Guide till att gå i borgen

4 tips som ger dig mer pengar i plånboken under semestern

Sommaren är här och en välbehövlig semester stundar. Precis som tidigare år tycks många vilja semestra i Sverige. Men bara för att vi spenderar mer tid på hemmaplan betyder det inte att semestern blir billig. Road trips, god mat, sevärdheter, nöjesparker och annat som hör sommaren till kostar pengar.

Här kommer därför några tips på hur du kan gå tillväga för att få pengarna att räcka lite längre.

Ta del av gratis aktiviteter

Att göra olika aktiviteter behöver inte kosta skjortan. Faktum är att det finns mängder av aktiviteter som är helt gratis. Varför inte åka till en badplats och njuta av sommarvärmen, eller åka till en 4H-gård och klappa djur. Föredrar du att besöka museum finns det många som är helt gratis. Att bara strosa runt i en ny stad över dagen kan även det vara mycket uppskattat.

Med andra ord behöver en fullspäckad semesterdag inte kosta en krona.

Samla lån och krediter och spara pengar

Har du flera smålån eller kreditkortsfakturor du betalar varje månad kan du välja att teckna ett samlingslån. Det innebär att du tecknar ett större lån som du använder för att betala av dina smålån. Eftersom ett större privatlån har lägre ränta än snabblånen kan du sänka dina räntekostnader och spara pengar varje månad. Det allra bästa med att samla lån är att du fortsätter att spara pengar även när semestern är slut.

Ta med egen mat på roadtripen

Ska du ut på roadtrip med familjen behöver ni stanna för att äta någonstans längs med vägen. Men i stället för att ta in på närmaste vägkrog kan ni ta med er mat och stanna på en rastplats i stället. Det är minst lika mysigt och ni sparar en hel del pengar på att själva laga maten.

Ta del av rabatter och erbjudanden

Underskatta inte möjligheten att spara pengar på rabatter och andra erbjudanden. Många gånger kan du hitta sommarnöjen till ett rabatterat pris. Gör research på nätet för att hitta diverse rabatter i ditt närområde. Tänk även på att biljettpriset hos nöjesparker och djurparker kan variera beroende på vilken dag du planerar in ditt besök.