillbaka 2000 kr på ett köp.

En annan bra e-handels-försäkring Marginalen Gold erbjuder är leveransförsäkring. Om du betalat för en leverans som inte dyker upp eller om varan är skadad när den kommer fram kan du få ersättning på upp till 20 000 kronor.

Kortet har inte bara bra försäkringar när man shoppar, utan även hemma, på produkter som du handlat. Exempelvis kan du hitta en hederlig drulleförsäkring kallad Allriskförsäkring – Säg att en vitvara eller hemelektronik råkar ut för skada på grund av stöldförsök, olycka eller brand, då kan du nyttja denna kraftfulla försäkring. Detta gäller om du har köpt en vara för minst 1000 kr, betalat minst 75% av varan med kortet och högst 3 år från inköpsdatumet. Du får även ett års extra garanti (utöver den garanti som säljaren gett) på hushållsmaskiner och hemelektronik.

Vill du köpa till en försäkring så går det bra. Hos marginalen kan du handla en betalskyddsförsäkring som täcker fakturan i det fallet du blir arbetslös eller sjukskriven under en längre period. Kostnaden motsvarar 7% av den skuld som finns på kortet varje månad och gäller om personen inte fått jobb eller fortfarande är sjukskriven efter sex månader. I dessa fall skrivs hela skulden av. Samma sak gäller vid dödsfall. Priset för Betalskydd är 0,8% av kortskulden.

 • JUST NU: Gratis första året.
 • Kredit upp till 100 000
 • 9 olika försäkringar ingår
 • Enkel app kopplat till kortet
 • Bonus på onlineköp
 • Upp till 50 dagars räntefri kredit.
Ansök / Läs mer
Marginalen Gold Kreditkort

OKQ8 Kort

Om du ofta tankar eller handlar på OKQ8 är detta kortet för dig. Kortet har flera bra förmåner, men gynnar mest de som använder kortet hos just denna bensinstation då alla köp ger 2% i bonus. Kortet har även reseförsäkringar och flera andra fördelar.

OKQ8 är som sagt ett trevligt kort, inte minst med tanke på deras fina bonus. Om du använder kreditkortet för köp på OKQ8 får du en bonus på hela 2% på alla sina köp i butikerna, biltvättar, hyrbilar, bilförsäkringar och deras andra egna tjänster såsom släputhyrning etcetera. Du får dessutom hela 20 öres rabatt per liter vid tankning på bemannade stationer (5 öre på obemannade). Det finns även möjlighet att dubbla bonusen man fått genom köp hos OKQ8 genom att handla för en specifik summa.

Du får även bonus på alla köp som sker utanför OKQ8s sfär, exkluderat andra bensinmackar där du inte får någon rabatt alls. Bonusen kan sedan användas för att handla för på OKQ8 eller så kan man välja att ta ut pengar till ett lägre värde.

Maxkrediten uppgår till 100 000 kr, men det går att öka sin spenderbara summa genom att sätta in mer pengar i förväg. Vill du ha 80 00 att spendera på ditt kort men bara har en kredit på 50 000 så kan du helt enkelt sätta in 30 000 kr så att den totala summan på kreditkortet blir 80 000. När du sedan gör ett inköp så kommer den insatta summan dras först, därefter krediten. Genom att sätta in pengar på kortet så får du även insättningsränta på det insatta beloppet.

När det är dags att betala får du en faktura i slutet av månaden, här kan du betala hela summan eller en del av summan. Minsta avbetalningen är 5% av den totala skulden. Behöver du låna pengar kan du välja att betala en del av fakturan, och låta resten ligga som skuld till nästkommande månad. Notera dock att räntekostnader för perioden tillkommer. Du har även rätt till två betalningsfria månader där du kan slippa att betala skulden.

När det kommer till reseförsäkringar och övriga försäkringar så kan man konstandera att OKQ8 lägger krutet på drivmedel, inte resor eller försäkringar. Det ingår dock en reseförsäkring om du betalar din resa med minst 75% med kortet. I denna försäkring ingår avbeställningsskydd, försenat bagage, livförsäkring och Invaliditetsförsäkring.

 • Ingen årsavgift & kostnadsfritt extrakort
 • Pengar tillbaka på det du tankar / handlar hos OKQ8
 • Kredit upp till 100 000 kr
 • 0,75% sparränta
 • Även bonus på köp utanför OKQ8
Ansök / Mer info
OKQ8 Bensinkort kreditkort

American Express Gold

American express är det ikoniska företaget bakom det välkända AMEX Guld och AMEX Platinum. Detta kort kostar endel per år, men ger dig som flyger mycket många bra fördelar.

Den stora skillnaden mellan de andra korten i denna lista och American Express Gold är att AMEX Guld är ett betalkort, vilket betyder att hela fakturan ska regleras i slutet av månaden, du kan med andra ord inte låna pengar från American Express och du har inte någon övre gräns för kredit.

American Express Guld hamnar under kategorin resekort, då detta kort har flera reseförmåner som access till lounger på flygplatser, rabatterade hotellnätter och hyrbilar med mera. Om du exempelvis betalar din resa med ditt American Express ingår en riktigt bra reseförsäkring som komplement till den som ingår i din vanliga hemförsäkring. American Express stoltserar med skydd vid olycksfall på resan, juridisk och medicinsk assistans vid behov, skydd vid försenat flyg med mera. Du får även full access till reselounger, fyra besök per år, på över 1000 flygplatslounger världen över ingår med ditt kort.

Programmet “Taste from American Express” ger dig förmåner på flera fine-dining restauranger runt om i världen. Oftast brukar detta erbjudande vara 20% rabatt på notan alternativt för och efterrätt.
Bokar du ditt hotell med American Express (utvalda hotell) så kan du automatiskt bli uppgraderad till börre rum eller få en värdecheck på upp till 750 kronor.

Allt detta toppas med American Express egna resebyrå, här kan du boka flyg, hyrbil, hotell och allt annat du kan tänka dig behöva inför, under och efter din resa.
I ditt guldkort ingår också ett medlemskap i Membership Rewards, American Express lojalitetsprogram som ger tillbaka poäng för varje spenderat krono. För tillfället får du 1-3 poäng per krona.

1 poäng: Alla inköp som inte tillhör kategori 2 eller 3
2 poäng: Utvalda butiker i Sverige
3 poäng: köp av utländsk valuta

Det ingår även ett extrakort kopplat till ditt huvudkort, extrakortet ger också poäng. Dina poäng kan sedan växlas in till produkter hos deras partners. Exempel på partners kan vara SAS, Finnair och ett uppsjö av andra exklusiva tillverkare av produkter.

 • Många resefördelar
 • Ingen räntekostnad
 • Ingen avikostnad
 • Bonus på allt du handlar
Ansök / Mer info
American Express Gold Card

Alternativ till kreditkort

I dag finns det flera smart alternativ till kreditkort, nämligen kontokredit som funkar som ett kreditkortet, utan att du behöver ha ett extra fysiskt kreditkort, istället använder du ditt vanliga bankkort. Exempel på företag som ger kontokredit är Northmill, Slantar och Vivus

Läs vår guide till kontokredit här: