Guide till att gå i borgen

4 tips på saker att göra i sommar

Svensk sommar är svårslagen med grönskande natur, vackra skärgårdar och ljusa nätter. Men även solgaranti och djupblå hav lockar svenskarna bort från Sveriges gränser. Här kommer 4 tips på resmål för en lyckad semester 2022.

1. Res i Europa

Europa är tillgängligt för oss svenskar både via flygplan och tåg. Boka en resa till sol och bad eller en city-semester om du hellre önskar det. Det finns många vackra platser att se bara några timmar bort. Ta med dig familjen eller kompisgänget på en oförglömlig resa.

Tips! Hade du inte planerat för en utlandsresa kan du behöva finansiera den med ett lån utan säkerhet. För att hitta billiga lån bör du jämföra långivarnas räntor och villkor med varandra.

2. Gotland – rosorna och ruinernas stad

Vill du få utlandskänsla utan att lämna landets gränser kan en resa till Gotland vara det perfekta resmålet för dig. Ta båten från Nynäshamn, Västervik eller Oskarshamn till solsäkra Visby. Därifrån kan du sedan ta dig runt ön med bil och uppleva alltifrån vacker natur till sevärdheter och mysiga butiker. Väljer du att strosa runt i Visby får du i stället uppleva Skandinaviens bäst bevarade medeltidsstad som sedan 1995 är med på Unescos världsarvslista.

3. Semestra på hemmaplan

Om du inte vill lämna hemmet finns det mycket att göra på hemmaplan. Varför inte turista i din egen stad. Gå på museum, åk och bada eller gå på kaffér.

Med lite fantasi finns massor att hitta på för att förgylla ledigheten utan att du behöver lämna hemstaden.

4. Gå på hajk och tälta i skogen

Uppskattar du svensk natur har du ett ypperligt tillfälle att gå på hajk och tälta under sommarsemestern. Du kan lägga upp hajken hur du själv önskar och efter den svårighetsgrad som passar dig. Ta på dig vandringskängorna, ta med stormköket och ge dig ut på äventyr.