Guide till att gå i borgen

4 tips som ger dig mer pengar i plånboken under semestern

Vi befinner oss mitt i sommaren och för många betyder det välbehövlig semester. Precis som förra året ser även 2021 ut att bli hemesterns år. Men bara för att vi spenderar mer tid på hemmaplan betyder det inte att semestern blir billig. Precis som alltid passar vi svenskar på att resa bort under semestern, äta extra gott och besöka sevärdheter runt om i landet. För att kunna göra allt detta krävs det en god ekonomi.

Här kommer därför några tips på hur du kan gå tillväga för att få pengarna att räcka lite längre.

Ta del av gratis aktiviteter

Att göra olika aktiviteter behöver inte kosta skjortan. Faktum är att det finns mängder av aktiviteter som är helt gratis. Varför inte åka till en badplats och njuta av sommarvärmen, eller åka till en 4H-gård och klappa djur. Föredrar du att besöka museum finns det många som är helt gratis.

Med andra ord behöver en fullspäckad semesterdag inte kosta en krona.

Samla lån och krediter och spara pengar

Har du flera smålån eller kreditkortsfakturor du betalar varje månad kan du välja att samla dessa i ett större lån. På så vis kan du få ned dina räntekostnader och spara pengar varje månad. Det allra bästa med att samla dina lån är att du fortsätter att spara pengar även när semestern är slut.

Ha med egen mat på roadtripen

Ska du ut på roadtrip med familjen behöver ni stanna för att äta någonstans längs med vägen. Men i stället för att ta in på närmaste vägkrog kan ni ta med er mat och stanna på en rastplats i stället. Det är minst lika mysigt och ni sparar en hel del pengar på att själva laga maten.

Ta del av rabatter och erbjudanden

Underskatta inte möjligheten att spara pengar på rabatter och andra erbjudanden. Många gånger kan du hitta sommarnöjen till ett rabatterat pris. Gör research på nätet för att hitta diverse rabatter i ditt närområde.