Bitcoin ökar - Låna till investering

Tesla köper bitcoin för 12 miljarder

Teslas vd, Elon Musk, har länge trott på kryptovalutan bitcoin. Nu går billtillverkaren in och köper bitcoin för 1,5 miljarder dollar, cirka 12,5 miljarder kronor. Inom kort väntas Tesla även acceptera kryptovalutan som betalning vid köp av deras bilar.

Elbilsföretaget Tesla, med Elon Musk i spetsen, är inte bara framstående inom bilindustrin, utan man är även ett av världens allra mest hajpade företag. Det senaste året har man fått riktig fart på verksamheten och noterade bland annat en rekordomsättning i oktober med 8,8 miljarder dollar. I somras passerade man även Toyota som den biltillverkare med högst börsvärde, på totalt 206,5 miljarder dollar. Den noteringen har man sedan passerat med råge och i november nådde bolaget ett marknadsvärde på 500 miljarder dollar.

Tesla skapar ständigt nya rubriker och i dagarna kom den senaste nyheten. Tesla köper bitcoin för 1,5 miljarder dollar, cirka 12,5 miljarder kronor, det framgår av bolagets årsredovisning.

Anledningen till köpet uppges vara att få “mer flexibilitet för att ytterligare diversifiera och maximera avkastningen på våra kontanter”.

Bitcoinvärdet rusade efter beskedet

Kort tid efter att nyheten kom ut rusade bitcoinvärdet med över 14 procent och slog sitt tidigare prisrekord. Priset steg från 39 300 dollar till som mest 44 889 dollar under måndagen när nyheten kom ut.

Även personer med Tesla aktier kunde se en liten ökning under måndagen, för att sedan se aktien sjunka något.

De senaste veckorna har Teslas vd, Elon Musk, twittrat om både kryptovalutan bitcoin och dogecoin vilket fått priserna att öka.

Snart kan du köpa Tesla med bitcoin

När det kommer till elbilsmarknaden är Tesla marknadsledande och vi ser allt fler bilar från företaget på svenska vägar. Många som köper en Tesla idag behöver högst troligt finansiera köpet med ett billån. Men inom kort kan det finnas andra finansieringssätt för dig som suktar efter en Tesla. Bolaget planerar nämligen att acceptera bitcoin som betalning för sina bilar. Så var du tidigt på tåget med bitcoin kan du snart köpa dig en ny bil med kryptovalutan.

Skulle planerna infrias skulle Tesla bli den första stora biltillverkaren som accepterar bitcoin som betalningsmedel.

Teslas framgång har gjort Musk till världens rikaste

Tesla är en framgångssaga där man har grundaren och vd:n Elon Musk att tacka för mycket. Framgångarna har även gjort Elon Musk till världens rikaste man. Faktum är att han passerade Amazons grundare Jeff Bezos så sent som för en månad sedan och kan därmed titulera sig världens rikaste.

Musk förmögenhet beräknas uppgå till 185 miljarder dollar, cirka 1 515 miljarder kronor.